Şimdi Ara

COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    COPA AMERICA: CONMEBOL & TARİHÇE & 2015

    Copa America, CONMEBOL(Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) takımları arasında oynanan ve Güney Amerika'nın kıta şampiyonunu belirleyen uluslararası şampiyonadır. En eski uluslararası kıtasal futbol şampiyonasıdır. 1916'dan 1967'ye kadar Güney America Şampiyonası adı altında oynanmıştır, 1975'ten günümüze kadar ise Copa America adını almıştır.

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!
     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    CONMEBOL'ün 10 üyesi vardır. Surinam, Guyana ve Fransız Guyanası, Güney Amerika kıtasında olmalarına rağmen CONMEBOL'e değil Kuzey Amerika konfederasyonu olan CONCACAF'a(ve ayrıca Karayipler Futbol Birliği CFU'ya) üyedirler.
    CONMEBOL'a üye olan 10 ülkenin milli takımlarının Dünya Kupası'na katılım sayıları ve başarıları aşağıda belirtildiği gibidir:
    20 - Brezilya: 5 şampiyonluk, 2 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 dördüncülük
    16 - Arjantin: 2 şampiyonluk, 3 ikincilik
    12 - Uruguay: 2 şampiyonluk, 3 dördüncülük
    (buraya kadar çeyrek finaller başarı olarak yazılmamıştır)
    9 - Şili: 1 üçüncülük
    8 - Paraguay: 1 çeyrek final
    5 - Kolombiya: 1 çeyrek final
    4 - Peru: 1 çeyrek final
    3 - Bolivya
    3 - Ekvador
    0 - Venezuela

    Copa America konusuna tekrar dönelim. Konfederasyonda 10 takım olduğu için ve 4'er takımlı 3 grubu tamamlayabilmek için 1993'ten beri turnuvaya dışarıdan 2 takım davet edilmeye başlandı. Yani turnuva 12 takımdan oluşuyor. 3 gruptaki en iyi 2şer takım(toplam 6) direk çıkıyor, 3. olan 3 takımdan 2'si de puan kıyaslarına göre onlara katılıyor. Gruplardan çıkan 8 takım direk çeyrek final oynuyor. Son 16 gibi bir tur yok çünkü o kadar takım yok. Ayrıca gruplarda 3. olan takımların da şansının olması önemli bir nokta.

    Şimdiye kadar Meksika, ABD ve Kosta Rika en çok katılan misafir takımlar oldular. Meksika'nın ikincilikleri ve üçüncülükleri bile var, ABD bir keresinde 4. olmuş ve bir kez katılan Honduras da 3.lük kazanmış. Bu takımların hepsi CONCACAF'tan. Japonya, Asya konfederasyonundan olup da katılan tek takım, bir kere dahil olmuş. Copa America 2015 için de yine Asya konfederasyonu AFC'den Japonya ve Çin'e teklif götürülmüş fakat ikisi de reddedince ilk kez olarak Jamaika turnuvaya dahil olmuş.

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    1916'dan beri 43 kez yapılan(bu sene 44.sü oluyor) turnuvanın en çok kazananı, 15 şampiyonluk ile Uruguay. Ayrıca 2011'deki son şampiyon da Uruguay.

    TAKIM: Şampiyonluk - İkincilik - Üçüncülük - Dördüncülük Sayıları
    Uruguay: 15 - 6 - 9 - 5
    Arjantin: 14 - 12 - 4 - 2
    Brezilya: 8 - 11 - 7 - 3
    Paraguay: 2 - 6 - 7 - 6
    Peru: 2 - 0 - 7 - 5
    Kolombiya: 1 - 1 - 3 - 2
    Bolivya: 1 - 1 - 0 - 2
    Şili: 0 - 4 - 5 - 10
    Meksika: 0 - 2 - 3 - 0
    Honduras: 0 - 0 - 1 - 0
    Ekvador: 0 - 0 - 0 - 2
    ABD: 0 - 0 - 0 - 1
    Venezuela: 0 - 0 - 0 - 1


    Bu turnuva Arjantin'le daha önce kupa kaldırmayan(20 yaş altı ve olimpiyatları saymıyorum) Messi için önem arz ediyor. Ayrıca Arjantin şampiyon olursa Uruguay'ı şampiyonluk sayısında yakalamış olacak. Arjantin 2011'de kendi evinde oynanan turnuvada şampiyon Uruguay'a çeyrek finalde elenmiş, 2007'de ise finalde Brezilya'ya kaybetmiş. Messi her iki turnuvada da vardı.

    Paraguay 2011'de final oynamış. 2014'e kadar da üst üste Dünya Kupası'na katılmış bir takım. Üstündeki ölü toprağını atabilecek mi?

    2011'de üçüncü olan Peru, tarihine baktığımızda kıtanın kötü takımlarından değil. Hem Dünya Kupası, hem Copa America tarihi ele alındığında, en az 3-4 takımı geride bırakabilecek başarılara sahip yani. 2011'de üçüncü olan kadrodan birçok kişi hala oynuyor. Bu başarıyı tekrarlamak isteyeceklerdir.

    Kıtanın tarihsel anlamda belki de en başarısız diyebileceğimiz Venezuela ise 2011'de 4. olarak tarih yazmışlar, 2014 Dünya Kupası'na katılamasa bile eleme grubunda Peru, Bolivya ve Paraguay'ı geride bırakarak Uruguay'ın hemen arkasında yer almışlar. Amaçları bu toparlanma döneminin büyüsünü kaybetmeden tekrar bir başarı kazanmak olacaktır. Kolombiya galibiyeti de bunun sinyalini verdi aslında.

    Şili Dünya Kupası'nda kısmen başarılı ve tek kelimeyle istikrarlı bir takım olmakla birlikte Copa America'da aynı performansı göstermiş bir takım değil. Brezilya'yla aynı kaderi paylaşıyor. Son Dünya Kupası'ndaki herkesin takdirini toplayan performanstan sonra evlerinde oynanan turnuvada hedefleri en zirvedir diye düşünüyorum.

    Herkesi şaşırtarak ilk 2 maçta 4 puan toplayan ve gruptan çıkıp çeyrek final oynamak adına büyük bir adım atan Bolivya turnuvaya girmeden önce bunu hedeflemiyorduysa bile şu an oyuncular ileriye yönelik hayaller kurmaya ve hedef koymaya başlamıştır.

    90lardaki altın jenerasyonundan sonra 2010'da da bir altın jenerasyon çıkaran ve hala süregelen Kolombiya, 2011'de çeyrek finalde yenilmiş olabilir ama gruplarda ev sahibi Arjantin'le berabere kalmayı başarmıştı. Fakat asıl patlama 2014 Dünya Kupası'nda yapıldı. 1998'den sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılan Kolombiya, yetmedi bir de 1990'dan sonra ilk kez gruplardan çıktı. Kolombiya 1994 ve 1998'de de elemelerde çok iyi oynayarak geldiği turnuvada çok iddaalıydı ama bu baskıyı kaldıramadıklarından mıdır bilinmez, gruplardan çıkamadılar. Hatta Arjantin'i 5-0 yendikleri ve namağlup bitirdikleri 1994 Dünya Kupası elemelerinden sonra favori bile gösterilmişler.
    Fakat Kolombiya geçen yaz 24 yıl sonra gruptan çıkmakla da yetinmeyip, tarihinde ilk kez çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde ise ev sahibi Brezilya karşısında çok kötü bir hakem yönetimiyle maçı kaybetmesine rağmen herkesin sempatisini toplayan Kolombiya, James Rodriguez ve Cuadrado ile turnuvanın gol ve asist krallığı ünvanını da evine getirdi ve FIFA Fair Play ödülünü aldı. Hem 90'lardaki hem de yeni dönemdeki altın jenerasyonda yer alan ve son Dünya Kupası'nda da oynayan eski Galatasaraylı Mondragon ve eski Milanlı Yepes'in artık emekli olduğunu hatırlatayım.

    Kolombiya tuttuğum takım olduğu için bilgiyi baya uzun tuttum Kısacası Kolombiya Copa America'nın en büyük şampiyonluk adaylarından biri.

    Copa America'nın oynandığı seneler biraz karışık. Avrupa Şampiyonası gibi hep 4 senede bir olmuyor. Bazen 2, bazen 3, bazen 5 senede bir oynanmış. Örneğin: seneye 2016'da ABD'de de yapılacak, 3 sene sonra 2019'da Brezilya'da da olacak, ve 4 sene sonra 2023'te Ekvador'da.

    Copa America 2015 Stadları

    İSİM - Şehir - Kapasite
    Estadio Regional de Antofagasta - Antofagasta - 21,178
    Estadio Sausalito - Viña del Mar - 22,340
    Estadio Nacional - Santiago(başkent) - 48,665
    Estadio Monumental David Arellano - Santiago - 47,347
    Estadio Municipal de Concepción - Concepción - 30,448
    Estadio La Portada - La Serena - 17,194
    Estadio Elías Figueroa - Valparaíso - 20,575
    Estadio El Teniente - Rancagua - 15,252
    Estadio Municipal Germán Becker - Temuco - 18,936

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Turnuvanın Maç Topu
    Topun adı Nike Cachana. Topun renkleri ve sembolize ettiği değerler Şili bayrağı ile aynı. Kırmızı, insanları ve bağımsızlık için akıttıkları kanı; mavi, Şili gökyüzünü ve Pasifik okyanusunu; beyaz ise Şili'deki heybetli And Dağları'nı sembolize ediyor.

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    Turnuva Maskotu
    Zincha adında genç bir And tilkisi(Culpeo tilki).

    Turnuvanın Resmi Şarkısı
    La Noche de Brujas - Al Sur del Mundo




    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    FİKSTÜR/GRUPLAR/FİNALLER/GOL KRALLIĞI


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Gol Krallığı

    Eduardo Vargas (Şili) - 4
    Paolo Guerrero (Peru) - 4


    Arturo Vidal (Şili) - 3
    Sergio Agüero (Arjantin) - 3
    Lucas Barrios (Paraguay) - 3

    Angel Di Maria (Arjantin) - 2
    Gonzalo Higuain (Arjantin) - 2
    Charles Aranguiz (Şili) - 2
    Marcelo Moreno (Bolivya) - 2
    Miller Bolanos (Ekvador) - 2
    Enner Valencia (Ekvador) - 2
    Raul Jimenez (Meksika) - 2
    Vicente Vuoso (Meksika) - 2

    Asist Krallığı

    Jorge Valdivia (Şili) - 4

    Lionel Messi (Arjantin) - 3

    Angel Di Maria (Arjantin) - 2
    Dani Alves (Brezilya) - 2
    Adrian Aldrete (Meksika) - 2

    Clean Sheet
    (Gol Yemeden Tamamlanan Maç, penaltı atışları hariç)

    Claudio Bravo (Şili) - 4
    Sergio Romero (Arjantin) - 4

    David Ospina (Kolombiya) - 3
    Pedro Gallese (Peru) - 3



    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    TAKIMLAR


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    ŞİLİ
    Ev sahibi takımın en ünlü 3 oyuncusu şüphesiz Arsenalli Alexis Sanchez, Juventuslu Arturo Vidal ve Barcelona kalecisi Claudio Bravo. Kaleci Bravo zaten geçen yaz Dünya Kupası'ndaki performansının ardından Barça'ya transfer olarak, kalitesini kanıtlamıştı. Fakat bunun yanında özellikle Serie A takipçilerinin iyi bildiği isimler de var. Inter'de defansif orta saha oynayan Gary Medel, milli takımda stoper rolünde. Juventuslu aslen sağ bek olan Mauricio Isla ise orta sahanın sağında oynuyor. Fiorentinalı Matias Fernandez ve David Pizarro, Napoli'den ise Eduardo Vargas Şili'nin kadrosunda bulunuyor. Bonservisi Genoa'da bulunan ve Atalanta'da kiralık oynayan Pinilla'yı da unutmamak lazım.

    Ekvador ile oynanan açılış maçının kadrosuna baktığımızda, 3-6-2 ile değişik bir dizilim gösteren Şili'nin diğer iki stoperi Brezilya ligi ekiplerinden Cruzeiro'da forma giyen Mena ve Mainz 05'te oynayan Jara. Mena geçen sezonun şampiyon takımı Cruzeiro'ya bu sezon transfer oldu ve henüz takımda maça çıkmadı.

    Orta sahasında da yine Brezilya liginden 2, Almanya'dan 1 ve Şili liginden 1 oyuncu bulunuyor. Bunlar: Aranguiz(Internacional), Valdivia(Palmeiras), Diaz(Hamburg) ve Beausejour(Colo-Colo). Aranguiz Internacional'la birlikte Brezilya liginde sezonu 3. bitirdi. Yıldız kategorisinde 3 oyuncuyla birlikte İtalya, İspanya ve Almanya liglerinden toplamda 7 oyuncuyla sahaya çıkması, Şili'nin kalitesini ortaya koyuyor.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    EKVADOR
    Ekvador'un en büyük handikapı 2009'dan beri Manchester United'da ve 2005'ten beri de milli takımda forma giyen, Ekvador denince başkentinden önce akla gelen Antonio Valencia'nın sakatlığı yüzünden turnuvaya gelememesi. Sol kanadındaki Swanseali Montero, ilerde West Hamlı Enner Valencia ve sağ bekte bu sezon İngiltere Championship'ten yükselen Watford'un oyuncusu Paredes'i de sayarsak 3 Premier lig oyuncusu bulunuyor. Premier lig takipçileri bu oyuncuları tanıyor olabilirler.

    Şili maçında ilk 11'deki oyuncuların takımlarını ve takımların liglerini tek tek sayarsak: Kaptan Ayovi(Pachuca/Meksika), Erazo(Gremio/Brezilya), Noboa(PAOK/Yunanistan), Martinez(Pumas UNAM/Meksika). Yunanistan ligi'ndeki başarılı PAOK'u saymazsak diğer takımların liglerinin çok da başarılı takımları arasında yer almadıklarını söyleyebiliriz. Noboa'nın milli takım için de önemli bir oyuncu olduğunu belirtelim. Tabi ki Meksika ligini takip etmiyorum ama bir fikir oluşturması açısından geçmiş yılların tablolarına baktığımızda Pachuca ve UNAM'ın bazen ilk 6'ya giren takımlar olduklarını fakat istikrarlı olmadıklarını görebiliyoruz. Gremio'yu birçoğunuz benden iyi biliyorsunuzdur. O da bazen 3. 4. olabilen fakat devamlı favori olmayan bir takım.

    Achilier, Lastra ve Bolanos ise Ekvador liginden Emelec'te, kaleci Dominguez ise yine Ekvador liginden LDU Quito'da oynuyor. Her iki takım da Ekvador liginin favorilerinden fakat Ekvador liginin kalitesi de tartışılır.

    Şili maçında oyuna giren yedeklere baktığımızda yine Emelec'ten Quinonez'i ve Hollanda liginin UEFA Avrupa ligine yollanan takımlarından Vitesse'de oynayan Ibarra'yı görüyoruz.

