Şimdi Ara

Qi'ın yeni şarj üniteleri daha hızlı kablosuz şarj imkanı sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Qi'ın yeni şarj üniteleri daha hızlı kablosuz şarj imkanı sunacak 

     

    Kablosuz şarj günden güne yaygınlaşsa da kendine göre bazı dezavantajlara da sahip. Bu teknoloji her ne kadar bizi kablo karışıklığından kurtarsa da ünite fiyatları ve şarj sürelerinin uzun olması hala çok yaygın şekilde tercih edilmemesinin başlıca sebeplerinden.



    HTC, Samsung, Sony, LG ve Microsoft gibi dünya devlerinin de içinde bulunduğu bir çok markayla partnerliği bulunan kablosuz şarj ünitesi üreticisi Qi gelecek nesilde şarj sürelerinin kısalacağını duyurdu. Hali hazırda bazı üreticiler 30 dakikalık kablosuz şarj ile ortalama bir pilin %60'ını doldurabilecek seviyeye gelmiş durumda, ancak Qi yeni üniteler ile birlikte bu rakamın da üzerine çıkılacağının altını çiziyor. Üretici yeni nesil ile birlikte 15 Watt gücü akıllı telefonlara ulaştırabilecek.



    Görünen o ki kablosuz şarj ünitelerinin dezavantajları azalmaya devam ediyor. Bu çözümlerin yaygınlaşmaya başlaması da fiyat konusundaki dezavantajın zamanla kalkmasına yarayabilir. Bununla birlikte ev, iş yeri ve araba gibi telefonumuzu yüzeylerin üzerine bırakabileceğimiz ortamlarda kablosuz şarj ünitelerinden bolca yararlanacağız gibi görünüyor.








  • Mesela bir S6 telefon, bir G3 şarj cihazını kullanabiliyor mu?
    kullanabilecek mi?

  • Kablosuz sarj sertifikalari uyumlu ise evet kullanilabilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesudum

    Mesela bir S6 telefon, bir G3 şarj cihazını kullanabiliyor mu?kullanabilecek mi?


    Bildiğim kadarıyla 3 tane kablosuz şarj standartı var. Bunlar Qi,PMA ve Rezence. Cihazınız hangi kablosuz kablosuz şarj standartını destekliyorsa, şarj cihazınız da aynı stardartı desteklemeli. Şarj cihazı LG, Samsung ya da Nokia olması farketmez, önemli olan desteklediği standart. Galaxy S6 Qi ve PMA standartlarını destekliyor. Emin değilim ama LG G3 satıldığı bölgeye göre Qi ya da PMA standartını destekliyor. G3 şarj eden her cihaz, S6 da şarj edebiliyor. Ben S6 kablosuz şarj cihazı ile Türkiyede satılan LG G3 şarj ettim.

  • Yüksek manyetik alanı oluşturarak enerji veriyorsa baş ağrısı yapmasın. Şarj ünitesinin çektiği enerji miktarı yüksek verdigi enerji miktarı düşük ise 2. Sorunu oluşturur. Bana pili uzun zaman dayanan bir telefon verin yeter. Kablolu şarj olması önemli degil.

  • Daha hızlı şarj ediyor ama daha da hızlı boşalıyor :)

  • Kablosuz şarj ile yavaş şarj olması daha iyi diye biliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.