Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ^ Sanyo E6 Grubu ^ 24 kişi olduk, Bekleriz..!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: ^ Sanyo E6 Grubu ^ 24 kişi olduk, Bekleriz..! Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
QamiQaze

6 Şubat 2007; 16:19:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: constantine4141

teşekkür ederim murad2002 bu cevap benim için yeterli bu konuda bukadar ısrar etmemin sebebi bazı arkadaşların flaş lekeleride garanti kapsamına giriyormu diye sormaları oldu veya flaş lekeli makina şansa kalmış gibi yorum yapmaları neyse benim içim rahatladı

flaş lekelerinin (toz zerreciklerinden kaynaklanan flaş yansımalarının) 2 ana sebebi:

1. tozlu ortamda fotoğraf çekmek
2. flaş ile merceğin birbirine yakın olması

çözüm yolları:

1. fotoğraf çekilen ortamı mümkün olduğunca aydınlık yapın ki flaş kullanımına gerek kalmasın

2. eğer flaş ayrılabiliyorsa flaşı kameradan uzak tutun

3. fotoğraflarınızı daha az tozlu ortamda çekin

kaynak:http://www.fujifilm.com/products/digital/tips/reflect/index.html#

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QamiQaze -- 6 Şubat 2007; 16:53:25 >

Animations

6 Şubat 2007; 16:28:18 

ben 1.20 dakika sonra otomatik olarak çekimin durmasını, hafıza kartının düşük hızda olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. tabi daha kalitesini düşürüp denemedim ama bu biraz mantıklı geldi bana.
bu arada arkadaşlar çok iyisiniz hepinize teşekkürler.

yildiz

6 Şubat 2007; 18:05:51 

tarkanmanyaq dostum.. fotoğrafların tümü tabiki bana ait. daha önceki fotolar içinde Kodak (Z700) ve Canon (A-530)topiklerinden bakabilirsiniz. Diğer arkadaşlardanda bilgi paylaşımı , yorumlar ve muhabbetlerin yanında çektikleri fotoğrafları yayınlamalarını bekliyoruz..

ORJINAL BOYUT >>> http://img251.imageshack.us/my.php?image=454wu6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Şubat 2007; 18:06:57 >

ozgunce

6 Şubat 2007; 20:24:39 

şu 1 dakika 20 saniye olayını bende denedim 3 dakikayı geçtim hala kayıt ediyordu(en yüksek ayarlarda) bencede hafıza kartının yerine oturmaması ya da başka bir problemi var.

bundan sonra gönderdiğim her mesaja 1 footo eklemeyi düşünüyorum. (ama foto'lara iyi-kötü yorum yapılırsa kendimi-(zi) geliştirebiliriz dimi??? )

Ekteki dosya (1)

yildiz

7 Şubat 2007; 0:48:11 

Sanyo Xacti VPC-E6EX

Orjinal Boyut >>> http://img441.imageshack.us/my.php?image=sany0105wv8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Şubat 2007; 0:50:37 >

Animations

7 Şubat 2007; 1:18:26 

arkadaşlar size bahsettiğim gibi bende sanyo almıştım hemde dün akşam burda formu okudum ve arkadaşlardan birinin pixel hatası ile karşılaştığını gördüm. ve aynı sorun bende de var sanırım daha dün aldım makinayı ve inanın çok moralim bozuldu ne yapmam gerekiyor bu durumda? yüzlerce nokta var bunlar nedir?? :((((((( lütfen yardım edin. resme bakınca sizde anlıycaksınız diye düşünüyroum. sıfır pixel garantisi vardı sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Animations -- 7 Şubat 2007; 1:26:36 >

murad2002

7 Şubat 2007; 8:10:34 

MERHABA ARKADAŞ.....ÇEKİMLERİNDEN AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR Kİ ÖLÜ PİKSEL VAR maalesef....üzüldüm...bence hemen icabına bak..GARANTİ KAPSAMINDA OLDUĞUNU BİLİYORUM.....

|| Sanyo Xacti VPC-E6 & E60 Grubu ||
goldenstar

7 Şubat 2007; 8:26:06 

Servise danışmalısın bence...yardımcı olurlar diye düşünüyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: Animations

arkadaşlar size bahsettiğim gibi bende sanyo almıştım hemde dün akşam burda formu okudum ve arkadaşlardan birinin pixel hatası ile karşılaştığını gördüm. ve aynı sorun bende de var sanırım daha dün aldım makinayı ve inanın çok moralim bozuldu ne yapmam gerekiyor bu durumda? yüzlerce nokta var bunlar nedir?? :((((((( lütfen yardım edin. resme bakınca sizde anlıycaksınız diye düşünüyroum. sıfır pixel garantisi vardı sanırım...