    Kısacası Ekvador takımı kadro kalitesi bakımından Şili ve Kolombiya'nın gerisinde kalmaktadır. Her turnuvanın favorisi Brezilya-Arjantin-Uruguay'ı zaten değerlendirme dışı bırakıyorum. Fakat futbolun sahada ruhla oynandığını da unutmamak gerek.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    MEKSİKA
    Meksika bildiğimiz Meksika değil çünkü 7 Temmuz'da başlayacak Gold Cup'a(Kuzey-Orta Amerika kupasının şampiyonası) daha çok önem verdiği için davetli olarak katıldığı Copa America'ya Avrupa'da oynayan sadece 4 futbolcusunu getirmiş durumda. Bunlar: Twente'de oynayan J.M. Corona, Hellas Verona'da oynayan Rafael Marquez, Atletico Madrid'den Raul Jimenez ve La Liga'nın bu sezon görece beğeni toplayan takımı Rayo Vallecano'dan Aquino. Sempatiyle izlediğimiz Chicharito, Giovani Dos Santos, Carlos Vela, Guardado gibi oyuncuları izlemek başka turnuvaya kısmet olacak. 2014 Dünya Kupası'nda dikkat çeken Meksika'nın, dikkat çeken ve Malaga'ya transfer olan kalecisi Guillermo Ochoa bile turnuvaya gelmedi. Mevcut kadrodaki en kilit oyuncu ise Barcelona yıllarından iyi tanıdığımız kaptan Marquez.

    Bolivya maçında ilk 11 başlayan isimlerden 3'ü-kaleci J.J. Corona, Dominguez ve Flores- Meksika ligi ekiplerinden Cruz Azul'da forma giyiyor. Cruz Azul 8 şampiyonluğu ile Meksika liginin 4. büyüğü. Fakat geçtiğimiz sezonu çok kötü bitirmişler. Meksika Liga MX'in 12 şampiyonluk ile en başarılı takımı ve 2015 Apertura şampiyonu, çoğumuzun duymuş olduğu Club America'dan Güenez de ortasahanın ortasında forma giyiyor. Stoper Ayala'nın takımı Tigres UANL geçen sezon Apertura'da finalinde Club America'nın rakibi olmuştu. Medina'nın oynadığı Atlas ve Vuoso'lu Chiapas, Liga MX'te geçen sezonu kendi çaplarında başarılı geçirmiş takımlar. Yedeklerden oyuna giren 10 numaralı oyuncu Montes'in takımı Leon için aynısı söylenemez fakat onlar da bir önceki sezon apertura playofflarında final oynamışlardı. (Meksika liginde bir sezon, Apertura ve Clausura olmak üzere iki sezondan oluşuyor. Her ikisinde de ilk 8'e girenler playoff oynayıp bir şampiyon belirliyor. Bir sezonda iki şampiyon çıkıyor.) Son şampiyon(2015 Clausura) Santos Laguna'dan Aldrete sol bekte. Herrera'nın takımı Pumas UNAM'dan da Ekvador'dan Martinez'i anlatırken bahsetmiştik.

    Kısacası Meksika liginden oyuncularla kurulmuş bu farklı Meksika takımı bize yıldız oyuncuların yokluğunda kendini kanıtlamak isteyecek hırslı oyuncular sunuyor fakat dün geceki maçta bunun en fazla ne kadar etkili olabileceğini de hemen hemen görmüş olduk. Aslında Paraguay ya da Ekvador gibi takımlarda iyi oyuncuların Meksika ligine yollandığını ve oynadığını gördüğümüzde, Meksika liginden oluşmuş bir kadronun bu tip takımlara karşı çok da fena olmadığını tahmin edebiliriz. Fakat turnuvanın ileri safhalarında bütün yıldızlarıyla beraber gelmiş bir Arjantin'e, bir Kolombiya'ya karşı ne yapabileceği tartışılır.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    BOLİVYA
    Güney Amerika'nın en zayıf futbol ülkesi sayabileceğimiz Bolivya'nın kadrosu genellikle Bolivya ligindeki oyunculardan oluşuyor. Bolivya ligi Güney Amerika ligleri standardlarına göre de düşük metrajlı bir lig olduğu için çok bilgi sahibi olmaya gerek yok fakat kabaca bilmek gerekirse şampiyonluk sayılarına göre ilk 5 başarılı takım şöyle: Bolivar (Campos ve kaleci Quinonez burada oynuyor), The Strongest(Chumacero, Escobar), Jorge Wilstermann(Zenteno), Blooming(sağ-sol bekler Morales ve Hurtado), Oriente Petrolero(kaptan Raldes ve M.Bejarano). Meksika maçında sahaya çıkan tüm Bolivya ligi oyuncuları bu beş takımda yer alıyordu. Fakat dışarıda oynayanlar da var.

    Mersin İdman Yurdu'nda oynayan, yakından tanıdığımız Ricardo Pedriel Türkiye'ye ilk olarak Giresunspor'a kiralık olarak gelmiş, Mersin'den önce Sivasspor'da da birkaç sezon oynamıştı. Ortasahadaki Danny Bejarano Yunan ligi ekiplerinden Panetolikos'ta oynuyor, Martin Smedberg-Dalence(İsveç'te doğup büyümüş, babası Bolivyalı) ise Göteborg'da. Daha önce Shakhtar, Werder Bremen ve Wigan'da oynamış ayrıca Brezilya ligini de gezip, son olarak Çin'den Changchun Yatai'de forma giyen ve bütün bu Avrupa-Amerika-Asya macerasına rağmen sadece 27 yaşında olan Marcelo Martins Moreno, takımın kısmi yıldızı rolünde.

    Nolursa olsun büyük takımların özrü olmaz ve tam kadro oynamasa bile Meksika Meksika'dır. Meksika karşısında 1 puanı almayı bilen Bolivya, belki de Güney Amerika'nın en zayıf iki ekibinden(diğerine de Peru ya da Paraguay denebilir) biri konumundayken bu başarı ile benim gözümde takdir kazanıyor. Hatta ilk yarıdaki toplardan biri girse ve 3 puanı alabilseler, sonraki Ekvador maçından çıkacak 1 puanı ile gruptan çıkmayı bile hedefleyebilirlerdi.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    URUGUAY
    Turnuvanın en büyük favorilerinden son şampiyon Uruguay'da Luiz Suarez Chiellini'yi ısırdıktan sonra aldığı ceza nedeniyle kadroda yok. Kadrodaki diğer en büyük isimler bulundukları mevkide dünyanın en iyi 10'u arasında olan Edinson Cavani(PSG), Diego Godin(Atletico Madrid), Fernando Muslera(Galatasaray). C.Rodriguez (A.Madrid), J.Gimenez(A.Madrid), M.Pereira(Benfica) da hepimizin tanıdığı oyuncular. Carlos Sanchez(River Plate) Liverpool(2003-2009) taraftarları arasında bilinecektir. Alvaro Pereira(Estudiantes)'yı Inter'den hatırlayanlar olacaktır. Arevalo(Tigres UANL-Meksika'dan Ayala'yı anlatırken bu takımdan bahsetmiştik) 2006'dan beri Uruguay'da oynayan, birçok başarısında emeği geçen bir oyuncu. Lodeiro(Boca Juniors) 2 sezon önce Botafogo'yu izlediğim zamanlarda şahsen beğendiğim bir futbolcu. Ve son olarak Suarez'in yokluğunu doldurmaya çalışan Rolan, Fransa Ligue 1 takipçilerinin daha iyi bileceği üzere bu sezon Bordeaux'da müthiş bir atılım yapmış.

    Jamaika maçında oyuna giren yedeklerden Arrascaeta(Cruzeiro) 10 numaralı formasıyla Uruguay'ın gelecekte çok şey beklenen genç(94'lü) oyuncularından. Bunun dışında La Liga'da birçok takım gezmiş olan Stuani(Espanyol) ve Alvaro Gonzalez(Lazio -Torino'da kiralık) de var.

    Brezilya kadrosu ile kıyasladığımızda Uruguay'da sadece orta sahanın görece zayıf olduğunu söyleyebiliriz.(Arjantin'le zaten hiçbir takımı kolay kolay kıyaslamamak gerektiğini düşünüyorum.) Oyun kalitesi olaraksa ilk yarıda Jamaika'ya karşı ezildiler ve kalite farkıyla yendiler diyebiliriz. Kısacası kağıt üzerinde en çok potansiyeli olan favorilerden biri fakat sahada iyi bir takım görüntüsü çizmeleri için biraz daha beklememiz gerekecek.



     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    JAMAİKA
    Turnuvaya davetli olarak katılan Jamaika isim ve dolayısıyla kazanma şansı olarak turnuvanın en zayıf takımı olarak görülüyordu. Uruguay maçında da pas alışverişlerinde "oley" çeken taraftarıyla turnuvaya renk katacak bir takım olduklarını gösterdiler. Fakat her şey sadece "renk katmak"tan ibaret değildi, Jamaika ilk yarıdaki mutlak gol pozisyonlarını değerlendirebilse, belki de Uruguay'dan 3 puan alacaktı. Öncelikle çok süratli bir takım ve kanatlardan çizgi üzerinden çok iyi top sürüyorlar.

    Kaleci Kerr fiziği çok güçlü ve bu cüsseye rağmen atik bir kaleci, Norveç'te Sarpsborg'da oynuyor. İngiltere Championship ekiplerinden Reading'de McCleary ve Hector; Derby Country'de Dawkins; Leeds United'da ise kaptan Austin oynuyor. Takımın 10 numarası ve göze çarpan oyuncusu McAnuff ise aslında biraz şaşırtıcı olmakla birlikte İngiltere 1.Lig'de(yani Premier lig ve Championship'in ardından gelen 3. lig) Leyton Orient'te, hatta bu sezon 2.Lig'e(4.lig) düştüler. Premier Lig'de oynayanlar ise Morgan(Leicester City) ve Mariappa(Crystal Palace). ABD Major Lig MLS'dekiler: Barnes(Houston Dynamo), Lawrence(New York Red Bulls) ve Mattocks(Kanada takımı Vancouver Whitecaps-ligde 17 takım ABD, 3'ü Kanada). ABD Major ligin bir alt kademesi olan North American Soccer League NASL'da ise yedeklerden oyuna giren Laing forma giyiyor(Kanada takımı Edmonton-ligde 9 ABD, 2 Kanada takımı var). Yine yedeklerden dahil olan Brown, kaleci Kerr gibi Norveç liginde, sezonu 3. bitiren Valerenga'da oynuyor.

    Aslında İngiltere liglerinde oynayan oyunculara baktığımızda dünyanın en tempolu ve fizik-kondisyon gerektiren liginde pişmiş/pişmekte olan oyunculardan kurulu bir kadronun küçümsenmemesi gerektiğini görüyoruz. Belki bizim için Uruguay maçı bir süprizdi fakat kendileri zaten kendilerini biliyorlardı ve emindiler. Belki Uruguay gibi bir takım için biraz abartı olsa da, daha güçsüz rakiplere karşı turnuvanın geri kalanında kesinlikle mutlak zafer parolasıyla sahaya çıkacaklardır.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    ARJANTİN
    Bu kadar çok bilindik oyuncu ve takımla Arjantin belki de açıklamak için en az çaba sarf edeceğim takım. Paraguay maçı kadrosu baz alarak ilk 11'i ve yedeklerden girenlerle birlikte oyuncular şöyle: Angel Di Maria ve Rojo (Manchester United), Agüero(Manchester City), Messi ve Mascherano(Barcelona), Banega(Sevilla), Pastore(PSG), Otamendi(Valencia), Tevez(Juventus), Higuain(Napoli), Biglia(Lazio), Garay(Zenit), Romero(Sampdoria). Burada benim takip etmediğim için bilmediğim oyuncu Rojo fakat eminim Premier lig takipçileri bileceklerdir. Otamendi ve Banega'yı da daha önce izlemedim fakat Valencia(4.) ve Sevilla(5.)'nın ligdeki pozisyonlarına bakınca aşağı yukarı bir fikrimiz oluşuyor zaten. Biglia Lazio'da önemli bir oyuncu ve Lazio sezonun ikinci yarısında Roma'dan bile daha iyi top oynayarak(bir Romalı olarak söylüyorum) 3. olmayı başardı. Diri, tempolu bir futbolu vardı Lazio'nun. Romero yıllardır Arjantin'in kalesinde ve Sampdoria'da da harika bir sezonu geride bıraktı. Arjantin'in süperstar kaleciler çıkarmadığını futbolseverler olarak zaten kabullenmiş durumdayız.

    Yukarıda bahsetmediğim Rancoglia var çünkü tanımayanlar olabileceği için ayriyeten değinmek istedim. Rancoglia 3'lü stoper oynayan Genoa'da çok önemli bir oyuncu. Genoa sezonu 6. bitirdi fakat bana kalırsa sezonu 4. bitiren Napoli'den bile daha önde bitirmeyi hakediyordu. Bu nedenle İtalya ligiyle arası olmadığı için Rancoglia'yı pek bir şeye benzetemeyen Arjantin taraftarları sağ beklerine güvensinler derim. Peki bu takımda ne eksiktir? Gözle görülebilecek pek bir şey değil. Belki diğer mevkilerin hücum hattı kadar dünyanın en iyisi olmaması bir eksiklik olarak görülebilir.(Bunu da Messi-Fanboy'luğu yapan spikerlerden tiksinen biri olarak söylüyorum)

    Paraguay'a karşı alınan beraberliği ise Arjantin'in başarısızlığından çok Paraguay'ın üstün başarısı olarak görüyorum fakat yine de turnuvanın bir favorisi olarak Paraguay'a puan kaybedilmişse burada sorgulanması gereken şeyler de vardır.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    PARAGUAY
    Paraguay'da Meksika liginde oynayan çok oyuncu var. Samudio ve P.Aguilar(Club America), P.da Silva ve Edgar Benitez(Toluca), Ortiz(Dorados de Sinaloa) ve Santa Cruz(Cruz Azul). Club America ve Cruz Azul'u Meksika'da anlatmıştık. Toluca'yı kısaca anlatmak gerekirse Liga MX'te 3. en çok şampiyon olan takımdır. Dorados ise zirveye oynayan bir Ascenso MX(Meksika 2.ligi) takımı. Önemli oyuncularından yardımcı kaptan Victor Cacares Flamengo'da. Kaptan Santa Cruz'u ise eski Bayern Münich'ten hatırlayacaksınızdır. Hala Avrupa'da oynayanlara baktığımızda: N.Valdez(Eintracht Frankfurt), Bobadilla(Augsburg), D.Gonzalez(Basel) ve Barrios(Spartak Moskova). Arjantin'dekilerden Ortigoza San Lorenzo'da, M.Cacares ise Newell's Old Boys'ta. San Lorenzo son birkaç sezondur şampiyonluğa oynuyor ve oluyor da, Newell's Old Boys ise son iki sezondur orta sıra takımı olmasına rağmen hemen öncesinde şampiyonluğa oynamış ve olmuş bir takım. Arjantin ligi de Meksika'nın Apertura Clausura sistemi gibi Inicial ve Final diye 1 senede 2 sezon içeriyor fakat 8li playoff olmadan bunların 1. olan takımları sene sonu final maçı oynuyor. Fakat önce bu finalin kazananı o senenin tek şampiyonu sayılırken daha sonra her sezonun 1.si tek başına şampiyonluk kazanmış sayıldı. Takımlardan şampiyonluk ünvanı alındı verildi, işler karıştı.

