Şimdi Ara

Microsoft AMD'yi satın almak için harekete geçti!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft AMD'yi satın almak için harekete geçti!
     
     Geçtiğimiz yılın başında göreve başlayan yeni CEO'su Satya Nadella öncülüğünde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, donanım alanında önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla Nokia'nın telefon departmanını bünyesine katan Microsoft, şimdi de Amerikalı mikroçip üreticisi AMD'yi bünyesine katmak için harekete geçti.
     
     Microsoft'a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, kendi mikroçiplerini üretmek isteyen Microsoft'un AMD'yi satın almak istediğini ve iki firma arasındaki pazarlıkların birkaç aydır devam etmekte olduğunu ortaya çıkardı. KitGuru'ya konuşan bu kaynaklar, Microsoft'un daha önce kendi donanımları için mikroçip
    üretmeye çalıştığını ama bu çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanınca AMD
    ve Nvidia gibi firmaların mikroçip ve donanımlarına yönelmek zorunda kaldığını belirttiler.
     
     Her iki firmadan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediği için pazarlıkların ne noktada olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da, Microsoft'un yaklaşık 1.81 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen AMD'yi satın almak için AMD'nin reddeyemeyeceği bir teklif yapacak imkana sahip olduğu söyleniyor.
     
     Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One'da kullanılan mikroçipleri AMD'nin ürettiği ve Microsoft'un bu mikroçipler için firmaya bir yıl içerisinde yaklaşık 1.26 milyar dolar ödediği göz önüne alındığında, AMD'yi satın almak Microsoft için oldukça akıllıca bir hamle olarak değerlendiriliyor. Üstelik AMD'yi satın alması durumunda Microsoft'un kendi akıllı telefon ve tablerinde kullanacağı mikroçipleri geliştirecek imkanlara da sahip olacağı belirtiliyor.
     
     Microsoft için son derece kârlı olabilecek bu hamle, Apple ve Sony gibi rakip firmalar için ise oldukça can sıkıcı sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. PlayStation, Mac Pro ve bazı MacBook modelleri için çeşitli donanımlar üreten AMD Microsoft tarafından satın alındığında taktirde, Sony ve Apple'ı ya kendi donanımlarını üretmek ya da sattıkları her PlayStation veya MacBook için en önemli rakipleri arasında yer alan Microsoft'a ödeme yapmak gibi tatsız seçenekler bekliyor.



  • 1.81 milyar dolar amd için cidden çok küçük bir meblağ. Amd nin sahip olduğu kaynaklar arasında 4.1 milyar dolar vererek satın aldığı Ati firması bile düşünülürse cidden çok düşük bir para. X86 patenti bile yeter yahu. Haberde bir hata yok değil mi?

  • Haberde yanlışlık var , amd nin kat ve kat daha fazla piyasa değeri var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoftun satın aldığı firmayı tamamen başarısızlaştırma gibi bir huyu var.. amd yide alırsa s.çtık demektir.. alacaksa samsung alsın diyecegimde onlarda rekabetci fiyatlar vermez..

  • AMD'nin değeri o kadar düşük olamaz mümkün değil.

    Microsoft değilde Samsung'un satın almasını daha çok isterim.

  • Bence AMD sattırmaz kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD o kadar etmez daha fazla eder.Bence Microsoft AMD'yi satın alamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydi Microsoft al

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıçıkırık whatsapp'ın 19 milyar dolara satıldığını düşünürsek,komik bir meblağ olur bu.%lik hisse alır anca microsoft o fiyata.

  • Geçende başka bir haber vardı ekonomi sitelerinde fakat AMD temkinli açıklamalar yapıyor ABD borsalarında AMD nin değeri çok düşük sanırım bu tip sansasyonel haberlerle
    AMD hisselerinin borsada değer yakalamasını sağlamak için ola bilir. O AMD nin ikiye bölünmesindenmi bahsediyordu veya bir yerlerin birleşmesindenmi bu haberle birlikte AMD hisseleri değer kazanmaya başlıyor ve AMD olayı ne yalanlıyor nede Doğruluyor :)))

    Ama bu haberdede bir tuhaflık var sanki Microsoft AMD nin sadece bir bölümüne talibmiş gibi sadece microchip bölümüne ortak olmak istiyor olabilir buda AMD gibi maddi sıkıntısı olan bir firma için bulunmaz fırsat. Sadece bir firmadan 1,26 milyar dolar ciro yapan bir firma nasıl olurda 1,82 milyar dolara satılır aklım almaz bu sadece ve sadece bir bölüme ortaklıktır.

