Şimdi Ara

AMD Excavator mimarisi ve Carrizo platformu hakkında her şey! Teknolojik derin dalış videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni nesil Zen mimarisi öncesinde x86 arenasındaki son hamlesi olan Excavator çekirdek tasarımı ve bu tasarımı kullanan Carrizo kod adlı yeni nesil Fusion ya da nam-ı diğer APU işlemcileri hakkındaki tüm detaylar  bu videomuzda. Koltuklarınıza yaslanın mimari seviyde derin dalış ve analiz ile ekranlarınızdayız!

     

     



  • AMD atağa geçti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönmüş herhalde.

    Güzel ve detaylı olmuş, donanıma olan yoksunluğumuzu gideriyorsun. :D

    AMD ise APU tarafında iyi güzel gidiyorda, işlem gücü olarak İntel'e hala çok uzak, masaüstü PC'lerde genelde pek uygun olmaz sonuçta iyi bir işlemci ve ekran kartı almak daha mantıklı oluyor, tabi directx 12 ile GPU daha ön plana çıkacak v.s deniliyor ama göreceğiz, eğer öyle olursa yüksek işlemcilere gerek kalmayacak demektir.

  • Özlenen videolar.

  • Mini Itx sistemlerin baş tacı AMD apuları ama masaüstü yolunda daha çok ilerlemeleri lazım.İnşallah dx12 yarar.

  • amd zaten her zaman atak halindeydi arkadaşım, firma politikası performans yerine f/p ürünler üretmek üzerine oldu. Yoksa intel'den geri kaldıkları vs. yok, amd her zaman daha ileri olmuşturç gerek gpu'da gerek cpu'da. Zaten ikisini birden üretebilen teknoloji dünyada kimsede yok.
  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    mini itx sistemler yeterince güçlü zaten amd vs. gibi f/p ürünleri kullanmak zorunda değilsiniz zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    amd zaten her zaman atak halindeydi arkadaşım, firma politikası performans yerine f/p ürünler üretmek üzerine oldu. Yoksa intelden geri kaldıkları vs. yok, amd her zaman daha ileri olmuşturç gerek gpuda gerek cpuda. Zaten ikisini birden üretebilen teknoloji dünyada kimsede yok.


    Biraz araştırma yaparsan amd nin GPU Larını üretecek firması olmadığını kanısına varırsın zira yeni nesil gpu lar rakibe göre geç kalmamalıydı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    amd zaten her zaman atak halindeydi arkadaşım, firma politikası performans yerine f/p ürünler üretmek üzerine oldu. Yoksa intel'den geri kaldıkları vs. yok, amd her zaman daha ileri olmuşturç gerek gpu'da gerek cpu'da. Zaten ikisini birden üretebilen teknoloji dünyada kimsede yok.

    Firma fanatikliği yapmayın gözünüzü seveyim. AMD kullanıcıyı çok sevdiği için mi F/P'ye oynuyor yoksa elinde Intel kadar ARGE yatırımı olanağı olmadığı için mi? O kadar kullanıcıyı sevse hem üst seviyeye hem alt seviyeye oynar ucuza satar hepsini zaten. Bulldozer çıkmadan önce sloganı neydi ve neden hayal kırıklığı olmuştu bir hatırlamak lazım. Ha GPU ve son zamanlarda APU'lar da eli güçlüdür belki ona diyecek bir şey yok.

    Intel şirket değeri olarak AMD'yi katlar, hatta muhtemelen elinde AMD'nin senelerce uğraşıp yapacağı CPU'ları rahat geçecek tasarımları vardır. Artık o x86 x64 savaşları zamanları ve o kadar güçlü oynayan bir AMD yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 18 Haziran 2015; 5:12:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gentar005

    quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgtamd zaten her zaman atak halindeydi arkadaşım, firma politikası performans yerine f/p ürünler üretmek üzerine oldu. Yoksa intelden geri kaldıkları vs. yok, amd her zaman daha ileri olmuşturç gerek gpuda gerek cpuda. Zaten ikisini birden üretebilen teknoloji dünyada kimsede yok.
    Biraz araştırma yaparsan amd nin GPU Larını üretecek firması olmadığını kanısına varırsın zira yeni nesil gpu lar rakibe göre geç kalmamalıydı


    Arkadaşım, sen neden bahsediyorsun? Nasıl GPU'ları üretecek firması yok :) Şakamı yapıyorsun? Global foundries ne yapıyor işlemci üretmiyor mu=





  • Fanboylar basmış yine bırakı şorketi siz savunmayın onlar kendileri savunsuj siz sadece kullanın.

