Şimdi Ara

Bilgisayar anormal hızlanma sorunu(Sorun KISMEN ÇÖZÜLDÜ!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
2
Favori
8.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Karardı bahtım bu sorundan.
    En baba oyunlar çıktığı halde oynayamadan,
    Kahroluyorum bu lanet marazdan.
    ----------------------------------------
    Voltajlardır esas problem,
    Ancak napabilirim hangi parça hasarlı bilmeden.
    Bilgisyarcım bile bu sorunu çözememişken,
    Ne fayda ki interneti talan etsem.
    Araştırdım çözen yok yaşayanlardan,
    Bir çözüm diliyorum yaradanımdan.
    Uyku girmiyor gözlerime bu lanet sorundan,
    Oynuyamıyorum oyunları lanet hızlanmadan.
    Ne istedin zalım voltaj bilgisyarımdan,
    Bari etmeseydin beni Ps3 ve Laptobumdan.
    Oldu bu sorun bana karabasan,
    Ahhh bi çözsemde kurtulsam!
    ---------------------------------------
    Üşenmedim yazdım uğruna şiir,
    Tükendi umutlarım bir bir.
    Bi çözüm umudum olsaydı kim bilir,
    Belki de çözmüştüm sorunu,yazmazdım uğruna şiir.

OFFFFFFFFFFFF
    OFFFFFFFFFF
    OFFFFFFFFFF
    *konuyu artık bir çoğunuz biliyorsunuz 4.5 ay oldu geççeği yok bunun. kendi bilgisyarcımda çözemedi. aranızda İzmirde oturan,
    daha önce bu tarz bir problem yaşamış çözmüş olan bir BİLGİSYARCI veya TEKNİK SERVİSÇİ dükkanı falan olan biri varsa ve Güzelyalı'ya da çok uzak değilse bilgisyarımı getirmek isterim.

ama sorunu çözebilmek için gerekirse bir kaç saat oyun oynamalı ve sorunun ne olduğunu tam anlaması gerekecek ve daha sonra parçaları tek tek deneyerek sorunlu parçayı bulup değiştirecek. başka yolu kesinlikle yok bu işin

böyle kendine güvenen bi izmirde yaşayan bilgisyarcı varsa aranızda bana ulaşsın buradan*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    arkadaşlar 3-4 gün önce başladı bu sorun. bu hız artışı dediğim olay fps artışı değil .hani overclock yaparsın pc hızlanır ya onun gibi bişey değil yani. oyunlarda gözlemledim ilk olarak ama tümden bilgisayardaki herşeyde böyle. yani mesela örnek vereyim fifada futbolcular normalden hızlı koşmaya başladı. sanki bi taraflarına nitro takmışlar gibi oluyor.tüm oyunlarda böyle hatta sadece oyunlarda değil bilgisyarın genelinde böyle. bilgisayarı açıyorum bi 30 dk falan kullandıktan sonra oluyor bu olay. yalnız sıcaklık değerleri de düşük. pcm iyi soğutuluyor. ısınma sorunum yok. neden oluyor anlamıyorum.

internette biraz araştırma yaptım benim gibi bu sorunu yaşayan insanlar var. yani ne anlatmak istediğimi anlamadıysanız bir örneği de
    http://www.chip.com.tr/forum/bilgisayarda-asiri-hiz-sorunu-yardim-ltfn_t264102.html işte bu linkte, başka bir arkadaş paylaşmış.

sorunu çözen hiç kimseyi bulamadım şimdiye kadar. virüs desen yok, işlemci çok ısınıyor desen o da ısınmıyor. ekran kartı sürücüsünü silip eski sürücüyü yükledim gene olmadı.bios ayarlarını sıfırladım eski haline getirdim olmadı..

ve bu sorun hiç bir şey yokken 4-5 gün önce durduk yere başladı. 12 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım tecrübeliyim her türlü sorunu yaşadım ve çoğunluğunu kendim çözdüm ancak böyle garip böle ruh hastası bir sorun ilk defa yaşıyorum,kafayı yemek üzereyim nolur yardım edin.

işte sorunum böyle bişey. oyunlar çok hızlı
    https://www.youtube.com/watch?v=Q6KSh2qdjGU&feature=youtu.be

edit1: Çok ilginç bir gelişme var arkadaşlar. evdeki ps3te de anormal hızlanma var. kafayı mı yedim nedir diye düşünüyordum ama yok iyice test ettim god of war 2, red dead redemption gibi oyunlarda görüntü anormal hızlanıyor git gide , tıpkı bilgisyarımda olduğu gibi..

ps3te bile olduğuna göre pcde bir sorun yok heralde.

sizce sorun evdeki voltajlarla alakalı bir şey mi?

