Şimdi Ara

IBM ve Samsung bu yıl en fazla Ar-Ge çalışması yapan iki firma oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IBM ve Samsung bu yıl en fazla Ar-Ge çalışması yapan iki firma oldu


     

    Patent kavramını daha çok Apple ile Samsung arasında yıllarca süren tazminat davalarından hatırlıyoruz. Bir firmanın kendi teknolojisini kullanması ve bunu korumaya alması adına önemli olan patent sistemi diğer taraftan Ar-Ge'ye verilen önemi de ortaya koyuyor. 




    Bu yıl yapılan patent başvuru sayılarına göre bir liste hazırlanmış ve şimdiye kadar Ar-Ge çalışmalarına en fazla önem veren iki firmanın IBM ve Samsung olduğu görülmüş. 




    Listeye göre IBM toplamda 3059 patentin onayını almış. Samsung ise 3052 patentini ilgili kurumlara onaylatmış. Listede Canon 1782 patent ile üçüncü, LG 1484 patent ile dördüncü, Google da 1083 patent ile beşinci sırada yer almış. Apple ise 780 patent ile 11. sırada kendisine yer bulmış. 




    Bu rakamların içerisinde elbette daha önceki yıllarda yapılmış başvurular da var ve onlar da bu yıl onay almış. Bu bakımdan sayının düşmesi sözkonusu. Yani Ar-Ge yatırımı konusunda bir ölçüt gibi görülmeyebilir. Ancak bu yıl yapılan patent başvuruları da var. Onlar da eklendiğinde sayı oldukça kabarıyor. 




    Örneğin bu yıl Samsung 2487 patent başvurusu ile birinci sırada. IBM ise 723 başvuru ile ikinci sırada. Apple ise 23. sıraya kadar gerilemiş durumda. Başvuru sayısı ise 279. 




    Elbette patentlerin tamamı mobil dünyaya yönelik alınmıyor. Samsung televizyondan beyaz eşyaya, yarı iletkene kadar pek çok sektörde faaliyet gösteriyor ve her birinde sayısız Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Haliyle bu patentler sonraki ürünlerde kendisine yer bulacaktır. 




    Şu noktaya dikkat çekmekte de fayda var. Geçmiş yıllarda Apple ile yaşadığı patent ihlali sorunlarından ders almış olacak ki Samsung artık işi şansa bırakmıyor ve ortaya çıkardığı en küçük bir yenilik için bile patentini garanti altına alıyor.  

     

     







  • Vestel nerede yav? Zorlu yabancı telefonlara vergi zammı yaptırmayı biliyor, arge yatırımlarına da bir baksın adamların. Anca şark kurnazlığı...

  • Arkadaş hep yeni bir şeyler bulunuyor eyw da, artık bunun bir sonu gelir yakında herhalde?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Arkadaş hep yeni bir şeyler bulunuyor eyw da, artık bunun bir sonu gelir yakında herhalde?

    Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi.
    Charles Duell - Amerikan Patent Dairesi Başkanı, 1899

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke burda bir kaç markamizi da görseydik. En azından ilk 50 de 1-2 tane olsaydı. Başka işlerle uğraşacaklarina işlerine odaklasinlar.

  • Oooo ekrem71 samsung u överkene ss alın :D tarihe altın harflerle yazılsın. Nerde apple nerde elmacık :))

  • Ibm, Sony, Qualcomm, Panasonic, Microsoft sorsan bizim forumdakilere göre batmakta olan firmalar. Hatta batmışlar bile. Dünya teknolojisine yön verenler belli.

  • Çılgın ekrem 71 samsungu coşturuyor samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple a bakın hala anlanamadı apple ın argede kötü durumda olduğu, adamlar teknoloji üretmiyor, yazılım üretip başkalarının parçalarına ekliyor, bizde de hala yok tasarımını çaldılar, yok bilmemneyi caldilar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple nerde lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple az ama öz yapıyor demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabloda da görüldüğü gibi teknoloji büyük ölçüde ABD,Kore,Japonya üçlüsünün elinde.
  • Görüntüleme japonlarda, yazılım amerikalılarda, diğer elektronik işlerde kore baya ar-ge yapmış. Vestel ve diğerleri halkı soyma yolunda devletle iş birliğine gitmek için acaba nasıl bir ar-ge çalışması yapmış?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nu.D.38

    Tabloda da görüldüğü gibi teknoloji büyük ölçüde ABD,Kore,Japonya üçlüsünün elinde.

    Kore ve japonya Amerika nin eyaleti olduguna gore. Teknoloji tamamen amerikanin elinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmanın reklamınıda Samsung HTC gibi firmalar yapıyor zaten ,o Yüzden lider değildir bence. :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle güzel bir liste ve kesinlikle her söktere yönelik olduğunun belirtilmesi iyi olmuş. Sony kamera açısından daha çok patent almış olsa gerek. Canon keza aynı şekilde. M$ ne için alıyor bilemem ama win10 ve etkileşim konuları olabilir. Tabii how old ve twins bulma olayı da dahildir. LG ise daha çok bence ekran ile bu listede üstlerde. Ayrıca batarya konularında da yatırımları aşikar. Samsung ise hem ekran hem mobil hem kamera hem de beyaz eşya falan derken ciddi manada öne çıkıyor. Tabii gemi vb işe yönelik şeyler de vardır bunda. IBM herhalde sunucu hizmetleri adına önlerde geliyor. Neyse, keşke bu aldıkları patentlerin hangi dallarda olduğunu da gösteren bir tablo iliştirilebilse listeye. Yan tarafında küçük kutular dahiliyetinde gösteriyor olsa.

  • Valla şaşırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel girememişmi listeye?

    G.t ile gülünecek bir firma bile değil yerli teknolojiymiş puhahahahaah

  • Apple'ın listeye girebilmesine sevindim (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya niye eğitimi kimse dikkate almıyor ya! Diğer tüm sorunlarımız teferruat. Eğitim de eğitim. Zor bişey değil, amerikayı yeniden keşfetmeye de gerek yok. Düzgün bir politika ile 10 senede çok şey değişir eğitimde 30 senede ülkede çok şey değişir

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.