Şimdi Ara

Oyun Laptopu İçin Hangi Marka Hangi Ekran Kartlı Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir aydır laptop bakıyorum ama birçok modelin muhtelif ekran kartlarını görünce her gün aklım allak bullak oluyor. Güncel oyunları rahat oynatsın, mümkünse tüm detaylar açık olsun öyle oynatsın istiyorum. Hdd ve ram pek önemli olmasa da ekran minimum 15.4 inç ve mümkünse parlak ekran olmalı. Ati ekran kartları mı yoksa Nvidia ekran kartları mı daha stabildir?
    Bu özelliklere sahip marka model fikirlerinizi bekliyorum. Fiyatta en fazla 2500ytl verebilirim ve ürünlerin ikinci el fiyatları hakkında bilginiz varsa onu da ekleyebilirsiniz, ikinci el de alabilirim

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 30 Kasım 2006; 12:24:48 >

• ASUS F3JC önerilir.
  • acer 9400
  • Dell e1505 marka/model laptop nasıldır?Özellikle ekran kartı hakkında yorumlarınız neler?
  • Bence Dell e1505 (ya da Dell 6400) guzel saglam bir makine. Ben de yurtdisindan getirip satiyorum arasira. Ekran karti X1400 orta seviye'de iyi bir kart. 256MB Hpermemory'e sahip yani 128 MB kendi ram'i var, 128MB da sistem ram'inden kullaniyor. Ama ekran kartinda islemci de cok onemli yani sadece ram bellegi degil. Sanirim su an piyasadaki oyunlarin buyuk kismini rahat oynarsiniz diye dusunuyorum. Yuksek detay konusunda tam emin degilim. Tabi ekranin cozunurlugu de onemli eger yuuksek cozunurlukte oynamak istiyorsaniz. Ama cok iyi bir kart istiyorsaniz, o zaman ATI X1600, GeForce 7600, 7800 veya 7900GS gibi kartlara bakmanizi tavsiye ederim.

Iyi gunler
  • http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72HEL802
    ben bunu tavsiye ederim monster marka olarak fena değil aynı modeli arkadaşım kullanıyor oyundaki performansı çok iyi müşteri memnuniyeti ve servisi çok iyi tek eksisi dahili bluetooth özelliği yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: kızılejder

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72HEL802
    ben bunu tavsiye ederim monster marka olarak fena değil aynı modeli arkadaşım kullanıyor oyundaki performansı çok iyi müşteri memnuniyeti ve servisi çok iyi tek eksisi dahili bluetooth özelliği yok

harbi bende tavsiye ediyom simdi kralll bi bilgisayarmış ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kızılejder

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72HEL802

servise götürün taksınlar onlar gelmiş sanırım, bir arayın konuşun bedavaya yapıyolar

@dave eğer bilgisayarınla 2 yıl rahat rahat oyun oynamak istersen

Nvidia geforce7600
    ait x1600 den daha düşük alma,

bu ekran kartlarını büyük firmalar lüks modellerinde kullanıyor ve şu anda geforce 7300,7400 ve x1300,x1400 stoklarını eritiyolar

ancak yabancı bir cok forumda teslerde de görüldüğü gibi gf 7600 ve x1600 ın performansına ulaşmaya cok uzaklar

ram olarak ta paylaşımsız 256mb yeter ama paylaşımlı alcaksanda max paylaşım 512mb olanlardan al
    yarın öbür gün ram fiaytı düşünce 2gb 3gb ram yapınca ekran kartına 512mb ayırırsın

kolay gelsin

• quote:

servise götürün taksınlar onlar gelmiş sanırım, bir arayın konuşun bedavaya yapıyolar

