Şimdi Ara

Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.333
Cevap
0
Favori
125.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafoncular KAPSAMA ALANINDA PROBLEM YAŞADIĞIMIZ YERLERİ BİZDE BELİRTELİM BELKİ BİR FAYDASI OLUR...AYRICA ÇEVREMİZDE YENİ FARKETTİĞİMİZ İSTASYONLAR VAR MI BAKALIM YATIRIMLAR HAYATA GEÇİYOR MU...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevimlican -- 22 Nisan 2007; 18:38:39 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevrans

    Arkadaslar askerden tertibim uzun zamandır türkiye içinde ve dışında kamyon kullanmakta kendisi bana türkiyenin dört bir yanına gidiyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım vodafone çok memnunum diyor bende vodafone geçmeyi düşünüyorum eski yıllara bakınca cok ilerleme atak gösterdimi vodafone bir aralar fazla yatırım yapmıyor deniyordu.

    Tabiki eskisi gibi değil adamlar telsimi aldıklarında 5500 olan baz istasyonu sayısını 25000 civarına çıkarttılar. Ama sistemsel sorunları aşamadılar orası da ayrı konu.
  • vodafone avea'yı yakalasın öpün başınıza koyun geçen ISTANBUL'da gecenin bi vakti yolda kaldık beykoz ormanlık alanda vodafone sıfır çekim performansıyla bizi yolda bıraktı Allah'tan yanımızda Avea vardı ve fulldü. Arkadaşlar ben üç hattı da kullanıyorum. Şu anda Avea ve Turkcell kapsama konusunda oldukça iyi noktadalar ama vodafone daha çok çalışmak zorunda. Hatta işin garip Avea performansı ile şok ediyo bizi. Turkcell'in çekmediği ya da zayıf olduğu bölgelerde sorunsuz hizmet veriyo. Çok tuhaf ya. :)
  • s.volkan bir operatörün bir yerde çekiyor olması demek üç sene sonrada aynı yerde süper çekecek anlamına gelmez...senin bazın önüne getirip dikerler kocaman binayı sonra gör bakalım eskisi gibi çekiyor mu..yada kiralaman biter halk ayaklanır istemez bazı kaldırırsın bak bakalım sonra çekiyor mu eskisi gibi...yani birçok sebep olabilir.....basit bir geçici kesinti bile olabilir....
    örnek :geçen ay vodafone izmitte otobanın yanına benzinci yanına baz dikti.bölgedeki problemi çözdü....bu ay benzinciyi yıktılar baz istasyonunu da mecburen kaldırdılar.şidi yeni yer arıyorlarmış...
  • Turkcellin 4g ye ihtiyaci mi var ? Kendile4i demio mu turkcellin 3gsi amerikanin 4gsinden daha hizli diye. Turkcell reklamlarindan masal kitabi yazilir en az 10 cilt
  • Aşağıdaki buradaki Turkcell baz istasyonunun 3G donanımının bir kısmının görüntüsü. Görünen ince ve yüksek cihazlar 3G antenleri oluyor, yani elektrik sinyalini elektromanyetik dalgaya dönüştürüp yayan cihazlar. Bunların yanındaki daha küçük ama kalın kutular ise RRU oluyor. Uzak radyo ünitesi açılımında, amfi de denebiliyor vs. Baz istasyonu konteynerinden gelen verinin 3G sinyaline dönüştürülecek şekilde antene iletilmesini sağlıyor. Hani 3G radyo sinyalleri ile ilgili işlemler burada yapılıyor. Konteyner içinde de bir dizi cihaz bulunuyor daha.

    Bu kuledeki üç RRU Huawei marka, dördüncüden emin değilim ama muhtemelen o da Huawei marka. Ayrıca o farklı olan RRU da son zamanlarda buralardaki sitelerde yeni kullanılan RRU modeli.


    Haftasonu da Van'a gitmiştim, RRU'ların çoğu istasyonda yeni model RRU'lar ile değiştirildiğini gördüm. Aşağıdaki de bir Vodafone - Avea kulesinden görüntü. Muhtemelen görüntüdeki donanım Vodafone'a ait, RRU Huawei'ye ait.