    Son olarak kaleci Antony Silva'nın Kolombiya'nın zirveye oynayan takımlarından Independiente Medellin'i oynuyor. Malesef Trabzonsporlu Oscar Cardozo sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamıyor. Her ne kadar 10 takımdan oluşan tek gruplu Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde sonuncu olup 2014'te Brezilya'ya gidemese de Paraguay'ın çok değil 4-5 sene öncesine kadar çok iyi bir futbol ülkesi olduğunu biliyoruz. Arjantin maçında Nelson Valdez ceza sahası dışından müthiş bir füze sıkarak takımını öne geçirdi, Barrios ise sonradan girdiği oyunda skora dengeyi getirdi. Bu ekip bize neler yapabileceğini göstermiş oldu. Fizikleri ve markaj altında top hakimiyetleri inanılmaz güçlü. Daha önce Bolivya'dan bahsederken "Peru ya da Paraguay'la birlikte şu Güney Amerika'nın en zayıf takımı" diye bir ifade kullanmıştım, Paraguay tükürdüğümü yalatacak gibi.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    KOLOMBİYA
    Kolombiya'da şahsen benim çok beğendiğim Inter'li Fredy Guarin sakatlığı yüzünden turnuvaya gelemese de, Brezilya ile aynı kalitede bir kadro bulunuyor ve hatta Uruguay bu iki takımdan bir tık geride duruyor. Yıldız kadronun ileri kanadında: James Rodriguez(Real Madrid) ve Cuadrado(Chelsea) bulunuyor. Bu ikili 2014 Dünya Kupası'nda büyük patlama yapıp şimdiki takımlarına transfer olmuşlardı. Daha ilerde Radamel Falcao(Manchester United), Bacca(Sevilla) ve Jackson Martinez(Porto) var. Jackson Martinez ilk maç yedekteydi, Falcao-Bacca ikilisi oynadı. Bu sezon UEFA Avrupa ligi kupası Bacca'nın ellerinde kalkmıştı. Yedeklerde ayrıca Ibarbo(Roma) ve Teo Gutierrez(River Plate) gibi hücum anlamında sağlam takviyeler var. Orta bölgede ise Edwin Valencia(Santos) ve Carlos Sanchez(Aston Villa), Guarin'in yokluğunda orayı nasıl idare edecekler bilinmez. Santos geçen sezonu 9. bitirdi, bu sezona ise kötü bir başlangıç yaptı ve düşme hattında bulunuyor.

    Sol bekte Armero Flamengo'da. Flamengo'nun ligdeki durumu her iki sezonda da Santos'la hemen hemen aynı. Stoper'deki Murillo(Granada) ise milli takımda henüz yeni yeni forma giyiyor ve 23 yaşında. Bu turnuva onun için önemli bir sınav olacak. Öbür stoper ve sağ bek ise Zapata(Milan) ve Zuniga(Napoli). Kaleci ise Arsenal'de bu sezon Szczesny'den kaleyi devralan, 2014 Dünya Kupası'nın flaş isimlerinden David Ospina. Venezuela maçında yedeklerden oyuna giren Cardona'yı da unutmamak gerek. 22 yaşındaki oyuncu da milli takımın yenilerinden olup, Meksika'da Monterrey'de oynuyor. Monterrey 2011'den 2013'e kadar 3 sene üst üste CONCACAF Şampiyonlar ligi'ni kazanmış fakat 2015 Apertura'da 6. olup yarı final oynamış, Clausura'da ise 12. olmuş, yerel ligde aynı başarıyı gösterememiş yani.

    Kısacası Kolombiya şüphesiz turnuvanın favorilerinden olan, çıkardığı altın jenerasyonla, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu Falcao(25 gol) olmaksızın çıktığı Dünya Kupası çeyrek finalinden sonra, şimdi de kaptan Falcao önderliğinde Copa America'nın peşine düşmüş bir takım. Venezuela maçında çok sönük kaldılar ve kaybettiler. Umarım çabuk toparlanırlar.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    VENEZUELA
    Venezuela özellikle Kolombiya'yı yendikten sonra çok heyecan veren bir takım. Kaptan Juan Arango ile ilgili anlatacak çok şey var. Milli takım tarihinin en çok forma giyen(125 kez) ve en çok gol atan(23) oyuncusu. Borussia Mönchengladbach'ta oynadığı sıralarda bir maçını izlemiştim ve çok beğenmiştim. O zamandan beridir bildiğim tek Venezuelalı futbolcuydu. 4 senelik M'gladbach macerasından önce bir 4 sene de Real Mallorca'da oynamış Arango. 35 yaşında olmasını rağmen hala takımın yaratıcılık yükünü sırtlanıyor. Şu an ise Meksika'nın Tijuana takımında oynuyor. Tijuana son 4 senede(8 ayrı sezonda) 1 key şampiyon olmuş, birkaç kez de playoff'a kalmış bir takım fakat zaten Arango da artık emekli olmaya yaklaşan bir futbolcu.

    Bir diğer çok önemli oyuncu Rusya şampiyonu Zenit'in forveti Rondon, Kolombiya maçında da golü atan oyuncu oldu. Sol bek Amorebieta(Middlesbrough) da güvenilen isimlerden. Kaleci Baroja Caracas'ta oynuyor.(Venezuela'nın başkenti de Caracas şehri.) Caracas 11 şampiyonluk ile Venezuela liginin en başarılı takımı. Stoper Tunez Tayland liginden Buriram United adlı bir takımda oynuyor. Öbür stoper Vizcarrondo(Nantes) ve sağ bek Rosales(Malaga). Ortada oynayan Seijas(Santa Fe) ve Rincon(Genoa). Roncaglia'yı anlatırken Genoa'ya zaten değinmiştim. Santa Fe ise Kolombiya liginin şampiyonluk sayısı bakımından 5. takımı. Son 4 senede(Meksika ve Arjantin ligi gibi 1 senede 2 sezon var) 2 şampiyonluğu var. Forvet arkası oynayan 3'lüden solda oynayan Guerro'nun takımı Atletico Nacional de Kolombiya liginde Millonarios'la birlikte en çok şampiyon olan takım. O 3'lünün ortasında Juan Vargas, sağında ise Ronald Vargas(AEK Atina) var. 2 sezon önce ekonomik batak nedeniyle 3. lige düşürülen AEK Atina, seneye tekrar Yunanistan Süper Lig'ine dönecek.

    Yedeklerden oyuna giren 11 numaralı C.Gonzalez'in takımı Deportivo Tachira Venezuela'nın Caracas'tan sonraki 2. en başarılı takımı. Cichero(Mineros) ve Lucena(La Guaira) da Venezuela liginde oynuyor.

    Venezuela milli takım tarihine baktığımızda hiç Dünya Kupası'na katılamamasıyla belki de kıtadaki en kötü karneye sahip takım. Fakat 2011 Copa America'da 4. olmalarıyla makus talihini yenerek 4 yıldır çıkışta olan bir takım. Baktığımızda maçın kaderini değiştirebilecek yetenekler de kadroda mevcut. Keyifli maçlar izleteceğe benziyor.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    BREZİLYA
    Brezilya 2014 Dünya Kupası'nda ev sahibi olmasa belki de favori gösterilemeyecekti ve 7-1'lik Almanya mağlubiyeti de bunun bir göstergesi. O turnuvadan 1 yıl sonra tekrar bir prestij kazanma şansı olacak bu turnuva ama görünen o ki Brezilya'nın yıllardır tamamlayamadığı 9 numaralı forvet eksiği hala devam ediyor. Hatta Ronaldo'dan sonra yerini doldurmaya çalışan isimlerin büyüklüğü gittikçe azalıyor. Peru maçında sahaya çıkan 9 numaralı Diego Tardelli, Çin liginden Shandong Luneng'de oynuyor.

    Tardelli'nin ardındaki 3'lü Neymar(Barça), Fred(Shakthar Donetsk) ve Willian(Chelsea). Ortasahanın göbeğinde ise Fernandinho(Man.City) ve Elias(Corinthians) oynuyor. Şüphesiz Brezilya'nın kilit oyuncusu Neymar. Peru maçında direksiyonun onun ve Willian'ın elinde olması, Neymar'ın 1 gol 1 asistle maçı bitirmesi de bunun bir göstergesi. Brezilya'da en çok yıldız topluluğu olan mevkinin defans olması Sambacıların ekolü düşünüldüğünde baya tezat bir durum. Filipe Luis(Chelsea), David Luiz(PSG), Miranda(Atletico Madrid) ve Dani Alves(Barça) Brezilya'nın savunma hattını oluşturuyor. Kalede ise Botafogo'nun tecrübeli kalecisi, Trabzonspor ve Konyaspor'dan da tanıdığımız Jefferson var. Yedeklerden oyuna girip golü atan Douglas Costa(Shakthar), Firmino(Hoffenheim) ve Everton Ribeiro(Al-Ahri/Birleşik Arap Emirlikleri) milli takımda yeni yeni oynayan oyuncular. Fred de öyle.

    Düşündüğümüzde Brezilya ismine yakışmayan bir dönemden geçiyor gibi görünseler de, iyi başarıları her zaman her mevkisi mükemmel takımlar yapmıyor. Fakat oyun anlamında kötüyken çok bir şey yapmak da mümkün değil. Peru'nun da zaman zaman maça ortak olduğunu göz önünde bulundurursak 90+'da gelen golle galibiyeti alabilen Brezilya'nın çabuk toparlaması lazım.


     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

    PERU
    Peru Güney Amerika'nın şu an en zayıf takımlarından biri, altın dönemi ise 70lerde yaşamış. Brezilya maçındaki performansı ise umut vaat ediyor. En iyi oyuncuları Jefferson Farfan(Schalke), Juan Vargas(Fiorentina), Luis Advincula(Vitoria Setubal-orta sıra Portekiz ligi takımı), Zambrano(Eintracht Frankfurt). Tabi diğer takımları anlatırken sadece Farfan ününe sahip oyuncuları "iyi" kategorisine sokarım ama Peru FIFA'da da menejerliğini yaptığım bir takım olduğu için takıma karşı duygusal bir bağım var. Oyuna sonradan giren defans oyuncusu Yotun da Malmö'de, kanat olan Carillo Sporting Lisbon'da ve Reyna da 2.Bundesliga'dan Leipzig'de oynuyor.

    Zambrano'nun solundaki diğer stoper Ascues Peru takımı Melgar'da. Ortasahanın ortasındaki Ballon ve kaptan Lobaton da bir Peru takımı olan Sporting Cristal'da. İlerdeki Joel Sanchez Universidad San Martin'de, Brezilya maçında golü atan Cueva ise Alianza Lima'da. İki takım da Peru liginde. Son olarak santrafor Guerrero Flamengo'da oynuyor. Daha önce bahsettik mi hatırlamıyorum ama Flamengo son birkaç sezondur orta sıra takımı olmaktan kurtulabilmiş değil. Peru ligindeki takımların durumuna kabaca bakmak gerekirse, şampiyonluk sayısına göre takımlar sırayla şöyle: Universitario, Alianza Lima, Sporting Cristal. Universidad San Martin 3 şampiyonluk ile 6. sırada. Melgar'ın da 1 şampiyonluğu bulunuyor ve geçen sezon Apertura'yı 2. bitirmiş. Peru liginde de Apertura ve Clausura olmak üzere 2 iç sezon oynanıyor ama bu uygulamayı yapan diğer Orta-Güney Amerika liglerinden farklı olarak 1. bitirenler sene sonu maç oynayıp sadece tek şampiyon belirliyor, her sezon 2 şampiyon çıkmıyor.

    Turnuva öncesi Peru'ya hiç ihtimal vermeyerek tuttuğum takımı Kolombiya olarak seçmiştim ama C grubunun ilk maçlarının oynandığı gün gerçekten beni utandırarak Brezilya karşısında zaman zaman maça ortak oldular, buna karşın Kolombiya ise Venezuela karşısında kötü oynayarak mağlup oldu. Özellikle Peru-Venezuela maçında dengeler kimin tarafında olacak merak ediyorum. Grupta 3. olanların da çeyrek final şansı olan turnuvada her maç, her puan çok kritik ve Peru da 90. dakikaya kadar Brezilya'ya karşı maçı 1-1 getirmiş bir takım olarak bir sonraki turun taliplerinden.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    GRUP MAÇLARI


    1. GRUP MAÇLARI



    Şili - Ekvador 12.06.2015 02:00 (2-0) - A GRUBU



    Şili Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Beausejour > Vargas (46')
    Valdivia > Fernandez (68')
    Aranguiz > Pizarro (85')

    Sarı Kartlar: Jara (32'), Fernandez (74')
    Kırmızı Kartlar: Fernandez (90'+)


    Ekvador Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Lastra > Quinonez (68')
    Martinez > Ibarra (79')

    Sarı Kartlar: Martinez (24'), Lastra (42')

    Maç Özeti:



    67. dakikada ceza sahası içinde düşürülen Arturo Vidal, kendi yarattığı penaltıyı gole çevirdi. Son dönemlerin en önemli penaltıcılarından biri olarak gösterilen Şilili, Juventus'ta da penaltıları kullanan oyuncuydu zaten. Oyuna sonradan giren Napolili Eduardo Vargas 84'te skoru garantiye alırken, 90+'da oyuna sonradan girmiş olan Fiorentina oyuncusu Matias Fernandez'in kırmızı kart yemesiyle birlikte Şili'de 3 İtalya ligi oyuncusu maça imzasını atmış oldu.

    Maç Sonu Yorumları:



    Vidal: Tabi ki ilk oyun her zaman karmaşıktır. Gergindik. Başlangıçta biraz daha zorluydu, ama sakin kaldık ve 3 puanı aldık. Gruplardaki en önemli şey skordur. Bu nedenle gerçekten mutluyuz ve geliştirmeye çalışacağız. Birçok şeyi geliştirmeye çalışacağız. Bu Copa America'daki sadece ilk maçımızdı bu nedenle iyi bir oyun çıkarmak zordu. Üzerine daha fazla koymak zorundayız ve bunun üzerinde çalışacağız. Kazandık, ve en önemlisi bu.



    Sampaoli: Çok muhteşem olmasa da Şili iyi bir zafer kazandı ve kesinlike maç boyunca üstündü. Fazlasıyla markaja alınmasına rağmen Alexis Sanchez hep kontrole sahipti. Birkaç pozisyon yarattı ve rakibi hep rahatsız etti. Bence Alexis turnuvadaki en iyi oyunculardan biri.

    Bana Arturo Vidal'in nasıl oynayacağını söyleseydiniz, buna inanmızdım. Karışık bir yolculuktan sonra maç için tam zamanında geldi. Hazırlanmak için yeterince zaman olmadan... Bu durumdan memnun olduğunu sanmıyorum, fakat oyun içerisinde hayati önem taşıdı çünkü penaltıyı kazandı ve gole çevirdi. Bizim için çok önemliydi.

    Tutukluluğumuzun sebebinin ilk maç olması olduğunu düşünmüyorum. Maça hakim olan taraf olmak istedik böylece kontra-ataklarla geldiler çünkü topu iyi geri kazanamadık. Ekvador daha çok canımızı yakmadığı için şanslıydık.



