Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.963
Cevap
304
Favori
2.225.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Birader körmüsün inanmayan arasın dedik. Atmasyon olsa öyle söylemiyim? Paran yetmiyor diye fiyatlara ne çamur atıyorsun. Pahalı olabilir ne yapacaksın? Almazsın olur biter. Jazz 2016 baz model 1.4 motor aracı bile 68.000 tl den satan honda sana yeni kasa bir aracı 70 e verebileceğine inanıyormusun? Hayaller--- Hayatlar :) vay garibim vayy
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    otomobil firmalarının çoğu (mercedes gibiler hariç) bizim ülkemizde önce satış fiyatı belirler. çok emin değilim ama sanırım audi'ydi. 1.6 ve 2.0 motor seçeneklerinde, net fiyat 1.6'nın daha pahalıydı (ikisi de benzinliydi tabi ki), 2 litrelik olan vergiyi ekleyince artıyordu fiyatta. yani demem o ki, kdv+ötv filan çok takmıyor çoğu firma.
    amerikada sedan araçlarla, suv'ler arasında çok fiyat farkı yok. bizde jip diye fiyatı uçuruyorlar. civic touring 26500 dolar, cr-v touring 32100 dolar. %20'lik bir fark var. civic dizel geldiğinde 110bin liradan gelse (ki çok yüksek fiyat) civic-crv farkı bizde %45'leri buluyor. bunun nedeni ötv değil.
    bunun nedeni bizdeki insanların belirli araçlarda bir fiyat ön yargısı var. örneğin: suv pahalı olur. teknosada bimekste 250 liraya satılan navigasyon için qq alırken 2500 lira ödeyen ve ucuz diyen insanların ülkesi burası. o yüzden cr-v'ye 150bine de uygun derler, civic focus astra için 100bine de..




  • halted__ kullanıcısına yanıt
    Birader hondanın umrunda mı? Adamlar ne diyor "tüm model toplamında 25.000 tane satmayı hedefliyoruz." bu, çokta tın moduna girmelerini sağlayan açıklamadır. Nede olsa 80de olsa satacak 90da olsa o rakamlarda satış rakamlarına ulaşacaklar. Bakın, Jazz test aracı yok kimi yerlerde. Bizzat honda bayinde çalışan arkadaşlarla sohbetimizde. Abi gayet iyi satıyoruz dedi :D siz burada konuşunun durun. Bu forum 140 küsürlük cr-v ye pahalı derken (bencede pahalı) adamlar satış durumları çok iyi gittiğinden indirim yapmak bir yere bindirim yapmanın eşiğindeler.. Uyanın artık.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    avrupada pazarı için euro tabanlı fiyatlandırma yapıyorlar genelde (bkz. type-r fiyatı).. dolar da fiyatlasalar çok birşey değişmez, paramızın değeri yok ikisi karşısında da :(
  • Konuşma tarzından bile @metallicahilin ;) nasıl biri olduğu forumdakiler anlamışlardır. param yetmiyor ayrı parasının karşılığını istemek ayrı ki evet param yetmiyor senin kadar kazanamıyoruzdur muhtemelen ama normal bir vatandaş senin gibi insanları parasına göre değerlendirmez. artık sizin gibilere şaşırmıyorum ne cevap vereceğini bile tahmin ediyorum(hadi tahmin etsene dediğini duyar gibiyim:))
    güzel ülkemin kendini üstün gören sıradan vatandaşı

    ayrıca jazz 1.3 motor ve giriş modeli dream olan pazarlıksız alırsanız 60bin tl.
  • MeTalliCaLi kullanıcısına yanıt
    cr-v fiyatlarını görünce aklıma iki şey geliyor.
    1.si 140-150 küsürler o araç için bence (kişisel fikrim) pahalı.. rakipleriyle karşılaştırınca anlamlı duruyor, ama rakiplerin (x-trail filan) fiyatları daha da saçma olduğu için..
    2.si satan her zaman haklıdır. eğer cr-v'ye 140-150 küsür para isteyip kapış kapış alınıyorsa, adamlara saygı duymak gerekir.. sonuçta millet 100bin verip astra-focus, 140a x-trail alıyor.. o zaman honda da haklı..
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Yeni civic fiyatları açıklandığından saçma istatistiklerinle kimin cahil olduğunu göreceğiz :)
  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    Aynen, adamlar kim ne derse desin satıyorlar. Keşke birileride bunun farkına varsa da konuyu uzatmasa :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hondaprojason

    otomatik olarak sadece cvt var, dolayısıyla RS de cvt ile gelecek.
    yan aynaları sormadım ne yazık ki..
    brake hold, elektronik el freni mevcut..
    apple carplay / android auto da belli değil. onlar gelse, lane watch'u affedebilirim :)