EDİT2 YENİ:sorun hala devam ediyor. sorunun voltajdanmı değilmi olduğunu anlamak için bilgisayarı kuzenime götürdüm ve sorun hala devam ediyordu. fkat hızlanma sorunu çok aşırı olmadığı için kuzenimde baktı ve zar zor anladı. şimdi ben bunu bilgisyarcıya tamire versem anlayamıcak hızlandığını adım gibi eminim ( adamı da tanıyorum )

hadi tmm voltajdan değil heralde ama ps3te nasıl böyle bir sorun olabiliyor ya anlamıyorum delirmek üzerieyim cidden. the last of us aldım oynayamıyorum hızlancak diye :) gülüyorum sinirden.

sizce napıyım son tavsiyelerinizi verin lütfen

EDİT 3: Sorun hala devam ediyor. sorun laptopta da var artık eminim. geçenlerde yazlığa gittik masaüstünü götüremiyeceğimden laptobu götürdüm onda oyun oynadım onda da hafiften hızlanmalar var ama ps3 ve pcye oranla çok çok daha düşük oranda. heralde onu çok az kullandığım için mi öyle bilmiyorum.

herneyse sorunu daha iyi anlamanız için videolar çekiyorum. özellikle AC Unityye dikkat edin youtubetaki diğer videolarla karşılaştırın aradaki hız farkını göreceksiniz. gta da da frenklinin uçurumdan atlamasına dikkat edin anormal ani hızlanmanın nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.

bu gta v
    https://www.youtube.com/watch?v=Oav5cDsTKJE&feature=youtu.be

bu da Assasins Creed Unity
    https://www.youtube.com/watch?v=IgmJqI00RSs&feature=youtu.be

yorumlarınızı bekliyorum kardeşlerim

EDİT 4: 2buçuk aydır sorun devam ediyor yapmadığım şey kalmadı. sanrım harddiskimde bad sector var ondan olabilir mi diye düşünüyorum ama flash disk takınca flashdiskten oyun oynayınca da aynı hızlanma oluyor. ayrıca hem laptop,hem masaüstü hem ps3te hemen hemen aynı zmanda başlamış olan bu hızlanma sorunu bed sektörden mi kaynaklı?hepsinde mi bad sectör var? hiç sanmıyorum... sorun çözülmüyor...lanet olsun. bios pilini söküp denedim olmadı. msconfigden bazı ayarları kapadım hatta ses kartını devre dışı bıraktım daha da hızlandı hatta bu sefer ferrari oldu bugatti yani o derece.sonra eski haline getirdim tabi.sorunu kanıtlamakta çok zor, sadece oyunları aşırı derecede fazla oynayanlar sorunun farkına varabilir o yüzden bilgisyarcıya da götüremiyorum . 2 adet video koydum ama çoğunluk sorunu anlayamadı , sadece benim gibi bu sorunu yaşamış 1-2 kişi anlayabildi sorunu bu forumda.lütfen yardım edin

EDİT 5: sorunun voltajdan olduğuna artık %10000 eminim. biostaki voltaj ayarlarıyla oynayıp sürekli yeni bir şeyler deniyorum ve bilgisyar ara ara düzeliyor fkat daha dengesiz bir hızlanma meydana geliyor. mesela ilk 1 saat düzgünse sonra bi hızlanıp bir yavaşlıyor. denemediğim voltaj ayarı kalmadı ama kısmen düzeltebiliyorum daha doğrsu hızlanma anlarını değiştirebiliyorum desem daha doğru olur.

bi de usb flash bellekte de aynı hızlanma problemi var. msela flashbelleğe film atıyorum sonra tvnin usb bölümüne takıp film izlemeye kalkınca filmlerde hızlı oynuyor. halbuki normalde tvde öyle bir sorun yok. şimdi bilgisyarların,ps3ün ve usbinin ortaj noktası ne?
    hepsinde bellek olması mı? sonuçta flash bellekler de ram gibi kullanılşabiliyor bellek yerine geçiyor ne biliyim mekanizmaları benziyordur belki. sorun ramdemi acaba? gerçi varsa sorun ikisinde de vardır. 2şer gblık iki ramimi de de teker teker kullanmayı denedim hangisini tek bıraksam gene aynı sorun oldu. ikisini birlikte kullansam gene aynı sorun. düzelmiyor.

BİLGİSYAR DEĞERLERİM ( bi anormallik görürseniz söyleyin)

Allah aşkına yardım edin. oturma odasına pc ve ps3ü taktığımda çok az düzeliyor. 3lü prizden mi diye merak ettim odama getirdim az biraz düzelir gibi oldu snra gene bozuldu. CPU Z de gördüğünüz memory kısmındaki ilk iki 9 yazan rakamı biostan 7ye indirip öyle deniyorum (bir vei overclock) gene biraz düzeliyor gibi ama bu sfer daha farklı noktalarda hızlanıyor. sırf oturma odasında tutsam pcyi gene ara ara hızlanıyor. kafayı sıyırma noktasındayım napsam düzelmiyor, farklı 4lü prizler , farklı biostan voltaj ayarlamaları ve çeşit çeşit farklı ne kadar yöntem denesemde hep kısmen düzeliyor ama ilerisi yok.neredeyse 4 ay olacak ve sorun düzelmiyor.son çare regülator deniyecem ama biliyorum oda olmayacak...lanet olsun lanet olsun böyle kahrolası soruna !!!! Allah düşmanımın başına vermesin!!!!

*konuyu artık bir çoğunuz biliyorsunuz 4.5 ay oldu geççeği yok bunun. kendi bilgisyarcımda çözemedi. aranızda İzmirde oturan,
    daha önce bu tarz bir problem yaşamış çözmüş olan bir BİLGİSYARCI veya TEKNİK SERVİSÇİ dükkanı falan olan biri varsa ve Güzelyalı'ya da çok uzak değilse bilgisyarımı getirmek isterim.

ama sorunu çözebilmek için gerekirse bir kaç saat oyun oynamalı ve sorunun ne olduğunu tam anlaması gerekecek ve daha sonra parçaları tek tek deneyerek sorunlu parçayı bulup değiştirecek. başka yolu kesinlikle yok bu işin

böyle kendine güvenen bi izmirde yaşayan bilgisyarcı varsa aranızda bana ulaşsın buradan*

işte voltaj değerleri.yalnız arada değerler değişiyor. mesela az önce Vcore1: 1.26ya yükseldi bi de SPEEDFAN programının clock sekmesine tıkladığımda şöyle bir yazı çıkıyor "This is an advanced feature.

