Şimdi Ara

El Capitan betasından yeni ipuçları: 4K 21.5 iMac, Apple TV için Bluetooth kumanda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • El Capitan betasından yeni ipuçları: 4K 21.5 iMac, Apple TV için Bluetooth kumanda


     

    Apple'ın geçtiğimiz WWDC kapsamında görücüye çıkarttığı yeni nesil işletim sistemi El Capitan, bildiğiniz üzere beta sürümleriyle gelişimine devam ediyor. Yeni işletim sisteminin kodları ise gelecek Apple ürünleri hakkında önemli ipuçları veriyor.

     

    Bu doğrultuda ortaya çıkan ilk gelişme iMac tarafından geliyor. El Capitan kodlarında ortaya çıkan 4096 x 2304 Retina çözünürlük değeri, 27-inç 5K iMac göz önüne alındığı zaman 4K ekranlı bir 21.5-inç iMac modeline işaret ediyor. Hali hazırda satılan 21.5-inç iMac modellerinin Full HD yani 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunduğu düşünülürse, gelecek dönem için 4K 21.5-inç iMac olası görünüyor. Beta kodlarında ayrıca 4K çözünürlüğünü destekler nitelikte yeni Intel Broadwell Iris ile AMD Radeon R9 grafik birimleri de (M380, M390, M395 and M395X) yer alıyor. 

     

    Yeni El Capitan sürümünün ortaya çıkardığı diğer bir gelişme ise kodlar içerisinde "AppleBluetoothRemote.text" isimli bir "kumada" odaklı dosyanın bulunuyor olması. Bünyesinde özel bir Bluetooth çipnin yer aldığı, cihazlarla kızılötesi sensör ile bağlantı kuracağı ve çoklu dokunmatik destekli bir trackpad taşıyacağı belirtilen kumada, ses desteğiyle Siri iletişimi de kurabilecek ve yüksek ihtimalle daha önce de bazı bilgileri gelen yeni Apple TV ile beraber satışa sunulacak. Kumandanın bütün Mac ailesi ile çalışma gibi bir teknik altyapısı ve ihtimali de bulunuyor.

     

     El Capitan betasından yeni ipuçları: 4K 21.5 iMac, Apple TV için Bluetooth kumanda







  • "iMad" Yazılmış, Düzeltir misin? @Sh@rKs-PoWeR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple bir hayaldi son fiyatları görünce bir ütopya oldu benim için 9 bin tl ye imac nedir ya

  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    9 bin tl'lik imac'in özelliklerinde bir all in one da çok farklı fiyata satılmıyor (5k ekranlı all in one bulabilirseniz tabi)

    sorun apple fiyatlarında değil, tl'nin çok fazla değer kaybetmesinde..
    Ekran kartını yenileyim dedim alacağım kart minimum 800-900 tl gözüküyor, eskiden bir ekran kartına verdiğim max. rakam 300-400 tl olurdu.
  • Evet son artışlarda sebep dolar kuru. Apple Türkiye bunu hızlıca yansıtmış fiyatlara bazı firmalar bu kadar aceleci davranmıyor. Sonuç olarak ortalama kurda 5k'da olsa bir imacin hakkettiği en büyük para 5-6 bin TL. Birkaç küçük parça değiştirince fiyat 11-12 bin TL'nin üstüne çıkıyor. Garip olan imac bir workstation değil son kullanıcı bilgisayarı sonuçta yüksek performans diye bir olayı yok. Artık "see you another life brother" deriz geçeriz.
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Mevcut fiyatlara baktığımda fiyatı 7200 ile 8300 arasında değişiyor..

    7200'lük model bence alınmaz, içerisinde ssd yok, (1 tb fusion drive'lı versiyonu da ücretsiz 256gb ssd ile değiştiriyorlar ki bence daha mantıklı)

    8300 Tl'ye all-in-one olan, ve piyasada şu anda başka bir markada parsaını verseni bile alamacağınız 27 inch 5k ekran var.

    Ucuz değil, ama ucuz olmasını gerektirecek herhangi bir özelliği de yok bana kalırsa..

    Dolar kurundan başka ayrıca "yerli üretim" 'e destek vermek adına (bkz. vestel), ithal bilgisayarlara bu yılbaşında yapılan ötv zammını da unutmmak gerekiyor.
    Donanım olarak diğer macbook modellerinden farklı gerçek 4 çekirdekli işlemci kullanması. Macbook larda 2 çekirdek + 2 heyperthreading şeklinde geliyor donanımlar.

    Ha amerika fiyatına bakarsanız 2000-2300 dolar yani yaklaşık 6000-7200 tl yapıyor, tabiki de bu bu da ucuz bir fiyat değil, amerika ile aramızda en az 1000 lira oynuyor.
    Ama malesef bizim ülkemizde kazandığımız ve harcadığımız her kuruşun büyük ortağı devlet..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 29 Haziran 2015; 14:18:09 >




  • Aslında günümüzde sorun şu mesleğim açısından bakarsak İmacler çok güzel makinalar, ekrana diyecek yok fakat beygir gücü açısından bakarsak zayıf sayılacak bir makinaya ciddi bir workstation parası veriyoruz. Bu anlamda para sorun değil bile desem alınacak makina değil benim için. En son kullandığım 2011 model i5'li imac beni performans açısından çok üzmüştü. Performansı için celeron işlemcili 1000 TL lik laptop gücünde deseme yalan olmazdı. Herneyse.. Diğer alternatif mac prolar canavar gibi lakin o küçük kutuya en azından 2 adet harici disk bağlamak ve mutlakada harici dvd writer takmak gerekiyor (2015'de ne dvd writeri diyebilirsin ama çoğu uluslararası şirket olan firmalar halen ağırlıkta dvd medya istiyor bizden). + iyi kalitede ips panelli ekranlar. Onun da o zaman bir esprisi kalmıyor nerede kaldı küçüklük nerede kaldı güç. Yani mac sahibi olmayı çok istememe rağmen kenarda ayırdığım hayali 10.000 tl olduğunu varsaysam bile mac bana mantıklı gelmiyor artık.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.