    Bu RRU değişikliklerinin sebebinden tam olarak emin değilim. Yeni RRU'lar kapasite olarak eskilerden daha fazla kapasite destekliyor. Hücrenin kapasitesini arttırmak için de bazı yerlerde her antene ikişer RRU bağlanıyor. Belki bu yeni RRU'lar tek başına iki RRU'nun işini yapıyor diye değiştiriliyordur. 4G ile ilgisi olduğunu sanmam, 4G için de ayrı RRU'lar gerekecek bildiğim kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 13 Nisan 2015; 20:20:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Sol kısımdaki boyalı takımların hepsi başka yerden sökülüp buraya montajlanmış. Yani orjinal takım değiller. Sağdaki beyaz ise sonradan ekleme gibi durmuş fotoğraf pek iyi olmamış. Ancak bu antenler 3G destekliyor, model numaraları farklı olabilir sadece. Genel olarak bütün antenler aynı takılıyor ama burada bir istisna var zannedersem. @sis651 bir bakabilir misin görsele?


    Boyalı değilde daha çok paslanmış gibi duruyor
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bir zararı olacağını sanmıyorum pek. Direk arka yüzüne sabitlenmiş levha. Pek çok yerde gördüğüm var bunlardan, Tekirdağ merkez vs.
    Muhtemelen çevredeki diğer baz istasyonları yakın ve birbirlerinin kapsama alanına girip enterferans oluşturuyorlar ki antenin geriye sinyal vermemesi için arkasına panel konmuş. Yanındakilerde yok ama diğer iki yön görünmüyor, onların panellerinde vardır belki, ya da onlarda olmasa bile diğer istasyonlarda olabilir.
  • 900 MHz 3G işi biraz hikaye gibi. 3G'de operatörlerin bildiğim kadarıyla minimum sektör başı 5MHz frekansa ihtiyacı var, halbuki bu frekanstaki toplam bantları zaten 11 MHz falan. Bunda bir değişiklik olmazsa özel ihtiyaç olabilecek belli yerler hariç kullanılmaz. Yoksa üç ya da dört sektörden 3G sinyali vermeye kalksalar frekans ayrımını bile yapamazlar. Sadece 5 MHz ile verilebilecek hız da sınırlı.
    Bir de 2G hala yaygın olarak kullanılıyor, bu yüzden de operatörler tarafında 2G önemli. Avea da kırsal kesimde pekçok yerde 900MHz kullanıyor. 3G çekmese bile standart olarak 900MHz 2G'nin çekmesi bekleniyor.

    Bir de yatırım ve masraf tarafı var. RRU'lar 900MHz olarak programlanır ama 2100MHz antenlerden 900MHz sinyal vermeye kalkarsan kazançtan kaybeder. Antenlerin 900MHz antenlerle değiştirilmesi gerekir. Bu da hep yatırım masrafı demek.

    Bulgaristan'da 900MHz'de 3G kullanılıyor ama ilk yatırım anından bu şekilde kurulmuş şebeke. Dağda bayırda 3G çekiyor. Tabi hız olarak nasıldır test etmedim ve frekans genişlikleri vs. ne kadar bilmem.

    Özetle 900MHz 3G'ye geçileceğini düşünmüyorum ama özel ihtiyaç olarak kullanılabileceği yerler olabilir. Doğu'da şantiyeler var, belli bir operatörle anlaşıp baz istasyonu kurduruyorlar sanırım. Buralarda mesela tek bir 900MHz omni anten ile şantiyeye verimli bir 3G telefon ve İnternet erişimi sağlanabilir.
    İstanbul'daki yeni anten tipini de merak ettim, bir de mermi şeklinde antenler var, bunların da ne olduğunu öğrenemedik daha.
  • Çıktısını alayım kartpostal olarak yollayım
    Çok karşılaşıyorum çalışırken