    Meksika - Bolivya 13.06.2015 02:30 (0-0) - A GRUBU



    Meksika Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Herrera > R.Jimenez (61')
    R.Marquez > Aquino (64')
    Medina > Montes (81')

    Sarı Kartlar: Flores (90')


    Bolivya Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Campos > Escobar (71')
    Pedriel > M.Bejarano (85')

    Sarı Kartlar: D. Bejarano (33'), Escobar (89')

    Maç Özeti:



    Normal şartlarda rahat bir favori olarak çıkacağı maçta, 7 Temmuz'daki Golden Cup nedeniyle çok önemli oyuncularını getirmeyen Meksika, Bolivya karşısında net bir pozisyon dahi bulamadı. İlk yarıda Bolivya'dan Pedriel'in bir topu direkten döndü, Campos'un sert bir şutunda ise Meksika kalecisi Corona takımını ipten aldı. İkinci yarıda her ne kadar Meksika birkaç tehlike yaratsa da maç golsüz beraberlikle sonuçlanmış. Şahsen ben bile ilk yarı bitince sıkılıp kapamıştım.



    Uruguay - Jamaika 13.06.2015 22:00 - B GRUBU



    Maç Öncesi Yorumları:




    Tabarez: Küresel futbol çok eşit ve hangi maç olursa olsun kazanmak zor. Kolay maçlar yok. Yeteneksiz takım yok. Bu yüzden öbür takımlarla ilgili bir kanıya varmadan önce grupların ilk maçlarından sonra ne olduğunu görmemiz gerek. Pazar günü bütün takımlar birer kez oynadıktan sonra hangi standardda oynadıkları hakkında daha iyi bir fikrimiz olacaktır.

    İlk maçları uzun süredir kazanmadığımıza dair bazı istatistikler var. Ben hiçbir Copa America'nın ilk maçını kazanmadım ama biz birçok şey başardık bu yüzden ilk maçtan yola çıkarak sonuçlar çıkartamayız.

    Bazı gerçekler vardır, insanlar bunları analiz edip kendi sonuçlarına varabilirler. Bu tür şeyleri her zaman değerlendirmeye alırım çünkü bu futbolun doğasında vardır.


    Uruguay Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    C.Rodriguez > Arrascaeta (64')
    C.Sanchez > Stuani (73')
    Lodeiro > A.Gonzalez (86')

    Sarı Kartlar: J.Gimenez (59'), Godin (84')


    Jamaika Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Dawkins > Laing (54')
    Mattocs > Brown (75')

    Sarı Kartlar: McAnuff (27')

    Maç Özeti:




    Suarez'siz Uruguay, mutlak favori olarak çıktığı maçta hiç beklenmedik bir Jamaika'yla karşılaşıyor ve ilk yarıda hem taraftarıyla hem de oynadığı futbolla üstünlük kuran Jamaika son vuruşlardaki beceriksizliklerinin kurbanı oluyorlar. İkinci yarıda ise Uruguay kendine geliyor ve daha az pozisyon verip daha çok pozisyon kazanıyor, Cristian Rodriguez'in 52'de attığı gol, maçın sonuna kadar egale edilemiyor.



    Arjantin - Paraguay 14.06.2015 00:30 (2-2) - B GRUBU



    Arjantin Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Pastore > Tevez (75')
    Agüero > Higuain (76')
    Banega > Biglia (80')

    Sarı Kartlar: Roncaglia (41'), Otamendi (83')


    Paraguay Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Ortiz > D.Gonzalez (46')
    Bobadilla > E.Benitez (66')
    Santa Cruz > Barrios (79')

    Sarı Kartlar: Aguilar (24'), Ortiz (39'), D.Gonzalez (48'), V.Cacares (74'), Barrios (90')

    Maç Özeti:




    Turnuvanın favorilerinden ve belki de hücum hattı en güçlü ekip Arjantin, 29'da Agüero'nun kaleciyi geçip attığı golle öne geçerken, 36'da Di Maria'nın kazandırdığı penaltıyı Messi'yle gole çevirerek galibiyeti perçinliyor. 2-0. Turnuvanın başından beri ilk kez maça favori olarak çıkan takımın favori gibi oynadığı bir maça şahit oluyoruz derken 60. dakikada Valdez'in füzesi Paraguay'ı umutlandırıyor, Barrios ise 90'da gelişine yaptığı vuruşla Arjantin'den 1 puanı söken isim oluyor.



    Kolombiya - Venezuela 14.06.2015 22:00 (0-1) - C GRUBU



    Kolombiya Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    C.Sanchez > Cardona (63')
    Bacca > Gutierrez (72')
    J.Rodriguez > J.Martinez (82')

    Sarı Kartlar: C.Sanchez (54'), Zuniga (71'), J.Rodriguez (86')


    Venezuela Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Seijas > Lucena (75')
    R.Vargas > C.Gonzalez (78')
    J.Arango > Cichero (86')

    Sarı Kartlar: Seijas (18'), Amorebieta (24'), Lucena (74'), Vizcarrondo (83')

    Maç Özeti:



    Mutlak favori olarak görüldüğü maçta Kolombiya, rakip kalede maç boyunca neredeyse hiçbir etkinlik gösteremezken, iyi bir futbol oynayan Venezuela 60. dakikada Rondon'un golüyle öne geçtiği maçı 1-0 galip bitiriyor. 9 numaralı forvet Rondon ise maç sonunda gözyaşlarına hakim olamıyor.


    Brezilya - Peru 15.06.2015 00:30 (2-1) - C GRUBU



    Brezilya Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Diego Tardelli > Douglas Costa (66')
    Firmino > Fred (75')
    Willian > Everton Ribeiro (87')

    Sarı Kartlar: Neymar (45'), Filipe Luis (57')


    Peru Kadrosu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Değişiklikler:
    Cueva > Reyna (82')
    Carillo > J.Farfan (83')
    J.Vargas > Yotun (88')

    Sarı Kartlar: Guerrero (30'), J.Vargas (83')

    Maç Özeti:



    C grubunun en zayıf ekibi Peru karşısına çıkan Brezilya, savunmada bir hata sonrası Cueva'nın 3. dakikada attığı golle ani bir şoka girerken, umutlanan Peru da Neymar'ın 5. dakikada kafa golüyle verdiği cevap sonrası şok durumuna geçti. Daha sonra toparlanan ve topla oynama oranı fena olmayan, çoğu zaman da maça ortak olan Peru, maçın son bölümlerine girerken top hakimiyetini rakibe bırakıp savunmaya çekilince Neymar'a çok fazla oyun kurma şansı vermiş oldu ve onun hazırladığı topta Douglas Costa, 90+'da golü atıp galibiyeti Brezilya'ya getirdi.



    2. GRUP MAÇLARI



    Ekvador - Bolivya 16.06.2015 00:00 (2-3) - A GRUBU



    Ekvador Kadrosu

    GK 23 Alexander Domínguez
    RB 4 Juan Carlos Paredes
    CB 21 Gabriel Achilier
    CB 3 Frickson Erazo
    LB 10 Walter Ayoví (c)
    DM 6 Christian Noboa
    DM 15 Pedro Quiñónez
    RM 9 Fidel Martínez
    AM 8 Miller Bolaños
    LM 7 Jefferson Montero
    CF 13 Enner Valencia

    Değişiklikler:
    P.Quinonez > Ibarra (46')
    Martinez > Cazares (46')
    Paredes > Angulo (86')

    Sarı Kartlar: P.Quinonez (38'), Erazo (43')


    Bolivya Kadrosu

    GK 1 Romel Quiñónez
    RB 2 Miguel Hurtado
    CB 16 Ronald Raldes (c)
    CB 22 Edward Zenteno
    LB 4 Leonel Morales
    RM 18 Ricardo Pedriel
    CM 3 Alejandro Chumacero
    CM 6 Danny Bejarano
    LM 8 Martin Smedberg-Dalence
    AM 11 Damián Lizio
    CF 9 Marcelo Martins Moreno

    Değişiklikler:
    Pedriel > Coimbra (57')
    Lizio > Bejarano (72')
    Moreno > D.Miranda (88')

    Sarı Kartlar: Zenteno (38'), M.Hurtado (45'), R.Quinonez (62')

    Maç Özeti:



    İlk maçında Meksika'yla berabere kalarak süpriz yapan Bolivya, bu maçta da tarih yazmaya devam ediyor. Smedberg-Dalance'nin açtığı kornerde kafayı vuran kaptan Raldes daha 5. dakikada skoru 1-0 yapıyor. İlk golün asistini yapan Dalance, 18. dakikada ceza sahası dışında çok güzel falso vererek yaptığı vuruşta skoru 2-0 yapıyor. Ardından Ekvador lehine tartışmalı bir penaltı veriliyor. Enner Valencia topu ağlarla buluşturmasına rağmen topa vurulmadan önce ceza sahasına giren Ekvadorlu bir oyuncu yüzünden vuruş tekrarlanıyor ve kaleci R.Quinonez bu sefer topu kurtarıyor. 43. dakikada ise Ekvador lehine verilen penaltıda Moreno golü atıyor, Bolivya soyunma odasına 3-0 önde giriyor. İkinci yarıda en azından beraberlik arayan Ekvador 48'de Enner Valencia'yla ve 82'de Bolanos'un harika golüye ümitlense de skoru eşitleyemiyor. Bolivya yıllar sonra Copa America'da galibiyet alıyor ve yıllar sonra dışarıda maç kazanıyor. 97'de Copa America'da final oynayan Bolivya, yeniden toparlanma sürecine girdiklerinin sinyallerini veriyor olabiliyor.



    Şili - Meksika 16.06.2015 02:30 (3-3) - A GRUBU



    Şili Kadrosu

    GK 1 Claudio Bravo (c)
    CB 17 Gary Medel
    CB 18 Gonzalo Jara
    CB 3 Miiko Albornoz 87' >
    RM 4 Mauricio Isla
    CM 21 Marcelo Díaz 71' >
    CM 20 Charles Aránguiz
    LM 8 Arturo Vidal
    AM 10 Jorge Valdivia
    CF 11 Eduardo Vargas 85' >
    CF 7 Alexis Sánchez

    Değişiklikler:
    DF 2 Eugenio Mena 71' <
    FW 9 Mauricio Pinilla 85' <
    MF 15 Jean Beausejour 87' <

    Sarı Kartlar: Vidal (37'), Pinilla (90')


    Meksika Kadrosu

    GK 1 Jesús Corona (c)
    CB 14 Juan Carlos Valenzuela
    CB 3 Hugo Ayala
    CB 2 Julio Domínguez
    RWB 15 Gerardo Flores
    LWB 16 Adrián Aldrete 71' >
    CM 5 Juan Carlos Medina 64' >
    CM 6 Javier Güemez
    AM 7 Jesús Manuel Corona 77' >
    CF 19 Matías Vuoso
    CF 9 Raúl Jiménez

    Değişiklikler:
    MF 11 Javier Aquino 64' <
    DF 13 Carlos Salcedo 71' <
    MF 17 Mario Osuna 77' <

    Maç Özeti:



    Gruptaki en güçlü iki takımın maçında, 21. dakikada Vuoso'nun golüne 22'te Vidal karşılık veriyor. 29. dakikada Meksika'yı tekrar öne geçiren R.Jimenez'e ise 42'de Arturo Vidal'in asistiyle Eduardo Vargas karşılık veriyor. 55. dakikada kendi kazandırdığı penaltıyı gole çeviren Vidal Şili'yi ilk kez öne geçirirken, Vuoso 66'da tekrar beraberliği buluyor ve maç bu skorla sonuçlanıyor. 3-3. Bu maçtan sonra Vidal 2 gol 1 asistle(geçen maçta da 1 golü vardı) takımı için ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor ve belki de turnuvanın oyuncusu olma yolunda büyük bir adım atıyor. Meksika'da ise sadece Meksika liginden oyuncuların çağrılmasından faydalanarak ilk kez önemli bir müsabakada milli forma şansı bulan 33 yaşındaki Vuoso, attığı 2 golle belki de sonraki önemli milli müsabakalardan birine daha dahil olabilmek için şansını arttırıyor.



    Paraguay - Jamaika 17.06.2015 00:00 (1-0) - B GRUBU



    Paraguay Kadrosu

    GK 12 Antony Silva
    RB 5 Bruno Valdez
    CB 14 Paulo da Silva
    CB 4 Pablo Aguilar
    LB 6 Miguel Samudio 77' >
    RM 10 Derlis González
    CM 20 Néstor Ortigoza
    CM 15 Víctor Cáceres
    LM 11 Édgar Benítez 86' >
    CF 7 Raúl Bobadilla 75' >
    CF 9 Roque Santa Cruz (c)

    Değişiklikler:
    FW 18 Nelson Haedo Valdez 75' <
    DF 2 Iván Piris 77' <
    MF 16 Osmar Molinas 86' <

    Sarı Kartlar: B.Valdez (59')


    Jamaika Kadrosu

    GK 1 Duwayne Kerr
    RB 19 Adrian Mariappa
    CB 3 Michael Hector
    CB 4 Wes Morgan
    LB 20 Kemar Lawrence
    CM 17 Rodolph Austin (c)
    CM 10 Jobi McAnuff
    RM 22 Garath McCleary
    AM 15 Je-Vaughn Watson 57' >
    LM 18 Simon Dawkins 80' >
    CF 9 Giles Barnes 62' >

    Değişiklikler:
    MF 5 Lance Laing 57' <
    FW 6 Deshorn Brown 62' <
    FW 11 Darren Mattocks 80' <

    Sarı Kartlar: Austin (8'), W.Morgan (16')

    Maç Özeti:



    Arjantin karşısında çok iyi oynamasa da bireysel öne çıkışlarla 3 puanı almasını bilen Paraguay'la; Uruguay karşısında şaşırtıcı bir mücadele vererek 1 farkla kaybeden Jamaika'nın karşı karşıya geldiği maçta, kaleci Kerr'in hatasında ve Edgar Benitez'in çabasında 36. dakikada maç 1-0 oluyor ve bu skorla da bitiyor. Keyifsiz geçen ve aslında Paraguay'ın da iyi oynayamadığı maçta belki de tek göz dolduran Bobadilla'nın performansı oluyor.



    Arjantin - Uruguay 17.06.2015 00:00 (1-0) - B GRUBU



    Arjantin Kadrosu

    GK 1 Sergio Romero
    RB 4 Pablo Zabaleta
    CB 2 Ezequiel Garay
    CB 17 Nicolás Otamendi
    LB 16 Marcos Rojo
    RM 6 Lucas Biglia
    CM 14 Javier Mascherano
    LM 21 Javier Pastore 79' >
    RW 10 Lionel Messi (c)
    CF 11 Sergio Agüero 82' >
    LW 7 Ángel Di María 89' >

    Değişiklikler:
    MF 19 Éver Banega 79' <
    FW 18 Carlos Tevez 82' <
    MF 8 Roberto Pereyra 89' <

    Sarı Kartlar: Mascherano (45+1'), Rojo (71'), Romero (84')


    Uruguay Kadrosu

    GK 1 Fernando Muslera
    RB 16 Maxi Pereira
    CB 2 José Giménez
    CB 3 Diego Godín (c)
    LB 6 Álvaro Pereira
    RM 20 Álvaro González
    CM 17 Egidio Arévalo Ríos
    CM 14 Nicolás Lodeiro 70'
    LM 7 Cristian Rodríguez 64'
    CF 9 Diego Rolán
    CF 21 Edinson Cavani

    Değişiklikler:
    MF 5 Carlos Sánchez 64'
    FW 8 Abel Hernández 70'

    Sarı Kartlar: Lodeiro(31'), Godin (65'), A.Pereira (86')

    Maç Özeti:



    Gruptaki en önemli maçta, hatta normal şartlar altında erken final diyebileceğimiz maçta, Uruguay yine Jamaika maçında olduğu gibi beklenenin çok altında bir performans ortaya koydu. Takımın sadece 1 farkla yenilmesindeki en önemli etken ise kaleci Muslera oldu. Rakibine göre zaman zaman ezici bir oyun oynayan Arjantin de aslında çoğu zaman Messi ve Di Maria'nın ayağından çıkacak pozisyonlara fazlaca bel bağlamasından dolayı beklenenin bir tık altında oynadı. İlk yarıda pek etkili olmaya Sergio Agüero 56. dakika harika bir kafa golüyle skoru belirleyici golü attı. 1-0.



