Şimdi Ara

1 SENESİ DOLDU ARACİMİN BAKİMA GİTMESSEM NOLUR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2013 Fiat punto Sahibiyim. Aracimin Trafige Cikiş tarihi 08.07.2013 ilk Bakimi biraz geç yapılmış.

    17,650 Km iken yapılmış. Agustos 2013 Gibi. Şimdi temmuzda aracin 2.'i Senesi doluyor fakat Daha bakima 3 Bin km Daha var.

    Bakima götürmessem sizce garanti dişi birakirlarmi. Yoksa bu 1 Dolmadan getir olayi sadece ilk bakim içinmi geçerli.

    Birde Birmot 480 TL Dedi FİAT FİRAT Servisi 600 TL Dedi. Balatasiz 480 Balata olursa 600 Oluyor 25 Bin KM Aracin balatasini değiştirmek saçmalik degilmi sizce

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanKizil -- 1 Temmuz 2015; 3:45:40 >



  • Aracın kronik bi problemi yoksa gidin sanayide yaptırın bakımı 200 liraya yaparlar servise 480 liraya yazıktır km yada sene hangisi önce gelirse bakımı o zaman yaptırmanız gerek yağ eskidiğinden görevini yapamaz motorunuza zarar verebilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten garantisi yıl değil mi? Yani trafiğe girişinden 2 yıl hesaplarsak 08.07.2015 'te garantisi bitiyor değil mi?
    Uzatılmış garanti yoksa, şayet aracınızda kronik bir sorun yoksa.Mesela şu an olup ama yaptırmadığınız bir sorun yoksa dışarıda yaptırabilirsiniz mantıkken garanti bitecek zaten 7 gün içinde.
    Ama şöyle bir durum var.Şayet araçta garanti altında yapılması gereken bir işlem varsa son bakıma götürün bakım sırasında onu da halletsinler.Ama yoksa ve dışarıda yaptırmak benim için sorun değil diyorsanız dışarıda yaptırın.
    Tabi şu var mesela 2.elde tercih ederken genelde yetkili servis bakımlı tercih ediyor.

    Ha şayet uzatılmış garanti varsa aracınızda bakıma götürmeniz gerekir şayet firma kmde dolmadan yıllık bakım şartı var diyorsa.Götürmezseniz aracınız garanti dışı kalır.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam 08.07.2016 Bitiyor garantisi.Teyp Tusu bozuk ve Tavan lambasinda Temassizlik var.Bunlarida aradan cikarim diyorum.Kafama takilan Balata 25 Bin km bir aracin Balatasini neden degistirirlerki anlamadim. Balatalar saglamsa genede degistirirlermi servis acaba hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt
    Hocam Vallah bakım çizelgesinde değiştirelecek deniyorsa mantıkken değiştirirler.Bunu aslında direk servisi arayıp sorarsanız size net bir cevap verirler.
  • Balataniz saglamsa kafalarina gore degistiremezler. Bakimda degisenler bellidir , yag , hava , polen filtresi , motor yagi. Ihtiyac varsa balata degisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanKizil

    Hayir hocam 08.07.2016 Bitiyor garantisi.Teyp Tusu bozuk ve Tavan lambasinda Temassizlik var.Bunlarida aradan cikarim diyorum.Kafama takilan Balata 25 Bin km bir aracin Balatasini neden degistirirlerki anlamadim. Balatalar saglamsa genede degistirirlermi servis acaba hocam.

