Şimdi Ara

PaYPaL Az Daha BeNi PeRişan Ediyordu.Dikkat..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar olay dün 20:30 sularında meydana geldi.Kısaca işin özünü anlatayım.R A P İ D S H A R E accountu almak için paypal'a üye oldum.9,90 euroyu onayladım.Kullanıcı adı ve şifreyi aldım.Aradan 10 dk geçti.Akbanktan bi sorumlu aradı ve beyfendi 3 dk arayla 21 Ytl ve 1.500 Ytl(1,5 Milyar) Hesabınızdan para aktarımı oldu diye.Dedim oyle bişey olması imkansız sadece 9,9 euro harcam yaptım ben dedim.Bayan isterseniz hemen iptal edebilirim dedi ve iptal etti.Sanırım Paypal banka hesabımdan 1.500 YTL(1,5 Milyar) çekerek paypal hesabımda kredi oluşturdu.Çok şükür bi terslik çıkmadan iptal ettirebildim.Fakat aklıma takılan bu olay olduktan sonra paypal'a giriş yaptım.Harcamalarımda sadece 9,9 euro görünüyordu.
    Velhasıl Aman arkadaşlar hepimiz dikkatli olalım.Sizlerle paylaşmak istedim.









  • iyide bi dünya insan bu yolla abonelik almıyormu
  • evet arkadaşım bende buna hayret ettim daha önce arkadaşlarımın kredi kartıyla alışveriş yapmıştık paypal'dan boyle bir sorun yaşamamıştık.Buna bizde hayret ettik.
  • O 1500 ytl başka bişey olmasın? Belki senin hesabı filan çalmışlardır netten. Dikkatli ol sen yine de bence. Çünkü böyle bişey paypalin yapacağı bişey değil.
  • Bilgisayarınızı acilen kontrol etmenizi öneriyorum, muhtemelen spyware,trojan vs bir program mevcut, Boot edilebilen bir CD ile tarama yapmanız en sağlıklısıdır, PayPal ı yıllardır kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım, bazı güvenlik açıklarından bahsedilmişti ancak paypal bunları kapattığını belritti ayrıca siz kredi kartınızı yazar yazmaz böyle birşeyin olması da , ilginç ya çok şanssız sınız Gblarca veri içersinden size patladı piyango ya da bilgisayarınızda spyware/trojan bulunuyor.... Geçmiş olsun... ucuz atlatmışsınız, ancak pek bilinmeyen birşeyi belirtmek isterim kredi kartları hakkında siz birşeyi imzalamadığınız sürece veya verdiğiniz para karşılığı bir çıkarınız olduğunu ispatlayamadıkları sürece banka sizden bu parayı alamaz, alsa bile faiziyle geri ödemek zorunda kalır.....



    Edit: Aklıma geldi phising diye adlandırılan dolandırıcılığa uğramış olabilirsiniz, paypalin üyelik işlemlerini taklit eden bir site yapılır, ve inanın bunu kontrol eden bir yazılımız yoksa ve link kullanmışsanız anlamınız imkansıza yakın, ve size paypala üye olurum sanırken aslında paypalinkopyasını yapmış olan siteye üye olmuşsunuzdur. Bilmediğiniz sitelerdeki linkleri kullanmamaya çalışın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guffy -- 29 Kasım 2006; 14:15:30 >




  • walla bilgisayarında spyware vs. war ise ya da keylogger gibi programlar internet üzerinden anında bütün yazdığın şeyleri hemen gönderiveriyor onlara dikkat et! sanmıyrm paypal ölye bişe yapsın!
  • bencede öyle bişeydir, yoksa milyonların kullanığı paypal bunu yapmaya cesaret edemez diye düşünüyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: psychomax13

    walla bilgisayarında spyware vs. war ise ya da keylogger gibi programlar internet üzerinden anında bütün yazdığın şeyleri hemen gönderiveriyor onlara dikkat et! sanmıyrm paypal ölye bişe yapsın!
  • arkadaşlar uyarınız için gerçekten teşekkürler.Fakat bende sizler gibi bilinçli kullanıcıyım.Antivirüs,firewall,spy programları falan herşey kurulu.İlk etapta bende ondan şüphelendim ama durum oyle değil.Paypal o parayı kredi olarak kendi hesabına yuklemiş.Yani ben istemeden benim için kullanmam için kredi yüklemiş.Bankacı hemen müdahele etmese benim o parayı tekrar transfer etmem çok zor olacaktı.Olsa bile bir sürü uğraş + komisyon falanda alacaklardı.
    Ben sadece başımdan geçen bir olayı anlattım.Sizlerinde bilgisi olsun istedim.
  • banka memru size paypal sizden 1500 ytl çekiyor diye mi aradı? yani parayı kimin çekmek istediğini söyledi mi? bu arada uyarın için çok teşekkür ederim. kusura bakma sadece belki bilgin yoktur diye söyledim.
  • İnternet alışverişlerinde tavsiyem sanal kart kullanın ve harcayacağınıza göre limit koyun..