    Fm2 socketine gelicek sanırım yeni fxler de fm2 socketine dahil olacak bekliyoruz bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd bence direk vga üretsin artık kesin çözüm
  • amd Zen mimarisi ile çağ atliycaktir bu yil amd yili olucak bu güne kadarki yapti en iyi hamle microsoft ile anlaşmak

  • amd elindeki son kozu olan zen mimarisini iyi kullanırsa tekrar eski günlerine dönebilir bu potansiyel amd de var

    geçmişten ders alırsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 18 Haziran 2015; 15:41:28 >
  • amd işi cıddıye almış gıbı gorunuyor ...

  • Güzel bir inceleme videosu olmuş. Elinize sağlık. Bu tür videoları Donanımhaber'de daha fazla görmek istiyoruz.

    Carrizo APU'suna bakarsak bir FX kullanıcısı olarak hiç ilgimi çekmedi. Liano'dan Trinity'e geçişte performans çok ciddi arttı ama daha sonra grafik haricinde doğru dürüst artış olmadı. Hafif AMD Kaveri işlemcili bir dizüstü bilgisayar bekliyordum. Bekleye bekleye ağaç oldum resmen ve i5 işlemcili ve 740M ekran kartlı Dell Vostro 5470'e geçtim. 5470'i aldığımda Kaveri işlemcili laptoplar gelmişti ama işime yarayan türde hiçbir model yoktu.

    AMD bu işlemcileri ne kadar iddialı yaparsa yapsın dizüstü bilgisayarların, ultrathin'lerin içine girmeyecekse hiçbir anlamı yok. Sonuçta işlemciyi alsak bile laptobun anakartı AMD uyumlu olsun, şu AMD işlemci olsun şeklinde toplayamıyoruz. AMD'nin ya üreticilerle sıkı şekilde anlaşması ya da kendine ait bir dizüstü firmasıyla alana girmesi gerekiyor. Pazardaki küçücük bilgisayar üreticilerinin bu işi yapabilmelerine bakılırsa AMD için bilgisayar pazarına girmek zor olmasa gerek.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atesbaz

    amd bence direk vga üretsin artık kesin çözüm

    Intel fiyat konusunda zaten kazık, tek rekabetçi firma amd olmasa kazığın boyutunu, yarı çapını ve hacmini düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba forumuna giriyorsunuz volkswagen batiyor, mobil forumuna giriyorsunuz samsung batiyor, pc forumuna giriyorsunuz amd batiyor. Esas merak ettigim 15 yasindaki cocuklar bu firmalarin ne zaman batip cikacagi bilgisini evde oturarak nereden aliyor, bunlar buyuyunce borsada neler yaparlar merak ediyorum Ben amd'yi herzaman cocuklugumda beni intel fiyatlarindan kurtarmis, bana overclock yapmayi ogretmis ve en iyi f/p veren firma olarak animsayacagim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 19 Haziran 2015; 4:58:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WiLdNesS


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atesbaz

    amd bence direk vga üretsin artık kesin çözüm

    Intel fiyat konusunda zaten kazık, tek rekabetçi firma amd olmasa kazığın boyutunu, yarı çapını ve hacmini düşünemiyorum.

    Normal koşullar altında dediğin doğru ama amd mimari yapı olarak intelin çok gerisinde kaldığında dahil intel fiyatlarını değiştirmedi.Fiyatları kendi belirliyor.Zaten amd dünyayı bılmıyorum ama tr de %10 bile değil pazar payı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.