By setting the wrong motherboard or the wrong clock, you might hurt your system.
    Use it at your own risk and only if you really know what you are doing :-)" yani sisteminizde arıza var gibi bişey diyor sanırım

EDİT: PROGRAMLAR BİLE BİLİYOR BİR ANORMALLİK OLDUĞUNU. CPU HIZLANDIRMALARINI KAPATIN FALAN DENİLİYOR AMA KAPATIYOZ GENE AYNI....

burdan bir duyuru yapmak istiyorum!
    izmirde yaşayanınız varsa,eviniz çok uzakta değilse (ben Güzelyalıdayım) cüzi bir miktar para da kazanmak istiyorsanız(20-30tl gibi) ve anakartınız 1156 soketse bi ara haberleşelim buluşalım parçalarınızı benim bilgisyarda deneyelim ..amacım zaten bozuk parçayı bulmak.hem ben deneyerek bendeki bozuk parçayı bulmuş olurum , hemde siz para kazanmış olursunuz..

ALLAH BU SORUNU KİMSENİN BAŞINA VERMESİN. sorun geçmedi agalar. bilgisyarımı uygun bir fiyata sattım. şimdi para biriktirdim ve yeni bir bilgisyar alıcam umarım gene aynı sorunu yaşamam.

ELVEDA BİLGİSAYARIM :(

Edit Bilmemkaç:Eski Pcyi sattım. üzerine para koydum 2475 tlye pc+ UPS kesintisiz güç kaynağı topladım.ve sonuç: KAHROLASI SORUN GEÇMEDİ!

koskoca yepyeni pc topladım ama hızlanmalar oluyor ve rahatsız ediyor.. eski bilgisyarımdan sadece monitör,klavye ve mause'u kullanıyorum. onun dışında kasa full yeni yep yeni, 1 GÜNLÜK ULAN!
    eski pcden yedek falanda aktarmadım. sorun monitörde mi dicem ama eski pcyi farklı monitörlerde farklı evlerde denemiştim gene hızlanıyordu. bunda da öyle olacaktır muhtemelen. eski pcmin ekran kartı ati idi şimdi nvidia kullanıyorum. hayır neden geçmiyor kaç milyarlık alet topladık ayıp artık ya anlamıyorum arkadaş anlamıyorum...!!!!!!

SORUN ELEKTRİK DEĞİLSE NE PEKİ?? NE NE NE???? anam babam delirdiğimi düşünüyor ya.forumda aynı sorunu yaşayan insan olmasa bende delirdiğimi düşünücem ama değil.her türlü önlemi de aldık. UPS VAR LAN, AKIM KORUYUCULU PRİZ VAR ULAN DAHA NAAAAAPAYIM BEN DAHA NAAPAYIM! OYUNCULUKTAN SOĞUDUM BE!OYUNLARIMI ÖZLEDİM AYLARDIR!!LANET OLSUN!

Bİ FİKİR VERİN BANA NAPAYIM BEN NAPAYIM!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------

starswarm'dan test yaptım

http://dosya.co/erwsyt73o68j/Output_15_12_26_1342.txt.html
    http://dosya.co/0v9ok5rdic1w/Output_15_12_26_1356.txt.html

BİR EDİT DAHA: şubatta ikinci el orta halli bir pc daha aldım. korkudan eve değil babaanneme götürdüm. monitörü kuzenden,klavye mouse'u ise dükkandan satın aldım.
    bir tek eksik vardı o da pcnin ekran kartı yoktu. benim ekran kartımı taktım (gtx950) vee gene sonuç hüsran. BU PCDE DE HIZLANMA VAR!!!
    haasssss.. yok artık falan dedim kendi kendime gene mi dedim. internet kafeye gittim aynı oyunları aynı ayarda aynı fpsde test ettim orda hızlanma yok.
    aha dedim kesin benim erkan kartında o zaman sorun. kuzenin, sağlam ve hızlanmasız olduğuna emin olduğum ekran kartını denedim (ati radeon hd3600)benim yikinci el pcde ancak sonuç gene hüsran. gene hızlanma var . kuzenin pcye geri taktım kendi kartını ve test ettim onun pcde ve hızlanma yok. kafayı yicem valla. hızlanmalar geçmiyor. bazı arkadaşların dalga geçtiği gibi içime üç harfli mi kaçtı noldu ben anlamıyorum...neredeyse 1 sene oldu bu sorunu yaşayalı ve çözemiyorumda

