Şimdi Ara

Microsoft, masaüstü için mobil platformundan vazgeçebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Microsoft, masaüstü için mobil platformundan vazgeçebilir

Windows 10 ile birlikte Microsoft'un mobil kanadı büyük bir çıkış yakalamayı umut etse de son gelen bilgiler ekosistemde satışların beklentilerin çok altında kaldığı ve Microsoft'un Nokia için ödediği toplamda 9.4 milyar doları tamamen zarar olarak gösterebileceği yönünde. 

Bu gidişat bazı iddiaların da gündeme gelmesine neden oldu. Kaynaklar farklı görüşler belirtse de temel anlamda Microsoft'un Windows Phone ekosistemini tamamen rafa kaldıracağı ve bunun yerine Android cihazlara Microsoft uygulamaları geliştirmeye odaklanacağı iddia ediliyor. 

Microsoft'un bunun yanında Windows 10 platformu için daha kaliteli YouTube, haritalar ve arama özelliği için Google ile yakın ilişki içerisinde olduğu da gelen bilgiler arasında. 

Aslında Windows Phone ekosisteminin büyük bir gelir getirmediği ve geleceğinin soru işaretleriyle dolu olduğu uzun süredir dile getiriliyor. Ayrıca Microsoft bazı patentler nedeniyle Android üreticilerinin neredeyse tamamından telif ücreti alıyor ve bunun yıllık 2-3 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Microsoft'un WP ekosisteminden elde ettiği gelir ise 500 milyon doları geçmiyor. 

Bu açıdan bakıldığında WP ekosisteminin aslında Microsoft'a yük olmaya başladığı söylenebilir. Son dönemde Windows 10 platformuna ağırlık verildiği için WP ekosisteminde neredeyse yaprak kımıldamıyor. 

Google'ın Nexus programını bir kenara koyarsak milyarlık Android ekosisteminden nasıl gelir elde ettiği herkesin malumu. Microsoft da benzer bir yöntem izlemek istese de WP ekosisteminin yeterince büyümemesi buna engel oldu. Önceki yıllarda Nokia ile yapılan işbirliği ve sonrasında tamamen satın alınması da buna bir çözüm olmadı. 

Microsoft anlaşılan devasa Android ekosisteminden telif ücreti ve kendi uygulamaları ile faydalanmayı istiyor. Zaten Satya Nadella ile birlikte Microsoft rakip platformlara önemli uygulamalar geliştirmeye başlamıştı. Bu geçişin ilk adımı olabilir. 

Diğer bir iddia ise Microsoft'un Bing haritalar hizmetini Uber firmasına, reklam yayıncılık servisini de AOL firmasına devretmeye hazırlandığı. Bu devir sonrasında yaklaşık 1200 kişinin kapı önüne konacağı ifade ediliyor.  

• HA! HA! HA! LOL!

• zamanında nokianın işine karışmanın cezası mıdır bu, belliydi zaten böyle olacağı.
  • Microsoft'ta yüzünü Android'e çevirsin. Ios - Android karışmasında Android'in eli güçlensin.

• Piyasaya dişli bir rakip lazım bence, Mobil platformu es geçmeleri çok zamansız olur.

Windows 10 ile nelerin değişeceğini görmek lazım. Windows Mobile 6 zamanlarını hatırlıyorum, 8.1 öncesi pek iyi değildi ama 8.1 mobil için çok uygun.

Android'de OneNote gibi Microsoft programlarını rahatça kullanıyorum, ama Mobil işletim sistemi de bir yandan devam etmeli. Blackberry OS'te Windows 8.1'de sırf mağaza yüzünden harcandı.

• Farklı cihaz bir işletim sistemi sloganlarına pek uymuyor bu yazı. Windows 10 ile kar artacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neremle guleyim sastim dogrusu.

• adamlar amd yi alıyor..gelecek vaadleri var..mobil platformdan vazgeçileceği yazıyor...

onu bunu bilememde hep böyle haberlerden sonra iyi şeyler oluyor....

windows 10 da görüşmek üzere...
  • niye bu sitede bu kadar çok windows karşıtı konu açılıyor anlamıyorum. androidten hisse senedi mi aldınız? adamlar afrikalılara trilyon dağıtıyorlar insanlık adına. yok batıyor yok bırakıyor haberleri çok saçma. adamlar 3 ay sonra ios ve and. basıp geçecek, bırakın saçmalamayı artık. mağaza güçlenince hepiniz w10 kullanacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasayfa

niye bu sitede bu kadar çok windows karşıtı konu açılıyor anlamıyorum. androidten hisse senedi mi aldınız? adamlar afrikalılara trilyon dağıtıyorlar insanlık adına. yok batıyor yok bırakıyor haberleri çok saçma. adamlar 3 ay sonra ios ve and. basıp geçecek, bırakın saçmalamayı artık. mağaza güçlenince hepiniz w10 kullanacaksınız.

aynen...
  • Bence bu tip yalan yanlis haberleri cikaranlar ve bunu yayanlar bir sekilde microsoft karsiti bir propagandanin aleti oluyorlar. Bu tip haberler Microsoft karsiti bazi firmalar tarafindan bilincli olarak yayiliyor. Amac wp platformuna olan guveni sarsmak. WP iyi bir cikis yakaladi bile , W10 ile birlikte daha da buyuyecekler. Bikac yil icinde rekabet cok kizisacak. Ve bazi firmalarin karlilik oranlari o kadar dusecekki boyle haberler yayip wp platformuna olan guveni ve beklentiyi zayiflatmak istiyorlar. Bana wp platformunun suan bile bir eksigi yok diger platformlardan , bikac uygulama guncelleme alsa tamamdir , hepsi bu. Ki o hala beta olan yada gelmeyen uygulamalar yine rakipler tarafindan aldiklari paralardan ve anlasmalardan dolayi girmiyorlar wp magazaya.

