Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri;

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri; Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
blackhedgehog

21 Aralık 2007; 13:32:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar ben açıkçası PS3'te oyun oynamak,flim izlemek için,TV izlemek için Plazma veya LCD alacağım.Sorun şu ki hangisini alacağımı karar veremedim.LCD mi yoksa Plazma mı? 4.500 geçmeyecek birtv arıyorum.Plazma olarak Panasonic 42PY düşünüyorum.FULL HD ama Panasnic 42PV'den daha soluk renkleri olduğunu duydum.Vatandan almayı planlıyorum.PS3 oraya götürsem denettirirler mi? LCD mi Plazmamı?yukarıda ne için aldığım yazıyo

PS3 Oyunlarım: GTA IV,Call Of Duty 4,Ratchet&Clank,Assassin's Creed
pasa23

27 Aralık 2007; 14:42:55 

ARKADAŞLAR Bİ KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR PC DEN TV YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI YAPTTIM S- VİDEO İLE FAKAT GÖRÜNTÜ SİYAH BEYAZ FAKAT HİÇ BİR ŞEKİLDE GÖRÜNTÜYÜ DÜZELTMEYİ BAŞARAMADIM NE PC DEN NEDE BAŞKA BİRYERDEN OLMUYO BANA BU KONUDA YARDIMCI OLCAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

CORE 2 DUO E 6750 - POWER COLOUR 1950 EXTREME 256 BİT - OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 800 REAPER - SAMSUNG 200 HDD - GİGABYTE S3 - PHİLİPS 190 G6FB MULTİ MEDYA N95 8GB geldiiii
ice2blue

27 Aralık 2007; 15:44:00 

quote:

Orjinalden alıntı: pasa23

ARKADAŞLAR Bİ KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR PC DEN TV YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI YAPTTIM S- VİDEO İLE FAKAT GÖRÜNTÜ SİYAH BEYAZ FAKAT HİÇ BİR ŞEKİLDE GÖRÜNTÜYÜ DÜZELTMEYİ BAŞARAMADIM NE PC DEN NEDE BAŞKA BİRYERDEN OLMUYO BANA BU KONUDA YARDIMCI OLCAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Arkadaşım burası yeri değilki. Ayrıca Tv nin modeli ve markası nedir. Ona göre Forumdan aramanı tavsiye ederim. Bu şekilde sana kimse yardımcı olamaz.

Sony Cybershot W90 8,1 = Samsung 37R81 = İriver T60 mp3
Comedyboy

2 Ocak 2008; 15:18:14 

Arkadaşlar Toshiba Satellite A-200 1AH laptop ve Samsung HD Ready bi LCD im var.Laptoptan TV ye görüntü almak istiyorum.Laptopta S-video, VGA ve IEEE çıkışı TV de ise VGA girişi ve HDMI girişi mevcut. Önceki yazılardan laptop un S-video çıkışı yerine VGA çıkışını kullanmamın daha kaliteli görüntü vereceği sonucuna ulaştım.
1. VGA-VGA bağlantısı yerine VGA-HDMI bağlantısı yaparsam görüntü kalitesinde bi fark olur mu?(Satıcıda gördüğüm kablonun bi ucu HDMI bi ucu DIV. Adaptör kullanarak VGA yı DIV e çevirecem)
2. TV HD Ready olduğu için HDMI girişi yapınca direk görüntü alabilir miyim?
3. Bu şartlarda hangi bağlantıyı yapmamı önerirsiniz?
İlginize şimdiden teşekkür ederim..

renzokuken

3 Ocak 2008; 11:48:00 

çok güzel bilgiler arkadaşlar herkese teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için..

bende de toshiba nın hdtv si war neyse, pc ye dvi to HDMI kablosu ile bağladım bikaç da hd trailer indirdim netten izledim pc de dün akşam gerçekten de çok süper bir görüntü werio HD, soruma gelecek olursak pc den pek anlamam ekran kartım da ati nin x 1600 pro modeli, acaba bağlantıyı yaptıktan sonra lcd tv ye ekran kartı ile de ilgili bir ayar yapmaya gerek war mı yoksa otomatik midir ?? ben hiç anlamam da eğer ayar gerekmekte ise biraz açabilir misiniz konuyu ya da ayar tablosu filan gibi bişi war mıdır bi yerlerde ?? şimdiden teşekkürler..

onbes

3 Ocak 2008; 15:22:37 

quote:

Orjinalden alıntı: renzokuken

çok güzel bilgiler arkadaşlar herkese teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için..

bende de toshiba nın hdtv si war neyse, pc ye dvi to HDMI kablosu ile bağladım bikaç da hd trailer indirdim netten izledim pc de dün akşam gerçekten de çok süper bir görüntü werio HD, soruma gelecek olursak pc den pek anlamam ekran kartım da ati nin x 1600 pro modeli, acaba bağlantıyı yaptıktan sonra lcd tv ye ekran kartı ile de ilgili bir ayar yapmaya gerek war mı yoksa otomatik midir ?? ben hiç anlamam da eğer ayar gerekmekte ise biraz açabilir misiniz konuyu ya da ayar tablosu filan gibi bişi war mıdır bi yerlerde ?? şimdiden teşekkürler..

