Şimdi Ara

Ev için küçük elektrogitar amfisi tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Forumda ve diğer forumlarda epey bir yorum okudum, videolar izledim, farklı farklı amfiler karşılaştırılıp her birinde farklı bir sonuca varılıyor. En mantıklısı kendim gidip denemem, ama daha yeni başladığım için müzik mağazalarında farklı yönlendirilmem de mümkün, pek kendime güvenemedim. Bu nedenle ön incelemelerim sonrası sizlerden tavsiye istiyorum.

    Yaş 35, artık mucize beklemiyorum, ama severek müzik aleti çalıyorum. Üniversitede klasik gitar, 5-6 yıl önce bir süre keman çaldım. Hepsi amatörce, ama nota bilgim idare edecek kadar var ve kulaktan da az çok çalabiliyorum. Eskisi kadar metal de dinlemiyorum, daha soft, 80-90'lar Rock, led zeppelin, pink floyd, biraz da rock'n roll-blues çalmayı planlıyorum. Gitarı da yeni aldım, sesini sevdiğim için Jay Turser JT-220D Les Paul aldım. Selim Işık videolarının bir kısmını izleyip kitabını da aldım. Geldi sıra amfiye.

    Evde ne yazık ki büyük bir amfi barındıramayacağım, Line6 Spider iv15 bile büyük geldi. 30-50w zaten evde imkansız. Forumlarda yorumlarda; Micro cube gibi amfilere baktım, dijital dediler, Orange Crush Pix 12 L-Laney LG12 vs baktım reverb yok, efekt yok dediler, Cort MX15R baktım cort gibi dediler, Marshall MG10CF-Marshall MG15CF baktım çamur gibi dediler. Kafa allak bullak oldu. Zaten genelde küçük amfiler olduğu için elbette performansları kısıtlı olacak, ben de sahneye çıkmayacağım, çalışma amfisi olacak. Ama clean tonları güzel, sesi kulağa koş gelen (kulağa göre değişir ama yine de kişisel yorumunuz da benim için önemli), distortion çok önemli değil ama berbat da olmayan, çalışırken gitardan nefret ettirmeyecek, fiyatı 500TL altı(tabloda bulduğum fiyatları yazdım), bir amfi bakıyorum. İkinci ele de güvenemiyorum açıkçası.

    Alttaki gibi bir tablo hazırladım, sadece spesifikasyonlar var, ses kalitesi ve kullanım ile bilgiler mevcut değil, benim için boyut önemli olduğu için onu da koydum tabloya, olumlu-olumsuz gördüklerimi yeşil-kırmızı renklendirdim. Beni tabloya eklemediğim ses kalitesi ve kullanım hakkında yardım isteyeceğim. Listedeki modeller hakkında yorum yaparsanız sevinirim.


     Ev için küçük elektrogitar amfisi tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimerol -- 29 Haziran 2015; 15:19:21 >







  • 500 TL civarına alabilecğeiniz en iyi amfi blackstar id core 20'dir. Hiç dönüpde spiderlara micro cubelere hele hele sırf adı marshall diye kötü mg serisine falan bakmayın. id core 10 olanın hoperlörleri çok ufak ve footswitch girişi yok. En ideali id core 20. Boyutuda gayet küçük. 10'luk olandan 2-3 cm büyüktür topu topu...

    id core 20nin hoperlöri 5" yanyana 2 micro cube gibi düşünülebilir. youtubeda biçok bilgi mevcut fakat kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, youtube incelemelerinden anlayamayacağınız kısmı id core çift hoperlör olduğundan efektler kulağa çok çok daha hoş geliyor. Yine çift hoperlörü sayesinde amfiye bi mp3 player telefon falan bağlayıp müzik açtığınızda kulağınıza gelen sesler diğer amfielre göre belirgin derecede iyi. Doğal olarak backing tracklerin üzerine gitar çalmak id core serisinde çok çok daha verimli.

    youtubeda olan kısmını incelerseniz görebilrisiniz fakat yine bu klasmandaki amfilerde olmayan direk usb kablo ile pcye bağlanma özelliği var. Direk hiçbi ses kartına cartı curta ihtiyaç olmadan kayıt alabiliyorsunuz, amfiye dokunmadan pc üzerinden kendi programı ile ton ayarlayabiliyorsunuz, başkalarının yapıp yüklediği tonları indirebiliyorsunuz. Üzerinde built in noise gate var, gaini sonuna kadar kökleseniz dahi gitar boştayken çıt çıkarmıyor. Bunlar çok çok büyük özellikler ve klasmanındaki hiçbi amfide yok...

    ayrıca bu itp amfileri alırken wattına bakmayın, bunlar transistörlü amfiler. 1000Wda olsa sesi kısılıp evde kullanılabilir.




  • Detaylı cevabınız için teşekkürler id core serisi benim için en büyük soru işareti. Farklı bir tarzları var. YouTube'da ve forumlarda core10 bakmıştım hep, 2x3" baya kafama takılmıştı, ama id 20 hiç bakmamistim. Şimdi inceliyorum hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz id core 10 satıyorum kışın alındı. İlgilenirseniz mesaj atın hocam, öğrenci olduğum için taşıyamıyorum okuduğum şehire. prosesör alacağım için satmayı düşünüyorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Line6 Spider 4 15W çok iyi bir fiyat/performans ürünüdür.Epey uzun bir zaman ev içinde kullandım.