    Mesela rapid hesabı alacaksam hemen sanal karta 20 ytl limit belirliyorum hem risk te olmuyor..
  • Benim bir arkadaşımı da aramışlardı; ve onunki gerçek bir hırsızlık durumuydu. Konyadan hesabınıza erişip para çekmeye çalıştılar demişler, (banka yine akbanktı) bir banka için çok çok iyi bir hizmettir bu. Düşünsenize ay sonunda gelseydi ne olacaktı? Internetten yaptığım en büyük harcama 15-20YTL civarında, onu da sanal kartlarla falan filanla uğraşarak yapmıştım. Aman dikkat, geçmiş olsun. Akbank da aklımızın bir köşesinde bulunsun.
  • Paypalla ilgili ilk kez duyuorum bole bişi ayda 5-6 kere kullanıorum paypalı hc basıma gelmedi yine de dikkat etmek lazım
  • benim bildiğim paypalın limiti 480$ maximum oluyordu daha fazla aktaramıyordun ama kredi kartı numaralarını çalmışlarsa(trajan,spyware,keylogger)aktarırlar yoksa paypal 400$ üstünü aktaramıyor 1 hesaptan
  • akbankI takdir ediyoruz,
    eger o anda gorevli arkdas aramasa imiş ne olurdu,o çalısanı da da tebrik etmek lazım,sonuçta piyasada durumu umursamayan bir dunya banka ve çalısanı oldugu için onlar da bu yolllara yonelip haksız para peşinde kosuyorlar
  • sevki bey bu konuda yanılıyorsunuz çeşitli yollardan bankaların fraud bölümünde çalışan arkadaşlarım var. Fraud anlaşılacağı üzere sahtekarlıkları inceleyen bölümdür ve bakların büyük çoğunluğunda(hepsini bilmediğimden çoğunluğu diyorum ama bu bölümü olmayan banka olamaz bence) özel bir sistem vardır otomatiktir kart sahipleirnin harcamalarını denetler ve normalde kullanılmayan bir bölgede alış veriş yapıldığını tesbit ettiği anda haber verir banka yetkilileri de kart sahipleriyle temasa geçer.
    Örnek: Kartınız çalınsa ve sizin her gün alış veriş yaptığınız bir marketten 200ytlilik bir alışveriş olsa size kesinlikle haber verilmez... ama 200 değil 2000 ytlik yapılırsa gene sistem uyanır .... kısaca bankaların böyle bir güvenlik sistemi vardır....
  • Benimde paypal hesabım var fakat işimi sağlama almak için sanal kart ile işlerimi hallediyorum.
    Sizlere de tavsiye ederim...
  • Heheh belkide Akbank kendi çekip parayı uyarmıştır sonradaBiraz komplo teorisi üretelim...
  • evet bankaların arka planları hakkında pek bilgim yok dogrusunu soylemek gerekirse,akbank için okudugum bu satırları baska banka için henuz okumadıgımdan yazdım bende,
    tabiki tam anlamıyla guvenlik sağlayamaz ama bankaların bu sekilde çalışmaları +bir guvendir muhakkak


    quote:

    Orjinalden alıntı: guffy

    sevki bey bu konuda yanılıyorsunuz çeşitli yollardan bankaların fraud bölümünde çalışan arkadaşlarım var. Fraud anlaşılacağı üzere sahtekarlıkları inceleyen bölümdür ve bakların büyük çoğunluğunda(hepsini bilmediğimden çoğunluğu diyorum ama bu bölümü olmayan banka olamaz bence) özel bir sistem vardır otomatiktir kart sahipleirnin harcamalarını denetler ve normalde kullanılmayan bir bölgede alış veriş yapıldığını tesbit ettiği anda haber verir banka yetkilileri de kart sahipleriyle temasa geçer.
    Örnek: Kartınız çalınsa ve sizin her gün alış veriş yaptığınız bir marketten 200ytlilik bir alışveriş olsa size kesinlikle haber verilmez... ama 200 değil 2000 ytlik yapılırsa gene sistem uyanır .... kısaca bankaların böyle bir güvenlik sistemi vardır....




  • 5 milyara kadar kredi kartları sigortalı. 5 milyara kadar bir çalma işlemi olursa banka karşılıyor.ama hesapta sizin kendi paranız varsa onu çalarlarsa onu karşılamıyor.sanalkartmagdurlari diye bisite vardı orada sabıkalı bankalara bakabilirsiniz saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profdr -- 30 Kasım 2006; 1:25:28 >
  • buradan çıkaracağımız ders hemen bi sanal kart oluşturup limitini harcama yapacağımız daha doğrusu alacağımız ürünün bedeli kadar belirlemek olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.