@dave eğer bilgisayarınla 2 yıl rahat rahat oyun oynamak istersen

Nvidia geforce7600
    ait x1600 den daha düşük alma,

bu ekran kartlarını büyük firmalar lüks modellerinde kullanıyor ve şu anda geforce 7300,7400 ve x1300,x1400 stoklarını eritiyolar

ancak yabancı bir cok forumda teslerde de görüldüğü gibi gf 7600 ve x1600 ın performansına ulaşmaya cok uzaklar

ram olarak ta paylaşımsız 256mb yeter ama paylaşımlı alcaksanda max paylaşım 512mb olanlardan al
    yarın öbür gün ram fiaytı düşünce 2gb 3gb ram yapınca ekran kartına 512mb ayırırsın

kolay gelsin

bilgin için teşekkürler arkadaşa söyleyeyim konuşsun

• Oyun oynamak için laptop alıyorsanız en başta ekran kartı sağlam olan bir model düşünmelisiniz. Şu anda piyasadaki çoğu oyunu sağlam bir şekilde laptopunuzda oynamak istiyorsanız en aşşa nvidia 7600 veya ati 1600 ekran kartı kullanan bir laptop almalısınız.

Diğer arkadaşların da dediği gibi Türkiyede de bulanabilecek ve yaygın şekilde kullanılan en iyi ekran kartları ati 1600 ve nvidia 7600 dür.. Bu ekran kartlarına sahip laptoplar bildiğimiz gibi ülkemizde aşırı fiyatlara satılıyorlar.. Yurt dışında 7900 gtx ekran kartlı laptoplar bile varken malesef Türkiyede büyük firmalar bu ekran kartlı modelleri satmıyorlar satsalarda aşırı fiyatlara satılıyor..

Benim önerdiğim ve bulabileceğiniz laptoplara gelince eğer biraz daha yükseltirseniz fiyat seviyenizi ve ille de marka olsun diyorsanız Toshiba A100-847 var..
    Bu forumdaki linki http://forum.donanimhaber.com/m_10421643/tm.htm

Gerçekten güzel bir laptop bir kaç ufak sorunu var ama çözülebilir..

İkinci önerim ise benim de kullandığım ve arkadaşların da önerdiği Monster T72hel802 dir. Bu da incelemesi, http://forum.donanimhaber.com/m_10172746/mpage_1/key_//tm.htm#10172746

Bu da gerçekten çok güzel bir laptop şu an sadece bir sorunu var o nu da yaptığım incelemede yazdım zaten.. Monster ana başlığında da görebilirsiniz.

Eğer toshiba alıcaksanız yalnız 1gb ram ile almayı unutmayın aksi taktirde oyunlardan performans beklemeyin.. Şu andaki çoğu oyun standart 1gb ram istiyor toshiba nın 512 ram ile satması bu laptopu bence büyük bir hata..

Bir iki seçenek daha var Cbox ve datron marka laptoplar ama onları çok fazla bilmediğim için birşey söyliyemicem.. Birşey daha cbox datron ve monsterin kullandığı bir kasa var bu üç marka da aynı kasayı kullanıyor.. Aklınızda bulunsun.. Bu da linkihttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72W1501

• hepinize teşekkürler, aslında tüm oyunları oynamak istiyorum ama hepsini yüksek detayda oynayacam diye bir şart istemiyorum.most wanted, oblivion, carbon gibi oyunları ahım şahım süper değil de çok iyi oynasam yetecek bana. Bir de çok iyi dediysem stabil de olmasını istiyorum, ritmik takılmalar yaşamaktansa görüntü kalitesinden biraz kısmaya razıyım.
    @amboleos ve cembo, bilgiler için teşekkürler, verdiğiniz bilgiler ışığında bahsi geçen dell e1505'in oyun performansının çok da iyi olmadığını, işlemcisinin iyi olduğunu anladım. Ve 7600 ya da x1600 ekran kartlı laptop almaya karar verdim. Ben açıkcası 7600 ile 7400 arasında ya da x1600 ile x1400 arasında pek fark olduğunu sanmıyordum.
    @mutu07, linkteki ürün de çok iyi, monsterlar zaten donanımsal özellikler olarak iyi ürün çıkartıyorlar. 17 inç 256 mb 7600 ekran kartlı bir ürünün sıfırını 2900 ytlye görmüştüm ki diğer markalarda aynı özelliklere sahip laptoplara iki kat fazla paha biçiliyor.
    Bu durumda toshiba A100-192 veya A100-847'nin ikinci ellerini veya monsterların x1600 ya da 7600 ekran kartlı modellerini almayı planladım.
    Bazı oyunlarda, örneğin nfs most wanted ve carbon'da 7600'ün teklediğini, x1600ün ise rahat rahat oynattığını okumuştum. Çözünürlük ve detaylar aynı seçildiği halde x1600 birtakım oyunlarda takılma, 2 dakikada bir tekleme vs yapmıyormuş. Doğru mudur yoksa mundar etme çabaları mıdır?