    Brezilya - Kolombiya 18.06.2015 03:00 (0-1) - C GRUBU



    Brezilya Kadrosu

    GK 1 Jefferson
    RB 2 Dani Alves
    CB 3 Miranda
    CB 14 Thiago Silva
    LB 6 Filipe Luís
    CM 8 Elias 76' >
    CM 5 Fernandinho
    RM 19 Willian 69' >
    AM 10 Neymar (c)
    LM 17 Fred 46' >
    CF 11 Roberto Firmino

    Değişiklikler:
    MF 21 Philippe Coutinho < 46'
    MF 7 Douglas Costa < 69'
    FW 9 Diego Tardelli < 76'

    Sarı Kartlar: Fernandinho (34'), R.Firmino (41'), Neymar (45')
    Kırmızı Kartlar: Neymar (90+4')


    Kolombiya Kadrosu

    GK 1 David Ospina
    RB 18 Juan Camilo Zúñiga
    CB 2 Cristián Zapata
    CB 22 Jeison Murillo
    LB 7 Pablo Armero
    RM 11 Juan Cuadrado
    CM 6 Carlos Sánchez
    CM 5 Edwin Valencia 80' >
    LM 10 James Rodríguez
    CF 19 Teófilo Gutiérrez 76' >
    CF 9 Radamel Falcao (c) 68' >

    Değişiklikler:
    FW 16 Víctor Ibarbo 68' <
    FW 17 Carlos Bacca 76' <
    MF 15 Alexander Mejía 80' <

    Sarı Kartlar: Gutierrez(19')
    Kırmızı Kartlar: Bacca (90+4')

    Maç Özeti:



    Brezilya Peru maçından farklı olarak forvette Hoffenheim'lı Roberto Firmino ile çıkarken, Kolombiya da Venezuela maçından farklı olarak ikili forvette Falcao'nun yanında Bacca yerine Teo Gutierrez ile çıktı. Bacca ve Jackson Martinez'den en az ikisinden birinin ilk 11'de başlamaması şaşırtıcı oldu fakat hocanın daha iyi bildiği bir şey vardır diyelim. Kolombiya Venezuela maçına göre çok daha iyi bir futbol oynadı. Frikiklerde hep ileri çıkan stoper Murillo, 36. dakikada frikikte boşta kalan topu bitirip skoru belirleyen golü attı. Daha sonra Kolombiya ceza sahasındaki net bir pozisyonda, Ospina'nın kurtarışından sonra Neymar topu eliyle içeri göndermeye çalıştığı gerekçesiyle sarı kart yedi ve bu andan itibaren hakeme kendisinin maç sonunda söylediği tabiriyle "uyuz" olmaya başladı. 90+4'te hakem düdüğü çaldıktan sonra Neymar topu gelişigüzel vurdu ve Zuniga'ya çarptı, Zuniga dramatik bir şekilde kendini yere attı. Burada kasıt var mıydı yok muydu bilinmez ama hemen ardından Murillo gelip Neymar'ı yatıştırmaya çalışırken kafasını Neymar'ın kafasına dayayınca Neymar bunu bir şekilde ofansif algıladı(ya da gerçekten ofansifti, Murillo tam olarak ne söyledi bilmiyoruz) ve Murillo'ya kafa attı. Arkadan Bacca gelip Neymar'ı itince hem Neymar hem de Bacca kırmızı kart yedi.



    Peru - Venezuela 19.06.2015 02:30 (1-0) - C GRUBU



    Peru Kadrosu

    GK 1 Pedro Gallese
    RB 17 Luis Advíncula
    CB 5 Carlos Zambrano
    CB 22 Carlos Ascues
    LB 6 Juan Manuel Vargas
    RM 20 Joel Sánchez
    CM 21 Josepmir Ballón
    CM 16 Carlos Lobatón 46' >
    LM 8 Christian Cueva 83' >
    CF 14 Claudio Pizarro (c) 89' >
    CF 9 Paolo Guerrero

    Değişiklikler:
    FW 11 Yordy Reyna 46' <
    MF 7 Paolo Hurtado 83' <
    DF 19 Yoshimar Yotún 89' <

    Sarı Kartlar: Ballon (35'), Lobaton (37'), Guerrero (69')


    Venezuela Kadrosu

    GK 1 Alain Baroja
    RB 16 Roberto Rosales
    CB 4 Oswaldo Vizcarrondo
    CB 3 Andrés Túñez
    LB 5 Fernando Amorebieta
    CM 8 Tomás Rincón
    CM 13 Luis Manuel Seijas 82' >
    RM 10 Ronald Vargas 37' >
    AM 18 Juan Arango (c) 73' >
    LM 15 Alejandro Guerra
    CF 9 Salomón Rondón

    Değişiklikler:
    DF 6 Gabriel Cichero 37' <
    FW 17 Josef Martínez 73' <
    FW 7 Miku 82' <

    Sarı Kartlar: Cichero (88')
    Kırmızı Kartlar: Amorebieta (30')

    Maç Özeti:



    Brezilya maçına 4-5-1 çıkan Peru, bu maça Guerrero'nun yanına tecrübeli Bayern Munich'li Claudio Pizarro'yu koyarak 4-4-2 çift forvet dizilimiyle çıktı. 30. dakikada tecrübeli sol bek Amorebieta'nın kırmızı kart yemesiyle büyük kan kaybeden Venezuela, 72'de Pizarro'nun golüyle yıkıldı. Reaksiyon vermekte de çok yetersiz kalınca Peru başından beri üstün oynadığı maçı bu skorla bitirmeyi başardı. Bu durumda C grubundaki 4 takım da 3 puana ve sıfır gol averajına erişti. Her şeyin son maçlara kaldığı ilginç bir tablo oluştu.



    3. GRUP MAÇLARI



    Meksika - Ekvador 20.06.2015 00:00 (1-2) - A GRUBU



    Meksika Kadrosu

    GK 1 Jesús Corona (c)
    CB 14 Juan Carlos Valenzuela
    CB 3 Hugo Ayala Booked 17'
    CB 2 Julio Domínguez
    RWB 15 Gerardo Flores
    LWB 22 Efraín Velarde 46' >
    RM 5 Juan Carlos Medina
    CM 6 Javier Güemez 52' >
    LM 7 Jesús Manuel Corona 62' >
    CF 9 Raúl Jiménez
    CF 19 Matías Vuoso

    Değişiklikler:
    MF 11 Javier Aquino 46' <
    MF 8 Marco Fabián 52' <
    FW 20 Eduardo Herrera 62' <

    Sarı Kartlar: Ayala (17'), Fabian (54'), Herrera (86')
    Kırmızı Kartlar: Miguel Herrera(teknik direktör) (70')

    Ekvador Kadrosu

    GK 23 Alexander Domínguez
    RB 4 Juan Carlos Paredes
    CB 21 Gabriel Achilier
    CB 2 Arturo Mina
    LB 10 Walter Ayoví (c)
    CM 6 Christian Noboa
    CM 14 Osbaldo Lastra
    RM 5 Renato Ibarra 78' >
    AM 8 Miller Bolaños
    LM 7 Jefferson Montero 90+2' >
    CF 13 Enner Valencia

    Değişiklikler:
    MF 11 Juan Cazares 78' <
    FW 9 Fidel Martínez 90+2' <

    Sarı Kartlar: Bolanos (28'), Ibarra (52'), Lastra (90+1')


    Maç Özeti:



    25'te Bolanos ve 57'de Enner Valencia'nın golleriyle durumu 2-0 yapan Ekvador, 63'te R.Jimenez'in kullandığı penaltıdan gol yiyor, 70'te Meksika hocası Herrera tribüne yollanıyor ve maç 2-1 Ekvador üstünlüğüyle bitiyor. İlk iki maçtaki mağlubiyetler de düşünülünce Ekvador büyük takdir alıyor. Yedek kadrosuyla gelmesine rağmen "Amacımız şampiyon olmak." diyen Miguel Herrera, belki de fazla özgüven göstermemesi gerektiğine dair bir ders alıyor.

    PEKİ EKVADOR BU 3.LÜKLE GRUPTAN ÇIKABİLİR Mİ? Puanı 3, averajı -2, attığı gol 4. Üçüncüler kıyaslanırken bu sıra dikkate alınıyor: puan, averaj, atılan gol. Eğer o gereksiz penaltıdan golü yemeseler -1 averajla çok daha rahat olacaklardı. Atılan gol sayısında bir hayli iyi durumdalar. Fakat averaj yüzünden işleri çok zor.

    B Grubunda şu an 4er puanla Arjantin ve Paraguay 1. ve 2. sırada, Uruguay 3 puanla üçüncü sırada(şu durumda Ekvador'un rakibi o), Jamaika 0 puanla sonuncu. Maçlar: Arjantin - Jamaika, Uruguay - Paraguay. Arjantin Jamaika'yı yenerse garanti ilk ikide, Jamaika da 4. bitiriyor. Banko yendiğini kabul edelim. Uruguay berabere kalırsa 4 puanla üçüncü. Yenilirse 3 puanla üçüncü. Yenerse Paraguay 4 puanla üçüncü. Puanı 4 olan bir üçüncü, 3 puanlı Ekvador'u her türlü geride bırakır. Bu nedenle mutlaka Paraguay'ın yenmesi lazım ki Uruguay 3 puanla üçüncü kalsın. Fakat Uruguay'ın averajı 0, attığı gol 1 olduğu için; Paraguay'dan 2 fark yemesi(-2 averaj olacak) ve 3 gol atmaması gerek(Atılan gol 4'ten küçük olacak). Zaten 5-3 gibi bir skor da olmayacağı için 3 gol atmama kriteri bakımından oldukça rahat Ekvador. Gördüğünüz gibi Ekvador'un 4 gol atmış olması büyük avantaj. Fakat yine dediğim gibi gol averajlarının -2 olması çok büyük sıkıntı. Paraguay Uruguay'ı 2 farkla yenecek ki Ekvador üstün olacak... Ölme eşşeğim ölme...

    Kısacası 2 farklı bir Paraguay galibiyetine inanmadığım için Ekvador'un B grubunun üçüncüsüne karşı bir şansı olabileceğini sanmıyorum. Şimdi C Grubuna bakalım. C Grubunda herkes 3 puanda ve herkesin 0 averajı var. Peru ve Brezilya sadece 2şer gol attığı için birinci ve ikinci, Venezuela ve Kolombiya da 1'er gol attıkları için üçüncü ve dördüncü. Sonraki maçlar: Brezilya - Venezuela, Kolombiya - Peru. Bu takımların hepsi zaten 3 puana eriştikleri için, birinin iki farkla yenilmesi lazım ki 3 puanda kalıp -2 averajda olsun. Fakat öteki maçtan tek farkla yenilip 3 puan ve -1 averajla çıkan bir takım olursa diğerini dördüncülüğe itip üçüncü sıraya oturur ve üçüncüler kıyaslamasında Ekvador'un da önüne geçer.

    Maçlardan herhangi birinde beraberlik çıkması halinde üçüncü takım kesinlike dört puanda olacağından yine Ekvador'u kafadan eler. Kısacası kim yenerse yensin farketmez her iki maçtan da iki farklı mağlubiyet çıkması gerek. Örneğin nasıl olabilir? Brezilya Venezuela'yı 2-0 yener, Kolombiya da Peru'yu 2-0 yenerse Ekvador Peru'ya üstünlük kuracağından çeyrek finale çıkar. Tabi Peru 4-2 yenilirse ya da Venezuela 5-3 yenilirse Ekvador'la eşitlik olur ve Ekvador'la aralarında penaltı atışları yapılı ama bu ihtimaller zaten sıfıra yakın.

    Peki Ekvador gözlüğünü bir kenara bırakıp genel olarak bakarsak KİM 3. OLUP ÇIKAR? C Grubunda Venezuela'nın puan alma şansı da yok değil hele ki Neymar turnuvadan ihraç edilmişken fakat benim gönlüm Peru'dan yana.
    Brezilya da Kolombiya da galibiyet alır diyorum. Kolombiya o momentumu zaten yakaladı. Brezilya bence çeyrek finalde elenecek bir takım ama kalite farkıyla Venezuela'yı gol yemeden yener. Peru da Venezuela ile aynı farkı yediği sürece çıkar.
    B grubundan Uruguay mı çıkar Paraguay mı hiç kestiremiyorum ama iddaa oynayacak olsam beraberliğe basarım ve bu da Uruguay 3. olup çıkar demek oluyor. Ekvador'a ise şans vermiyorum.



    Şili - Bolivya 20.06.2015 02:30 (5-0) - A GRUBU



    Şili Kadrosu

    GK 1 Claudio Bravo (c)
    RB 4 Mauricio Isla
    CB 17 Gary Medel
    CB 18 Gonzalo Jara 70' >
    LB 15 Jean Beausejour
    RM 20 Charles Aránguiz
    CM 21 Marcelo Díaz
    LM 8 Arturo Vidal 46' >
    AM 10 Jorge Valdivia
    CF 11 Eduardo Vargas
    CF 7 Alexis Sánchez 46' >

    Değişiklikler:
    FW 22 Ángelo Henríquez 46' <
    MF 14 Matías Fernández 46' <
    MF 16 David Pizarro 70' <


    Bolivya Kadrosu

    GK 1 Romel Quiñónez
    RB 14 Edemir Rodríguez 46' >
    CB 16 Ronald Raldes (c)
    CB 21 Cristian Coimbra
    LB 4 Leonel Morales
    CM 19 Wálter Veizaga 46' >
    CM 3 Alejandro Chumacero
    RM 10 Pablo Escobar 61' >
    AM 18 Ricardo Pedriel
    LM 8 Martin Smedberg-Dalence
    CF 9 Marcelo Martins Moreno

    Değişiklikler:
    DF 17 Marvin Bejarano 46' <
    MF 13 Damir Miranda 46' <
    MF 11 Damián Lizio 61' <

    Sarı Kartlar: Morales (41'), Coimbra (63'), Chumacero (72')


    Maç Özeti:



    Bu maçtan yarım saat önce biten Meksika - Ekvador maçından sonra gruptan çıkacakları garantilenen Şili ve Bolivya, lider belirleme maçına çıktılar.