    Peki bir arkadaş 184 Hp diyordu bu RS modelinin olabilir mi yada Excutive modelden farklılıklari ne olacakmis bu RS nin tam olarak onu sorma imkanınız var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ds4

    quote:

    Orijinalden alıntı: hondaprojason

    honda fabrikada bir bölümün müdürü olan bir tanıdığımla haftasonu görüştüm, dediklerini aşağıda aktarıyorum.
    -lane watch (sağ aynada kamera) türkiyeye gelmeyecek
    -honda sensing amerikadaki civic'le aynı özelliklerle burada da satılacak
    -1.5 turbo motor, güç itibariyle aynı
    -temmuz başında üretime başlanıyor, yılın son çeyreğinde bayilerde satışı olacak
    -rs donanım hariç hiçbir seviyede paddle shift yok
    -arka koltuklarda ısıtma yok, bagajda 12v yok
    -ekran amerikan versiyonuyla aynı
    -turbo motorda sadece cvt var, executive ve rs donanımıyla satılacak ve executive'in fiyatı 30bin euro olarak belirlenmiş. euro kurunda çok acayip iniş çıkışlar olmazsa şu anki euro kuru olan 3.20tl karşılığı, 96bin lira liste fiyatı olacak.
    benim için önemli olan şeylerin hepsini sordum. her detayı tek tek eklemedim buraya. yani elektronik park freni olacak zaten bunlar standart.. söyledikleri bunlar, günahı boynuna farklı birşey olursa. fiyatı bana göre biraz yüksek, onun dışında pek şaşırtıcı bir bilgi yok zaten..

    saçmalığın önde geleni türkiyede benzinli c sınıfı araca 95000 vermek.( hangi marka olursa olsun) alanada kullananada allah akıl versin
    atmosferik executivede 85000 istiyecekler o zaman. bu motoru 1 yıl fd7 aracımda kullanmış biri olarak bu performans garibi motora o parayı versem geceleri gözüme uyku girmez
    dizel otomatik executive 100 bin çalışır. yok vermem derlerse gider 10 kağıt daha koyar a3 sedan alırım.

    banada mantıklı gelıyor dedıgın.hrv yıde beklıyorum ben bakalım nasıl tıpı ve fıyatıı var.




  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Sen ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istiyorsan en yakın Mercedes yada Audi bayisine bir uğra bence.
  • Mavi renk çok hoşuma gitti ama internette mavi rengin doğru düzgün videosu yok.Acaba mavi sadece rs ile mi gelecek?Ayrıca rs nin genel olarak executive den farkları nelerdir?Biri açıklarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    CR-V satıslari suan Honda'nın beklentisinden daha fazla ben en son bakımda inceleyeyim dedim araci başında en az 6 farklı inceleyen vardi onlari beklemek zorunda kalmistim hemen Jazz modeline yoneldim tabiki onlar bitirince dizel modelini inceledim bence cüssesine göre fiyatı makul içi dışı oldukca kaliteli ben bir eksiklik göremedim. Tabiki X-Trail satısları daha yuksek ama onda da cevre gorus sistemi var sırf onun icin bile alanlar var araci.
  • Kim ne derse desin satıyor mantığı yüzünden bugün bazı firmalar fiyatları bu seviyelere çekiyolar. Kur ve vergide var bu işin içinde ama devlet ve firma da bakıyo millet nolursa olsun almaya devam ediyo kimse ses çıkarmıyo o da bindirdikçe bindiriyo. Ama bu firmalar emin olun bunlarn üstüne bir de güzel kar üstüne kar bırakıyorlar kendilerine. Bence büyük firma ses getirmek, sıyrılıp farklılığını ortaya koyarak hakiki reklam yapmak istiyosa müşterilerinin talebine bakar ve ona göre hareket eder. Sonuçta bu insanlar 30 bin lira gibi bi daha ucuz beklentisinde değiller 85 bini 75 civarında istiyor. 5-10 bin lira gibi beklenti var. Ve böyle getirse emin olun sürümden de kazanacaktır sürümden diyorum ama aslında o da çok daha ucuza yaparsa kazanacağı bi mantıktır. Ama burası türkiye pazarı emin olun hem gene üstüne fazladan kaymak gibi karı kalır hem pazarda paydası büyür hem fazla satış sayesinde yollarda arbasını sergileyerek bi güzelde reklamını yapar.. Bi firma iz bırakıp pazarı sallamak istiyosa bunu yaparak elde edebilir bence.. Ayrıca konuyu uzatmasa mantığı da forumun doğasına ters bişey bence.. Not: Biraz empati kurup biraz düşünerek yazmanız sizin insanlığınızı zedelemez aksine artı katar-> paran yetmiyosa alma cümlesi bence çok ağır bi cümle Allah korusun o aşşağıladığınz insanların durumuna düşmeniz gerekmiyor o insanın durumunu düşünüp yazmak için.. Vesselam ( kesinlikle ortamı germe amaçlı değil nacizane fikrimi belirttim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Honda kusura bakmasın. izmir-ankara-istanbul gibi büyük sehirlerdeki lpg'li civic satısı olmasa zaten hondanın mazdadan farkı kalmaz. Kimse artık honda ismine para ödemiyor. Kücük sehirlerde yeni honda arac görmek nadirleşti.

