Şimdi Ara

NASA astronotları uzay yürüyüşü antrenmanı için su altına yollayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • NASA astronotları uzay yürüyüşü antrenmanı için su altına yollayacak 

     

    İnsanoğlunun uzaya çıkması hiç kuşkusuz en cesur adımlarından biridir. Bu cesur adımların zirvesinde ise astronotların uzay boşluğunda yaptığı yürüyüşler bulunuyor. Astronotların kendine boşluğa bıraktığı bu yürüyüşlere zaman zaman uyduların yeniden yörüngeye oturtulması, teknik diğer problemlerin giderilmesi gibi durumlarda başvurulabiliyor. 

     

    Yerçekimine alışmış insan bünyesi için boşlukta süzülmek oldukça ürkütücü gibi görünse de NASA astronotları buna hazırlayabilmek için denize dalmaya hazırlanıyor. ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, ekstrem şartların denendiği bir test operasyonu için Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı(JAXA) astronotları ile birlikte maviliğin derinliklerine atrenman yapacak.

     

    Antrenman ile birlikte astronotlar ESA'nın geliştirdiği gözlerle ve ellerle kontrol edilebilen yeni donanımı test edecek. Bu yeni donanım astronotların kullanım kılavuzlarını daha rahat bir şekilde okumasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bunun dışında suyun yaklaşık 20 metre altında yapılacak denemelerde bazı yeni tekniklerin denenme şansı da olacak. Florida yakınlarında yapılacak denemelerin 14 gün sürmesi planlanıyor.








  • Bildiğim kadarıyla denizaltı görevlileri ve NASA çoktandır böyle havuzlar kullanıyordu.
  • Bildiğim kadarıyla denizaltı görevlileri ve NASA çoktandır böyle havuzlar kullanıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Bildiğim kadarıyla denizaltı görevlileri ve NASA çoktandır böyle havuzlar kullanıyordu.

    2001'den beri yapılan bir etkinlikmiş. Bu kez 20.si yapılacak.

    Yeni teknolojilerin denenmesi ve uzay yürüyüşü konusunda çok ilginç bir etkinlik bence. Geçen gece bir belgeselde ilk uzay yürüyüşünü anlatan bir astronot izlemiştim, boşluğa ilk adımı atmanın gökdelenin tepesinden aşağı atlamak kadar zor olduğunu söylüyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.