Şimdi Ara

AMD'nin Titan'a cevabı : Fury

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
3.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin Titan'a cevabı : Fury


     

    Uzun zamandır yeni amiral gemisi ekran kartlarının küçük ipuçlarını paylaşan ve ilgi uyandırmayı başaran AMD, E3 2015 fuarında Fury olarak isimlendirdiği yeni serisini lanse etti. 




    Asıl olarak Radeon 300 serisinde yer alan Fury serisi temel aldığı mimari ve yenilikçi bellek teknolojisi ile seriden ayrılıyor. Lansmanda CEO Lisa Su'nun Ultra ayarlarda ve 5K monitörde 45 kare/saniye seviyesinde Fury X ile Tomb Raider oynaması ise güne damga vuran görüntü oldu.




    AMD Radeon R9 Fury serisi firmanın yeni nesil Fiji mimarisini temel alıyor. Yüksek performans ve düşük güç tüketimi üzerinde odaklanan Fiji mimarisi AMD'nin en önemli silahı olacak gibi görünüyor. 




    Firmanın yaptığı karşılaştırmalarda Radeon R9 Fury X modeli R9 290X modelinde göre watt başına 1.5 kat daha fazla performans sunuyor. Ayrıca kartta 4096 Stream çekirdeği yer alırken, 8.9 milyar adet de transistör bulunuyor. 




    Fiji mimarisinin ilk kullanıldığı kart olan Fury ayrıca HBM bellek teknolojisini ilk kullanan ekran kartı olarak da tarihe geçti. AMD ve Hynix tarafından geliştirilen HBM bellek teknolojisi, hücre zarlarının üst üste istiflenmesi ile elde ediliyor. En alt katmanda bir kontrolcünün yer aldığı HBM teknolojisi en iyi performansı en düşük enerji tüketimi değerleriyle elde etmeyi amaçlıyor. 




    HBM teknolojisine geçiş nedeniyle Fury serisi yüksek rakamlı GDRR5 değerlerine veda ediyor. AMD kesin rakamlar vermese de 4GB HBM şeklinde bir değer taşıyacağı tahmin ediliyor. Rakamlar küçük gibi görünse de kartı pazarın en iyisi yapmaya aday durumda. 

     

    4096-bitlik veri yoluna sahip olan kart bellek teknolojisi sayesinde yüzde 95'e varan oranda PCB alanı kazanabiliyor. Bu sayede daha kompakt ekran kartlarına da yol açılmış oluyor. Lansmandaki kart 500W güç kaynağı kullanırken, ortalama olarak kartın 275W enerji tüketeceği ve ağır yüklerde 375 W sınırını geçmeyeceği belirtiliyor. 




    Fury serisi yine 28nm fabrikasyon süreci ile üretilecek. Serinin entegre kapalı devre sıvı soğutmalı versiyonu radeon R9 Fury X adını alacak. Standart Fury kartında ise hava soğutması yer alacak. 




    Aydınlatmalı bir Radeon logosuna sahip olan Fury X modeli 24 Haziran itibariyle 649$ seviyesinden satışa sunulacak. Fury modeli ise 14 Temmuz tarihinde 549$'dan alıcısını bekliyor olacak. Ayrıca çift Fiji birimli Fury X2 modelinin de sonbahar döneminde piyasada olacağı belirtiliyor. 

     

     


     AMD'nin Titan'a cevabı : Fury







  • Hobaaaaa, pazar kızışıyor, hadi bakalım, AMD'den güzel hamle
  • Sıkıyorsa sıvı soğutmasız versinler
  • Fury x 5k da ultra ise furyx2 8k da ultra oynatır herhalde
  • Standart Fury ile Fury X'in akış işlemci sayıları aynı mı ? Bilginiz var mı ?
  • 28 nm ve düşük enerji tüketimi 4 gb ile titana süper rakip olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD kendini geliştirdi uzun zamandır nvidia kullanıyorum bu seferki sistemde tercihimi AMD den yana kullandım. Tek sıkıntısı yazılım ancak zamanla onu da asacaklarini düşünüyorum.Tekelleşme her zaman kötüdür. Nvidia ve amd arasindaki Rekabet bize yarıyor

  • Bir zahmet aydınlatmalı olsun. :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    28 nm ve düşük enerji tüketimi 4 gb ile titana süper rakip olmuş.

    4katlı HBM kullandığından(4x4gb=toplamda 16gb ram kullanmışlar ama raid li gibi) 8-12gb vb boyutlara gerek kalımıyor. Çünki normal GDDR5'den 4 kat daha hızlı. Böylece hızlı şekilde kaplamalar yeniden yüklenebiliyor bu yüzden de 5k da bile yüksek performanslı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fury X2, R9 295X2 gibi olacak dimi? Fiyatı R9 295X2 benzer mi olur? GTX 980Ti, Fury, Fury X, Fury X2, Titan X düşünürsek fiyat performans olarak aralarından en mantıklısı Fury X mi olur?
  • ArcosS3 kullanıcısına yanıt
    Testleri henüz görmedik ama Fury X olur gibi duruyor. Gtx980 Ti ile aynı fiyattan lanse ediliyor.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Donanım bakımından Titan X'ten bile güçlü görünüp fiyatı 980Ti ilr aynı olması güzel durum. Nvidia HBM teknolojisini ne zaman kullanır sizce? 2015 yılında olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArcosS3 kullanıcısına yanıt
    Nvidia 2016'da Pascal ile HBM 2 ile bu teknolojiye merhaba diyecek muhtemelen. Pascal mimarisiyle de ciddi bir sıçrama olacak şu an ki maxwell gtxTitan X'e göre falan. Şu an HBM daha yeni ve 4gb anca koyabiliyorlar ancak ileride bu miktar artacak tabi.

    AMD'nin Titan'a cevabı : Fury

    AMD'nin Titan'a cevabı : Fury

    AMD'nin Titan'a cevabı : Fury




  • Fiyatı güzel gibi:)

  • Titan x ve 980 ti f/p oranıyla artık donanimhaber tabiriyle "çöp" olmuş kartlardır :)

    Fiyatlar turkiye şartlarında yine yuksek ama bu kadar da ucuz beklemiyordum fury serisini..
  • Nvidia: Hayvan gibi şii yapıyorsunuz yav. :D
  • sonunda kart boyutlarını düşüren akıllı bir mühendis bulmuşlar
    son çıkanlara bakıyorum 29-30cm gereksiz uzunluklar, ah amd bir de cuda gibi bir desteğin olsa tozu dumana katacan da nerde o kafa sende
  • Beyler vaziyet alın burası karışacak (nvidia buraya geliyor)

  • arbiter kullanıcısına yanıt
    Mühendislikten ziyade pcb'nin üzerinde bellek modülleri olmayınca fazla uzun yapmaya zaten gerek kalmıyor. Boyutun küçük olması hem su soğutma için iyi olmuş hem de hacimli üretimde daha ucuza gelmiştir.
  • sadece esprili bir yaklaşımla konuya değindim elbette yapısal etkenler mevcut
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.