Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: khaos
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: ## HDR FOTOĞRAFLAR ## Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tunç:TheBrother

2 Eylül 2007; 21:38:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar bu photomatix'in tam sürümü için bana yardımcı olabilirmisiniz...??*

kad_kad

2 Eylül 2007; 22:40:48 

ARKA SAYFAALARDA TAM SÜRÜMÜNÜN ŞİFRESİ VAR

Tunç:TheBrother

2 Eylül 2007; 23:24:06 

quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

ARKA SAYFAALARDA TAM SÜRÜMÜNÜN ŞİFRESİ VAR

teşekkürler

Darkchild

Sisteme Gözat

10 Eylül 2007; 4:03:40 

süper konu olmuş... güncvel kalması lazım ... foto mak. alınca ilk deniceğim şey bu olucak... yardım ederseniz sevinirim foto mak. seçme konusunda...

http://forum.donanimhaber.com/m_17452923/tm.htm

Darkchild.. Sert Bakışlı, Haşin Çocuk !!
civax

4 Ekim 2007; 12:30:46 

birisi bana bu photomatix i kullanmayı öğretebilirmi.şimdi ben önce nasıl kullanmaya çalıştığımı ve beceremediğimi anatayım.ben öncelikle 3 ad fotoyu File>open sekmelerinden açıyorum.fotolar ekrana geldikten sonra ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.birde hdr>generate sekmesi var ordan sadece raw fotolar açılıyormuş sanırım vede o sekmeden 3 tane foto seçemiyorsun.birini seçiyorsun ve ikinciyi seçiceksin ikinciyi seçince son seçtiğin birincinin yerine geliyor ve tek foto kalıyor orda.ok dediğin zamandada en az 2 foto lazım diyo.tabi şuda var hdr>generate sekmesinden seçtiğimiz fotolar jpg.belki ondandır.neyse şimdi bu prıgramı bilen arkadaşlar bana nasıl kullanacağımı anlatabilirlermi.tşkler

kazar

4 Ekim 2007; 18:43:07 

3 fotoyu actıktan sonra tone mapping diye bir secim olacak yukarıda(HDR) menusunde.Buradan ayarlarla oyna istediğin sekle gelince save as den kaydet.Jpeg kayıt icin 8 bit secilmeli.

quote:

Orjinalden alıntı: civax

birisi bana bu photomatix i kullanmayı öğretebilirmi.şimdi ben önce nasıl kullanmaya çalıştığımı ve beceremediğimi anatayım.ben öncelikle 3 ad fotoyu File>open sekmelerinden açıyorum.fotolar ekrana geldikten sonra ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.birde hdr>generate sekmesi var ordan sadece raw fotolar açılıyormuş sanırım vede o sekmeden 3 tane foto seçemiyorsun.birini seçiyorsun ve ikinciyi seçiceksin ikinciyi seçince son seçtiğin birincinin yerine geliyor ve tek foto kalıyor orda.ok dediğin zamandada en az 2 foto lazım diyo.tabi şuda var hdr>generate sekmesinden seçtiğimiz fotolar jpg.belki ondandır.neyse şimdi bu prıgramı bilen arkadaşlar bana nasıl kullanacağımı anlatabilirlermi.tşkler

DFM: FUJI S6500FD (CANON A75)
TV: Sony Kdf-50E2010
DVD : Sony Dvp/Ns76H
Receiver : Next 2000 Ci plus
civax

5 Ekim 2007; 10:55:43 

3 fotoyu açtıktan sonra tone mapping aktif olmuyo ki .sanırım bu üç fotoyu bi şekilde birleştirip tek foto haline getirdikten sonra tone mapping te oynayabilcez.benim öğrenmek istediğim üç fotoyu nasıl tek foto yani hdr haline getircez.

kad_kad

6 Ekim 2007; 0:07:16 

quote:

Orjinalden alıntı: civax

3 fotoyu açtıktan sonra tone mapping aktif olmuyo ki .sanırım bu üç fotoyu bi şekilde birleştirip tek foto haline getirdikten sonra tone mapping te oynayabilcez.benim öğrenmek istediğim üç fotoyu nasıl tek foto yani hdr haline getircez.

dostum 3 foto varya elinde onu programa alıcan openden sonra hdr>generate kendi birleşdiriyor yanlız pozlamaları dogru yap ev ayarını yanı ya pc de yada makinende.. generate de birleşecek somra hdr menusunden tone mapping de okadar sonrası uste app ye bas jpg oluyor . boyutunu oradan ayarla . okadar