edit:Bugün anormal hızlanmanın malesef 1. yıl dönümü!çok ilginç durumlar var. şimdi gene sana öyle geliyor diyip dalga geçen beyin yoksunları olacağından onlara bütün konuyu ve bütün yorumları eksiksiz okumalarını tavsiye ediyorum.bu hızlanma izmirin çeşitli yerlerinde mevcut. Nerden mi biliyorum? durun anlatayım, geçenlerde mahallemin yakınlarında bir bilgisayarcıdan ikinci el bir pc almak için dükkanına gittim. adamla anlaştım ve ps3ümle takas ettim. ama gelmişken adamın dükkanında denemek istedim pcyi. evet denedim de, fifa 15i deneyerek başladım. ilk başlarda bişey yoktu. ama 5 dk sonra hızlanmaya başladı. bu sefer bizim evde değildik. pcnin bizim evle alakası yoktu.dükkandaydık. nasıl bozulabilirdi?belki bana öyle geliyordur diye yinede takası yaptım ve eve yok benim evime değil babaannemin evine götürdüm. iyice test ettim evet, peste,batman arkham originste, fifada hızlanıyordu malesef. neyseki aynı pcde başka sorunlarda vardı, bi süre sonra kapanıyordu falan. bu bahaneyle götürdüm adama pcyi ve ps3ümü geri aldım. ardından bu forumdan Weros isimli arkadaşımız bana ulaştı ve sorunu çözüp çözemediğimi sordu. bende çözemediğimi söyledim. o da bana bende aynı sorunu yaşıyorum dedi.Werosta benim gibi izmirde oturuyor ve Narlıdere ilçesinde yaşıyor. izmirin çeşitli yerlerinde var bu sorun anlaşılan.

Ha bu arada daha evvel bahsetmemiştim. benim slim kasa ps2im de var. ama o 1.5 senedir arkadaşımdaydı.Harddisksiz olduğu için belki bu sefer bir istisna olur onu etkilemez diye geri aldım. ve gerçekten evde taktığımda hiç bir şey yoktu.herşey çok normaldi, Karotsun adamları parçalaması, Fight night raund 3te adamların attığı yumruklar vs en ufak hızlanma yoktu. Ama korkudan taktığım prizdeki pcnin fişlerini çıkartıp, tvye de ps2nin scart girişini takmadan evvel kablo tvnin antenini sökerek bağlıyordum ps2yi. ve 3 gün boyunca hızlanma yaşamadım. Ta ki bir hata yapana kadar. iki gün evvel ps2yi taktıktan ve çalıştırdıktan sonra farkettim ki kablo tv antenini tvden sökmeyi unutmuşum. kablo tv benim şu hızlanmada baş şüphelendiğim şeylerden biri. İnşallah hızlanmaz dedim 3gün sonunda o hatayı yaptıktan sonra ps2 de hızlanmaya başladı. eğerki bu bir tesadüf değilse çok büyük ihtimalle kablo tv,türksat uydu ve aynı zamanda kullandığım uydunet hızlanmadan baş sorumlu olabilir. gene de %10 eminim diyemem...

Gene Edit Gene Edit, Edit Edit Bitmiyor Maşallah: Konuya bak be 1 senede roman gibi oldu.merhaba arkadaşlar konunun eski takipçilerine bazı anlatacaklarım olacak.gene sana öyle geliyordur, deliriyorsundur diyen beyin yoksunları olucak biliyorum ama genede yazıcam. geçenlerde laptop aldım, bizim eve değil babaanneme götürdüm ancak o da hızlandı. kendim ekstra bişey de takmadım alete. ben bile artık bana mı öyle geliyordur acaba diyerekten oyunlardan çok iyi anlayan kuzenimi çağırdım ve ondan benim laptopta oyunlarda test yapmasını istedim. yaptı sağolsun ve özellikle batman arkham originste hızlanmayı bariz hissettiğini söyledi. yani bana öyle gelmediği kesin. çünkü kuzenin evine gittiğimde onların evinde onların pclerinde oyunlarda test yaptığımda kesinlikle hızlanma olmuyor. herneyse güzel bir gelişme var, geçenlerde eve PSP aldım. biliyorum modası geçti ama en azından belki o hızlanmaz diye düşündüm. ve yaklaşık 1 hafta oldu aman nazar deymesin hiç hızlanmadı...

şimdi benim anlamadığım şu, android telefonlardaki oyunlarda sıkıntı yok,pspde sıkıntı yok hızlanmıyor ama her ne hikmetse iki ayrı evdeki masaüstü pclerim, iki ayrı evdeki laptoplarım, ps3 ve ps2im alayı hızlanıyor. ve bu hızlananların hepsinde fan var. fanlı aletler. Hızlanmayan aletler,in hepsi fansız aletler. bununla bi ilgisi varmıdır nası bi bağlantı vardır anlamıyorum.

herşey hızlanıyor ama ne hikmetse pspde bişey yok. cidden anlamıyorum.

GENE EDİT EDİT ÜSTÜNE EDİT 1 SENEDİR BİTMEK BİLMİYOR LANET OLSUN: teorim tutmadı malesef. sadece psp hızlanmıyor evde. geri kalan windowslu tüm cihazlar (linux gibi başka işletim sistemi kursamda hzlanıyorlar) ,ps2 ve ps3ler alayı hızlanıyor. sırf psp hızlanmıyor demekki fanı olan aletlere zarar veriyor bu lanet sorun diye düşünüp tablet aldım (windows tablet) ancak o da hızlanıyor malesef. nasıl bir iş ben anlamadım arkadaş. şimdi gene zeka özürlüler sana öyle geliyordur diyenlere cevabım şudur kuzenlerimin sağlam pcleri ile benim pclerde aynı oyunları aynı ayarda aynı fpsde kuzenlerle birlikte test ettik onlarınkinde gayet normal benimkinde ise hızlanıyor. nasıl iş anlamıyorum.

