ND filtre ile çekilmiş bunlar sanırım.Naturel density gibi bir açılımı var,mantığı filtre üzerinde açık ve koyu bölgeler var bunlardan koyu olan bölüm ışığın patlama olasılığı yapması fazla olan bölgeye denk getiriliyor ve bu sayede karanlık bölgeler daha fazla pozlanabiliyoritabi bu arada farklı ve çok güzel efektlerde elde edilebiliyor,kullanmadım ama bu filtrelerde numaralı ve yoğunluk düzeylerini üzerindeki numaralar belirliyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir..
@coxackie denemelerin kesinlikle umut vadediyor. Bir de güzel manzara buldun mu süper olacak :)
bu tür efektleri PC de yapmak için bazen benim de kullandığım basit küçük bir program var. Özellikle portre çekimlerinde işe yarıyabiliyor. Bazı manzara fotolarında da yukardakilere benzer sonuçlar veriyor. clean skin fx diye aratırsanız bulursunuz (shareware)
Arkadaşlar, photomatix ile fotoğraflar mükemmel bir şekilde birleştiriliyor. Programın full sürümünü satın almak gerekiyor. Alehar'ın söylediği gibi bir de güzel manzara buldunuz mu tadından yenmez. Aşağıda yeni bir denemem var. Bu teknik en çok manzara fotoğrafları için kullanılıyor ama, temel prensip ışıkla oynamak. Değişik hızlarda, sabit diaframda çekilen fotoğrafların en uygun yerlerini program birleştiriyor, daha ileri kullanıcılar kendileri de ayarlayabilir ama ben henüz o kadar bilgili değilim
Birleştikten sonra böyle oldu Acemi için hiç de fena değil.
manuel yöntemlerini photoshop ta tecrübeli olanlar iyi bilir (sanırım Alperİleri daha iyi açıklayacaktır) Basit anlatımda, iki veya üç fraklı exposure değeri ile çekilmiş aynı fotoğrafları farklı "layer" lara atarak, belli oranda transparent yapıp, birleştirmeye dayanan bir teknik... Böylece, her resmin ışık açısından en iyi taraflarını kullanmış oluyorsunuz...