Bir de monsterın 7950gtx ekran kartlı modeli gördüm, 8 milyara yakın bir fiyattı
    O fiyata düğün konvoyu satın alınır valla

Bir de ek olarak monsterların 7600 ekran kartlı modellerinde ekran kartının 64 bit olduğu doğru mu?
    Diğer markalardaki 7600ler 128 bit imiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 1 Aralık 2006; 13:29:21 >

• go7600, x1600 ve üzeri ekran kartı olanlara bak.

Bi de buraya bak.. Sadece notebook ekran kartları performansı hakkında bilgi için.

http://forum.donanimhaber.com/m_10716600/tm.htm

Topik içindeki listede 3dmark03 top 50 ekran kartı listesi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Bir de ek olarak monsterların 7600 ekran kartlı modellerinde ekran kartının 64 bit olduğu doğru mu?
    Diğer markalardaki 7600ler 128 bit imiş...

oturup moster için 64 bitlik mi cıkarcaklar
    128bit se hepsi öyledir
    ancak hel80 de underclock yapılmış ekran kartı

istersen onu normal seviyeye cıkartırsın,imkan var tavsiye edilmiyor,

oyunlarda da da 5-6 fps etkiler seni o da cok büyük ni fark değil onun yerine ayrıları cok az düşür, bilgisayarın sağlam kalsın

• valla dh'de monster'cıların topiğinde e.kartlarının 64 bit çıktığını, kazık yediklerini söyleyen arkadaşlar vardı, ben onların yalancısıyım

Bu arada benchmark'lara bakmıştım @kucukti, o dediğin linkten... En uygun 7600 veya x1600lü dell, toshiba, hp, monster ya da packard bell alacağız artık. 17inç bi packard bell satan arkadaş vardı centrino işlemcili ama o da sıfırına yakın bir rakam istiyordu
  • istersen imzamdaki notebooga bakabilirsin..üzerinde 7800GTX ekran karti var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

valla dh'de monster'cıların topiğinde e.kartlarının 64 bit çıktığını, kazık yediklerini söyleyen arkadaşlar vardı, ben onların yalancısıyım

Bu arada benchmark'lara bakmıştım @kucukti, o dediğin linkten... En uygun 7600 veya x1600lü dell, toshiba, hp, monster ya da packard bell alacağız artık. 17inç bi packard bell satan arkadaş vardı centrino işlemcili ama o da sıfırına yakın bir rakam istiyordu

Yanlış söylemişler. Şu anda türkiye de alabileceğiniz ve 7600 ekran kartına sahip tüm laptoplar 128 bittir. Yani aralarında bit olarak fark yok ama mhz olarak fark vardır. Şu anda dünyadaki bütün laptoplarda kullanılan nvidia 7600 ekran kartlarının mhz değerleri şudur. işlemci : 450 mhz ram: 350 mhz

Benim de sahip olduğum ve monsterin sattığı compal kasadaki nvidia 7600 ekran kartının mhz değerleri ise şudur işlemci : 350 mhz ram 350 mhz..

Ben bunu incelememde de yazdım ama madem hala bilmeyenler var. Compal kasayı üretenler neden ekran kartının işlemci mhz ini düşük tutmuşlar bilmiyorum ama heralde stabil olması amacıyla yapılmış birşey. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ekran kartının işlemcisini 470 480 mhz aralığında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben sadece bu laptopu alan deneyimsiz kullanıcıların bunu yapmasını önermiyorum. Ben günlerce bu mhz de kullandığım halde bir sorun yaşamadım çünkü ısınmıyordu laptop. ısınırsa standart kullanmak önerilir tabiki..