Ati Catalyst Center kuaracaksın,
HD ile ilgili gelişmiş ayarlar onda.

selamlar

renzokuken

3 Ocak 2008; 15:55:36 

hmm tamamdır dostum akşama ewe gidince kuracağım peki ayarlama olayını nasıl halledecem basit midir zira dediğim gibi hiç anlamıorum pc ile ilgili yapılan ayarlardan..

onbes

5 Ocak 2008; 11:50:10 

Türkçe menü var,
çok basit açıklamalarıda.
sorun olmaz.
selamlar

istanbuli

8 Ocak 2008; 1:11:31 

burası tam yeri mi bilemiyorum ama basir bir soru sorsam ! elimizdeki hdfilmi-netten inen bir demo hd film olsun 720p- dvd ye yazdırarak orta halli hd bir televizyonda izlenemenin hd oynatıcı ile izleme açısından ne farkı vardır ?
ses kaybı gibi bir durum varsa es gecilebilir ama görüntü olarak kaybımız olabilir mi? dvd olarak cok daha fazla medya harcamanın dışında olumsuz bir yanı var mı çok merak ediyorum..

signore

8 Ocak 2008; 9:01:47 

quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli
burası tam yeri mi bilemiyorum ama basir bir soru sorsam ! elimizdeki hdfilmi-netten inen bir demo hd film olsun 720p- dvd ye yazdırarak orta halli hd bir televizyonda izlenemenin hd oynatıcı ile izleme açısından ne farkı vardır ?
ses kaybı gibi bir durum varsa es gecilebilir ama görüntü olarak kaybımız olabilir mi? dvd olarak cok daha fazla medya harcamanın dışında olumsuz bir yanı var mı çok merak ediyorum..

Sorunuzda bir tuhaflık var...
"HD Oynatıcı ile izlemek" derken, orijinal HD-DVD ve Bluray Disk'in uyumlu bir oynatıcı ile Tv'de izlenmesini mi kastediyorsunuz ve bunu internetten indirilen 720p filmlerle mi kıyaslıyorsunuz ?

Eğer öyleyse, burada önemli olan internetten temin ettiğiniz dosya. Örneğin HD-DVD veya Bluray film MKV codec ile 720p olark 4,5 GB'ye indirilmişse, görüntü kalitesinden taviz vermiş olursunuz. Diğer yandan 720p olan ama 8-10 GB'ye indirilen bir filmdeki görüntü kalitesindeki kayıp daha az olacaktır.
Eğer 25-30-40 GB civarında indirirseniz bu filmi, orjinal diskindeki tüm dosyalar bulunacağından görüntü kalitesi orjinal disk ile aynı olur (diye biliyorum)

Ayrıca ses olarak, internetten indireceğiniz 720p ve 4,5 GB boyutlu filmlerde (5.1 üzerinden konuşursak, yani 7.1'i gözardı edersek), Dolby Digital veya DTS 5.1 ses alırsınız. Dolayısıyla ses açısından bir sorun yok.

butonunu kullanalım, kullanmayanları teşvik edelim ki forum düzenine katkıda bulunalım, bilgi için tıklayalım.

* Lütfen PM (özel mesaj) ile fikir, tavsiye vb. sormayın, cevap veremiyorum. Forumda sorarsanız herkes için daha iyi olur.
istanbuli

8 Ocak 2008; 9:23:24 

evet öğrenmek istediğim buydu ..yani hd yada blueray sadece 25-50gb yi tek medyaya sığdırmak için yoksa aynı veriyi dvd ye yazabiliyoruz ve aynı sonucu elde edebiliyoruz tabi birçok dvd harcarayarak..

ben hd izlediğimi sanıyordum şimdi bakınca mkv yi gördüm...hiç sıkıştırılmamış bir demo görüntü linki var mı acaba fazla uzun olmasada olur!

signore

8 Ocak 2008; 9:31:47 

quote:

evet öğrenmek istediğim buydu ..yani hd yada blueray sadece 25-50gb yi tek medyaya sığdırmak için yoksa aynı veriyi dvd ye yazabiliyoruz ve aynı sonucu elde edebiliyoruz tabi birçok dvd harcarayarak..

