Şimdi Ara

Intel SSD pazarında Samsung ile rekabete hazırlanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel SSD pazarında Samsung ile rekabete hazırlanıyor 

     

    SSD pazarında Samsung hakimiyeti sürerken yarı iletken devi Intel bu hakimiyete son vermek için kolları sıvamış durumda. Geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu 750 serisi SSD'ler ile birlikte performans çıtasını yükselten Intel, hali hazırda piyasada bulunan ürünlerinin fiyatını da düşürerek daha rekabetçi olmayı amaçlıyor.

     

    Hatırlamak gerekirse PCIe 3.0 x4 ve Non-volatile memory express (NVMe) iletişim arayüzlerini kullanan 750 Serisi SSD'ler sıralı okumada 2,400MB/s, yazmada ise 1,200MB/s gibi oldukça yüksek hızlara ulaşabiliyordu.



    Günümüzde Samsung global SSD pazarının yaklaşık %30'una sahip iken, Intel ve Sandisk %20'den daha az pazar payları ile onu takip ediyor. Ancak Intel yatırımlarının karşılığı yeni teknolojisi ve fiyat avantajı ile 2016 yılında Samsung'u yakalamayı hedefliyor. Kaynaklar da şirketin Güney Koreli rakibini 2016 yılının ikinci yarısında yakalayabileceğini hatta geride bırakabileceğini belirtiyorlar.

     

    Intel'in genel SSD performanslarına baktığımızda şirketin Samsung'un gerisinde kaldığını görüyoruz. Ancak şirket buna rağmen kurumsal SSD pazarını domine etmeyi başarıyor. Kurumsal pazardaki kar marjının daha yüksek olması da şirketin bu sektördeki kazancını yukarıya çekiyor. Intel'in diğer tüketicilerin ilgisini daha fazla çekmeyi başarırsa sektörde nelerin değişeceği merak konusu.




  • intel ve fiyat avantajı mı? çok ironik geliyor bana.

  • Pci formda atak yapmaları doğru bir haraket olur ama fiyatların düşük olacağını sanmam, şu pci formdaki ssd lere bol çeşit güzel fiyat koysalar kapış kapış satılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlar dehşet fiyat ne acaba?

  • Bunlar geliştirip Samsung'a yetişecek de Samsung boş mu duracak sanki?

  • Intel daha çok profesyonel pazara ürün çıkarttığı için payı az, Samsung kadar ev kullanıcılarına hitap etmiyor... Bu stratejisi değişirse rahatlıkla yakalar Samsung u... Zaten bu üç firma teknolojik olarak denkler, tek fark fiyat etiketleri... Bir de son zamanlarda samsung orta seviye ssd lerde de garanti süresini 5 yıla çekince fark açıldı, Intel in bunu görüp ona göre hareket etmesi lazım...
  • adamlar neler üretiyorlar nelerle rekabet ediyorlar

    onlar teknoloji üretiyor

    biz terim üretiyoruz

    adil kullanım kotası
    yalın adsl erişim ücreti
    yalın adsl hat hazırlama ücreti
  • Rekabet iyidir iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

    Intel daha çok profesyonel pazara ürün çıkarttığı için payı az, Samsung kadar ev kullanıcılarına hitap etmiyor... Bu stratejisi değişirse rahatlıkla yakalar Samsung u... Zaten bu üç firma teknolojik olarak denkler, tek fark fiyat etiketleri... Bir de son zamanlarda samsung orta seviye ssd lerde de garanti süresini 5 yıla çekince fark açıldı, Intel in bunu görüp ona göre hareket etmesi lazım...


    Intel sadece para kazanmaya bakar. Tüketici umurunda değildir. Aç gözlüdür.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.