BİR EDİT DAHA: Yaklaşık 1 ay önce PS VİTA aldım ikinci el. ve onda bi sorun yok. nasıl oluyorsa nasıl bir sorun varsa artık PC,LAPTOP,WİNDOWS TABLET,PS2-PS3 alayını etkiliyor ancak ne hikmetse el konsollarını yani PSP ve PS VİTAyı etkilemiyor. gram hızlanma yok PSP ve VİTA'da. bu nasıl olabiliyor???

EDİT: Eylül ayıydı. Kuzenimin sağlam olduğunu bildiğim bir masaüstü vardı eski pc. ama ben daha önceden ben onun harddiskini benim hızlanan pcye takmıştım bakalım pc düzelcek mi diye. ama ne yazıkki düzelmemişti.sonra o harddiki kuzenin pcye geri taktım neyse.kuzenle anlaştım. onun laptoba benimse hızlanmayan sağlam bir masaüstüne ihtiyacım vardı. benim windos tableti internete girebilen oyun oynanamayan bir laptopla takas ettim. aldığım laptobu kuzene verdim ve böylece kuzenin pc de benim oldu. ancak bozulur diye ben eve götürmemiştim. hep kuzenin eve gidiyor ve arada orda test yapıyordum oyun oynuyordum oyun yüklüyordum. normal gbiydi ancak içim içimi yiyordu sanki sanki bunda da hızlanma var gbiydi. korkudan uzun süre pc kuzende kaldı. ama ama malesef bir gün o pcninde hızlandığından emin oldum. kuzenin kardeşinin laptobundan aynı oyunları aynı fpsde aynı ayarda açarak denedim ve sonuç olarak onun laptop normaldi ve artık benim olan o masaüstü ise kesin olarak hızlanıyordu. peki ama neden hızlanıyordu? normalde o pc sağlamdı. sanırım ben onun harddiskini benim diğer eski pcye taktığım ve sonra geri kendi bilgisayarına taktığım için oldu. yani hızlanan pc ile temas ettiğinden dolayı oldu. öyleyse sorun harddiskte olması lazım mantıken.

neyse pcyi kuzenden aldım babaannemin eve taşıdım. yeni bir harddisk aldım formatladım denedim ilk bi denedim ilk bi kaç gün düzgün çalıştı. am açok az denedim. bi gün uzunca bi vaktim boştu ve iyice bi test ediyim dedim. SONUÇ GENE HIZLANIYORDU!
    ben gene yılmadım bu sefer de SSD aldım onu denedim ama gene aynı sonuç. kısacası kuzenden aldığım pcyi de kurtaramadım. nyse sonra bu pcyi satmak zorunda kaldım

VE HARDCORE OYUNCULUK GERİ DÖNER!

yeter ulan dedim artık bu sefer yüzün gülsün dedim. pc ile uğraşmıyım dedim bari xbox360 alayım dedim. ama açıkçası hiç umutlu değildim. malum benim ps3,ps2 flanda bozulmuştu. yeni aldığım cihazları hiiiiç eve götürmesem bile babaanneme kursam bile onlar da hızlanıyordu. o yüzden umudum kalmamıştı. yalvarmıştım artık Allah'a nolur şu sorun düzelsin diye.
    21ekimde pcden gelen para ile ikinci el arcade harddisksiz FWli bir xbox360 aldım. Ve tabiki eve hiiiiç götürmedim. direk kuzenin eve kurdum orda oynadım bir kaç saat ve gaaayet hızlanmasız ve düzgündü. sonra babaanneme götürdüm. ve şöyle bi baktım. ulan bu sefer bu prize değil de başka prize takıyım dedim ve bu sefer başka prize taktım. diğer aldığım cihazları hep aynı prize takıyordum. ama bunu farklı prize taktım. ve Allah'ıma ŞÜKÜRLER OLSUN! NEREDEYSE 2 AY OLDU VE ARTIK HIZLANMA YOK! OYUNCULUĞUM GERİ DÖNDÜ! tamam belki eski nesil konsol olduğundan son çıkan oyunları oynayamıyorum ama o kadar mutluyum ki anlatamam!evde 2600tllik pc var tüm oyunları ultra-high arası açıyor ama hızlandığından dolayı xboxtaki zevkin %1ini bile veremiyor! İnşallah hiç bozulmaz...

biliyorum bana çok inanmayan var. biliyorum çoğu kişi konuyu yarım yamalak okuyor tüm yorumları okumuyor ondan sonra ya inanmıyor yada abuk subuk şeyler söylüyor, biliyorum gene bir çok insan bana deli muamelesi yapacak ama yemin ederim bu anlatıığım bu roman gbi yazdığım şeylerin HEPSİ GERÇEK! YEMİN EDERİMKİ! VE ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN BU HIZLANMA BELASINI! ÇÖZÜMÜ YOK! aslında halen tam kurtulamadım. hergün babaanneme gidiyorum orda oyun oynamak zorundayım ama buna da şükür.

neyse şimdi gelelim anlamadığım şeylere!

ben iki kere ikinci el pc aldım ve eve hiç sokmadan direk babaanneme getirdim ama hepsi de ilk günden hızlanmıştı bu nasıl oluyor? buna şöyle cevap verebilirim. taktığım prizden mi acaba diye. çünkü xboxı farklı prize taktım ve hiç hızlanmadı...

