Şimdi Ara

Thermalright HR-05 chipset soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar birçok yeni soğutucusunu piyasa süren Thermalright firmasının yeni bir ürünü de HR-05 isimli kuzey köprüsü soğutucusu. HR-01 isimli işlemci soğutucusunun ufak ve chipset versiyonu diyebileceğimiz HR-05, yine ısı boruları ve sık yerleştirilmiş soğutucu kanatları ile dikkat çekiyor.

    Resimde de görüldüğü gibi adeta mini bir kuleyi andıran soğutucu, U77.9 x G19(yapraklar), G30(taban)x Y105 (mm), ölçüleri ile kuzey köprüsü soğutucu için biraz büyük kaçmış. 145G ağırlığındaki soğutucu her ne kadar fansız çalışması için tasarlanmış olsada istenirse 7CM' lik bir fan takılabilinmekte.

    HR-05' in ardından kısa süre sonra tanıtılan ilğinç bir ürün ise HR-05 SLI modeli, SLI anakartlardaki nispeten kötü komponent yerleşimi ve uzunlukları gitgide artan yüksek seviye ekran kartları yüzünden standart yada verimsiz soğutucular kullanmak zorunda kalan kullanıcılar için düşünülmüş bir model HR-05 SLI.

    (Resimwww.pcmoddingmy.com' dan alınmıştır)

    Ürün montajlandıktan sonra resimde de görüldüğü gibi işlemciyi soğutan fanın etkisiyle neredeyse aktif soğutmalıymış gibi sonuçlar veriyor. Bu da tasarımın ne kadar önemli olduğunun en büyük kanıtı. Bakalım bu tasarım ne değişiklikler yaratmış. Intel Pentium Extreme Edition 840 Dual Core işlemci ve Abit AW8-MAX i955X anakartla yapılan testler ise şöyle;

    (Değerlerwww.pcmoddingmy.com' dan alınmıştır)

    Fark tek kelime ile etkileyici. HR-05, Standart soğutucuya boşta 16 °C, yük durumunda da 15.5 °C fark atmış. Sistem overclock edildiğinde bile HR-05 standart soğutucunun, standart hızlarda çıkardığından daha iyi sonuçlara imza atmış. 29$' lık fiyatını hakeden bir soğutucu. Tek sorunu boyutlarından dolayı her anakarta uymayışı. Ürünü almadan uyumluluk listesine buradan göz atmanızı tavsiye ediyoruz.


    Sayfanın Linki : http://www.thermalright.com/a_page/main_product_hr05.htm




  • ben de bu ürünün benzer bir testini birkaç gün önce sitede alıntı yapıp vermiştim..bence düşünülmesi gereken bir ürün.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10384937/tm.htm
  • değerler etkileyici fakat boyutları pek de hoş görünmüyor.

    bu arada baştaki hr05 olması gereken yere hr03 yazılmış
  • aktif soutuculara ölüm.yaşasın pasif soutucular
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serenissimo

    değerler etkileyici fakat boyutları pek de hoş görünmüyor.

    bu arada baştaki hr05 olması gereken yere hr03 yazılmış


    düzelttim teşekkürler
  • chipsett ve cpu sogutucusunu birlikte alıp 1 adet sessiz fanla kullanmak çok mantıklı.
    thermalright mühendislerini tebrik etmek gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.