    Çatılar kapalı oluyor bu sefer açıktı çekeyim dedim :D
  • 3 sene kaldım ev koca taş duvar vardı yemek yediğimiz oda da hiç biri çekmiyordu 100 metrelik kuleye bağlanıyordu bazen sabit kalırsa avea 1800 mh bakıyo bide

    sınıf çoğunluğu şikayet etti biz her hafta şikayet sonunda kuleyi güçlendirdiler sonrada mobil istasyon 1 sene sonrada 3 g yi getirdim :) ama edge de 300 kb yaklaşıyordu hız :)
  • m398 M kullanıcısına yanıt
    Vodafone 4.5G ihalesinde en az parayı ödeyerek en az bandı alan operatör oldu. Bundan dolayı da ellerinde kapasite ve hız konusunda biraz sıkıntı olduğundan sanırım en iyi kapsama kozuna oynuyorlar. Bunun için de şuan daha çok 800 ve 900 MHz frekanslarını 4G için kullanıyorlar. Ancak yetersiz kalan baz istasyonu sayısı ve düşük frekanslardaki dar bantlar bir araya geldiğinde ortaya çok fazla bir kapasite kalmıyor. Telefonlar da otomatik olarak 4G'ye geçmeye çalıştığı için 4G frekansı doluyor ve kapasite sorunu oluyor. Bundan dolayı hızlar Vodafone'da 4G tarafında anladığım kadarıyla düşük. İsterseniz telefonunuzu 3G moduna alabilirsiniz ki eğer 4G ile 2 - 3 Mbit alıyorsanız 3G sizi baya rahatlatacaktır.
    İşin fiber boyutu da var ama o henüz büyük sıkıntı değil. Zaten Vodafone da fiberini yaymaya çalışıyor. Daha geçen günlerde buradaki bir istasyonlarını fibere bağlıyorlardı.
  • Zeytinburnu YEŞİLTEPE ÇIKTI :) Ama sürekli şebeke değişiyor..

    bir zeytinburnu2 yazıyor bir yeşiltepe..Bende bilgisayarın yanında sürekli msg geliyor diye bakıyorum ama
  • GOSB'un (Gebze Organize Sanayi Bölgesi) kuzeyinde sorunlar vardı, 3-4 aydır yeni bir anten kondu, Turkcell vericinin hemen yanına ve aynı boyda, şu anda gayet iyi ve daha önceden nasıldı bilmiyorum ama ilk aramada karşı taraf çalıyor (Aveada sık sık telefon 2. ya da 3. defa tuşlama yapmak zorunda kalıyor)
  • ayrıca operatörler hangi bölgede, hangi vericide yoğun kullanım hangisinde düşük kullanım var bunu görebiliyorlar. kapsama alanının da nerede yetersiz olduğunun da farkındalar. fakat yatırımı nereye ve neye göre yapacaklarını bilemiyoruz. bizim taleplerimiz, sesimiz anca onlara yönlendirici olabilir, yoksa kesin bir sonucu yok yine de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brgn

    GOSB'un (Gebze Organize Sanayi Bölgesi) kuzeyinde sorunlar vardı, 3-4 aydır yeni bir anten kondu, Turkcell vericinin hemen yanına ve aynı boyda, şu anda gayet iyi ve daha önceden nasıldı bilmiyorum ama ilk aramada karşı taraf çalıyor (Aveada sık sık telefon 2. ya da 3. defa tuşlama yapmak zorunda kalıyor)


    Ben GOSB'un karşısında huzurkent mevkiinde oturuyorum. Telefonda "Tepeören" veya "Gebze TEM" yazıyor ama çok net görüşme yapamıyorum. bazen iyi bazen kesik kesik. Mutlukent'e istasyon koyacaklardı ama ses yok...
  • Ankara Balgatta çiğdem mahallesi. çalışmalar yapılıyor burda ama hala yeterli değil. Sanırım sistemi dahada düzeltceker ama ben yinede yazim ağlamayan bebek misali
  • Yer altında hala çekmiyor
  • ohoo yazmaya kalksam moderatör olurum burda
  • yıllarca söyledik ama hiç bir şey değişmedi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.