Şimdi Ara

gtx 970 mi r9 390 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün once bir tanıdıktan msi gtx 970 100me aldım 1000 tl ye dün r9 390 tanıtıldı bunu iade edip r9 390 alayım mı 1000 tl nin üzerine para koyamam r9 390 kaç tl ye çıkar yoksa gtx 970 kalsın mı amd fazla sevmiyorum güncelleme konusunda sizce gtx 970 ile devam ediyim mi ucuz bir fiyata aldım ne yapayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gtx970'te cw ve bellekten ötürü sorunun yoksa maceraya da gerek yok. R9 390, r9 290'nın saat hızı biraz yükseltilmiş 8gb versiyonu ve bu 8gb sana 1080p'de bir şey katmaz. Ne zaman geleceği de belli değil. R9 290 ya da r9 390'da gtx970'ten daha iyi performansa sahip değil.

Eğer ki 2k-4k oynarım CF yapıp dersen o zaman iade edip r9 390 ve türevlerini bekleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

gtx970'te cw ve bellekten ötürü sorunun yoksa maceraya da gerek yok. R9 390, r9 290'nın saat hızı biraz yükseltilmiş 8gb versiyonu ve bu 8gb sana 1080p'de bir şey katmaz. Ne zaman geleceği de belli değil. R9 290 ya da r9 390'da gtx970'ten daha iyi performansa sahip değil.

Eğer ki 2k-4k oynarım CF yapıp dersen o zaman iade edip r9 390 ve türevlerini bekleyebilirsin.

Hocam cw sorunu yok 1080p kullanacağım ama ileri zamanlarda 4 gb yetmez diye korkum var sizce yeter mi ileride sorun olur mu

• maxpayne_55 M kullanıcısına yanıt
    Köşe yumuşatma seçeneklerini abartmadıkça sorun olmaz bence 1080p'de. Yine de gelecekte ne olur bilemem. Kart Nvidia olduğu için de yakın gelecekte öyle ahım şahım bir olumsuzluk yaşayacağınızı sanmıyorum bellek konusunda.
  • quote:

Köşe yumuşatma seçeneklerini abartmadıkça sorun olmaz bence 1080p'de. Yine de gelecekte ne olur bilemem. Kart Nvidia olduğu için de yakın gelecekte öyle ahım şahım bir olumsuzluk yaşayacağınızı sanmıyorum bellek konusunda.

Tamam hocam sağolun cevaplar için başka fikri olan var mı

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Amd ye göre 390 gtx 970 den yüzde 10 hızlı. Görmeden yavaş demen hoş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih3442

Üzgünüm ama r9 390 çok az da olsa gtx970in altında bir performans sergiliyor.
    Tam rakibi r9 390x fakat fiyatı da daha pahalı.
    Tabi daha zaman var bakalım neler olacak.
    http://linustechtips.com/main/topic/385609-my-r9-390-vs-gtx-970-surprising-results/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • la bir durun ekrna kartları bir çıksın bir testler yapılsın ne bu şiddet ne bu celal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darren03

la bir durun ekrna kartları bir çıksın bir testler yapılsın ne bu şiddet ne bu celal

Ekran kartları şu an Türkiye de olmasa da satışta şu an. Best buy gibi sitelerde görebilirsiniz. Attığım linkte de benchmark karşılaştırması da mevcut.
    Ben de 390x düşünüyordum ama fiyatı 970i aşıyor.
    O yüzden 390 düşünüyorum şimdilik.

• 390, GTX 970'den %15 daha hızlı değil mi? 290x 8gb modeli ile 970 kafa kafaya olduğuna göre 390'ın direk daha iyi olması gerekiyor 970'den mantıken. (oyunlarda)

Benim için oyun testleri önemli laga luga testleri değil.

