Şimdi Ara

Google'ın akıllı lensi, beklenenden daha kısa sürede satışa çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google'ın akıllı lensi, beklenenden daha kısa sürede satışa çıkabilir


     

    Şeker hastaları için geliştirdiği lensini gerçeğe dönüştürmek için geçtiğimiz dönemde Novartis ile ortaklık kuran Google, ortaya çıkan bir patente göreyse ileriye dönük 5 yıllık satış hedefini geriye çekebilir.

     

    Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan şeker hastalığı için Google X laboratuvarında Brian Otis ve Babak Parvis önderliğinde geliştirilen akıllı lens, bünyesinde yer alan kablosuz çip ve minyatür glikoz sensörü ile insanların göz yaşı üzerinden glikoz (Meyve şekeri veya kan şekeri olarak bilinen 6 karbonlu bir monosakkarittir ve vücut için temel enerji kaynağıdır) ölçümü yapabiliyor.

     

    Şeker hastalığının daha iyi şekilde yönetilmesini sağlamak adına hazırlanan lens, glikoz seviyesinin belirlenen düzeyin üstüne çıktığı zaman LED ışıkları ile uyarı verebiliyor ve akıllı lensin olası paket tasarımını gözler önüne seren yeni bir patent başvurusu, ürünün gerçeğe bir adım daha yaklaştığı sinyallerini veriyor. Ürünü için 44 patent alan ve 53 tanesi için de onay bekleyen şirket, kişileri çok fazla bekletmeyeceğe benziyor.

     

     Google'ın akıllı lensi, beklenenden daha kısa sürede satışa çıkabilir







  • LED aydınlatma için ihtiyaç duyulan enerjiyi nasıl karşılayacak ? sanırım vücut sıcaklığından yada elektronik bir ek aygıt olacak ve bu aygıttan gelen düşük sinyalleri enerji olarak kullanabilecek.

  • resimdeki lensin üstündeki kare şeklindeki elemanı kamera sandım, yakında o da olur gerçi..
  • Yemek yediğimiz zaman da yanacak o zaman nasıl ayarlanacak acaba

  • Merak ediyorum o lensin üzerine ne zaman ekran yapılacak acaba? google glass yerine google lens olur diye düşünüyoruym gelecekte.. teknoloji bu hızla ilerlerse olur mu olmaz mı diye düşünmek yerine kaç sene sonra olur acaba diye düşünmek daha mantıklı geliyor doğrusu..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.