Şimdi Ara

ASUS RAMPAGE 4 EXTREME VGA BOOT IŞIОI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ciddi bi sorunum var Ekran kartım zotac gtx 780amp ti kart saglam ama bilgisayarı söküp yeni bir sistem kurdum su soğutmaya geçiş yaptım ama anakart vga boot ışığım sürekli yanıyor monitöre görüntü aktarmıyor daha önce aynı sıkıntıyı yaşadım ekran kartını degiştirdim sıkıntı çözülmüştü ama aradan 5- 6 ay geçti aynı sıkıntı yine çıktı bios güncellemesi de yapamıyorum çünkü ekrana görüntü hiç gelmiyor. güç kaynagım corsair ax 1200ai ondada sıkıntı yok, başka güç kaynagı ile denedim sıkıntıyı bi türlü gideremedim. bayagı araştırdım bu asus ların genel bir sıkıntısı imiş gibi geldi bana ayrıca anakartın garantiside yok, 34 hata kodu yazıyor ana kartın üstünde yardımcı olabilecek varsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulur -- 22 Haziran 2015; 3:41:01 >

• yoksa kırıcam bu anakartı.
  • hocam o tür yüksek anakartları bilmem benim anakart m5a99 fx pro 2.0 ekran kartı gtx 970 asus rog strix mesela vatan bayisinde 960 strix takınca bende de görüntü gelmiyor.
  • hulur H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle psu yu kapatıp sistem elektriğinin boşaldığından emin ol. Bios pilini çıkarıp bir 15 saniye bekle. Sonra Yerine takıp tekrar sistemi başlat. z97 sistemde aynı sorunu bu şekilde aştım. Düzelirse muhtemelen bios pilin bitmiş olabilir. Değişip kurtulursun.

Yok hâlâ düzelmedi ise bios flashback ile varsa güncel sürümü kur. Yoksa da aynı yada önceki sürümlere düşür.
  • Bütün sata kablolarını sistemin en son düzgün çalıştığı şekilde tekrar bağlayıp denermisiniz?
  • Benimde anakartimda böyle bir sorun olmuştu hd7870 takınca calismiyordu nvidia cipset taktığım zaman sorunsuz çalışıyordu yabancı forumlarda baktım bir çözüm bulamadım . Anakart ta Slot değiştirip tekrar deneyin 1.slot değilde 2-3 slotlara takın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm kabloları söküp yeni ile degiştirdim. hepsini sıfır taktım, power degiştirdim, power kablolarını da, ekran kartı sıvı sogutmalı pcı expres uzatma kablosu ile takılı onuda söküp direk yuvaya taktım
    ama yine 34 hata kodu ile vga boot olmadı ışıgı yanıyor. birde anakartın garantisi varmış, ama ne fatura var nede garanti kagıdı, sordum asus Türkiye ye bize yollayın dediler. paketledim bu gün yarın kargoya verecegim ölmezsem. fatura isteyebiliriz dediler . olurda isterlerse fatura bana ait olmadığı gibi zaten yok. nasıl bir yol izleyebilirim. herkese teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu 2 hafta önce yaşadım düzgün calısan süstemim sıvı sogutmaya gectigimde calısmadı hatta durmadan reset atıyordu ve arada ekrana görüntü gelmiyordu. Ramleri cıkarıp takıyordum bazen calısıyordu en sonunda sogutmayı söktüm ve tekrardan kurdulum yaptım düzeldi ne hikmet anlamadım kısaca biraz ugrastırıyor benim 3 günümü aldı :D
  • Bu sogutma işinden vazmı geçsek ne
  • Anakartı garantiye göndermiştim asus Türkiye 65 Tl masraf çıkardı soket arızası var dedi gelince yeniden deneyecegiz inşaallah ekran kartı saglam
  • ilgilenen ve cevap yazan herkese teşekkür ederim. asus anakartı değişim yaptı ancak yenisi olmadığı için , işlemci ve ram leri değiştirmek istemedim yerine aynı paraya sabertooth x79 aldım şimdilik bir sıkıntı yok gibi , kurulumu tekrar yaptım Windows 10 yükledim driver sorunu da yok yayınlamışlar. ilk başlarda ekran kartı
    nvidia görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım 10 - 15 kez oldu ama şuan nasıl olduysa düzeldi. inşallah böyle devam eder. bu arada Windows 10 hoşuma gitti. farklı biraz ama arayüz güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.