  • dalga mı geçiyorlar 1.8 milyar dolar şaka gibi adamların elide bulunan lisanslar vs ayrı patentler vs çok fazla bence sadece bir bölümüdür ama microsoft alırsa eline yüzüne bulaştırma olayı yüksek oran çünkü bu tür olayı çok
    muhtamelen bir bölümüdür amd gibi firma bu paralar çok az dalga geçer gibi rakam
    haberde hata var 11.8 olsa derim ki olabilir uyuz nokianın belli süre boyunca marka adı ve sadece mobil bölümü bundan çok fazla paralara satıldı
    bence haberde hata var

  • alsında amd alsında intele rakip cıksın arık bune yaw

  • Aldığını batıran Microsoftun gözünü dikmediğin bir AMD vardı o da oldu gözümüz aydın.

  • Değer doğru arkadaşlar, halka açık hisse oranı ve hisse değeri ile tam değeri hesaplanabilir.
    Bunu zaten yahoo finance yapmış.

    https://finance.yahoo.com/q/ks?s=AMD+Key+Statistics
    Market Cap (intraday) : 1.82B
    Enterprise Value (Jun 30, 2015) : 3.28B


    Hisse değerinden çarpıma göre değeri 1.82 milyar dolar.
    Ama yahoo finansta bir rakam daha var. Enterprise Value.
    Buna göre bile bütün operasyonun değer 3.28 milyar dolar.


    Enterprise value (EV), Total enterprise value (TEV), or Firm value (FV) is an economic measure reflecting the market value of a whole business. It is a sum of claims of all claimants: creditors (secured and unsecured) and equityholders (preferred and common). Enterprise value is one of the fundamental metrics used in business valuation, financial modeling, accounting, portfolio analysis, etc.



    DEFINITION of 'Market Capitalization'
    The total dollar market value of all of a company's outstanding shares. Market capitalization is calculated by multiplying a company's shares outstanding by the current market price of one share. The investment community uses this figure to determine a company's size, as opposed to sales or total asset figures.

    Frequently referred to as "market cap."

    Read more:http://www.investopedia.com/terms/m/marketcapitalization.asp#ixzz3eWQcveaR
  • Alırsa intel ve Nvidia bayram yapar. Gerçi mevcut faaliyetlerini devam ettirirlerse AMD'nin yazılım tarafındaki yıllardır süren sıkıntısı bitebilir. Bence ortaklığa gitsinler.

  • Koskoca AMD , bizim simit sarayıyla neredeyse aynı piyasa değerine sahip .

    Qualcomm 106 milyar dolar
    Intel 105 milyar dolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 30 Haziran 2015; 9:12:10 >
  • o kadar düşük bi meblağ ise ben banka kredisi ile satın alayım AMD'yi. Paramı o rakam, yerli çip yerli çip diye yırtınıyoruz dövlet bi AŞ kursada satın alsa
  • aselsan bilkent ortaklığı ile kolpa kolpa çipcik üretmeye çalışcaklarına gidip amd'yi alsınlar işte al sana yerli üretim 15 yıl içinde mühendisleri bilkent odtü hacettepe devşiririsin staja yollarsın master'a yolalrsın mühendis olarak başlatırsın derken yürür gider.

  • Piyasa Analistleri,Ekonomi Uzmanları, Dış Ticaret Uzmanları çalışmalarınızı takdirle izliyoruz.Ve not alıyoruz.
    İmza:
    Hükümet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3169 -- 30 Haziran 2015; 10:22:18 >
  • Bu kadar ucuzsa aramızda para toplayıp alalım abi, boşuna vestelle falan uğraşmayalım

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.