SinanBest

6 Ekim 2007; 8:23:46 

illa 3 foto olması gerekmiyor.en az 2 en fazla istediğin kadar

D.H Motorola CLUB

civax

6 Ekim 2007; 11:10:17 

ben dediğiniz gibi yaptım yani 2 veya 3 fotoyu file>open la açtıktan sonra hdr>generate sekmesi ile birleştirdim ve diğer bi foto oluşturdum.buraya kadar tamam.fakat oluşturduğum bu fotoyu direk jpeg olarak kayıt edemiyorum . ancak tone mappinge girdikten sonra jpeg olarak kaydedebiliyorum fakat tone mapping e girdiğim zamanda orada açtığı foto ile önceden hdr>generate sekmesi ile oluşturduğu foto birbirinden farklı.bunun sebebi nedir madem otomatik hdr yapıyo orda neden o fotoyu açmıyo madem tone mappingte az önce oluşturduğu fotoyu açmıcak neden az önce otomatik hdr foto oluşturuyo ve bu fotoyu oluşturmadanda tone mappinge girmiyo anlamadım gitti buda anlatmak istediğimin fotosu birde tone mapping in üst tarafında "details enhancer" ve "tone compressor" var bunlar nedir .birde kad kad arkadaşımın dediği "uste app ye bas jpg oluyor boyutunu oradan ayarla" dediği kısmı bulamadım "app" nedir ,nerdedir.

kad_kad

6 Ekim 2007; 11:50:24 

dostum senın fotoda gösterdigin hdr dedigin foto hdr deyil tone mappinge bastıgında cıkan foto hdr dir dostum..

bide

app dedigim jpg ye ceviriyor dostum oda yukarıda 360derece filan yazıyor ya onun yanında ona basdıgın zaman jpg formatını alıyor..

civax

8 Ekim 2007; 11:19:03 

senin hdr foto değil dediğin yine senin söylediğn hdr>generate sekmesiyle oluşturulmuş fotodur. şimdi burda bi çelişki oluştu sanırım.önceki msj ımdada söylediğim gibi hdr>generate sekmesiyle oluşturulan foto ve tone mappingi açtığımızdaki foto aynı değil bu nedendir acaba.diyorum ama cvp alamıyorum yokmu bu programı iyi bilen birileri
quote:

dostum senın fotoda gösterdigin hdr dedigin foto hdr deyil tone mappinge bastıgında cıkan foto hdr dir dostum..

bide

app dedigim jpg ye ceviriyor dostum oda yukarıda 360derece filan yazıyor ya onun yanında ona basdıgın zaman jpg formatını alıyor..

kad_kad

8 Ekim 2007; 17:34:57 

dostum anlamadınki sen benı . hdr>generate yapdıgında hdr oluyor sanıyorsun sen ama ondan sonra tone mappingi ke basdıgında önune cıkan foto hdr dir

üsteleme daha

civax

9 Ekim 2007; 9:32:04 

şimdi anlaştık ama o zmn neden hdr>generate yaptığımız zamanki foto ile tone mapping i açtığımız zamanki foto aynı olmuyo .yani hdr>generate yaptığımız foyo ne işe yarıyo onu merak ettim şimdide.
quote:

dostum anlamadınki sen benı . hdr>generate yapdıgında hdr oluyor sanıyorsun sen ama ondan sonra tone mappingi ke basdıgında önune cıkan foto hdr dir

üsteleme daha

Tobin

15 Ekim 2007; 18:32:22 

hdr programını kullanmadım sadece ps ile bişeler yapmaya çalıştım.

makinemde ilk denemelerim diyebilirim;

Karşıtlık yoksa ilerleme olmaz ,William Blake
Tobin

15 Ekim 2007; 18:35:04 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobin -- 15 Ekim 2007; 18:37:05 >

Karşıtlık yoksa ilerleme olmaz ,William Blake
-genjuro-

20 Ekim 2007; 11:22:54 

sevgili fotoğrafçı arkadaşlarım diyerek söze başlamak isterim
bende sizler gibi hdr büyüsüne kapıldım ve bir kaç deneme yaptım.ilk denemelerim tatmin ediciydi fakat gittikçe iyiye gideceğime berbatlaşmaya başladım.örnek verecek olursam hdr denemesi yaptığı fotoğraflar nokta nokta olmaya başladı sebebi ne olabilir.yani rezalet diye adlandıracağımız durumdayım.yardımcı olacak konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.benim gibi bu sorunu yaşayanlarda buradan niyetlenirler böylece

not:tripod kullanıyorum ve titreme yapmıyorum çekimlerde.

What would your world be, without me?
see ya in anotha life brotha !
Katze

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git