Şimdi Ara

iOS 9 düşük güç modu ile iPhone performansı düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • iOS 9 düşük güç modu ile iPhone performansı düşüyor


     

    iOS 9 ile birlikte Apple'ın mobil cihazlarına sunacağı düşük güç modu, Android tarafındakine benzer bir şekilde batarya belirli bir seviyenin altına indiğinde arka plan uygulamalarını kapatarak veya engelleyerek tasarruf sürecine geçiyor. 




    Ancak bu uygulama kapatma sürecinde sistemin genel performansında da azalma yaşandığı gündeme geliyordu. Yeni bir benchmark sonucu bu performans azalmasını net bir şekilde ortaya koyuyor. 




    Geekbench 3 sonuçlarına göre Düşük Güç modu çalıştırılmadan iPhone 6 Plus modelinde tek çekirdek testinde 1606, çoklu çekirdek testinde ise 2891 puan elde edilmiş. Ancak mod açıldığında tek çekirdek performası 1019, çoklu çekirdek performansı ise 1751 puana kadar geriliyor. 




    Sistemin performansını hatırı sayılır bir derecede düşüren mod aynı şekilde iPhone 5S modelinde de performansın yüzde 40 oranında azalmasına sebebiyet vermiş. 




    iOS 9'daki Düşük Güç modu ile birlikte arkaplan uygulamalarının kendini yenilemesi engelleniyor, hareket efektleri ve animasyonlu duvar kağıtları da kapatılıyor. Bunun yanında işlemcinin frekans hızı da düşürülüyor. Bunun sonucunda sistem genelinde bir performans kaybı yaşanıyor. 




    Bataryanın enerji seviyesi yüzde 10 veya 20 olduğunda ortaya çıkan bu özellik bir yüzer menü ile kullanıcıyı uyarıyor ve kullanıcının hızlı bir şekilde Düşük Güç moduna geçiş yapmasını sağlıyor. Mod sayesinde kullanıcıya ekstra olarak 3 saate kadar kullanım süresi sağlanabiliyor.  

     

     








  • Bazı günler sadece telefon konuşması için telefon kullanılabiliyor ve internete hiç girilmeden uygulamaları kullanmadan geçirilebiliyor dolayısıyla o tip bir kullanım için gayet faydalı olacaktır

  • Gayet güzel bir haber, iphone un eksiklerindendi çok yerinde olmuş. Geekbench te tek çekirdek ~1000 puan az bir değer değil çok az android bu puanların üzerinde değer alabiliyor zaten.. İphone 6+ ın şarjı bir hafta gider artık :)

  • oyun oynamıyorum, benim için gayet yeterli bir mod. iyi haber.

  • ee zaten olması gerek o değil mi? Başka türlü nasıl pil tasarrufu yapılacak? Öyle bir başlık yazılmış ki sanki olmaması gereken bir şey olmuş gibi
  • Batarya kapasitesi aynıyken kullanım süresi sihirli bir şekilde uzamayacak herhalde. Tıpkı windows güç yönetimi seçeneklerindeki gibi. İşlemciye %50 kullanım tepe limiti koyarsanız laptop veya tabletinizin batarya ömrü uzar ama performansınız düşer.
    Bu tip şeyler sadece internette dolaştığınız ve ekstra güce ihtiyacınız olmadığında size ekstra süre sağlar ki çok mantıklı.
  • E bu gayet iyi bşr şey. Şimdi anlamadığımız haberi kötü diyemi verdiniz iyi diyemi. Bence gayet iyi bi haber. Apple zaten bilgisayarlarında da öyle aşırı bir hıza ihtiyaç duymuyor icat edilişinden beri. Çoğu kimse hatta rakipleri Apple neden halen telefonlarında 1 ve 2 gb ram kullanıyor diyorlar ama unuttukları bir konu var. Apple yazılım devi, bilgisayarlarındaki fanlar neredeyse hiç çalışmıyor, zaten yeni nesilde de dan yok. Apple diğer firmalar gibi aşırı hızlı işlemcilere veya grafik işlemcilere ihtiyaç duymuyor. Performans olarak Apple'ın 2 gb rami diğer firmaların zaten 3-4 katı performansına eşittir herzaman. Maharet cihaz üretmekte değil o cihazı doğru çalıştıracak yazılım üretmekte. Apple bunu çook iyi yapıyor zaten. Kimseye muhtaç olmadan ;). Bence buda harika bir gelişme. Performansı düşük iPhone bile diğerlerinden hızlıdır ;) Haberi paylaşanların emeğine sağlık.

  • Keşke performanstan ödün vermeden düşük güç modu olsaydı ama zor işte,o yüzden beklenen oluyormuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cogu androidin calisma prensibi de boyle zaten. Frekans dusureni de var,dusurmeyeni de var. Ama hemen hepsi gereksiz uygulamalari kapatiyor,ekran parlakligini kisiyor,hatta tamamen farkli moda geciyor. Ultra stamina mod gibi.

    Pil ℅20ye geldiginde otomatik devreye girecek şekilde ayarlayabiliyorsak guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok normal bir durum işlemci performansı aynı klacak ama az güç tükütecek öyle bir dünya yok kullanıcıya böyle bir seçenek sunması iyi olmuş.

  • Tasarruf moduna alınca performans mı azalıyormuş, haaaadi canım :P

    Şaka maka lazımdı iPhone kullanıcılarına, çok gözardı edildi, sağolsun bilinçsiz iPhone kullanıcıları duvara yapışık yaşar ama gıkını çıkarmaz niye şarjı tutmuyor, tasarruf modu nerede diye.
  • Güzel haber. iPhone'a lazımdı bu düşük güç modu.
  • Tasarruf dediğin böyle olur demek istemiş adamlar :D

  • Haber bu kadar saçma olabilir yani. Maksat zaten tasarruf ve telefonun açık kalması. Ne kadar ekmek o kadar köfte..

  • Çok yararlı olacak, ama ben hala hücreselin açılma kısayolunu bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbian'da 2008'den beri olan özellik kısmetse iOS'a 2015'te geliyor. Büyüksün Symbian.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple bazı konularda çok geriden geliyor maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlıkta kötü birşey gibi söylenmiş "eyhav performans düşüyor!!!!" şarjı uzatmak için performans düşsün zaten.birisiyle acil iletişimde kalmanız lazım ya da yoldasınız adres arıyorsunuz ve şarj bitmek üzere.kim takar performansı.3 saat daha mesajlaşmak veya ulaşılabilmektir asıl önemli olan.tasarruf istemeyen de devreden çıkarabilsin yeter.hatta isteyen kullanıcı da sürekli o modda kullanabilmeli bence.iphone5 ve iphone 6 hız farkını çoğu kullanıcı farketmiyor bile.yani performans farkını günlük kullanım yapan çoğu kullanıcı hissetmez.

    güzel ama ios7'de gelmesi gereken bir özellikti.çok çok geriden gelmiş apple.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 8 Temmuz 2015; 13:45:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.