Forumda ''3G nedir, EDGE nedir vb.'' sorularla çok karşılaştığım için bilgi paylaşımı açısından böyle bir konu açmak istedim. Açtığım bu bölümde sık sık gereken güncellemeler yapılacaktır.
BİZİ AYDINLATTIN SAĞOL...
telefon ekranına çok yakından dikkatlice bakarsan, aslında ekranın yüzlerce küçük kareden oluştuğunu görürsün. işte o karelerden her biri piksel dir. bu karelerden biri bozuksa ve görevini yerine getirmiyorsa o zaman adı "ölü piksel" olur..
bunu anlamanın çeşitli yolları var.
ekran bembeyaz olacak şekilde boş bi resim aç. bunun için bilgisayarında hazırladığın boş bi sayfayı telefona gönderip açabilirsin. eğer ekrandaki her küçük kare beyaz ise sorun yok, ama aralarından biri fire vermişse işte o ölü piksel dir.
aynı testi, siyah, kırmızı, mavi..gibi çeşitli renklerdeki bi sayda üzerinde de deneyebilirsin.
yada çok iyi bi gözlemle hiç bu testleri yapmadan da ölü piksel olup olmadığını anlayabilirsin. telefonu kullanırken karelerden biri hiç tepki vermiyor, hep aynı renkte kalıyorsa işte o ölü pikseldir.
servisler bunla ilgilenmezler, telefonu servise "ölü piksel" sorunuyla verebilmen için en az 3-5 tane ölü piksel olması gerekiyor.
skype programı bir voip uygulamasınıdr. örneğin cep telefonunda wi-fi üzerinden voip özelliği varsa, oluşturduğun kişi listendekilerle wlan-voip üzerinden beleşe konuşabilirsin...vb
telefon ekranına çok yakından dikkatlice bakarsan, aslında ekranın yüzlerce küçük kareden oluştuğunu görürsün. işte o karelerden her biri piksel dir. bu karelerden biri bozuksa ve görevini yerine getirmiyorsa o zaman adı "ölü piksel" olur..
bunu anlamanın çeşitli yolları var.
ekran bembeyaz olacak şekilde boş bi resim aç. bunun için bilgisayarında hazırladığın boş bi sayfayı telefona gönderip açabilirsin. eğer ekrandaki her küçük kare beyaz ise sorun yok, ama aralarından biri fire vermişse işte o ölü piksel dir.
aynı testi, siyah, kırmızı, mavi..gibi çeşitli renklerdeki bi sayda üzerinde de deneyebilirsin.
yada çok iyi bi gözlemle hiç bu testleri yapmadan da ölü piksel olup olmadığını anlayabilirsin. telefonu kullanırken karelerden biri hiç tepki vermiyor, hep aynı renkte kalıyorsa işte o ölü pikseldir.
servisler bunla ilgilenmezler, telefonu servise "ölü piksel" sorunuyla verebilmen için en az 3-5 tane ölü piksel olması gerekiyor.
Prison Break,Lost,Heroes,Supernatural,Dexter,Chuck,Battlestar Galactica,Kyle XY,Rome,Terminator: The Sarah Connor Chronicles,Nip/Tuck,Merlin,True Blood,Fringe,One Tree Hill,Leverage,HiMym,The Mentalist
ŞEREFTİR SENİ SEVMEK SENLE AĞLAYIP GÜLMEK GALATASARAY SEVGİSİ SÜRECEK SONSUZA DEK YETMİYOR Kİ STADLAR KALBİMİZ SENLE ÇARPAR LAYIKSIN BU SEVGİYE ŞANLI GALATASARAY NASIL Kİ BU MİLLETİN TACIDIR YILDIZ İLE AY YÜKSEL TA ARŞA KADAR ŞANLI GALATASARAY
peki birşeyi merak ediyorum bildiğiniz gibi piyasada birçok renkli ekran türü bulunuyor Duyduklarım 16 milyon 256 bin gibi ancak bunlar nasıl renkli oluyor? yani içindeki pikseller mi renkli yoksa her pikselin içinde birden fazla renk mi var? bunu merak ediyorum 2.sorum oled cstn ekran gibi bazı ekran çeşitleri mevcut şu anda piyasadaki en çok kullanılan ekran hangisidir?
peki birşeyi merak ediyorum bildiğiniz gibi piyasada birçok renkli ekran türü bulunuyor Duyduklarım 16 milyon 256 bin gibi ancak bunlar nasıl renkli oluyor? yani içindeki pikseller mi renkli yoksa her pikselin içinde birden fazla renk mi var? bunu merak ediyorum 2.sorum oled cstn ekran gibi bazı ekran çeşitleri mevcut şu anda piyasadaki en çok kullanılan ekran hangisidir?
sorulamı cevaplarsan sevinirim
Ekranda üç ana rengin (kırmızı-yeşil-mavi) birleşimiyle milyonlarca farklı renk oluşturuluyor. En çok kullanılan ekran türü TFT'dir.
2008 den itibaren organik ekranlar çogalacak ,,,oled ekranlar ışıgı kendinden yaydıgı için enerji tasarrufu saglıyor kötü tarafı ekranda sürekli sarımsı bi renk oluyordu bunuda hallettiler..pikselsayısı fazla olan oled ekranlar çok iyi olacak bence
hmm oturup kendin yazdin yani sen bu olayi bitirmissin arkadasim sanirim bu emeklerinin karsiliginda yardimda bulundugun insanlar icin sevap kazaniyosundur tartismaya gircek arkadas olmasin benim gorusum bu saygi lutfen ..
.: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır ve toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır! :. Bu Uzun Süren Geceyi AydınLatmaya Yetmeyecekse Gökteki Ay, Geciken Şafak, Bir Bozkurt ULuması İLe Sökecektir... Yürü Bozkurt Namın YayıLsın DiLLere;Yürü KavgaLara KutLu İhtiLaLLere!!!
konumuzla alakalı olmasa da bence herkesin bilmesi gereken bir konu.
Lütfen dikkatlice okuyun.
AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR
Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın (Arayın, ekranınıza aktarma iptal diye bir yazı gelecek) böylece yönlendirmeyi kaldırın.
Yoksa size ulaşamayan herkesten bir kontör düşecek... Ve bunu AVEA, TURKCELL ve VODAFON kullanan herkese gönderin. Göndermezseniz siz aradığınızda sizden de kontör düşecek.
Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise, dinlediğiniz 1 sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsunuz !!!
İşin garip olan kismi bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken, herkeste bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!! Yani sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, çaktırmadan sizden intikamını alıyor.
Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine miulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha...
Ne uyanıkça degil mi? İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes diğer operatörlerde olduğu gibi aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor. Nede olsa paralı olan bir uygulama otomatik olarak ayarli gelmez yanılıyor muyum?
Bu olayı iptal ettirmek ise daha da bir trajik komik; AVEA, TURKCELL ve VODAFON'yi arıyorsunuz, durumu anlatıyor ve 'uyanık' olduğunuzu gösteriyorsunuz, onlar da size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda tele sekreterin kaldırılabileceğini anlatıyorlar.