Şimdi Ara

Geçmiş görülebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisedeyken bilime çok meraklı bir hocamız vardı.Bize eger çok yüksek bir hızda(olagandışı bir hızdan bahsediyor) uzaya dogru fırlatılabilirseniz dünyaya baktıgınızda Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini görebilirsiniz demişti.Biraz daha açıklayınca kafama yatmıstı:

Bahsettigi olagandışı hıza ulastıgınızdaki zaman kavramıyla suan yaşadıgımız zaman kavramı aynı olmuyormuş yani mevcut zaman kavramının önünde gidiyormussunuz

Bu konuda bilgisi olan var mı?

• Bende geleceğin görüldüğünü biliyordum.Gelecek zaman babası Nostradamus'a gelince
    Benim bir hocam geleceği görmenin imkansız olduğunu sadece Nostradamus gibi dahi kişilerin geleceği tahmin edip yorumladığını söylerdi.Atatürk'te bir zamanlar 2. Dünya Savaşı olacak demiştir.O da mı kahin oluyor?Bence bunların hepsi teori.Çoğu da gerçek dışı gibi duruyor

hani biz sirius a bakınca aslında onun 9 yıl önceki halini görüyoruz. (çünkü 9 ışıkyılı uzaklığında) hoca da diyor ki yani bi an içinde dünyadan 550 ışık yılı uzakta bi yere giderseniz dünyaya baktığınızda 1456 yılının dünyasını görürsünüz.

tabi bi anda nası 550 ışık yılı öteye gidersin. hadi gittin diyelim, oradan fatih sultan mehmet i görmen için gereken mercek nası bi şeydir. bunlar alengirli konular. hocanız bunlara değinmedi galiba.

ilkokuldayken bu fikir benim de aklımdan geçmişti gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 1 Aralık 2006; 22:23:08 >

Şöyle birşey: mesela suan gökyüzünde gördügümüz bir yıldız aslında suan orda olmayabilir.belki çok önce yok oldu ama çok uzak oldugu için bize görüntüsü hala görünüyor yani biz yıldızın geçmişini görüyoruz.çünkü o yok suan orda ama biz görüyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

hocanın demek istediği şu,

hani biz sirius a bakınca aslında onun 9 yıl önceki halini görüyoruz. (çünkü 9 ışıkyılı uzaklığında) hoca da diyor ki yani bi an içinde dünyadan 550 ışık yılı uzakta bi yere giderseniz dünyaya baktığınızda 1456 yılının dünyasını görürsünüz.

tabi bi anda nası 550 ışık yılı öteye gidersin. hadi gittin diyelim, oradan fatih sultan mehmet i görmen için gereken mercek nası bi şeydir. bunlar alengirli konular. hocanız bunlara değinmedi galiba.

ilkokuldayken bu fikir benim de aklımdan geçmişti gerçi.

düşünsenize ders tarih ögrenciler nasa benzeri bir ortamda hoca ögrencileri tarih ögretmek için tek tek olağan üstibir hızla uzaya fırlatıyor
    Ders bittiginde ögretmen sınıf defterine şunları yazıyor ögrencilerin hepsi tarihten 10 aldı bunu yüzlerine karşı söylemeyi bende isterdim. Her giden mutlu ki yerinden nice gidenler oldu dönen yok seferinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucoo -- 1 Aralık 2006; 22:36:12 >
  • ewet arkadaslar einstein bir teorisi var diyorki üstad bir dünyada gecen zamanla uzaydaki gecen zaman farklı diyor.yani 40 yasındaki bir adam uzaya gittiginde orada 5 yıl kalsa dünyada yaslandıgından daha az yaslanırmıs.yani bu teori benim aklıma yatıyor sizce...

Orjinalden alıntı: bigjackal

ewet arkadaslar einstein bir teorisi var diyorki üstad bir dünyada gecen zamanla uzaydaki gecen zaman farklı diyor.yani 40 yasındaki bir adam uzaya gittiginde orada 5 yıl kalsa dünyada yaslandıgından daha az yaslanırmıs.yani bu teori benim aklıma yatıyor sizce...

burda ki yıl hesabı da dünyaya göre yapıldıgına göre saçma bence
  • Benim aklım yatmadı ama... çünkü bir boyut değiştirmiyorsun sen dünya dısına çıkıyorsun sadece.ama orda hava kirliliği,sigara,stres,alkol gibi ömür kısaltıcı seylerin kullanılmadıgını düşünürsek olabilir daha az yaşlanırsın
    quote:

ewet arkadaslar einstein bir teorisi var diyorki üstad bir dünyada gecen zamanla uzaydaki gecen zaman farklı diyor.yani 40 yasındaki bir adam uzaya gittiginde orada 5 yıl kalsa dünyada yaslandıgından daha az yaslanırmıs.yani bu teori benim aklıma yatıyor sizce...

