Şuanda İstanbul/ kadıkoy/Barlar sokagındakı cogu barda telefon cekmemektedır. *nedendır acaba bar anlamadım yukardan bı force ıle kapatılıyormu neoluyor anlamadım :) *
Arkadaşlar yalnız kapsama alanı değerlendirmesi yaparken dikkatli olun. Bazı özel okullar ve kurumlar GSM kapsama alanını bloke eden bir alet koyuyor. Daha önce TV de izlemiştim. 1 özel okul bu aleti kullanıyordu öğrencileri sınavlarda kopya çekmesin diye. Çevre sakinleri bundan şikayetçiydi çünkü onlarında telefonları çekmiyordu. Özellikle çevrenizde özel bir lise var ve telefonunuz çekmiyor ise ufak bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.
ABD'de bu yöntem sıkça kullanılıyor ve bu tartışmalar uzun süredir gündemde. Bu engelleyici aletleri ORDU da kullanıyor. Balıkkesir'e yakın bir dağlık yolda askeri bir bölgeden geçerken hem benim (turkcell) hem babamın (avea) kullandığı telefonlarda hat gitti. Bölgeyi geçince geri geldi.
Vodafone şu ana kadar baz olarak neredeyse eski ile aynı hızda gidiyormuşş..Sadece elindeki mevcut bazları yenileme ile %20 artık sağlanmış..Bir çok yeni baz sandığımız yerler eskisindeki isim değişiklikleri ve yönlerindeki kaymalardan olmuş..Tabi mecvut bazlarda dikilyomuş acil yerlere..
Yeni baz kurulması için tamamen bittikten sonra revizyonlar başlanacakmış..Çok sayıda yatırım yapılacakmış özellikle yazdan sonra..
Telsim şebeke geliştirmede yer alan bir arkadaştan edindiğim bilgiye göre
Vodafone şu ana kadar baz olarak neredeyse eski ile aynı hızda gidiyormuşş..Sadece elindeki mevcut bazları yenileme ile %20 artık sağlanmış..Bir çok yeni baz sandığımız yerler eskisindeki isim değişiklikleri ve yönlerindeki kaymalardan olmuş..Tabi mecvut bazlarda dikilyomuş acil yerlere..
Yeni baz kurulması için tamamen bittikten sonra revizyonlar başlanacakmış..Çok sayıda yatırım yapılacakmış özellikle yazdan sonra..
bunun ne hadar doğru olduğu tartışılır çünkü son 6 aydır telsimin hiç çekmediği bir çok yerde artık çekiyor ayrıca sizinde dedğiniz gibi mevcut istasyonlarında revize edildiği doğrudur elden geçirip yonlerini falan ayarlayıp tekrar devreye eliyolar ama emin olki ayni hızla yeni istasyonlarda kuruluyor
Dün MÜŞ HİZMETLERİ ARADI..İnanılmaz detaylı liste çıkardı karşıma şaşırdım..
Volkan Bey değişim başladı diyor sürekli..En kısa süre içerisinde Türkiyenin en iyi kapsama alanına sahip oparatörü olacağız dedi defalarca..Ya dedimn hanfgemndi böyle diyosunuz ama orman bakanlığının sitesine bakıuyoruyz en az siz koyuyorsunuz dedim bazları.Bazlarda revizyonlardan bahsediliyor sürekli..Çok güzel konuştu..10 dk sohbet etti şaşırdım
çık yap o zaman.sıcacık odanda ahkam kesmek kolay.begenmiyorsan beğendiğin operatöre gidersin.insanların moralini bozma.heres işini yapmaya çalışıyor.sen ne yapıyorsunki konuşmaktan başka.