Hayır, eğer 25-50 GB orjinal boyutta indirirseniz, ya hard-diskten izlemek durumundasınız yada HD-DVD veya Bluray yazıcınız olması gerekir, tabi boş medyanız da. Boş medya 15-20 YTL olduğuna göre, rasyonel tek seçenek hard-diskten izlemek.

Ancak 720p riplenmiş MKV filmler genelde 4,5 GB oluyor ve tek normal dvd'ye sığıyor. Bazen 8-10 GB olanlar bölünmüş olabiliyor, bazen tek parça olabiliyor (tek parça olanları illa diske yazmak isterseniz, Double Layer Dvd kullanmanız gerekir, en ucuz 3-4 YTL'dir).

quote:

ben hd izlediğimi sanıyordum şimdi bakınca mkv yi gördüm...hiç sıkıştırılmamış bir demo görüntü linki var mı acaba fazla uzun olmasada olur!

Hiç sıkıştırılmamış demo... Tam net cevap veremiyorum, belki Windows'un web sitesindeki demo'lar olabilir... Belki Quicktime web sitesindeki demolar olabilir...

butonunu kullanalım, kullanmayanları teşvik edelim ki forum düzenine katkıda bulunalım, bilgi için tıklayalım.

* Lütfen PM (özel mesaj) ile fikir, tavsiye vb. sormayın, cevap veremiyorum. Forumda sorarsanız herkes için daha iyi olur.
mastor1

17 Ocak 2008; 16:56:45 

Mesela bu galiba 1080p HD ama 2 dakikalık bir parça 195 Mbyte tutuyor.

http://www.stage6.com/Movie-Trailers/video/1062488/Transformers-Teaser-HD-1080P

quote:

KGEYGS

26 Ocak 2008; 10:36:06 

saygıdeger arkadaşlar,
forumu okumaktan gözlerim şaşı oldu.belkide kaçırdım afedersiniz kısa bir sorum olcaktı.

full hd bir lcd.im var birde uydu alıcım.ikisi arasındaki aşk bir scart kablo ile bağlı. bu bağlantıyı component kablo ile değiştirsem tv yayınından daha iyi bir verim alabilirmiyim ?

teşekkürler...

filaguso

29 Ocak 2008; 11:49:51 

Arkadaşlar meraba, yeni siteye üye oldum, 32 inch LCD almayı planlıyorum. HD Ready- Full ayrımı hakkında bi kaç detay soracağım. Şu an digiturk plus yayını 1080i olarak belirtiliyor, bu benim Hd Full tc alsam da gözle fark olmayacak bir kalite anlamına mı geliyor. Bazı HDready tvler ise 1080 ile uyumlu HD Full gibi belirtiliyor bu bir kandırmaca mıdır?
Ayrıca 32 inch LCD Tv önerisi olan varmıdır marka ve model olarak,şimdiden teeşkkürler

KGEYGS

29 Ocak 2008; 12:08:41 

quote:

Orjinalden alıntı: filaguso

Arkadaşlar meraba, yeni siteye üye oldum, 32 inch LCD almayı planlıyorum. HD Ready- Full ayrımı hakkında bi kaç detay soracağım. Şu an digiturk plus yayını 1080i olarak belirtiliyor, bu benim Hd Full tc alsam da gözle fark olmayacak bir kalite anlamına mı geliyor. Bazı HDready tvler ise 1080 ile uyumlu HD Full gibi belirtiliyor bu bir kandırmaca mıdır?
Ayrıca 32 inch LCD Tv önerisi olan varmıdır marka ve model olarak,şimdiden teeşkkürler

BU LCD konusunda bir ton kandırmaca döndüğüne inanıyorum. bence paran varsa mutlaka iyi bir marka ve mutlaka full hd bir lcd al. sony,panasonic tavsiyemdir
42" hitachi marka lcd aldım. full hd olduğunu söylediler. tv.nin üstünde hd ready logosu var. nasıl anlayabilceğimi araştırdım. bu forumda ps3 takinca eger 1080p olarak gösterebilyorsan full hd.dir dediler. ps3 display ayarlarından 1080p.yi seçebildiğimi görünce içim rahat etti.sonra arkadaşımın 720p full hd olmayan sony marka lcd.sinde aynı olayı test ettim. ps3 bağlayıp display settings.ten 1080p.nin seçilebildiğini görünce neye inanacağımı bilmiyorum. ne kitapçıkta yazanlara inanıyorum ne ps3.e. bana bir allahın kulu tv.lerin full hd olup olmadığını anlatabilcek olan varmı???

filaguso

29 Ocak 2008; 16:40:23