Şimdi Ara

E TAB4 2015 HAZİRAN GÜNCELLEME GELMİŞ TABLETLERE ROOT-ROM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Root işlemini anlatıcam ben 2 gün uğraşmam sonucunda etraftki root yöntemlerini biraraya getirerek buldum. Benim tabletimi Haziran ayında verdiler nakil olduğumdan dolayı ve garantiye gönderdim bozuk çıktığı için geldiğinde en güncel sürüm yüklüydü. Şimdi anlatıyorum.

    İlk olarak tabletimize Factory Reset atıyoruz. Bunun için tabletimiz kapalıyken Güç + Ses Açma tuşuna basılı tutuyoruz. Bizi Android Menüsüne atacak. Ses açma ve Ses kısma tuşlarıyla aşağı - yukarı, Güç tuşuyla da seçim yapıyoruz. Burada Factory Reset diyoruz. Yes Delete All User diyoruz. İşlem bittiğinde ise Reboot System Now diyoruz. Bu sırada tabletimize Otg kablosu ile Usb Klavye bağlıyoruz. Tablet açılınca yarım saniye dil seçimi ekranında duruyor ve daha sonra MDM Aktivasyon Sihirbazı açılıyor. Klavyeden ESC tuşuna basıyoruz ve tablet kurulumunu MDM olmadan yapıyoruz. MDM olmadığı için Bildirim Paneli ve Alt Paneldeki Yönlendirme Tuşları aktif değil. Bu yüzden klavye root atana kadar tablete bağlı kalsın ve yönlendirme tuş işlevini klavye üzerinden yapalım. Tableti PC ye bağlasak görür fakat tabletten dosyaları görecek bir yöneticimiz olmadığından dosya yöneticisi kuracağız. Tableti wifi ile internete bağlıyoruz. 2 tane Gmail hesabına ihtiyacımız var. Birini bilgisayarda diğerini tablette açın. Bilgisayara Es Dosya Yöneticisinin en son sürümünü indirelim. Bilgisayardaki Gmail Hesabından tabletteki Gmail hesabına apk dosyasını mail yoluyla atıyoruz. Tablette MDM aktif olmadığı için gelen maili rahatça indirebilirsiniz. Es Dosyayı kurduğumuza göre tableti bilgisayara bağlayabiliriz fakat klavye var bu yüzden işlemleri sıra sıra yapacağız. Yani bi klavyeyi takıcaz bi usb'yi, bu yüzden sabırlı olmamız gerek. Şimdi PC'den FramaRoot'un 1.9.3 Versiyonunun apk'sını indiriyoruz ve usb yoluyla tablette herhangi bir dosyaya (ben dowloand'a attım) atıyoruz. Tablete gelen apk'yı kurmak için Es Dosyadan apk'yı attığımız dosyaya giriyoruz ve FramaRootu kuruyoruz. Kurduktan sonra Frodo seçeneğini işaretliyoruz ve tabletimize root atılmış oluyor fakat bu kadarla sınırlı değil daha MDM yüklü, aktivite bekliyor ve her açılışta aktivite ekranının gelmemesi için MDM'ye çözüm bulacağız. Tableti yeniden başlatalım. Şimdi ise PC'ye Titanium Backup PRO'nun apksını yüklüyoruz. Özellikle PRO ' yu belirttim çünkü dondurma işlevi normal sürümde yok. Usb ile tablette herhangi bir dosyaya apkyı atıyoruz Es Dosya ile apkyı kuruyoruz. Titanium Backup'a girip EBA MARKET, EBA SSO, ETAB KLAVYE, GÜNCELLEYİCİ, MDM, MDM MESAJLAR, MPTP, POLİCYDELEARSERVİCE uygulamalarını donduruyoruz (ROM atacaklar bunların birer yedeğini alıp tabletteki Titanium Backup programını PC'ye kopyalasınlar.) Böylece MDM aktivite ekranı ve çeşitli engellerden kurtulmuş olduk. Şu anlık tek sorun Yasaklı sitelere giremiyor hala VPN Programı gerektiriyor ama ona da en kısa sürede programsız bir çözüm bulmaya çalışacağım. Şimdi tableti yeniden başlatıyoruz bildirim paneli ve alt yönlendirme tuşları aktif olduartık tabletinizi klavyesiz şekilde özgürce kullanabilirsiniz :)

    NOT: Eğer okuldan tabletle ilgili sorun çıkaracaklar olursa Titanium Backupda dondurduğumuz uygulamaları çözüyoruz ve Framaroot ile Unroot edip roota dair bütün uygulamaları siliyoruz. Daha sonra Güç Tuşu + Ses Açma Tuşu ile Android Menü'ye girip Factory reset işlemini tekrar tekrar yapıyoruz ta ki tablet bizi android menü ekranına yeniden atana kadar. (Bu ilk denemede de olabilir birkaç kere deneme sonucu da olabilir benimki ilk denemede oldu.) Daha sonra tableti açıyoruz MDM'yi çözdüğümüz için aktivite ekranı gelecektir TC ve Şifremizi girerek tableti aktif ediyoruz ve ilk aldığınız gibi :) Hatta okuldan sonra yine rootlayabilirsiniz.

