Şimdi Ara

Yıllar geçtikçe kalitenin düşmesi tezatlığı!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bunu bir tek ben söylemiyorum, yetkili servislerin kendileride artık itiraf ediyor. ÖTV/KDV artışı bir yana, devlet vergileri bindirdikçe üzerine kur zammı, maliyet artışı diye bir de üreticiler fiyat zammını her yıl yeni modellere yansıtıyorlar. Fiyat artışı nedeniyle haliyle insan kalite bekliyor ama buna rağmen TAM TERSİNE kalite gittikçe düşüyor. Özellikle malzeme ve işçilikte kendini açıkça gösteriyor. Burada bir tezatlık, absürtlük var.

Eniştemin sattığı 1991 model Corolla XL'de hiç görmediğim sorunlar 201x model araçlarda ciddi boyutlarda var. Sadece Fiat, Renault, Ford, Hyundai, Peugeot vb. gibi markalarda değil, Alman araçlarında da malzeme ve işçilik kalitesi düştü. Nereden çalacakları şaşırdılar.

Bu durum nereye varacak bilemiyorum...Hayırlısı (!)....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Haziran 2015; 20:01:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dediğinizi yeni aracımızı teslim alırken incelediğim ibizada da gördüm. eski aracım 2011 model ibiza st idi showroom'da beklerken 2015 ibizaya girdim aynı paket (referance) ancak vites topuzundan kullanılan malzemeye kadar gözüme batan pek çok farklılık vardı. maaliyetleri düşürmek ve daha rekabetçi olan oto pazarında söz sahibi olabilmek adına her firma bu tarz işer yapıyor anladığım kadarıyla.
  • Rekabet artıyor... Fiyatlar yükselmiyor (Yerli piyasa için değil) . Ama elektronik oyuncaklar, sensörler, ekranlar ve güvenlik donanımları ekleniyor. Bir yerden eksilecek tabi. Görmediğimiz yerlerden.
  • Yakında cep telefonu değiştirir gibi araç değiştirceğiz zaten. Olay ona doğru gidiyor.

Sen b sınıfı arabaya 60 bin verince şampanya falan bekliyorsun . Adamlar aynı arabayı 5-6 aylık maaşı ile alıyor . Ülkemize gore fiyatlara bakıp hicbir sey değerlendirilmez

iPhone 399 dolar burada 2300 tl . Eee bu alet orada Çerez parası burada ise sanki zenginlik göstergesi

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Bence maliyet düşürme mühendisliği var. Tabi bu mühendislik kalitenin dip noktaya ulaşması noktasında açıkça çuvallıyor. Forumda bir mesajda okumuştum, bir fabrikanın mühendisi demiş; kalite ve işçilik sorunlarının farkındayız ama buna rağmen araç satışları gayet iyi. Ne zaman satışlar düşerse o zaman durumu ele alırız demiş. Bu bence birçok şeyi açıklıyor. Tüketici olarak dandik mallara gösterdiğimiz cahilce yoğun talep ve ödediğimiz bedeller nedeniyle kalite dip noktaya gelmiş durumda.

• Olay vergide bitiyor.m3 bakıyorum en çok m3 2000 senesinde girmiş ülkeye.2010 ötv düzenlemesine kadar herkes 2.0 benzinli araba,1.8 tsi Passat alıyordu.şimdi bütün markalar hacim küçültmeye gitti.en basiti arkadaşım İran'dan Mazda 3 getirdi araç 2000 motor.adam 2 aydır Yakıt Parasını yetiştiremediği için kullanmıyor.iranda 3000-4000 motor v6 arabalar kullanılıyormuş.ek olarak vergi ve kur yüksek olunca firmalar mecbur birşeylerden kısıyor.yeni i20 de en dolu donanımda bile dijital klima alınamıyordu yakın zamana kadar.polo alırken bile Arabanın fiyatı 40 bin ise 4 bini dijital klima.rekabet etmek için krom kaplamalardan,Toyota Corolla da davlumbazdan kısıyorlar.

Lakin şu var. Artık araçlar düşük hacimli, yüksek beygir üreten aşırı beslemeli ve dolayısıyla çok uzun vadeli araçlar değil. o 1.0 ecoboost, 1.2 tsi gibi araçların eski araçlar gibi 30 - 40 sene kullanılmayıp, 10 sene sonra ömrünü dolduracağı kabul edilerek üretiliyor. bu yuzden içinde kullanılacak malzemeler de 10 sene gitsin sonra allahkerim zihniyetiyle üretiliyor. maliyetleri düşürmek için 3. 4. dünya ülkelerinde üretim yapılıyor. işte bu sebeplerden dolayı araç kalitelerinde düşüş var. ama kullanım ömürleri hesaplanılarak malzemeler kullanılıyor.

Mesela LCD tv'ler, Plazmalara alternatif olarak çıktı. Ama Plazmaların görüntü kalitesini veremedi.
    Ucuzdu, plazmaya benziyordu, ama kontrastı plazma gibi net değildi.
    Ama herkes gidip LCD alıyordu ucuz olduğu için.
    Böylece plazma olayı bitti.
    Sonra LCD yerine LED çıktı. LCD'nin pabucu dama atıldı.