    Benim listeden ilk tercihim Spider 4 15W,ikinci tercihim Orange Crush 20ldx olurdu.
  • Evet ikisi de önde çoğu yönden, ama biraz büyükler. Line 6 Spider nereye baksam, hangi forumu okusam hep karşımda zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimerol

    Evet ikisi de önde çoğu yönden, ama biraz büyükler. Line 6 Spider nereye baksam, hangi forumu okusam hep karşımda zaten

    Boyutları ev için ideal bence.Line 6'i evde 4 yıl cıvarı kullandım aşağı yukarı.Üzerinde kulaklık girişi de var istersen kulaklıla da kullanabilirsin.
  • Line 6'yı takibe alayım bari. Bugün daha önce sipariş verdiğim Vox amPlug geldi, daha deneyemedim, karar verinceye kadar bununla çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vox amPlug kulaklık amfisi ile çalışmaya başladım. Sesi açınca dip gürültü rahatsız ediyor. İlk izlenim çok iyi değil ama pratik yaparken çalışılabilir.
    Ben yine daha küçüklere yöneldim. Hanım balkondan atacak artık benim hobi malzemelerini , en basiti 8'' teleskop var kendi yaptığım, tüp uzunluğu 130cm kadar, ayağıyla filen baya irice bir şey, evde durup durur. Bu nedenlerle küçükler arasında, Vox Pathfinder 10, Blackstar id core 10, Orange Crush Pix 12 L biraz önde. Bir de Line 6 Micro Spider dikkatimi çekti. Hem fiyat olarak hem de boyut olarak bunlar benim için daha uygun. Aralarından tercihiniz ne olurdu?

    1-Vox Pathfinder 10 (adı Vox)
    2-Blackstar id core 10 (efekt bol, stereo)
    3-Orange Crush Pix 12 L (bu da addan torpilli)
    4-Line 6 Micro Spider (daha pahalı ama efekt ve boyut en ideal)
    Laney LG12 de vardı, onu da yedeğe yazayım

    Bir de efektler ne kadar mecburi? Onlar olmadan kaliteli ton ile nereye kadar gidebilirim?




  • Tekrar merhabalar,
    Amfi arayışımda sona yaklaştım, bu haftasonu İzmir-Çankaya'ya gidip bakacağım, 300TL civarı bulabildiğim amfileri inceleyeceğim. Bulamazsam da n11'de 2 ürün sepette (id core 10, nux mighty 8), birini alacağım. Sıralamanın son hali şöyle:

    1- Gitarı aldığım yerde Micro Cube peşinde 480 TL dediler. İkinci el de düşünebilirim. 300TL civarı temiz bulursam öncelik bunda. En azından satacak olursam Roland piyasası olan bir ürün.
    2- Nux Mighty 8. Çok yorum ve inceleme bulamadım, ama bulduklarım da hep olumlu. Videolarda da güzel çıkmış ses. Fiyat 350TL civarı, küçük boyutlu ama 6.5" hoparlör sığdırmışlar, diğer baktıklarım 3-5" olanlar da vardı. Marka hakkında kafam karışık, sonuçta tamamen Çin markası, sitelerinde iddialı oldukları gözüküyor ama çok da güvenemedim. TS/AC teknolojisi ve başarılı olduğu söylenen efektleri artılar.
    3- Blackstar Id Core 10w. Pek çok artısı var ama 2x3" hoparlör soru işareti olmaya devam ediyor. VendettA hocam, siz de bir iki başlıkta tavsiye etmişsiniz, onları da okuyorum. 20w olanı büyük ne yazık ki.
    4- Efekt vs özelliği olmayan iki amfi de takipte. Vox Pathfinder 10 ve Orange crush pix 12l. İki amfi de Ultimate Guitar gibi sitelerde özellikle ses kalitesi hakkında çok olumlu yorum almış. Marka olarak da güven vermekte. Bunlara da ayrıca bakacağım




  • Vox pathfinder 10 alındı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende blackstar, vox ve orange 12 arasindayim. benim de butcem o rakamlarda. Jay turser ve vox ikilisi nasil oldu ? Cort g250 ve jay turser jt ltcustom dlx ultimate guitarda ove ove bitirememisler. Onlar da aklimda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 yere baktım, blackstar hiçbirinde denk gelmedi. Vox harici, line6 spider, stagg, microcube, Marshall baktım, buna kanım ısındı. Clean kanalda çok temiz ve güzel geldi sesi, distortion pek iyi degil gibi ama bana clean daha fazla lazım olduğu için önemsemedim. Diğerleri de overdrive'da başarılı değil zaten. Clean kanalda dip gurultusu iyice sesi acincaya kadar duyulmuyor, stagg'de baya vardı mesela.
    İlk gün kullanımı güzel, jay Turser'la güzel uydu. Aldığım yerde epiphone les Paul ile denedik, çok güzeldi, evde jay Turser ile de pek farklı olmadı.
    Ben beğendim vox'u, gidip dinlemek lazım, her biri farklı karakterde sonucta.

    Ek: Efekt yok, orange'da da yoktu, tek eksigi bu. Ama güzel sesi bence daha önemli. Olmadı ilerde pedal veya prosesor alınır.
    Ses yeterli, 10 üzerinden 3-4 ile çalınabiliyor, sonra baya yüksek geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimerol -- 12 Temmuz 2015; 0:02:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeler nedir? Elektro akustik gitar var.

    Bu cihazlarda elektro gitar ve akustik gitar ayrımı var mı?

    F/p iyi bir ürün ne olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 27 Ağustos 2017; 17:23:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.