    Vidal'in Olayı
    Fakat bu maçın ekstra bir önemi daha vardı. Haftaiçinde Salı günü Santiago'da alkollü bir şekilde araba sürerken Ferrari'siyle kaza yapan Vidal, kaza yerine gelen polis memuruna da yumruk atmaya çalışmış ve polise de "Bana kelepçe takabilirsin, ama Şili'yi mahvetmiş olacaksın" diyerek Şili milli takımının turnuvadaki başarısı için önemli bir oyuncu olduğunu ima eden bir cümle kurmuş.(Bu arada "mahvedeceksin" dememiş ama ben sansürledim.) Vidal'in şimdi ehliyeti alındı ve Juventus'ta oynadığı için her 120 günde bir İtalya'daki Şili büyükelçiliğine gidip imza bırakacak. Fakat milli takımda kadro dışı bırakılmadı ve beraberinde "Başka bir oyuncu olsaydı aynı müsamaha gösterilir miydi?" gibi soruları getirdi. Bunun üzerine Vidal gözyaşı döktüğü bir basın toplantısı da verdi. Basın toplantısını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

    Perdeyi 2. dakikada Şili'nin Internacional(Brezilya)li oyuncusu Aranguiz açıyor. 36. dakikada Alexis Sanchez, aslında Valdivia'dan kötü bir pas gelmesine rağmen, müthiş bir uçan kafayla farkı ikiye çıkarıyor. Öyle bir kafa ki, dünyadaki hemen hemen hiçbir forvet, 5 kere atılsa 1'inde birinde o topa kafayla vurmaz. İlk yarıyı 2-0'la bitiren Şili zaten Bolivya karşısındaki ezici oynuyla yeneceğinin sinyallerini vermiş oluyor fakat ikinci yarıda gol şov devam ediyor. 65'te Aranguiz tekrar atıyor. 78'de Gary Medel aşırttırma bir vuruşla kaleciyi avlarken, takımı için bir stoper olarak bile gol yollarında ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. 85'te ise içeri kesilen bir ortada kaptan Raldes topu kendi filelerine yolluyor, 5-0. Bu arada Vidal'in de iyi bir maç çıkardığını ekleyeyim.

    Bolivya açısından gruptan çıkmak da belki çok iyi bir sonuç fakat ilk iki maçında mucize gerçekleştiren takım, Şili karşısındaki 5-0'lık mağlubiyetten sonra akıllara "Acaba bu büyü daha ne kadar gidebilir?" sorusunu getiriyor. İlk maçında ikinci yarı yavaş yavaş toparlanan Şili, oynadıkça açılıyor ve şu anki formuyla "turnuvanın dişli takımlarından biri" dedirtiyor kendisine. Fakat Bolivya'nın karşısındaki tek engel Şili olmayacak; Kolombiya, Arjantin, ve hatta turnuva bitmeden %100'üne erişebilirse Uruguay; aynı kalibrede takımlar. Biriyle karşılaştığı takdirde sonuç pek parlak görünmüyor.



    Vidal: Sadece takım arkadaşlarımdan, hocamdan, tüm çalışanlarımızdan ve bütün ülkemden özür dilemek istedim. ... Bunun hakkında konuşmak benim için kolay değil, ama şunu söyleyebilirim ki olanlardan çok utanıyorum. Tek yapabileceğim üzgün olduğumu söylemek. Çevremdeki insanların desteğini hissediyorum ve sahada bana sağladıkları fırsatı hakettiğimi göstermek istiyorum. Tekrardan, karımdan, takım arkadaşlarımdan ve tüm çalışanlardan özür dilemek istiyorum. Onları başarısızlığa uğrattım ve Şili'yi turnuvanın şampiyonu yapmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ayrıca kazaya dahil olan diğer insanlara da üzgün olduğumu söylemek istiyorum, ve beni affetmeleri için çabalayacağım. Kaza tamamen benim hatamdı, bu yüzden herkesten özür dilerim.



    Uruguay - Paraguay 20.06.2015 22:00 (1-1) - B GRUBU



    Uruguay Kadrosu

    GK 1 Fernando Muslera
    RB 16 Maxi Pereira (c)
    CB 2 José Giménez
    CB 19 Sebastián Coates
    LB 6 Álvaro Pereira
    RM 20 Álvaro González
    CM 17 Egidio Arévalo Ríos
    LM 5 Carlos Sánchez 67' >
    RW 21 Edinson Cavani
    CF 8 Abel Hernández 46' >
    LW 9 Diego Rolán

    Değişiklikler:
    FW 11 Christian Stuani 46' <
    MF 7 Cristian Rodríguez 67' <

    Sarı Kartlar: Hernandez (5'), Coates (72'), A.Pereira (74')


    Paraguay Kadrosu

    GK 1 Justo Villar (c)
    RB 3 Marcos Cáceres
    CB 14 Paulo da Silva
    CB 5 Bruno Valdez
    LB 2 Iván Piris
    RM 7 Raúl Bobadilla 67' >
    CM 16 Osmar Molinas
    CM 20 Néstor Ortigoza 64' >
    LM 11 Édgar Benítez
    CF 18 Nelson Haedo Valdez
    CF 8 Lucas Barrios 71' >

    Değişiklikler:
    MF 13 Richard Ortiz 64' <
    FW 10 Derlis González 67' <
    FW 9 Roque Santa Cruz 71' <

    Sarı Kartlar: Ortigoza (9'), Ortiz (69'), Molinas (81')


    Maç Özeti:



    Turnuvanın başından beri futboluyla hiç umut vermeyen Uruguay, şaşırtıcı bir Arjantin beraberliğiyle turnuvaya başlayan ve (aslında tatmin edici oynamasa da)Jamaika galibiyetini de alıp gelen Paraguay karşısına çıkıyor. Aslında Arjantin'i de aralarına katarak gruptaki 3 takımın da bekleneni vermediklerini söylemek gerek ama "beklenen-oynanan" farkına baktığımızda içlerindeki en kötünün yine Uruguay olduğunu söyleyebiliriz. Karşılıklı iki kornerden gelen gollerle, 28'de R.Gimenez ve 44'te Barrios, maç 1-1 bitiyor. Bu sonuçla Uruguay, kendisinin de bulunması sebebiyle birçokları tarafından "Ölüm Grubu" denen B grubundan, ancak 3. olarak çıkıyor.



    Arjantin - Jamaika 21.06.2015 00:30 (1-0) - B GRUBU



    Arjantin Kadrosu

    GK 1 Sergio Romero
    RB 4 Pablo Zabaleta
    CB 2 Ezequiel Garay
    CB 15 Martín Demichelis
    LB 16 Marcos Rojo
    RM 6 Lucas Biglia
    CM 14 Javier Mascherano
    LM 21 Javier Pastore 59' >
    RW 10 Lionel Messi (c)
    CF 9 Gonzalo Higuaín 72' >
    LW 7 Ángel Di María 84' >

    Değişiklikler:
    MF 8 Roberto Pereyra 59' <
    FW 18 Carlos Tevez 72' <
    MF 20 Érik Lamela 84' <

    Sarı Kartlar: Pastore (45'), Zabaleta (90+2')


    Jamaika Kadrosu

    GK 12 Dwayne Miller
    RB 19 Adrian Mariappa
    CB 3 Michael Hector 71' >
    CB 4 Wes Morgan
    LB 20 Kemar Lawrence
    CM 17 Rodolph Austin (c)
    CM 15 Jevaughn Watson
    RM 22 Garath McCleary
    AM 10 Jobi McAnuff
    LM 5 Lance Laing 72' >
    CF 6 Deshorn Brown 78' >

    Değişiklikler:
    DF 21 Jermaine Taylor 71' <
    FW 18 Simon Dawkins 72' <
    FW 9 Giles Barnes 78' <

    Sarı Kartlar: Watson (31'), Hector (52'), Austin (52')


    Maç Özeti:



    Bu sefer ileri uçta Higuain ile çıkan Arjantin, bu sefer de rakibine mutlak bir üstünlük kurup futbol kalitesi bakımından çeyrek final öncesi özgüven kazanma peşinde sahaya çıkıyor. Fakat henüz 10. dakikada gelen Higuain golü dışında bir gol bulamamakla birlikte, çok ezici bir futbol da ortaya koyamıyorlar. Jamaika ise hezimete uğrayacağı beklenen turnuvada tüm maçlarından sadece 1 fark yiyerek yenilmesiyle çok da kötü olmayan bir sonuçla turnuvaya veda ediyor.



    Kolombiya - Peru 21.06.2015 22:00 (0-0) - C GRUBU



    Kolombiya Kadrosu

    GK 1 David Ospina
    RB 4 Santiago Arias
    CB 2 Cristián Zapata
    CB 22 Jeison Murillo
    LB 7 Pablo Armero 57' >
    RM 11 Juan Cuadrado
    CM 5 Edwin Valencia 24' >
    CM 6 Carlos Sánchez
    LM 10 James Rodríguez
    CF 9 Radamel Falcao (c) 65' >
    CF 19 Teófilo Gutiérrez

    Değişiklikler:
    MF 15 Alexander Mejía 24' <
    FW 16 Víctor Ibarbo 57' <
    FW 21 Jackson Martínez 65' <

    Sarı Kartlar: Zapata (8'), Sanchez (64')


    Peru Kadrosu

    GK 1 Pedro Gallese
    RB 17 Luis Advíncula
    CB 5 Carlos Zambrano
    CB 22 Carlos Ascues
    LB 6 Juan Manuel Vargas
    RM 20 Joel Sánchez 81' >
    CM 21 Josepmir Ballón
    CM 16 Carlos Lobatón
    LM 8 Christian Cueva 90' >
    CF 14 Claudio Pizarro (c) 56' >
    CF 9 Paolo Guerrero

    Değişiklikler:
    FW 10 Jefferson Farfán 56' <
    MF 7 Paolo Hurtado 81' <
    DF 19 Yoshimar Yotún 90' <

    Sarı Kartlar: Ballon (33'), Lobaton (79'), Farfan (90+1')


    Maç Özeti:



    Venezuela maçında çok yaşayan fakat Brezilya maçındaki futbol ve sonuçla kendine gelme sinyalleri veren Kolombiya, dört takımın da 3 puanda başladığı C grubu 3. maçlarında tekrardan kritik bir puan kaybı yaşayarak sahip olduğu dalgalı grafikle çeyrek finalde ne yapacağı hakkında bizleri muallakta bırakıyor. Bu maçın ardından başlayacak olan Venezuela'nın alacağı gollü bir beraberlikte de turnuvaya havlu atma riskine sokuyor kendini. Sonuçta 3. olarak çıksa da, çeyrek finalde rakibi Arjantin oluyor ve onları zorlu bir sınav bekliyor. Peru tarafına baktığımızda ise 2. olarak çıkmalarının mükafatı olarak Bolivya'yla eşleşiyor ve belki de şimdiden yarı final bileti alıp turnuvada kendileri için önemli bir başarının kapılarını aralıyorlar.



    Brezilya - Venezuela 22.06.2015 00:30 (2-1) - C GRUBU



    Brezilya Kadrosu

    GK 1 Jefferson
    RB 2 Dani Alves
    CB 14 Thiago Silva
    CB 3 Miranda (c)
    LB 6 Filipe Luís
    RM 19 Willian
    CM 5 Fernandinho
    CM 8 Elias
    LM 21 Philippe Coutinho 67' >
    CF 11 Roberto Firmino 67' >
    CF 20 Robinho 76' >

    Değişiklikler:
    DF 4 David Luiz 67' <
    FW 9 Diego Tardelli 67' <
    DF 13 Marquinhos 76' <

    Sarı Kartlar: Thiago Silva (83')


    Venezuela Kadrosu

    GK 1 Alain Baroja
    RB 16 Roberto Rosales
    CB 4 Oswaldo Vizcarrondo
    CB 3 Andrés Túñez
    LB 6 Gabriel Cichero
    RM 13 Luis Manuel Seijas 46' >
    CM 8 Tomás Rincón
    LM 15 Alejandro Guerra 72' >
    AM 10 Ronald Vargas 46' >
    AM 18 Juan Arango (c)
    CF 9 Salomón Rondón

    Değişiklikler:
    MF 11 César González 46' <
    FW 17 Josef Martínez 46' <
    FW 7 Miku 72' <

    Sarı Kartlar: Vargas (45'), Seijas (45+2'), Tunez (88')


    Maç Özeti:



    Kaybedilen Kolombiya maçından sonra Neymar'ın da turnuvadan ihracıyla iyice yıkılan Brezilya takımı, bu maçta beklenenden daha iyi bir performans ortaya koyarak Neymarsız da oynayabildiklerini gösteriyor. Tecrübeli yıldız Thiago Silva 9. dakikada kornerden golü bulurken, 52'de Willian'ın içeri müthiş katederek açtığı ortayı Roberto Firmino iyi takip ederek kolayca ağlara yolluyor, 2-0. 85.dakikada ise Venezuela oyuna sonradan giren Miku'nun golüyle hareketleniyor ve hatta son bölümde Brezilya ile rolleri değiştiriyor. Bir gol daha bulsa gruptaki herkesin puanını 4 ve averajını 0 yapıp, atılan gol farkıyla ikinciliği kapıp, Kolombiya'yı da turnuva dışına yollayabilecek olan Venezuela yürekleri ağızlara getirse de turnuva başında beklenen tablo, Venezuela ve Brezilya için değişmiyor. Bir hatırlatma, Roberto Firmino da ertesi iki gün içerisinde Liverpool'a transfer oldu.



    GRUP MAÇLARI EN İYİ 11 (Goal.com)

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!



    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    FİNALLER



    ÇEYREK FİNALLER



    Şili 1 - 0 Uruguay 25.06.2015 02:30


    Maç Özeti:



    Çeyrek finalin ilk maçında ismi büyük olan takım Uruguay, maça favori olarak çıkan ise evsahibi Şili'ydi. Nitekim Uruguay hocası Tabarez de duruma göre bir tutum sergileyip Uruguay'ı 11 kişi kendi yarısahasında defans yapan bir taktikle sahaya sürdü. Özellikle Diego Godin gibi bir stoperin varlığı grup maçlarında da etkisini bir hayli göstermişti. Yine o savunmasına güvenen Uruguay, rolünü iyi oynadı ve Şili her ne kadar etkili ataklarla gelse de Vidal'in bir şutu dışında kalesini net tehlikelerden korumayı başardı. İkinci yarıda ise Cavani'nin gördüğü kırmızı kartla büyük kan kaybeden Uruguay, Şili'nin Copa America'daki formda oyuncularından Isla ile golü yedi. Hem turnuva boyunca, hem de bu maçta yarattığı en büyük tehlikeler duran toplardan olan Uruguay, maçın sonuna kadar hatırı sayılır bir tehlike yaratamadı ve turnuvaya böyle veda etti.

    Cavani'nin haklı olarak neden Jara'ya hafifçe bir tokat attığını BURADAN izleyebilirsiniz. Copa America'nın resmi Youtube kanalında yayınlanmıyor. Youtube'da buna ilişkin başka video da bulamadım.

    Tabi olayı çok iyi süzemeyen hakem Jara'ya kart göstermezken, sosyal medyadan ise Jara'ya tepkiler yağmış. Jara'nın da turnuva boyunca cezalı olacağı yönünde çokça haber var.