neyse evde de pclerimi bütün prizlerde denemiştim ama hepsinde aynıydı. bu nasıl oluyor? ayrıca hızlanan bir oyunla normal bir oyun oynamak arasından dağlar kadar fark var. videoya çektiğimde izleyenler çoğunlukla anlamıyor ama oynayınca gerçekten çok fark var. misal evde pcde gta V'i açtığı zman oyundaki fizikler bildiğiniz eski sanandreas fizikleri gbi oluyor. ama xbox hızlanmadığından aynı oyunu onda açtığımda gayet o eski hazzı alabiliyorum.şimdi bazı kafasında tahtası eksik olanlar bunun fps farkı olduğunu söyleyeceği için ona da cevap vereyim. xboxta oyun 30 fps ve pc de de 30fpsye sabitlesem gene de durum aynı.aldığım xbox360ta hızlanma sorunu olmadığından oyunun tüm ağırlığını tüm fizikleri hissediyorum ama pc de oyun 2005 oyunu gbi berbat fiziklerle oynanıyor hızlanmadan dolayı.. neyse ne sonuç olarak hızlanmayı kendi evimde pclerimde çözemesem de en azından xbox360 ile oyunculuğa geri döndüm. bu da benim için mutlu son sayılır.
    esasen bir pc oyuncusu olduğumdan umarım bir gün evdeki sorun da çözülür istiyorum...ama nerdeeee. neyse mutlu son! Allah bozmasın... yazdıklarımla dalga geçecek,inanmayacak olanlara artık yorum bile yapmak istemiyorum, başına gelmeyen anlayamaz kalın sağlıcakla

YENİ EDİT HEM İYİ HEM KÖTÜ ÇOK İLGİNÇ GELİŞMELER VAR

Çok şükür ki bbaanneme kurduğum xbox360 halen daha düzgün çalışıyor hiç bir sorun yok. Ama ben esasen PC'ciyim ve xbox360a da yeni oyunlar çıkmıyor biliyorsunuz. işte bu yüzden he denemek hemde xboxla beraber artık umudumu geri kazandığımdan dolayı kaçıncı olduğunu hatırlayamadığım yeni bir ikinci el pc alıp babaanneme kurmak ve denemek istedim. evet ocak ayı ortalarında bi ikinci el pc aldım ve babaanneme kurdum. xbox360ı taktığım prize ve taktım ve aynı monitörü kullandım. başlarda herşey güzel gibiydi. fakat bazen hızlandığından şüpheleniyordum. en sonunda bir kaç gün sonra iyice emin oldum hızlandığından. malesef bu pc de hızlanmaya kurban gitmişti! demekki babaannemde de halen cihazları etkileyen şey herneyse devam ediyordu. bizim evde de devam ettiği kesin zaten. o yüzden eve hiç bişey getirmiyordum. neyse bu pc de kurban gitti ve bu artık aldığım kaçıncı pc sayamadım. denenenebilecek herşeyi denedim ama malesef düzelmedi. ama ilginçtir ki xbox360ta hiç bir sorun yoktu. hatta hem pcye hem xboxa aynı oyunları kurup denemiştim ve bnm pc biraz eski olduğundan dha kötü fps veriyordu ama ona rağmen bariz bi şekilde animasyonlar çok çok dha hızlaydı xboxtakinden.kuzen de baktı zaten abi bu hızlanıyo dedi. yani hzlanma pcde kesin bi şekilde vardı ve xbox360ta da kesin bi şekilde yoktu.
    xbox360 neden hızlanmadı diye hala daha düşünüyorum.işlemcisi intel değil ondan mıdır diye düşünüyorum ama daha evvelde bizim evdeyken ps2 de hızlanmıştı ve işlemcisi intel olmayan tek cihazım oydu o zmanlar.neyse . bende düşündüm taşındım ve aylarca xbox360 bozulmayınca dedim artık bu elektriksel sorun vs herneyse heralde xbox360a zarar veremiyor , öyleyse ben bunu kendi evime de kursam heralde hızlanmaz diye düşündüm.Ve bu teorimi uygulamaya karar verdim.

Aradan biraz zaman geçti ve bu son aldığım ikinci el pcyi başka bir xbox360 ile takas ettim.yeni aldığım xbox360ı da önce babaanneme koydum ve bi kaç saat test ettim hızlanma flan yoktu. zaten ilk xbox360ım ile tıpatıp aynıydı.eski kasa arcade makina ve jtaglı. pcden oyun atıp kullanıyorum. neyse artık risk almanın vakti gelmişti ve yeni xbox360 kendi evime götürdüm. ve günde ortalama 6-7 saat oynuyorum ve alalı tam 1 ay doldu dün. VE EN UFAK BİR HIZLANMA BOZULMA YOK ARKADAŞLAR!!! evet bütün cihazlarımın bozulduğu hem babaannemin evi hemde benim evimde sadece xbox360lar hızlanmadan düzgün çalışyor...AMA NEDEN? neden aldığım diğer tüm cihazlar bozuluyor. aldığım indows tablette dahil olmak üzere bütün cihazlar neredeyse bozuldu yani bozuldudan kastım alayı hızlandı. toplam 5-6 hatta belki daha fazla pc kurban verdim ben bu hızlanmaya. ps2 ve 3ü de kurban verdim... herşey bozuldu alayı hızlandı bi tek xbox360ta hiç bir sorun yok. gerçekten çok ilginç. ve daha bugün aklıma gelen bişey var. daha önce de bu forumda takılan bir üye "josh smith" şimdiki adıyla Faustino 2011-2012 yıllarında da benle aynı sorunu yaşamış ve çare arıyordu ve hiç bi şekilde bu hızlanmayı çözemiyordu. o da benim gibi bir çok pc kurban vermişti ama onunla konuştuğumda o bana önce xbox360 aldığını ve bu sayede hızlanmadan kurtulduğunu söylemişti. sonra ps4 almış onda da bi hızlanma olmamış. demekki bu durum sadece bende yaşanan bişey değil.milyonda bir de olsa oluyor. ama neden xbox360a zarar vemiyor bilmiyorum.nyse benimde bir sonraki hedefim artık ps4 alıp kurmak.heralde ona da zarar gelmicek görünüşe bakılırsa...