Ayrica haberin yalan oldugu surdan belli , ''wp platformunda yaprak kipirdamiyormus" bu ne demektir? Nasil yani yaprak kimildamiyor. Yahu surekli yeni yapi geliyor wm10 icin ve yakinda tam surum gelecek , ayrica markette her gecen gun guncelleme aliyor uygulamalar. Siz iyi bir uygulamayi gelistirmek nedir bilirmisiniz , hangi buyuk firma gelecegi olmayan bir platform icin uygulama gelistirir , bunlar oyle ha deyince olacak isler degil. Uzun ugraslar ve onlarca hatta yuzlerce kisilik ekipler tarafindan yapiliyor her bir oyun ve uygulama , simdi bu adamlar wp platformu icin bu kadar ugrasip oyun uygulama yapiyorlar ama bazi vasifsiz son kullanicilar diyorki wp de gelecek yok :) oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya gerçekten çok komik hem her fırsatta msyi kötüleyip hem asp altyapısını kullanan tek site burası, makale girerken adres satırına bakın biraz wp 10 ile kullanıcılarını çoşturacak microsoft :) bunu görememek için kör olmak lazım tek başına uygulamaların kolay port edilebilecek olması bile pazar payını çok yükseltecek üzerine bir de o fazla ilgi görmeyen koca koca yazılardan vazgeçtiler ana ekrandaki o saçma sapan tek renk olayı bitti e daha ne baştan aşağı değişiyor yazılım hızına zaten diyecek yok yaldır yaldır... İleride olur da bir 10.1 falan çıkarsa launcher olayı da gelir muhtemelen o zaman sanal makinede çalışan ram canavarı düşünsün ms o kadar zarar açıklarsa onun fazlasını da kar olarak açıklar kafanızı yormayın android üreticilerinden aldığı patent parası bile 2-3 milyar dolar diyorsunuz e adamlar batan yunanistanın ihtiyacı kadarını kılını kıpırdatmadan kazanıyor bu şirket mi zarar edecek

Bu şirket kazancının büyük çoğunluğunu kurumsal alandan kazanıyor zaten bir de şimdi office sürümünü aylık yaptılar onedrive ile veriyorlar burada zaten büyük kazanç var her ay milyarlar getiriyor ayrıca reklam bölümünü satmasını ben kendimce olumlu bulurum nedenine gelince google gibi kullanıcı bilgilerini analiz etme gibi bir ihtiyaç ortadan kalkacak bu da benim gözümde windows 10 ve WP 10 u daha değerli kılıyor

Eğer amd yi de satın alırsa hem arm tabanlı işlemciler geliştirip bunları lumiada kullanabilir hem de x86 ve x64 patentlerinde de hak sahibi olacağına göre laptop sektörünü yeniden canlandırabilir vizyonsuz düşünmediklerini aklı olan ve kullanan görüyor

Android kullanıcısıyım beklediğim gibi gelirse wpye geçiyorum

Şimdi bir de başka bir şekilde olayı ele alıyorum; Uygulama boyutları, bir örnek vereyim duolingo uygulaması wp de 2 mb androidde 8 mb ios de 22 mb kurulum boyutu var bu önemsiz gibi görünüyor olsa da fark çok yüksek bir tek bu değil her uygulamaya bakabilirsiniz anlatmak istediğim wp minimum donanımla maksimum performansı sunmak üzere tasarlanmış bir işletim sistemi yani msnin planı bu noktada başlıyor uygun fiyatlı donanımla maksimum performansı sunarak aynı apple stratejisiyle hareket edecek bu da karlılığı inanılmaz düzeyde artırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeker Hapı -- 1 Temmuz 2015; 20:24:01 >

• Wp den vazgeçmek için şu an erken . W10 ile mağaza aynı kalırsa bak o zaman şamataya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet MS'u Windows dan kötülüyor.

• Hoydaaa.

• Demişler bill gates'e, sen ne kadar Hamza Hamzaoğlu bir adamsın.

• Windows 10 un en önemli yeniliği tek platform ve evrensel uygulama değil mi? Eğer mobil kısım gider ve sadece masaüstü kalırsa bu durum o kadar mantıksız olur ki rekorlar kitabına bir şirket için yapılan en mantıksız hareket olarak yazılır.
    Ayrıca WinRT altyapısı ile geliştirilen uygulamalar farklı ekran boyutundaki ve farklı donanımdaki cihazlar için aynı deneyimi sunsun diye sdk ları standartlar üzerine oturtmaya çalışırken devreleri yakan mühendisler böyle bir karar sonrası büyük ihtimal kendini şirket binasının tepesinden aşağı atar.
  • Microsoft hater ı birkaç taraflı medyanın çıkardığı kolpa haber ve dedikodudan öte birşey değil bunlar.Microsoft mobil platformdan VAZ-GEÇ-ME-YE-CEK.
    O kadar yatırım yapıldı,o kadar şey yapıldı şu ana kadar.

Edit:Donanım Haber'in de Microsoft'la ilgili sadece bu tür haberleri siteye taşıyor olması da gerçekten ''MANİDAR''.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Maximus is BACK -- 1 Temmuz 2015; 19:49:58 >
  • Böyle giderse olacağı o. Android ve iOS dururken kaç kişi Windows işletim sistemli bir telefon kullanmak ister, sanıyorum ki çok azdır bu oran. PC tarafında benim gözümde Windows ile yarışabilecek sistem yok şu anda fakat mobilde tam tersi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 1 Temmuz 2015; 19:55:59 >
  • bir haber editörü bir yönetici... şaşırtıcı değil...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.