Animations

7 Şubat 2007; 8:37:22 

foto makinası olan bir arakdaşa gösterdim. ölü piksel olsa diyor ordaki mavi nokta hep aynı yerde kalır. yani zum yapınca oda büyümez diyor? yani mavi noktanın yeri hep aynı ama zoom yapınca resimle birlikte noktada büyüyor. bu pixel hatası yokmu demek sizce? bu görüntünün sebebi objektifteki bir pislikten olabilirmi?

bu arada objektifi neyle temizliycem temizlicek bişi yok bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Animations -- 7 Şubat 2007; 8:53:07 >

s8e0

7 Şubat 2007; 8:48:56 

odak uzaklığı: 6 mm
exposure tme:1/30
f: 6.6
ISO:100 (auto diye hatılıyorum)
Ex: -1/0 adım
metering mode: multi segment
flash: auto (diye hatırlıyorum)

exif de çıkan bilgileri de yazarsak, karşılaştırdığımıza bişeyler öğrenmek daha doğru olur

Ekteki dosya (1)

s8e0

7 Şubat 2007; 10:10:09 

Odak uzaklığı:6mm
f: 6,6
ens: 1/246 sn
ISO: 50
Ex: +0,6 adım
Teknenin arkasında güneş batıyordu, bi kaç farklı ayar içinde en iyisi bu oldu :)

Ekteki dosya (1)

AnimoSity

7 Şubat 2007; 10:30:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Animations

sen bunu mumışığı modunda mı çektin ?

Louie Anderson
Ora Anderson
Andy Anderson
Life with Louie is love !
Animations

7 Şubat 2007; 11:01:09 

evet mum ışığı modunda çektim.
ajandakinin üstündeki mavi noktayı da gördünüzmü?
fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim. hataysa teknosaya gitmeyi düşünüyorum

AnimoSity

7 Şubat 2007; 11:36:28 

mum ışığı modunda çekerseniz böyle olur tabi her E6 da karşılaşılacak bir durum . Ölü piksel değil anlayacağın korkma sakın

DipNot : Auto modda Elinle hiç açık yer kalmayacak gibi optiği kapat ve bir resim çek ve buraya koy . o zaman ölü piksel olup olmadığı belli olacaktır =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meritsu13 -- 7 Şubat 2007; 11:39:01 >

Louie Anderson
Ora Anderson
Andy Anderson
Life with Louie is love !
constantine4141

7 Şubat 2007; 12:17:19 

arkadaşlar benim makina da sorun var herhalde sesli video kaydedip bunu seyrettikten sonra makinayı kapatınca hapörlöründen ses geliyor makinayı kapatırken pıt diye bir ses tabi buradan sesi tarif etmem biraz zor sadece video izleyip kapattıktan sonra oluyor bunuda bir denerseniz yalnız denerken makinanın hapörlerini kulağınıza yaklaştırmanız gerekiyor ses çok kuvvetli bir ses değil.

murad2002

7 Şubat 2007; 12:20:42 

ARKADAŞLAR BAKIN , bu sorunu yaşayan arkadaşımız diyor ki;

''foto makinası olan bir arkadaşa gösterdim. ölü piksel olsa diyor ordaki mavi nokta hep aynı yerde kalır.''

ARKADAŞI BÖYLE DEMİŞ.....DOĞRU DEMİŞ AMA KISMI OLARAK DOĞRU....Yani LCD ekranda ölü piksel olsaydı , mavi nokta hep aynı yerde kalırdı..KATILIYORUM..FAKAT durum böyle değil..

MAKİNANIN OBJEKTİF inin arkasında bulunan GÖRÜNTÜ KODLAYICI ÇİP ten meydana gelen bir sorun bu...Bu da aslında ÖLÜ PİKSEL dir...bir veya daha çok PİKSELİN üzerine düşeni aktaramama problemine ÖLÜ PİKSEL denir. Yani ÖLÜ PİKSEL ya bu GÖRÜNTÜ KODLAYICI da Yada LCD de olur.....

gece çekimlerinde bu sorun Açığa çıkar...çünkü bu pikseller karanlığı kodlayamazlar..Aynı şekilde ışığı kodlayamayan pikseller de var..

Bu makinada karanlık çekimlerde kendini ele veriyor..

kesinlikle tamiri mümkün değil...Haa ne olur ya Makinanın bu çipi Özel Servisi tarafından başka bir kodlayıcıyla sök - tak yapılır ..Ya da başka bir makinayla değişilir..(tabii servis tarafından..Çünkü garantili makina.)

Bu olay KESİNLİKLE TOZ dan DEĞİL.....selamlar..

Haa bir arkadaş SANYO XACTİ E-6 makinalarda olduğunu yazmış kesinlikle KATILMIYORUM...YANILMAYIN LÜTFEN...........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murad2002 -- 7 Şubat 2007; 12:25:18 >

murad2002

7 Şubat 2007; 12:30:31 

quote:

Orjinalden alıntı: constantine4141

arkadaşlar benim makina da sorun var herhalde sesli video kaydedip bunu seyrettikten sonra makinayı kapatınca hapörlöründen ses geliyor makinayı kapatırken pıt diye bir ses tabi buradan sesi tarif etmem biraz zor sadece video izleyip kapattıktan sonra oluyor bunuda bir denerseniz yalnız denerken makinanın hapörlerini kulağınıza yaklaştırmanız gerekiyor ses çok kuvvetli bir ses değil.

ARKADAŞ BU PROBLEM DEĞİL...OPTİON -ayarlardan efekt seslerinin ilgili olanı kapa..... Senin için sorun olan şey böylece Halledilir.......slm

<
soberman