peki tamam yolumu çizdim eyvallah, gamerlığım seneler sonra geri döndü hepsine eyvallah Allah'a binlerce kez şükürler olsun artık evde bile oyun oynayabiliyorum xbox360ım sayesinde ama sevgili okurlar benim ana platformum pcdir...ben pcde nasıl çözücem bu sorunu????
    yeni pc alsam o da hızlancak biliyorum... acaba bu kez ilk defa amd işlemcili bir pc alıp denesem mi???(hızlananların hepsi inteldi)

napmalıyım??? gerçekten napmalıyım????

EDİT
    : Sanırım bütün cihazların bozulup hızlanma sorunu yaşarken neden xbox360'ın zarar görmediğini buldum. Xbox360ın güç kaynağı yani PSU'su tüm diğer cihazlarımdan farklı olarak kasanın içinde değil elektrik kablosunun ortasındaki küçük bir kutuda saklı. ve bu kutuda fan bile varmış ben dha o fanın sesini bile duymadım ve o kutunun psu olduğunu yeni öğrendim. neyse daha da önemlisi xbox360ların bu değişik PSU'sunda çeşitli elektriksel arızalar için yani voltajlardan korumak için bir sigorta sistemi varmış.bunu kendi resmi sitesinden gördüm. bence bu yüzden xbox360 korunuyor.. ama ben dha evvel evdeki güçlü pcyi almadan evvelde ups dediğimiz akım korumalı cihazdan almış ve pcyi ona takmış olmama rağmen pc dha eve geldiği ilk gün hızlanmıştı. ve pcnin psu'su da çok kaliteli bir psu idi ama demekki alayı yalan. ikisi de koruyamamış....helal olsun xbox360a küçücük değişik bir psu ile koruyor cihazı. evde ve babaannemde tek hızlanmayan cihazım xbox360ım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paynetothemax -- 14 Mart 2017; 12:7:48 >

• paynetothemax P kullanıcısına yanıt
    Olay sadece oyunda mı yaşanıyor, yoksa genel olarak PC ye herhangi bi iş verdiğinizde de mi çabuk bitiriyor. Mesela bir RAR dosyasını sıkıştırma konusunda falan oldukça hızlı mı eskisine göre ?

Orijinalden alıntı: digimonster

Olay sadece oyunda mı yaşanıyor, yoksa genel olarak PC ye herhangi bi iş verdiğinizde de mi çabuk bitiriyor. Mesela bir RAR dosyasını sıkıştırma konusunda falan oldukça hızlı mı eskisine göre ?

valla genel olarak hızlı. rar sıkıştırma falan denemedim ama bilgisyarda da hızlılık var. dediğim gibi fps artışı gibi bişey değil bu. anormal hızlı. özellikle oyunlarda rahatsız ediyor.

yardım edin nolur

Sorunun gerçekten ilginç; 23 dakikalık oyun video kaydı 4 dakikaya sığmış.....

Sadece oyunlarda değil bilgisayarın diğer işlemlerinde de oluyor diyorsun!

Bu hızlanma olduğunda işletim sisteminin saatini kontrol edermisin? o da hızlılanıyormu?

İyi çalışmalar.
  • sorunun olmadığı bir tarihe sistemi geri yükle. düzelir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Sorunun gerçekten ilginç; 23 dakikalık oyun video kaydı 4 dakikaya sığmış.....

Sadece oyunlarda değil bilgisayarın diğer işlemlerinde de oluyor diyorsun!

Bu hızlanma olduğunda işletim sisteminin saatini kontrol edermisin? o da hızlılanıyormu?

İyi çalışmalar.

quote:

Orijinalden alıntı: uregil

sorunun olmadığı bir tarihe sistemi geri yükle. düzelir belki.

valla satte bi değişiklik görmedim ama bilgisayarda herhangi bir video izlerken bile hızlanıyor. ayrıca format attım bugün. diski tek "C" yapıp komple sildim yani tam bir format attım gene düzelmedi. bilgisyarcıya götürsem adam sorunun nerden kaynaklancağını bile anlayamaz gibime geliyor. napmalıyım kafayı yicem

• forumdonanımdanda hayır yoksa yandık demektir.. :(

Format tan sonra da aynı hatayı aldığına göre sorunun kesinlikle donanımsal;

Sorunun kaynağı;
    1- Anakart
    2- CPU

Yapabileceklerin;
    - Bios update i varsa yap, update yok daha eski bir versiyonu varsa downgrade i yapıp deneyebilirsin.
    - İşlemci değişikliği.

İyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paynetothemax

forumdonanımdanda hayır yoksa yandık demektir.. :(

Benim aklımada nedense bios pilinin arızalı olabileceği geldi bir kontrol et istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kasa= Zalman Z3 Plus Anakart= ASUS Z170-K Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(O.C.) USB3.1 Anakart İşlemci= Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm Ram= CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit İşlemci Soğutucu= THERMALTAKE NIC F3 Ekran Kartı= MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 HDD= Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSD= Samsung 250GB 750 EVO SATA 3.0 Power Supply= CORSAIR CS SERİSİ 750W 80PLUS GOLD 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • Sorunun işlemcinde olma olasılığı çok yüksek, değiştirip bi dene istersen.

Orijinalden alıntı: TALIMAN

quote:

Benim aklımada nedense bios pilinin arızalı olabileceği geldi bir kontrol et istersen.

bios pili nerde olur hiç bilmiyorum valla. bios pili denen şeyi ilk sizden duydum. ilginç.

diğer arkadaşlarda sağolsunlar fikir yürüttüler. lakin işlemciyi değiştirme imkanım yok malesef çok pahalı.

quote:

quote:

bios pili nerde olur hiç bilmiyorum valla. bios pili denen şeyi ilk sizden duydum. ilginç.

diğer arkadaşlarda sağolsunlar fikir yürüttüler. lakin işlemciyi değiştirme imkanım yok malesef çok pahalı.

Bios pili kol saati pilinin büyükçe halidir kardeşim anakart üzerinde görebilirsin şuan telde olduğum için resim ekleyemedim google görsellerden bakabilirsin baktıktan sonra bir çıkart (çıkmayan bişeymiş gibi durur ama o çıkabilen bişeydir ufaktan bi çıtır zorlasan çıkıyor) sonra tekrar tak dene bakalım işe yarayacak mı

Kasa= Zalman Z3 Plus Anakart= ASUS Z170-K Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(O.C.) USB3.1 Anakart İşlemci= Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm Ram= CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit İşlemci Soğutucu= THERMALTAKE NIC F3 Ekran Kartı= MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 HDD= Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSD= Samsung 250GB 750 EVO SATA 3.0 Power Supply= CORSAIR CS SERİSİ 750W 80PLUS GOLD 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bios pili kol saati pilinin büyükçe halidir kardeşim anakart üzerinde görebilirsin şuan telde olduğum için resim ekleyemedim google görsellerden bakabilirsin baktıktan sonra bir çıkart (çıkmayan bişeymiş gibi durur ama o çıkabilen bişeydir ufaktan bi çıtır zorlasan çıkıyor) sonra tekrar tak dene bakalım işe yarayacak mı

Çok ilginç bir gelişme var kardeşim. evdeki ps3te de anormal hızlanma var. kafayı mı yedim nedir diye düşünüyordum ama yok iyice test ettim god of war 2, red dead redemption gibi oyunlarda görüntü anormal hızlanıyor git gide , tıpkı bilgisyarımda olduğu gibi..

sizce sorun evdeki voltajlarla alakalı bir şey mi ki bu? kafayı sıyırcam ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok ilginç bir gelişme var kardeşim. evdeki ps3te de anormal hızlanma var. kafayı mı yedim nedir diye düşünüyordum ama yok iyice test ettim god of war 2, red dead redemption gibi oyunlarda görüntü anormal hızlanıyor git gide , tıpkı bilgisyarımda olduğu gibi..

Allah allah gerçekten enteresan ama olabiliteside yüksek bizim yinede her ihtimali gözönüne almamız gerek akım korumalı priz kullanıyomusun peki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Allah allah gerçekten enteresan ama olabiliteside yüksek bizim yinede her ihtimali gözönüne almamız gerek akım korumalı priz kullanıyomusun peki?

Vlla prizler akım korumalı mı değilmi hiç anlamıyorum o işlerden ama sorun hala devam ediyor. sorunun voltajdanmı değilmi olduğunu anlamak için bilgisayarı kuzenime götürdüm ve sorun hala devam ediyordu. fkat hızlanma sorunu çok aşırı olmadığı için kuzenimde baktı ve zar zor anladı. şimdi ben bunu bilgisyarcıya tamire versem anlayamıcak hızlandığını adım gibi eminim ( adamı da tanıyorum )

hadi tmm voltajdan değil heralde ama ps3te nasıl böyle bir sorun olabiliyor ya anlamıyorum delirmek üzerieyim cidden. the last of us aldım oynayamıyorum hızlancak diye :) gülüyorum sinirden.

sizce napıyım son tavsiyelerinizi verin lütfen

• paynetothemax P kullanıcısına yanıt
    kesin anakart bozuk

Merhaba;

Sorunun kaynağı;
    1- Anakart
    2- CPU

Yapabileceklerin;
    - Bios update i varsa yap, update yok daha eski bir versiyonu varsa downgrade i yapıp deneyebilirsin.
    - İşlemci değişikliği.

İyi çalışmalar.

Katılıyorum

Orijinalden alıntı: GrandTiger

quote:

Merhaba;

Sorunun kaynağı;
    1- Anakart
    2- CPU

Yapabileceklerin;
    - İşlemci değişikliği.

İyi çalışmalar.

Katılıyorum

iyi de ps3te de aynı sorun var. ikisinin de mi anakartta sorun var şimdi...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.