    Bolivya 1 - 3 Peru 26.06.2015 02:30


    Maç Özeti:



    A grubundan 2. çıkan Bolivya ile C grubunun 2.si Peru'nun karşı karşıya geldiği maçta, Bolivya gruptaki son maçında aldığı 5-0'lık Şili mağbuliyetiyle "Gaz bitti mi?" sorularını akla getiriyor, Peru ise hem adı ve kağıt üstündeki kalitesiyle hem de biraz Brezilya karşısında oyununa referans ederek favori olarak gösteriliyordu. Nitekim beklenen oldu. Flamengolu yıldız Guerrero 20. dakikada kafayla topu ağlarla buluşturdu. 23. dakikada ise Bolivya kalecisi Quinonez'in çıkıp alabileceği topa çıkmaması, sonrasında ise ayağının kayması ile yine Guerrero'nun ayağından ikinci gol yendi. Bastırmaya devam eden taraf Bolivya olması gerekirken tam tersine Peru olmaya devam etti. 74'te Bejarano'nun savunmadaki hatası Guerrero'nun hat-trick'ini tamamladı. Peru'nun en önemli silahlarından olan sağ bek Advincula klasına yakışmayan bir müdahale ile penaltıya sebebiyet verince, Bolivya'nın yıldızı Moreno 84. dakikada takımının tek golünü attı, 3-1. Neticede turnuvaya bomba gibi başlayan ve çeyrek finalde de kendi klasınla bir takımla eşleşerek acaba tarih yazar mıyız diye umutlanan Bolivya, bu başarıyla yetinmek zorunda kaldı. Peru'ya ise tuttuğum 2 takımdan biri(diğeri Kolombiya) olduğu için tarafsız yorum yapamıyorum. Bolivya'yı rahat geçmeyi bilmesi güzel bir şey fakat 2 golün basit hatalardan gelmesi futbol anlamında pek de tatmin etmiyor aslında.


    Arjantin 0 - 0 Kolombiya , Penaltılar: 5 - 4 , 27.06.2015 02:30


    Maç Özeti:



    Arjantin'in sadece maç değil turnuva favorisi olarak; Kolombiya ise favori olarak girdiği turnuvada artık ne olduğu sallantıda çıktığı bir maçtı. Takım analizlerinde yazdığım üzere: Arjantin'de Messi'nin ilk kez bir milli takım kupası kazanması yönünden, Kolombiya'daysa geçen yaz tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalan altın jenerasyonun Copa America kazanarak bu başarıyı perçinlemesi adına önemli bir maçtı. Pekerman takımını Arjantin'e defans yapsın diye çıkarmıştı. 90 dakika sonucunda penaltılara gidilen bu turda 90 dakikayı eşitlikle bitirmek büyük bir şans demekti. Hele de ilk 3 maça bakarak takımınızın potansiyelini kabullenmişseniz.

    Nitekim öyle de oldu. Kolombiya inanılmaz bir defans yaptı. (şimdi tuttuğum takım olduğu için biraz abartacağım ) Hayatımda ilk kez Messi'nin bu kadar net bir şekilde durdurulduğunu gördüm. Messi topu defansın üstüne üstüne sürüyor, stoper ikilisi Granadalı genç Murillo ve milli takımın eskilerinden Milanlı Zapata soğukkanlılıkla tek bir ayak koyup topu söküyordu. Bekler Zuniga ve Arias'ın inanılmaz katkılarını da unutmamak lazım. Fakat ne yazık ki olay sadece bu profesyönel müdahalelerle bitmiyordu. Düdük çalma eşiği çok çok yüksek olan Meksikalı hakemi süistimal eden Kolombiyalılar, adeta bir kasap gibi davranıyordu. Zaten maçı da 5 sarı kartla bitirdiler ve normal bir hakemle olsa kırmızılar da çıkardı. Arjantin tarafında da 3 sarı olduğunu eklemezsem haksızlık olur.

    Bu maçı izleyenler aynı zamanda tarihi kalecilik anlarına da şahit oldular. Bazı kaleciler hala eskiden yaptıkları efsane kurtarışlarla anılırlar. David Ospina o gece bunların en görkemlilerinden birine imza attı. İlk yarıda Pastore'nin içeriye ortasında Kun Agüero topa vurdu, Ospina ters tarafa yatmıştı ama ayaklarıyla topa son anda dokunarak ileri doğru yükseltmeyi başardı. Dönen topa yetişen Messi'nin kafasında, bir başka %100 gol dediğimiz anda, inanılmaz bir çeviklikle yerden kendini zıplatarak 2 metre önünden vurulan darbeli kafayı kornere çeldi. İkinci yarıda da kornerde Otamendi'nin vurduğu topu insan üstü bir refleksle uzanıp parmaklarının ucuyla çelerek yine görsel bir şölen izletti.

    90 dakika bitti, maç penaltılara gitti. Arjantin'de 5. ve 6. vuruşları Biglia ve Rojo kaçırmasına rağmen, Kolombiya'da 4. , 6. ve 7. vuruşlar Muriel, Zuniga ve Murillo tarafından kaçırıldı. Arjantin'in 7. penaltısını atan Tevez, henüz Boca Juniors'a transfer olan yıldız, galibiyeti getirdi. Sonuçta Arjantin hakettiğini aldı ama, 90 dakika o kaleyi ders niteliğinde defans ve kalecilik oyunuyla koruduktan sonra penaltılarda elenmek de Kolombiya adına çok yazık oldu.


    Brezilya 1 - 1 Paraguy , Penaltılar: 3 - 4 , 28.06.2015 00:30


    Maç Özeti:



    Brezilya alır diye tahmin ettiğimiz maçta Paraguay'ın dişli bir takım olduğunu biliyorduk(ve tahminimin sonuna eklemiştim) ama bu kadar da dişli olabileceğini hiç öngörememiştim. Uruguay ve Arjantin'den beraberlik alan, fakat Jamaika'yı ite kaka yendiği için emin olamadığımız Paraguay, Brezilya karşısında da yaptı yapacağını. Neymar'ın yokluğundaki ilk maç olan Venezuela maçında Dunga sahaya Robinho'yu sürmüştü ve bu maçta da aynısını yaptı. Robinho Brezilya'nın yaratıcılık ihtiyacını karşılayan oyuncu rolündeydi. Takip edenler zaten biliyordur ancak 31 yaşında olduğunu duyunca benim için şok oldu. Real Madrid'de ilk sahneye çıktığında Barça'da Ronaldinho trendi sürüyor, Robinho "gelecekte Ronaldinho'yu geçecek, ondan daha yetenekli yıldız" sıfatını taşıyordu. Şimdi o "genç Robinho" 31 yaşına gelmiş, Santos'ta oynuyor, milli takımda "abilik" rolü üstleniyor.

    15. dakikada golünü de attı Robinho. Fakat Thiago Silva ceza sahasında eliyle oynayınca 72'de Derlis Gonzalez penaltıyı gole çevirdi. Çeyrek finalin ikinci penaltılara kalan maçı, bu sefer "favori"nin yüzüne gülmedi. Paraguay'da 4. penaltıyı kaçıran kaptan ve en önemli silahı Santa Cruz'a karşılık milli takımın yenilerinden Everton Ribeiro ve Douglas Costa da 2. ve 4. penaltıları kaçırınca, Paraguay yarı finale yükseldi. Brezilya belki Paraguay'ın Jamaika maçındaki yetersiz futbolu ve Arjantin&Uruguay karşısında sadece beraberliğe yetecek kadar oynamasıyla favori olarak görülmüştü bu maçta ama asla turnuvanın favorisi değildi. Takım incelememde de yazdığım üzere Ronaldo'dan sonra aradığı 9 numarayı bulamayan Brezilya'nın aslında orta sahasına da baktığımızda tek sorun 9 numara değil. Öteden beridir kadrosu hep süperstarlardan oluşan fakat milli takımdaki takımsal faktörler nedeniyle(doğal olarak) yenilebilen Brezilya, benim izlediğim süreç içerisinde ilk kez kulüp bazında da yıldız oyuncu çıkarmakta zorlanıyor. Daha da ileri gidip "Brezilya oyuncu yetiştiremiyor" diyeceğim ama başımıza taşlar yağacak... Zaten Paraguay'ı elese bile Arjantin'e Kolombiya gibi peynir ekmekle yenilecek olan Brezilya, en azından hakkını gruplarda Arjantin'le 2-2 berabere kalabilmiş Paraguay'a bırakıyor.



    YARI FİNALLER



    Şili 2 - 1 Peru 30.06.2015 02:30


    Maç Özeti:



    Kıtanın Bolivya ve Venezuela'yla birlikte (son dönemlerde) en gerideki ülkelerinden biri olan Peru, buna rağmen Copa America'da göz dolduran performanslara imza atıyor. Nitekim bu turnuvada da yarı finale çıkmaları bunun bir kanıtı. Fakat Tivibuspor'un lanet spikerinin de deyimiyle "Peru Masalı" buraya kadar mı sürecek diye düşündük çünkü karşılarındaki ise turnuvanın favorisi ve ev sahibi Şili.

    Maç beklenmedik şekilde başladı. Bütün maçlarını domine eden Şili, ilk kez bir maça domine edilerek başladı. Peru ard arda ataklarla başladı ve tecrübeli oyuncusu Farfan'ın kafası direkten döndü, Lobaton'un şutu direği yaladı geçti. Fakat sarı kartı olan Zambrano, hakemin tartışılan bir kararı sonucu 21. dakikada direk kırmızıyı görünce bütün dengeler tam tersine döndü. Bu maça Guerrero-Carillo'yu birlikte sürerek 2 forvet başlamasıyla zaten risk almış olan hoca Gareca, atılan stoperin yerine bir süre stoper sokmayarak ne kadar ciddi olduğunu da belli etti. Fakat oyunun böyle gitmeyeceğinin de farkında olarak 29'da stoper Christian Ramos'u soktu. Yine ilginç bir karar, Ramos'un esktra tercih olan hızlı ve ofansif Carillo'nun değil, sol kanat olan ve atakları daha bir derleyip toplayan Cueva'nın yerine girmesiydi. Carillo aslında Sporting Lisbon'da forma giymesiyle takımın Avrupa'da oynayan önemli silahlarından biri fakat son sezonu genelde sakat geçirmiş ve bu turnuvada da şimdiye dek pek forma şansı bulamamıştı. Ama bu maç artık ondan beklenen çok şey vardı.

    41'de savunmanın da kalecinin de afalladığı ve hatta golü atan Eduardo Vargas'ın da muhtemelen şaşırdığı bir pozisyonda Şili öne geçti. Bütün maç Guerrero'yla birlikte harika bir performans ortaya koyan sağ bek Advincula'nın ortasında Gary Medel talihsiz bir şekilde kendi kalesine attı, 60. dakikada beraberlik oldu. Fakat cevap hiç gecikmedi. Bütün maç methedilen Guerrero, ilk kez topu kaptırdı ve ardından hiç beklenmeyen bir yerden Eduardo Vargas bir anda yükselip bir anda alçalan tabir-i caizse bir "David Luiz" vuruşuyla, kalecinin de yanlış pozisyon aldığı durumda topu köşeye yolladı. Zaten 10 kişi olan Peru ne yapsa da bir daha geri gelemedi. Böylece ev sahibi beklendiği gibi finale çıktı. Eduardo Vargas 2 gol attığı maçın sonucunda 4 golle gol krallığına yerleşti. Valdivia asist krallığındaki yerini perçinledi, 4 asiste ulaştı. Geçen turnuvanın 5 gol ile gol kralı olan Guerrero, o ünvanı bir daha kazanmak için ümitlerini 3.lük maçına yolladı diyebiliriz. Ayrıca Flamengolu oyuncuya tekrar Avrupa'nın ilgisi doğabilir. Peru liginde Sporting Cristal'de oynayan Ballon ve Lobaton şimdiye kadar turnuvanın en iyi orta saha ikililerinden biri oldular ve Avrupa yolu onlar için de gözükmüş olabilir. Portekiz liginde Vitoria Setubal'de oynayan Advincula da daha büyük kulüplere göz kırpmış oldu.



    Arjantin 6 - 1 Paraguay 01.07.2015 02:30


    Maç Özeti:



    Turnuvanın en başlarından beri 2 favorisinden biri olan Arjantin, Kolombiya'yı geçerek geldiği yarı finalde; Brezilya'yı geçerek gelen Paraguay'la karşılaşıyor. Arjantin ve Paraguay daha önce gruplarda karşılaşmış, ikinci yarıda 2-0 öne geçen Arjantin ikinci yarıda iki gol yeyince maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı. Arjantin'in bu turnuvada genelde ikinci devrelerde ilkine göre duraksadığını hatırlatmakta fayda var. Ayrıca adı büyük olan takımlar Arjantin, Uruguay ve Brezilya karşısında yaptıklarıyla ne kadar dişli olduğunu kanıtlayan Paraguay bu maça baya umutlu çıktı diyebiliriz.

    Ve Arjantin resmen gol olup yağdı. Dakika 15, Messi'nin frikikten ortasını Rojo tamamladı. 27'de yine Messi'nin attığı pas, Pastore köşeye attı. 43'te Paraguay Lucas Barrios'un ceza yayından attığı güzel golle ümitlendi. Di Maria 47'de Pastore'nin asistini, 53'te ise kaleciden dönen topu tamamlayarak farkı 3'e çıkardı. 80'de Di Maria'nın ortasını 3 kişinin arasından topla buluşan Agüero tamamladı, 83'te ise yerine giren Higuain gelişine vuruşla hemen imzayı attı. 6-1.

    İkinci ya da üçüncü maçlarından sonra hangi takımın nasıl oynadığını gözlemleyebildikten sonra Arjantin, Şili, Kolombiya favori olarak adledilebilirdi. Fakat bunlar içinde Şili hep birkaç adım öndeydi. Turnuvanın başından beri "net" galibiyet alabilen, rakibine 90 dakika üstünlük kurabilen ve oyun kalitesi istikrarlı olan belki de tek takımdı. Yarı finale kadar bu durum hep böyle devam etti, hatta Şili son grup maçında ve çeyrek finaldeki performansıyla arayı iyice açmış görünüyordu. Arjantin de Kolombiya karşısında üstünlük kurmuştu ama maçı ancak penaltılarda alabilmesi yine de tam tatmin etmiyor gibiydi. Fakat bu maçta Arjantin tam anlamıyla kalitesini ortaya koydu ve tam da final turu öncesi ilk kez Şili'den bir adım öne geçti. Final öncesi psikoloji ve ulaşılınan oyun kalitesi olarak avantajın Arjantin'de olduğunu söylemek yanlış olmaz.


    3.LÜK MAÇI


    Peru 2 - 0 Paraguay 04.07.2015 02:30


    Maç Özeti:



    Peru 48'de Carillo, 89'da ise Guerrero'nun golüyle 2-0 Paraguay'ı mağlup ederken, Paraguay ise ikinci yarıda yuvarlanıp direğe çarpan bir top hariç tehlike yaratmayı başaramıyor. Bana göre de Peru futboluyla 3.lük ünvanını hak eden takım oldu. Sadece bu maç Paraguay'a kıyasla değil, turnuvadaki tüm 12 takımla kıyaslayınca, Peru 3.lüğü hakeden bir oyun çıkardı. Sporting Lisbon'da forma giyen takımın umut vadeden yıldızı konumundaki Carillo geçen sezon sakatlıklarla boğuşmuş, turnuvada sadece geçen maç 90 dakika oynamış fakat isteneni verememişti. Bu maç yaptığı düzgün gol vuruşuyla "Geliyorum" sinyali verdi. Guerrero ise 4. golüne ulaştı ve gol krallığında Eduardo Vargas'la 1.liği paylaşıyor. Finalde 4 golün üstüne çıkan olmazsa Guerrero 2 turnuva üst üste gol kralı olmuş olacak. Peru'da tecrübesiyle, sahada diğer futbolculara resmen "abilik" etmesiyle sol kanadı derleyip toplayan Juan Vargas'a, yetenekli yıldız Cuevas'a, yine tecrübesi ve dinamik oyunuyla çok katkıda bulunan Farfan'a, müthiş sağ bek Advincula'ya, daha önce de yazdığım gibi turnuvanın en iyi orta saha ikililerinden birini kuran Lobaton ve Ballon'a ayrı bir parantez açmak lazım. Paraguay'da da Bobadilla ve Barrios çok iyi performans sergiledi ama bu 3.lük için çabaları yeterli olmadı.