Eğer kaç mhz de kaç fps alınmış görmek istiyorsanız bu linke bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_10172746/mpage_1/key_//tm.htm#10172746

Bu arada toshiba cbox ve datron daki ekran kartlarının işlemcisi 450 mhz dir doğru ama daha fazla arttırmaya kalktığınız da onlar da 480 mhz civarında takılırlar..

• Oyunlar hakkında soruna gelince şu anda popüler olan nfs carbonda ati ekran kartlarının nvidia ekran kartlarına göre daha hızlı çalıştığı bir gerçek. Ama bu demek diyilki nvidia 7600 ati 1600 den yavaş. Aksine ikisi de kafa kafaya aynı hızdalar. Uygulamalara göre birisi üstünken diğeri yavaş kalabiliyor tabiki.
    Nvidianın carbon da yavaş kalması tamamen yazılım sorunudur. Nfs demi sorun var yoksa nvidia sürücüsündemi bilmiyrum ama düzeltirler heralde.

Ovlivion da ram çok önemli en aşşa 1gb ram almanı öneririm laptopuna çünkü biliyorsun ram bitince windows harddiskte sanal bellek açmaya başlıyor bu da bilgisayarın hızını düşüren bir olay bir de notebook lardaki harddiskin hızı düşük olduğu için kat kat kötü olan bir etken. Bu üzden rami yüksek tut..

Ekran kartı en aşşa 7600 veya 1600 olsun. Seçim sana kalmış. 7600 7400 den çok daha hızlı bir kart bariz bir fark var aralarında. 7400 le oblivion oynayamazsın gibi bişey işkence olur çünkü. Her ayarı low yapman gerekir. 7600 bile yavaş kalıyor bu oyun için.

Bu arada 2 dakikada bir 7600 tekler diye bir şey duymuşşun tamamen safsata bu ekran kartı neden tekler iki sebep var ya gerçekten yavaş bir karttır doğal olarak sürekli tekleme yapar. Ya da hızlı olduğu halde ısınma sorunu yüzünden 2 3 dakika sonra tekleme yapmaya başlar yani normalde hızlıdır aslında ama ısınınca tekleme yapmaya başlar. Ben şahsen soğutmamdan memnunum bence o arkadaşlara denk gelen laptoplarda bir sorun var acilen servisle irtibata geçsinler.

Söylediğim gibi bence ne yap yap oyun oynucaksan kesinlikle 7600 veya ait 1600 ekran kartlı en aşşa 1gb ram li mümkünse 7200 rpm harddiski olan ama olmazsa 5400 rpm harddiski olan ve şu anda populer olan core 2 duo 2.0 ghz işlemciye sahip olan bir model düşün. Daha aşşası seni kesmez.

• cembo nickli arkadaştan
    http://forum.donanimhaber.com/m_10532749/mpage_1/key_//tm.htm#10532749 linkindeki Dell Insp. 9400 17" UXGA Truelife, 1.83GHz core duo, 1gb ddr2, 256MB NVIdia Go 7800, 100GB SATA, DVD+/-, Wireless,Bluetooth, Sound blaster modelini veya Dell Insp. 9400, 17" UXGA Truelife, 2.0 GHz core duo, 2gb ddr2, 256MB NVidia Go 7900GS, 100GB SATA, DVD+/-, Wireless, Bluetooth modelini alıcam gibi gözüküyor.

7800, 7800 GTX ve 7900 GS arasında büyük uçurumlar var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 1 Aralık 2006; 21:31:08 >
  • ACER Aspire 9000 serisi ya da bende daha fazla para veririm diyorsan eğerrrr ---->>> " ACER Ferrari 5005".
  • O kadar da veremem, dediğim gibi en fazla 2500 ytl verebiliyorum sıfır veya ikinci elde farketmiyor. Yoksa monsterların canavar gibi modelleri var da ikinci el satan yok, sıfırı da çok yüksek o makine için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.