    DİPNOT: Bazı arkadaşlarda 'Mdm ekranı gelince 'Cihazın Kernel Bütünlüğü Bozuldu' hatası veriyormuş. Onlar bi önceki sürüm olanlar galiba bende hiçbir sorun olmadı.

    ROM ATMAK İSTEYENLERE ;

    Rom atmanızı tavsiye etmem bunu belirteyim. Hangi romu kurmak istiyorsak ilk olarak onu bilgisayarımıza indiriyoruz. İlle yükleyeceğim derseniz ben size FatiHack romunu öneririm. Fakat bu rom tabletinizin root atılmış (benim anlattığım şekilde) halinin biraz üst seviyesidir. Yazılımsal ve performans yönünden gelişmişi. Okuldan eğer bir sıkıntı çıkarsa eski roma dönmek zorundasınız o yüzden biraz sıkıntılı neyse anlatıyorum.
    İlk olarak romu (hangisini isterseniz) bilgisayarımıza indiriyoruz daha sonra Livesuit programını indiriP kuralım. Tableti Android menüsünde ( Güç Tuşu + Ses Kısma ) veya kapalı şekilde (hangisi işe yararsa) bağlayalım. Denetim Masasından Aygıt Yöneticisine girip Diğer Aygıtlar seçeneğine tıklıyoruz burada kapalı veya Android Menüsünde bağlanmış tabletiniz bilinmeyen aygıt olarak gözükecek. Bilinmeyen aygıta sağ tıklayıp 'Sürücü Yazılımını Güncelleştir' seçeneğine tıklıyalım. Bize Windows Penceresi ile Sürücü Yazılımını Nasıl Aramak İstiyorsunuz ? diye soracak ikinci seçenek olan 'Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara' diyoruz. Daha sonra indirdiğimiz Livesuit dosyası içindeki Usbdriver dosyasını seçiyoruz. Yükleme Sırasında Kırmızı pencere şeklinde bir soru soracak ve biz yinede yükleâ seçeneğini tıklayacağız.
    Driver yapılınca Livesuit bize sorular soracak hepsine Evet diyoruz. Kısa bir aradan sonra tabletiniz açılacaktır ve yazılım yükleme işlemi de başarıyla sonuçlanmıştır. :) NOT: Eğer tableti bağladığınızda yazılım yüklenemedi hatası alırsanız Hemen Bilgisayarıma Sağ tık yapıp Aygıt Yöneticisine giriyoruz. Bilinmeyen Aygıtâ yazısına sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir butonuna tıklıyoruz. sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçeneğini seçip. İndirdiğimiz LiveSuit dosyasının içerisindeki UsbDriver klasörünü gösterme işlemini tekrarlıyoruz..

    DİPNOT: Burada yapılan işlemlerden tamamen kendiniz sorumlusunuzdur. Ben hiçbir sorumluluk almıyorum.

    İHTİYACIMIZ OLANLAR

    1- ROOT İÇİN;

    Otg Kablosu
    Usb Klavye
    FramaRoot 1.9.3 apk goo . gl/ OmtStU
    Titanium Backup Pro 7.0.0.3 goo . gl/ JLBr5Y

    2- ROM İÇİN;

    Rom Dosyası :D (herhangi istediğiniz)
    Livesuit yadi . sk /d/WrSsCYmQEiSuK

    **** Lütfen linklerde boşluukları silipde girin.


    - EMEĞE SAYGI LÜTFEN :)

    Eğer rom yüklemede sorun olursa Ahmet Ceylan abimizin Livesuit ile anlattığı başka bir yolu var onu da Ahmet Ceylan'ın blogunda bulabilirsiniz. Google da Ahmet Ceylan Livesuit diye aratmanız yeterli .


    ++++++++++ Bu islemleri yapanlar sakın yeni kullanici eklemesinler o zaman mdm ekrani geliyor, kernel butunlugu bozuldu hatasi ve siyah ekran hatasi oluyor. Yapmayin yeni kullanici eklemeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraswatichandra -- 14 Haziran 2015; 18:13:02 >







  • E tab 5 için bulsanız birde çok güzel olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMuhammedErogul kullanıcısına yanıt
    E tab 5 root yada rom islemi yapmayin. Mdm silindiği yada donduruldugunda MEB bunu goruyor ve disiplin cezasi aliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titanium backup programı ile dondurma gibi birşey anlatmışsın. Aynısını yapsak olmaz mı ki ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMuhammedErogul kullanıcısına yanıt
    Titanium backup rootla çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saraswatichandra

    E tab 5 root yada rom islemi yapmayin. Mdm silindiği yada donduruldugunda MEB bunu goruyor ve disiplin cezasi aliyorsunuz.
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deleted_User-04 -- 29 Ekim 2015; 14:08:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır ama forumlarda ciddi bi şekilde yazılmış olarak okudum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.