Biz bu sisteme nasıl etki ediyoruz. Şöyle;
    Abi Led diye bişey çıkmış, çözünürlük süper.
    Hemen LCD'yi satıyoruz ve LED alıyoruz. Sonra Led'i satıp UltraLed'i alıyoruz.

Otomobilde de benzer durum söz konusu.
    5 yıl kullanmaya çok uzun süre diyoruz.
    2 yıl kullanılacak ise normal diyoruz.

Çünkü aç gözlüyüz. Genlerimize bu işlendi artık. İhtiyacımız olmasa da daha iyisini, daha donanımlısını, daha yenisini almaya odaklıyız.

Ayrıca üreticiler de bu durumu pompalıyor. Uzun ömürlü ürün üretmiyorlar. Nasıl olsa bu maymun iştahlı insanlar bir kaç yılda bu aracı değiştirecek, niye çok kaliteli yapalım ki.. diyorlar.

Tersi de mümkün. Çok kaliteli yapmayalım ki çabuk eskisin, bozulsun ve yenisini alsınlar.

Toplumu böyle programla, teknolojiyi adım adım ürüne uygula, kalitesi düşük ürün üret, daha çok sat.

Düzen böyle kuruldu.

• Maalesef kalite ve işçilik düşüyor. Ama nereye kadar düşecek.

Orijinalden alıntı: C4_1400

Bence bunun böyle olması bizlerin ve teknolojinin hızlı gelişmesinin sonucudur.

Mesela LCD tv'ler, Plazmalara alternatif olarak çıktı. Ama Plazmaların görüntü kalitesini veremedi.
    Ucuzdu, plazmaya benziyordu, ama kontrastı plazma gibi net değildi.
    Ama herkes gidip LCD alıyordu ucuz olduğu için.
    Böylece plazma olayı bitti.
    Sonra LCD yerine LED çıktı. LCD'nin pabucu dama atıldı.

Biz bu sisteme nasıl etki ediyoruz. Şöyle;
    Abi Led diye bişey çıkmış, çözünürlük süper.
    Hemen LCD'yi satıyoruz ve LED alıyoruz. Sonra Led'i satıp UltraLed'i alıyoruz.

Otomobilde de benzer durum söz konusu.
    5 yıl kullanmaya çok uzun süre diyoruz.
    2 yıl kullanılacak ise normal diyoruz.

Çünkü aç gözlüyüz. Genlerimize bu işlendi artık. İhtiyacımız olmasa da daha iyisini, daha donanımlısını, daha yenisini almaya odaklıyız.

Ayrıca üreticiler de bu durumu pompalıyor. Uzun ömürlü ürün üretmiyorlar. Nasıl olsa bu maymun iştahlı insanlar bir kaç yılda bu aracı değiştirecek, niye çok kaliteli yapalım ki.. diyorlar.

Tersi de mümkün. Çok kaliteli yapmayalım ki çabuk eskisin, bozulsun ve yenisini alsınlar.

Toplumu böyle programla, teknolojiyi adım adım ürüne uygula, kalitesi düşük ürün üret, daha çok sat.

Düzen böyle kuruldu.

Televizyonlardan verdiğiniz örnek mükemmel olmuş. Panasonic Plazma'da hala direniyor ancak 1000 liralık LED TV'lerle başedebilmesi imkansız.

Dünyada son zamanlarda varolan hızlı tüketim anlayışı bunu getiriyor. Dediğiniz gibi bir aracı artık yıllarca kullanmak yok, zaten bunun için üretilmiyorlar da. Ucuza al, bozulunca at.

Araçlarda özellikle elektronik aksamın artması ve hızlı tüketim anlayışının sonucu olarak maliyetler düşürüldü, arızalar arttı.

Bakıldığı zaman bu anlayışın insanlığa avantajları ve dezavantajları var, ancak bence en çok bahsedilmesi gereken büyük dezavantajı zaten oldukça süratli şekilde tüketilmekte olan Dünya kaynaklarının bu anlayışla beraber katlanarak tüketilmesidir. Çünkü dediğim gibi, ürünler ucuza al, at, yenisini al üzerine üretiliyor. Bozulmasa bile cihazların ekonomik ömrü çabuk doluyor ve değiştirme ihtiyacı hissediyoruz.

• Bir BMW mühendisi ile görüştüm. Dedi ki Türkiye'deki vergiler yüksek diye kaliteyi düşürmeye karar verdik. Tüm Dünya'ya daha kalitesiz mal satacağız dedi.
    Çok zeki bir arkadaş.

M. K. ATATÜRK
  • Yaşadığımız dünya kalitenin arttırılmasına odaklı gelişmiyor, her şey maliyetlerin minimize edilmesine odaklı hareket etmekte. Kalitenin doyurucu olarak tüketiciyle beslendirildiği yıllar 1990'larda kaldı. 2000'ler ve sonrasındaki amaç "Yap-Sat" şeklinde. Bu sebeple onarmak kalktı, bozulan her şey atılıyor ve yenisi alınıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.