    balataları 10 binde yiyen taksiciler var. benim gibi 45 bin km dir bitiremeyen sürücülerde var. balatanın bir ömrü yoktur, sizin kullanım sekliniz ile alakalıdır. servis kontrol eder varsa sıkıntı( sertleşme, bitme, çizik veya kırık) değiştirecektir. yoksa zaten değiştirmez. garantiniz 7 gün sonra bitse bile yetkili serviste yaptırın. aracınızda ciddi sorunlar cıktıgında servisin tepesine çökme sansınız olur.
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt
    Alper oto dan fiyat alın genelde en uygun fiyatları alper oto veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serisin kazık olayına bende karşıyım..Ama garantisi olan araçlar bence bu süre içinde kesin olarak servisde standart bakımlarını yaptırmalı.Çünkü bu süre içinde önemli bir arıza çıkarsa baya maliyetli olabilir bunuda düşünmek gerek bir tür arıza için kasko yaptırıyormuşuz gibi düşünmek lazım.Eminimki birçok kişiye yılda 250-300 tl ver sana arıza kaskosu yapalım bütün arızalarınız gaanti altında olsun dense bir sigorta şirketinden hemen hemen hepimiz yaptırırız bunu ..bunun gibi düşünmeli birazda.
    ...Tabi garanti bitince servisede elveda denir oda ayrı
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt
    Özellikle garanti ya da uzatılmışı devam eden aracı mutlaka servise götürün. Muhatabınız belli olsun. Takılan parça, servis kaydı ve garantiden yaralanın. 200 lira fazla verirsiniz çok çok ama satarken herkes servis kaydı olan geçmişi belli araba istiyor. 1000-1500 fazlaya satarsınız ve fazla verdiklerinizi misliyle geri alırsınız. Kafanız da rahat eder. Ben sanayinin yanından geçmeyin işi riske atmayın derim.
  • bide fiata ucuz derler,1.5 dci nin bakımı 360 tl.
    bence km si dolunca sanayide yaptır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence balataların değişmesi normal. frenle ilgili bir konu, hayati ve maddi önemi var. bence servisin önerisine uymak lazım. balatanın sonuna kadar bitmesi gerekmiyor. bende balataları yaklaşık 15-20 binde bir değiştiriyorum. tabi bu rakamlar kişiden kişiye değişir. yazın daha çok aşınıyor mesela.
  • Garantisinin bitmesine daha varmış. Git yetkili serviste yaptır en iyisi sen. Sonra başın ağrımasın 100-200 lira fazla vermedin diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ta kronik sorun veya baska bie sey yoksa kesinlikle yaptirma.

    Insanlar servise gitmez genelde şirket araçları girer. Cunku fatura gider gosterilir. Oyle bir sansin yoksa ulkede zebil fiat ustası var. Olmadi varsa eger yetkili servis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25.000 de balata mı değişir biz ne zaman değiştirdik onu bile hatırlamıyorum
  • hocam garanti 2 sene değil mi? zaten dolacak. yani garanti derdiniz yok. eğer olsaydı, bir önceki bakıma değil de 2. yıl olan tarihe bakarlardı bence. yani aynı gün yaptırmanız gerekirdi.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam.Neden herkes 2 yil diyorki anlamadim Fiatin Garantisi 3 Yil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Punto da garanti kapsamında kalsın diye uğraşacak bir durum yok. (Bence)
    600 tl nedir ? Şaka mı bu.
    Yıl dolduğu için sanayide bir ustaya götürün daha iyi hizmet alarak daha ucuza halledin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis, ozel servisten iyidir gibi bir iddiam yok. Ancak yetkili serviste yaptirdigin her bakim, kullanilan her parca uretici garantisi kapsamindadir. Bakimdan sonra herhangi bir problemle karsilasirsan elindeki fatura ile servise gidersin, adamin kafasina vura vura hakkini alirsin. Ancak ozel serviste durum karsindaki adamin inisiyatifine kalmis. Dogru duzgun bir adamsa hatasini telafi de edebilir, "benimle alakasi yok gardas" diyerek yol da verebilir.

    Altinda bilmem kac bin TL'lik arac varken 200 - 300 TL icin kendini riske atmak ne kadar mantikli, bilemiyorum. Premium markalarda yetkili servisle ozel servis arasinda binlerce lira oynayabiliyor, bunu anlarim. Ama B veya C segmenti ekonomi grubu araclarda 3 kurus daha ucuz diye ozel servise gitmenin, benim gozumde iPhone'a 3000 TL para verip, daha sonra pahali diye 20 TL'lik kilif almaktan gocunmaktan bir farki yok.

    "Punto'nun garantisinden ne olacak" diyen vatandas araba degil, bisiklet kullaniyor diye tahmin ediyorum. Motorda en ufak bir problem ciksin, bak bakalim en ucuz kaca mal ediyorsun. Ha, eger "garanti kapsami disinda kalmasi durumunda cikacak masrafi ben kendim karsilarim" diyorsa, o zaman olur bak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sanayi de yüksek ihtimal yan sanayi filtre takarlar ama ucuza geliyo işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.