Orjinalden alıntı: kajmer88

Benim aklım yatmadı ama... çünkü bir boyut değiştirmiyorsun sen dünya dısına çıkıyorsun sadece.ama orda hava kirliliği,sigara,stres,alkol gibi ömür kısaltıcı seylerin kullanılmadıgını düşünürsek olabilir daha az yaşlanırsın
    quote:

ewet buda bi bakıs acısı şimdi onu einstein ozmna gore solemiş olablir bide

• benim anlamadıgım ölcü alınan 5 yıl dünyaya göre olunca nerde oldugun ne fark eder ?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucoo -- 2 Aralık 2006; 18:57:59 >
    DH 2005

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • h...iide o teknolojiler bulmak günümüz dünyasında imkansız gibi.
  • ışık hızına yakın hızlarda hareket eden bir insan için zaman daha yavaş akıyor. Hızlı arkadaş 100 yılı yavaşlara göre, mesela 10 yıl içinde yaşıyor ve sadece 10 yıl yaşlanıyor. Hızı normale döndüğünde,harekete başladığı andan itibaren 100 geçmiş olduğunu görüyor.Kısaca torunlarının çocukları ile yaşıt hale gelmiş. Şimdi düşünelim bu vatandaş gelecekten mi yoksa geçmişten mi haber verebilir?

Orjinalden alıntı: yucoo

Ben olagan üstü bir hıza çıkmadan oturdugum yerden eski bir filim koyuyorum vcd ye geçmişi seyerdiyorum

Çoktan ölmüş bir yıldızı seyretmekle 1939 yapımı Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) filmini izlemek aynı şey olsa gerek. Böyle bir durumda geçmiş sadece "izlenebilir" diyebiliriz. Peki değişiklik yapabilir miyiz geçmiş üzerinde? Clark Gable film içinde aşkından öledursun, o 45 yıldır gerçek bir ölü. Geçmişten kopan bir film ile çoktan ölmüş bir yıldız ne kadar da benziyor birbirine. Ölü bir yıldızın günümüzdeki sahte görüntüsü ile ölü bir film yıldızının sahte görüntüsü arasında ne fark vardır ki?
    />

Cep telefonu veya video kamerası olanlar gökteki ölü bir yıldızı kaydedebilirler. Yarın o gökte olmazsa Clark Gable gibi o da bir film karesinde kayıtlı kalır.
    />

• quote:

Orjinalden alıntı: phizikci

ışık hızına yakın hızlarda hareket eden bir insan için zaman daha yavaş akıyor. Hızlı arkadaş 100 yılı yavaşlara göre, mesela 10 yıl içinde yaşıyor ve sadece 10 yıl yaşlanıyor. Hızı normale döndüğünde,harekete başladığı andan itibaren 100 geçmiş olduğunu görüyor.Kısaca torunlarının çocukları ile yaşıt hale gelmiş. Şimdi düşünelim bu vatandaş gelecekten mi yoksa geçmişten mi haber verebilir?

Işık hızında hareket eden adam için zaman yavaş akıyor mutlaka ama bu adamı izleyen biriside zamanın ışık hızında hızlandıgını görecektir. Bu mantıkta ilk çıkan sonuç ışık hızına çıkan adamın diger adamdan genç kalacagı olsada bu olayı ölçen zaman birimi sabit oldugundan yaşlanma ve gençleşme diye hiç bir sonuç çıkmayacak sadece ışık hızında giden adam digerinden daha hızlı yol almış olacaktır.

Gerçek bence budur.

• Işık hızında hareket eden adam için bir değişiklik yok. Normal hızlarda hareket eden adamda da bir değişiklik yok. Sadece bir birlerine baktıklarında normal hızlarda hareket eden adam ışık hızına yakın bir hızda giden adamı yavaşlamış görür, ışık hızına yakın bir hızda giden adam da normal hızlarda hareket eden adama baktığında onu hızlanmış görür. Yani normal hareket eden adam hızlı giden adamın 10 yıllık hareketini görmek için 100 yıl yaşamak zorunda kalıyor. Bu konu da on beş günde bir yeniden açılıyor neredeyse o yüzden hepsini baştan anlatmak da istemiyorum. Önceki sayfalara bakarsanız aynı şeyler bir çok kez tartışıldı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.