    Satıyor falan denmis jazz icin, bulundugum sehirdeki honda bayisi 5 tane bile jazz satamamıs.Liste fiyatı 80 kusur görunen elegance civicleri satabilmek icin kapıyı direk 74-75 civarından acıyorlar. Crv denen arac zaten sınıfının cok cok altında bir kaliteye sahip. Dizel otomatigin payını almak dısında birsey yaptigi yok.
    İşin özeti civic olmazsa honda türkiye dükkanı kapatıp gidebilir artık. 73.5 civarına elegance fb7 alanlar var su anda. Siz simdi bu araca 85 diyeceksiniz öyle mi? Bizde almayız olur biter. Bize arac cok kendi düşen aglamaz.

    Bu arada forumda fiyat manipulasyonu yapildigini dusunmeye basladim. Bahsi gecen fiyatları normal karsılayanlar garibime gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlaşılan o ki civic bile bize hayal olacak bu ne ya 100k ya çıktı başlangıç fiyatı

    Aman kalsın gider 1 serisi BMW alırım.
  • okadar pahali olursa altimizda motoru sanzimani lpgsi sorunsuz ömürlük civicler var zaten binmeye devam ederiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aratha kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benimde param yetmiyor ki :D ben bunu kabullenen biriyim. Karşımdakini aşağılamak için demiyorum. Benim param yetse ve ben öyle bir cümle kullansam haklısın da benimde yetmiyor ki. Eski civicten alsam mı diye düşünür oldum :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTalliCaLi

    Yeni civic fiyatları açıklandığından saçma istatistiklerinle kimin cahil olduğunu göreceğiz :)

    Vw sevmem ama Honda firması ne kadar satmış, sadece passat ne kadar satmış? Adamlar gelmiş burada bize fahis fiyatları kanıksatmaya çalışıyor. Civic Superb den pahalı olacak buradakilere kalırsa. Skoda turbo benzinli araç 72.900 den başlıyor buradaki Honda çalışanlarına göre civic atmosferik motor 70 den başlayacak, turbolusu 75 öyle mi? Bırakın forumda manipülasyon yapmayı artık. İlk defa olması gereken bir araç gibi gelecek, turbo motorlu, bagaj ve iç hacim iyi, inşallah yalıtımı da iyi olan bir araç olacaktır. Turbo otomatik boş olan 75 ı geçmemeli, o da boş olanın hız sabitleyici, park sensörü, gibi donanımların standart olması gerekiyor.

    Superb in otomatigine guvenebilsek zaten civic bakmaz, yada Manuel almayı düşünen direk süper alsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ds4 D kullanıcısına yanıt
    ben de aynı fikirdeyim. şöyle kaliteli böyle iyi diye her forumda, o aracın fiyatının yüksek olması gerektiğine dair yorumlar yapılıyor. ama işin ilginci millet de alıyor. dolar 2 yılda 2ye katladı, araba fiyatları uçtu satışlar düşmedi. ne araba sevdasıymış bizim milletteki :)
    açıkçası benim bütçem belli. o bütçeye uyarsa yeni civic alacağım, uymazsa 8 yıllık arabama binmeye devam :)
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.