Şimdi Ara

Tomtom Harita Güncelleme Fahiş Fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
3.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tomtom via 120 cihaza sahibim , 2 yıl harita güncellemesi ücretsiz olarak geldi. O zaman hangi akla hizmet aldım bilmiyorum.

    Harita güncelleme sürem bitmiş , ( 2 yıl diye aldım ama 90 günlük harita güncellemesi gözüküyor hesabımda , bu da ayrı bir konu )

    1 yıllık harita güncelleme için 100 lira istiyorlar. Ömür boyu harita güncellemesi planı ise satmıyorlar.

    Via 120 yerine , 150 tl farkla via 135 almış olaydım muhtemelen hem daha iyi bir cihaz , hem de ömür boyu ücretsiz güncellemeye sahip olacaktım.

    Ömür boyu harita güncellemesi satmayarak , tomtom resmen kazıklamaktadır. Ya da yıllık güncellemeleri uygun bir fiyat yap . bu ne böyle ?

    Ya her yıl 100 tl , 100 tl bayılacağım , ya cihazı çöpe atıp tomtomun ömür boyu ücretsiz güncellemeli ya da başka bir markanın ömür boyu harita güncellemeli olan cihazını alacağım .

    Cihaza verdiğim 250tl ise maalesef çöpe gitmiş olacak.







  • Garmin ve Tomtom gibi cihazlar bizleri yollarda perişan etti...En kısa zamanda elindeki cihazdan kurtul ve Next YE-G 5015 veya Next YE-G 5035 veya dahada gelişmişini istersende Next YE-G 5065 al hem 5 yıl harita güncellemeli hemde Başarsoft ve İgo pirimolu en iyi Navigasyon cihazlarıdır.

    Bende şuan Garmin Nuvi 40 var sözde ömür boyu harita güncellemesi var ama genede başarılı değil...Bizi yollarda perişan etti...Sokağa sokuyor dönüp dolaştırıp gene aynı girdiğimiz sokağa getiriyor.

    Garmin almadan önce Next Ye-GA 4624 navigasyon cihazım vardı o kadar memnundumki ama cihaz çalındı sonra Garmin aldım üzüldüm.

    Sakın yukarıya yazdığım Next marka ve Modellerinden şaşma...Garmin Tomtom hepsi hikaye!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 20 Haziran 2015; 17:45:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömürboyu güncellemesi olmayan bir cihaz kesinlikle almam , isterse 5 sene olsun. 5 seneden sonra ne yapacaksın ?

    Bayıl bakalım bilmem ne kadar..

    Bu arada , tomtom a yazmıştım aynı şeyi , %40 indirim kodu gondermişler 64 tl ye 1 senelik aldım . Ne yapalım şu an içn yapacak birşey yok.
  • Bir navigasyon cihazı 5 sene ancak dayanır zaten...Herhalde sana ömür boyu hizmet edeceğini düşünmüyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jmalinie


    Ömürboyu güncellemesi olmayan bir cihaz kesinlikle almam , isterse 5 sene olsun. 5 seneden sonra ne yapacaksın ?

    Bayıl bakalım bilmem ne kadar..

    Bu arada , tomtom a yazmıştım aynı şeyi , %40 indirim kodu gondermişler 64 tl ye 1 senelik aldım . Ne yapalım şu an içn yapacak birşey yok.

    5 yıl sonra üzerindeki harita da 1 yıl daha götürse 6 yıl eder dünya para verip aldığımız cep telefonunu bile bukadar yıl kullanamıyoruz bu cihazlar cam da günesin altında o kadar yıl gidermi dersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2011 yılında sıfır Samsung Galaxy S2 android telefon aldım...Bu telefonu öyle çokta kullanmadım yani temiz ve titiz kullanmama rağmen aradan geçen 4-5 yılda bu telefonda SITABİLİTE kalmadı...Yani ha bozuldu ha bozulacak...Elektronik cihazların ömür boyu ömrü asla yoktur...Azami 4-5 yıl ya dayanır yada dayanmazlar.

    5 sene yazılım güncelleme çok uzun bir zamandır.

    İkinci bi durum, Eskiden Next Ye-Ga 4624 navigasyon almıştım harita güncellemeside sadece 2 yıldı ama Next firması şuan Next Ye-Ga 4624 modele sınırsız harita güncelleme kampanyası yapmış...Bugün bizim aldığımız Next navigasyonlar bize 5 sene görünsede bu ilerleyen zamanlarda sınırsız olabilir...Tıpkı Next Ye-Ga 4624 modelinde olduğu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jmalinie arkadaşım, Tomtom size yine insaflı davranmış, benim Via125'e, bir yıllık güncelleme için 163.82TL istedi. Üstelik ciddiyetlerine bakın ki, tarifesinde 116TL gözüküyor, sepete atınca fiyat birden 163.82TL oluveriyor. Cihazın sıfır fiyatı 229TL üstelik (İki yıl güncellemeli)

    Farklı yorum yapan arkadaşlara bir iki konuda katkıda bulunayım; cep telefonu ile bu cihazlar karşılaştırılmaz. Cep telefonu hem işletim sistemini hem de uygulamaların niteliğini sürekli ve hızla daha fazla donanım kaynağı isteyecek şekilde arttırıyor. Bu farklı bir pazarlama politikası, sizi telefonu yenilemeye itiyor. Navigasyon cihazı için işletim sistemi için de de harita program için de bu tür bir gereksinim mevcut değil.

    Ayrıca öyle olsa idi, haritayı ömür boyu güncelleme hakkı ile vermeleri çok daha iyi bir satış politikası olurdu, zira üç beş sene sonra cihaz yenilenecekse, zaten ömür boyu güncelleme kendilerine ek maliyet getirmeyecekti ama çok iyi bir reklam olacaktı.

    Tomtom un bu harita güncelleme politikası, bir sorun olduğunda ya da ek servis alınacak olduğunda da karşılaşılacak maliyet açısından ipuçları veriyor ayrıca.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.