Tahminen 390x > 980 > 390 > 970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukvenom -- 17 Haziran 2015; 16:23:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkii

quote:

http://linustechtips.com/main/topic/385609-my-r9-390-vs-gtx-970-surprising-results/

Hocam testlere bakarsak gtx 970 daha hızlı sizce gtx 970 kalsın mı maceraya sokmiyim mi kendimi

• quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne_55

quote:

quote:

Hocam testlere bakarsak gtx 970 daha hızlı sizce gtx 970 kalsın mı maceraya sokmiyim mi kendimi

Ben de yakın zamanda kasa toplayacağım fakat araştırdığım kadarıyla ne kadar sorun olmaz dense de 970teki vram sorunu ileride 1080pde oyunlar 3.5gb dan fazla vram istemeye başlarsa çok fazla sıkıntı yaratacak ve ekran kartı oyunu mesela ultrada çalıştırabilecek seviyedeyken sırf 3.5gbdan sonra fps dropları olduğu için ayarları kısmak zorunda kalacağız. Bu yüzden benim tercihim muhtemelen kafa kafaya olan r9 390 olacak gibi geliyor fakat ben de daha tam karar veremedim işin açıkçası. Bu arada bir arkadaş yazmış ben bench testlere güvenmem diye o da onun fikri o zaman birkaç gün daha beklemekte yarar var oyun fps karşılaştırmaları gelene kadar. Muhtemelen birkaç güne gelir.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkii -- 17 Haziran 2015; 16:36:09 >

• quote:

Bundan dolayı üzgünüm. 390=290 farz ederek yazdım bunları ve mevcut r9 290'nın performansına bakarak yorum yaptım. 1080p'de r9 390'nın 8gb belleğinin bir katkısı olmaz r9 290'a göre performansa. Ancak saat hızlarında yükseltme olur o da gtx970'ın performansına yaklaştırır kartı. Tabi gtx970'in bi dünya farklı frekansta modeli var. R9 290 ile stream işlemci sayısı aynı olacaksa r9 390'nın, bekleyip görmeye çok gerek yok. Performansı hakkında gayet fikir yürütülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 17 Haziran 2015; 16:53:54 >
  • Şimdi testler ayrı oyunlar ayrı(destek,driver vs)

Oyun performansını görmeden kimse sana al diyemez derse kafasına göre sallamış olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne_55

quote:

quote:

Ben de yakın zamanda kasa toplayacağım fakat araştırdığım kadarıyla ne kadar sorun olmaz dense de 970teki vram sorunu ileride 1080pde oyunlar 3.5gb dan fazla vram istemeye başlarsa çok fazla sıkıntı yaratacak ve ekran kartı oyunu mesela ultrada çalıştırabilecek seviyedeyken sırf 3.5gbdan sonra fps dropları olduğu için ayarları kısmak zorunda kalacağız. Bu yüzden benim tercihim muhtemelen kafa kafaya olan r9 390 olacak gibi geliyor fakat ben de daha tam karar veremedim işin açıkçası. Bu arada bir arkadaş yazmış ben bench testlere güvenmem diye o da onun fikri o zaman birkaç gün daha beklemekte yarar var oyun fps karşılaştırmaları gelene kadar. Muhtemelen birkaç güne gelir.undefined

Hocam bende bütün parçaları aldım ekran kartinida yeni aldım simdi aklıma r9 390 ı beklesemiydim diye aklıma takıldı ama performans farkı yokmuş arasında benim için gerek yok o zaman ama ileride 4 gb yetmez diye korkuyorum bende

• kart çıkmadan birşey söylemekyanlış olur bence
  • 390

• http://www.guru3d.com/news-story/radeon-fury-x-beats-geforce-gtx-titan-x-and-fury-to-gtx-980-ti-3dmark-bench.html

Bu sonuçların gerçek olduğunu varsayarak bekliyorum. Ne gtx970 ne de r390 şu tabloya göre f/p tercihim r9 390x olur, hatta r9 390x o.c. olur. Nova da o.c. modeli listeye girdi ama fiyat yok. Gtx980 almış gibi sevinirim. Tabi inşallah keklemiyorlardır testte. 1300 - 1500 arası bir fiyatlandırması olursa r9 390x alarak neredeyse gtx970 fiyatına bir gtx980 almış oluruz. Bu da şu ekonomide hiç yoktan iyi gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

gtx970'te cw ve bellekten ötürü sorunun yoksa maceraya da gerek yok. R9 390, r9 290'nın saat hızı biraz yükseltilmiş 8gb versiyonu ve bu 8gb sana 1080p'de bir şey katmaz. Ne zaman geleceği de belli değil. R9 290 ya da r9 390'da gtx970'ten daha iyi performansa sahip değil.

AMD nin CF desteği berbat değil mi?
  • 1000tl gtx970 iyi fiyat bence kalsın.Eğer illa değiştirmek istersen beklemen lazım.

Cidden 8gb nedir?Şaka zannetmiştim ben onu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.