    FİNAL


    Şili 0 - 0 Arjantin, penaltılarda 4 - 1 04.07.2015 11:00


    Maç Özeti:



    Zaten herkes izledi çok detaya girmeye gerek yok. Her iki takımın da dişe diş yarıştığı, üstünlük kuranın olmadığı bir maç oldu. Belki Şili bir tık daha önde oynadı. 90+'da Higuain kaçırdı(ama Lavezzi'nin pası da hiç iyi değildi açıkçası), uzatmaların sonunda bir tane de Şili kaçırdı ve maç 0-0 bitti. Üst üste 4 başarılı penaltı atan Şili şampiyon oldu.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    ÖDÜLLER

    Şampiyon: Şili
    En Değerli Oyuncu: Yok
    Gol Kralı: Paolo Guerrero (Peru), Eduardo Vargas (Şili)
    En İyi Genç Oyuncu: Jeison Murillo (Kolombiya)
    En İyi Kaleci: Claudio Bravo (Şili)
    Fair Play Ödülü: Peru

    En değerli oyuncu Messi seçilmişti ama ödülü reddedince ünvan boş kaldı.
    Paolo Guerrero ve Vargas 4'er golle zirveyi paylaştı.
    Jeison Murillo turnuva boyunca normal zamanda tek gol atan Kolombiya'nın o tek golünün sahibiydi. Genç Granadalı Arjantin maçında Messi'yi geçirmeyen savunmacılardan biriydi. Bu ünvanı haketti.

    Turnuvanın Takımı

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Turnuvanın takımında başka alternatifler olabilir miydi?

    Kaleci seçimi gayet net ve doğru. Kolombiya yarı finale çıksa idi David Ospina çeyrek finalde Arjantin'in geçilmesindeki bir numaralı aktör olarak bence Bravo'nun yerini almalıydı(yarı finalde Paraguay maçında da batırmadığı sürece) fakat öyle bir şey olmadı malesef.

    Savunmacılarda Otamendi gerçekten çok ön plandaydı. Medel her pozisyonun içindeydi ama bence savunma müdahaleleri olarak Murillo daha iyi bir isimdi mesela ve Medel belki de Şili topyekün iyi savunma yaptığı için benim spesifik olarak gözüme batmadı. Fakat oralarda devamlı rakibi yıpratmasıyla o da hak ediyor. Bu 3'lüden herhangi birine alternatif olabilir miydi? Belki Medel veya Murillo yerine Advincula olabilirdi. Olması lazımdı değil ama mesela Murillo yerine olsa kimse bir şey diyemezdi.

    Ortasahada Mascherano ve Vidal bence de garanti olmalı. Diaz ve/veya Cueva yerine Valdivia ve/veya Lobaton gelebilirdi. Forvetlerden herhangi birini çıkartıp başka bir alternatif düşünemiyorum. Hoca da harika oynattı.

    Başarı Sıralaması

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    Takımlar oynadıkları futbolun hak ettiği sıralamayı aldılar mı? Bana göre futbolda herkes hak ettiği başarıyı alır çünkü bir maçtaki en büyük kriter golse, "Ben oynadım ama sen gol attın." gibi bir savunma olamaz. Fakat yine de biraz idealist olup oyuna göre sıra yaparsak kim şu anki sırasından ne kadar uzakta?

    İlk 3 takım: Şili, Arjantin, Peru kesinlikle oynadıkları oyuna göre hak ettikleri sırada diye düşünüyorum. Ardından gelen Paraguay, Brezilya ve Kolombiya bana kalırsa aynı düzeyde oynadılar. Bu bağlamda turnuvada üç tane 4. var diyorum. Arkalarından gelen Uruguay'ın yerinin de oynadıkları topla eş değer olduğunu düşünüyorum. Fakat hemen arkasından Bolivya'nın değil, Venezuela'nın gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani 8. ve 9. yer değiştirmeli. Malesef Venezuela gruptaki rakipler anlamında Bolivya kadar şanslı değildi. Buna rağmen iyi bir mücadele ortaya koydular. Zaten ilk iki grup maçından sonra Bolivya'nın bir maçta 5, bir maçta 3 yediğini gördük. Son 3 sıradaki Ekvador, Meksika ve Jamaika'nın da hakettikleri yerlerde olduğunu düşünüyorum.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    NOT: Videolar tarafımdan dinleyerek çevrilmektedir, görseller tarafımdan emekle hazırlanmaktadır ve yazılar da tarafımdan yazılmaktadır. Lütfen başka bir platformda paylaşmayınız. Teşekkür ederim.

    NOT 2: Arkadaşlar forumda bir Copa America konusunun zaten açılmış olduğunun farkındayım fakat bu konuda ben hem maç-maç hem de genel bilgiler paylaşıp, hem bu turnuva vesilesiyle Güney Amerika futbolu, milli takımları, ligleri ve futbol kültürü hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek, hem de futbol kültürümü geliştirmek ve takip eden arkadaşların da bu yönde faydalanmasını sağlamak amacıyla analizler yapıp yoğun görsel ve videolarla destekleyerek eğlenceli bir bilgi kaynağı oluşturacağım. Takip edenlere şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 6 Temmuz 2015; 18:35:00 >







  • Maçları veren bir kanal varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 13 Haziran 2015; 0:57:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tivibu veriyor bu arada Kolombiya alır
  • Arjantin alır kadro kalitesi çok üst düzey messi aguero tevez di maria masherano zabaleta rojo . hey maşallah messi de milli takımdaki ilk kupasını alır
  • Geçen turnuvayı ahaber vermişti keske bunuda verselerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Circassian81

    Geçen turnuvayı ahaber vermişti keske bunuda verselerdi

    ahaber şu aralar birilerini aklamakla meşgul aga turnuvaya vakit kalmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: Circassian81

    Geçen turnuvayı ahaber vermişti keske bunuda verselerdi

    ahaber şu aralar birilerini aklamakla meşgul aga turnuvaya vakit kalmaz

    Ahahah haklisinama artik spor kanallarida var sanirim ordan da verebilirlerdi neyse sopcastten izleyeceğiz artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz

    Hocam maçlar oynandıkça ilk 11'lerden ve yedeklerden kadroları görsellerle yayınlayacam ilk maçta yaptığım gibi ve bunlar üzerinden kadro değerlendirmesi yapacağım aynen dediğin gibi. O paragrafları ben yazdım, maçları geldikçe brezilya ve arjantin'e de yazacağım

    şu an meksika maçını izliyorum tadı tuzu yok ikinci yarıya bakmayacam galiba. yarın özetleri kadroları paylaşınca anlarsınız zaten nedenini.




  • Trtspor alsaydı keşke de şu güzel maçları şifresiz izleyebilseydik. Uruguayı destekleyecektim ancak Suarez hâlâ yokmuş. Ondan dolayı Kolombiyayı tutuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Meksika - Bolivya maç analizi eklendi. Uruguay maç öncesi röportajı ve Meksika - Bolivya kadro analizi de ekleyeceğim.
    Edit: Eklendi. Bu arada oyuncu vesikalık resimlerini goal.com database'inden alıyorum arkadaşlar(daha sonra bunları kullanıp görselleri yine kendim oluşturuyorum). Database'de olmayan oyuncular meksika ve bolivya takımlarında çok fazla olduğu için tamamlamakla uğraşamadım.(Fakat örneğin Ekvador'da bunu yapmıştım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 13 Haziran 2015; 17:17:01 >
  • Uruguay ilk 11'i belli oldu: Muslera; M Pereira, Gimenez, Godin, A Pereira; Sanchez, Arevalo Rios, Lodeiro, C Rodriguez; Cavani, Rolan.
  • Arkadaşlar dünkiler hariç tüm ilk maçların kadroları-özetleri-yorumları hazırlandı. Dün oynayan 4 takım dışındaki 8 takımın detaylı kadro analizi yazıldı ve dün biten ilk maçlardan sonraki son duruma göre fikstür/gruplar yenilendi.
  • Kupayı alır mı bilmem ama gönlüm Şili'den yana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz

    Hocam Arjantin ve Brezilya kadro analizleri tamamdır. İlk maçlarında kadro şemalarını da görebilirsin. Yorumlarını bekliyorum




  • Brezilya - Kolombiya 18.06.2015 03:00 (0-1) - C GRUBU



    Brezilya Kadrosu

    GK 1 Jefferson
    RB 2 Dani Alves
    CB 3 Miranda
    CB 14 Thiago Silva
    LB 6 Filipe Luís
    CM 8 Elias 76' >
    CM 5 Fernandinho
    RM 19 Willian 69' >
    AM 10 Neymar (c)
    LM 17 Fred 46' >
    CF 11 Roberto Firmino

    Değişiklikler:
    MF 21 Philippe Coutinho < 46'
    MF 7 Douglas Costa < 69'
    FW 9 Diego Tardelli < 76'

    Sarı Kartlar: Fernandinho (34'), R.Firmino (41'), Neymar (45')
    Kırmızı Kartlar: Neymar (90+4')


    Kolombiya Kadrosu

    GK 1 David Ospina
    RB 18 Juan Camilo Zúñiga
    CB 2 Cristián Zapata
    CB 22 Jeison Murillo
    LB 7 Pablo Armero
    RM 11 Juan Cuadrado
    CM 6 Carlos Sánchez
    CM 5 Edwin Valencia 80' >
    LM 10 James Rodríguez
    CF 19 Teófilo Gutiérrez 76' >
    CF 9 Radamel Falcao (c) 68' >

    Değişiklikler:
    FW 16 Víctor Ibarbo 68' <
    FW 17 Carlos Bacca 76' <
    MF 15 Alexander Mejía 80' <

    Sarı Kartlar: Gutierrez(19')
    Kırmızı Kartlar: Bacca (90+4')

    Maç Özeti:



    Brezilya Peru maçından farklı olarak forvette Hoffenheim'lı Roberto Firmino ile çıkarken, Kolombiya da Venezuela maçından farklı olarak ikili forvette Falcao'nun yanında Bacca yerine Teo Gutierrez ile çıktı. Bacca ve Jackson Martinez'den en az ikisinden birinin ilk 11'de başlamaması şaşırtıcı oldu fakat hocanın daha iyi bildiği bir şey vardır diyelim. Kolombiya Venezuela maçına göre çok daha iyi bir futbol oynadı. Frikiklerde hep ileri çıkan stoper Murillo, 36. dakikada frikikte boşta kalan topu bitirip skoru belirleyen golü attı. Daha sonra Kolombiya ceza sahasındaki net bir pozisyonda, Ospina'nın kurtarışından sonra Neymar topu eliyle içeri göndermeye çalıştığı gerekçesiyle sarı kart yedi ve bu andan itibaren hakeme kendisinin maç sonunda söylediği tabiriyle "uyuz" olmaya başladı. 90+4'te hakem düdüğü çaldıktan sonra Neymar topu gelişigüzel vurdu ve Zuniga'ya çarptı, Zuniga dramatik bir şekilde kendini yere attı. Burada kasıt var mıydı yok muydu bilinmez ama hemen ardından Murillo gelip Neymar'ı yatıştırmaya çalışırken kafasını Neymar'ın kafasına dayayınca Neymar bunu bir şekilde ofansif algıladı(ya da gerçekten ofansifti, Murillo tam olarak ne söyledi bilmiyoruz) ve Murillo'ya kafa attı. Arkadan Bacca gelip Neymar'ı itince hem Neymar hem de Bacca kırmızı kart yedi.


    -----------------------------

    Bacca'nın itişi ardından Neymar'ın uçuşu

     COPA AMERICA 2015 Şili | İNCELEME Konusu | ŞAMPİYON ŞİLİ!


    İlk resimde Bacca hızla avına yaklaşıyor. Neymar durumdan habersiz "tutmayın lan beni" modunda biraz önce hafif bir kafa attığı Murillo'ya atarlanıyor.
    İkinci resimde Bacca itmeyi vermiş, Neymar momentum kazanıyor. Sonda ise dönüp avcısını tanımlamaya çalışıyor. Sonuç son dakikada yenen iki kırmızı kart.
    Kolombiya Baccasız yapar ama Brezilya Neymarsız Venezuela maçına çıkacak. Zorlu bir sınav olacak.

    ----------------------------

    https://www.facebook.com/video.php?v=10152790149786793&set=vb.232557751792&type=2&theater

    Bu video bugün Tivibu tarafından yayınlandı. Uydusu olan arkadaşlar da kupa heyecanına dahil olacaklar sanırım. Uydusu olan arkadaşlar bir deneyip geri dönüş yapabilirse iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz

    Hocam Arjantin ve Brezilya kadro analizleri tamamdır. İlk maçlarında kadro şemalarını da görebilirsin. Yorumlarını bekliyorum

    güzel analizler baya ayrıntılı . bu kadar uğraşıyorsun helal olsun valla

    Saydığın bütün futbolcuları takip ediyor musun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz

    Hocam Arjantin ve Brezilya kadro analizleri tamamdır. İlk maçlarında kadro şemalarını da görebilirsin. Yorumlarını bekliyorum

    güzel analizler baya ayrıntılı . bu kadar uğraşıyorsun helal olsun valla

    Saydığın bütün futbolcuları takip ediyor musun

    yorumun için teşekkürler. güney amerika ligleri, güney amerikalı oyuncular ve ülkelerin futbol gelenekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bir fırsat olarak görüyorum bu işi onun için zevkle araştırıyorum.

    yok hocam çin ligindeki adamı niye takip edeyim yazarken araştırıyorum. bi İtalya ligindekileri biliyorumdur özel ilgi alanım olduğu için, bir de herkesin izlediği takımlardakileri. zaten gerisine ben hiç izlemedim siz daha iyi bilirsiniz de yazıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Rei

    Arkadaşlar grup aşamaları boyunca işimize yarayacak fikstür ve gruplar eklenmiştir. Bu arada benim de favorim değil ama tuttuğum takım Kolombiya

    Hocam ilk yorumdaki paragrafları sen yazdıysan bi brezilya ve arjantin değerlendirmesi bekliyoruz

    Hocam Arjantin ve Brezilya kadro analizleri tamamdır. İlk maçlarında kadro şemalarını da görebilirsin. Yorumlarını bekliyorum

    güzel analizler baya ayrıntılı . bu kadar uğraşıyorsun helal olsun valla

    Saydığın bütün futbolcuları takip ediyor musun

    yorumun için teşekkürler. güney amerika ligleri, güney amerikalı oyuncular ve ülkelerin futbol gelenekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bir fırsat olarak görüyorum bu işi onun için zevkle araştırıyorum.

    yok hocam çin ligindeki adamı niye takip edeyim yazarken araştırıyorum. bi İtalya ligindekileri biliyorumdur özel ilgi alanım olduğu için, bir de herkesin izlediği takımlardakileri. zaten gerisine ben hiç izlemedim siz daha iyi bilirsiniz de yazıyorum.

    hepsini takip ediyorum deseydin işsiz misin diye soracaktım

    Devam et hocam iyi oluyor okumak




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.