Şimdi Ara

Android One programı beklentilerin altında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android One programı beklentilerin altında kaldı


     

    Google'ın giriş seviyesindeki Android akıllı telefonlara çeki düzen vermek ve referans bir model oluşturmak amacıyla ile geçen yıl Hindistan'da başlattığı Android One programı bilindiği üzere ülkemizde de geçtiğimiz haftalarda faaliyetine başladı. Ancak program henüz beklenen seviyede değil. 




    MediaTek'in geçen yıl Hindistan'da 2 milyon Android One cihazı tahmini sonrasında bu rakamın 800 binde takılı kalması eleştirileri de beraberinde getirdi. Özellikle Cyanogen ile Micromax'ın ülkedeki ortaklığı ön plana çıkarken, aynı fiyat seviyesindeki pek çok telefon Android One programını baltalayan faktörler oldu.




    Google'ın güncelleme garantisi vermesinin bile kurtaramadığı program için yeni planlar masaya yatırıldı. Google ürün yönetimi başkan yardımcısı Caesar Sengupta gelecekteki planlarını teknoloji dünyası ile paylaştı.




    Android One kullanıcıları ve üreticilerine programın kesintisiz devam edeceği konusunda garanti veren Sengupta, hatalarından ders almayı ve bu derslere göre de stratejilerini şekillendirmeyi planlıyor. 




    Yol haritasında Android One cihazlarının sayısının artırılması öncelik arz ediyor. Yeni nesil Android One cihazlar için 20 üretici daha programa katılacak ve 100$-200$ fiyat aralığına daha fazla önem verilecek. Ayrıca perakende kanallarında cihazların görünürlüğünün artırılması da planlar arasında. 




    Yeni planlar ile Android One programının ne kadar payını artırabileceğini zaman gösterecek. Ancak rekabetin en yoğun olduğu segmentte Google'ın bile tutunmakta zorluk yaşadığını görüyoruz.  

     

     








  • Şu an şu mesajı gm4g den yazıyorum.

    Kamerası gerçekten beklentimin üstünde çıktı. Özellikle makro konusunda baya iyi çıktı. Ekran kalitesi fiyatının üstünde. Yazılım konusunda ise saf android olduğundan oldukça hızlı.

    Fakat telefonun özellikle kulaklın sesi oldukça kötü. Earpods bile kurtarmıyor. Baslı kısımlarda bas vermek yerine hışırtı veriyor ( aynı kulaklığı 4 farklı telefonda denedim hiç sorun yok )

    Son yazılım, son yazılım diye kendimizi parçaladık. Fakat uygulamalar uyumsuz olduğundan ötürü uygulamalardan atma, cihazın yeniden başlaması gibi sorunlar had safhada.

    Şarj konusunda ise 2500mah diye aldık. Fakat telefonun güç yönetimi berbat. Maksimum 3 saat ekran açık süresi alabiliyorum ( oyun yok sadece face, twitter whatsapp vs gibi olaylar ile böyle )

  • Dün arkadaşın çocuğuna ~500 TL'lik telefon aldık. Bir dünya telefon önerdim. Gitti Samsung aldı. Vazgeçiremedim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Dün arkadaşın çocuğuna ~500 TL'lik telefon aldık. Bir dünya telefon önerdim. Gitti Samsung aldı. Vazgeçiremedim :)

    Bu zihniyet var olduğu sürece 50$ da versen bu telefonları afedersin bir b..k olmaz
  • bazen takıntı yapıyoruz

  • Bu ülkede tutmamasının sebebi;
    o işlemciye o fiyat ne ?
    100 dolar yurt dışında-700 lira burada, bu ne ?
    sanal tuşlar ne ?
    insan en azından 610 koyar da 700 lira yapar, o zaman kurtarır işte.
    o tasarım ne ? en azından biraz daha elit bir görünüş yakalanmalıydı.
    vede bizim milletteki bu beyin ne ?
    700 lira manipülasyona açık bir rakamdır,
    üstelik bugün bir teknoloji mağazasına gittiğinizde sizi cahil yerine koyan elemanlar yüzünden yanlış yönlendirmeler çok var. komisyon aldıkları zaten bir gerçek. üç kuruş etmeyecek lenovo-samsung-sony telefonların kakalandığı bir dolu insan var.
    bu pazara daha farklı girmeleri lazımdı, sıradan değil.
    yanlış donanımla, yanlış reklamla ve yanlış firmayla bu işin olmayacağı zaten belliydi.

  • Bu program Android için çok önemli. Özellikle de orta sınıf telefon alacak kitle için Nexusvari bir deneyim vaadettiği için devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ileride umarım işler yoluna girer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urun guzel. Dusunce iyi ama firma yanlis. GM yerine vestel, turkcell felan olsaydi eminim daha cok satardi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teardrop2882

    Urun guzel. Dusunce iyi ama firma yanlis. GM yerine vestel, turkcell felan olsaydi eminim daha cok satardi

    Vestel olmaz, servis sıkıntısı vs.. Turkcell gibi operatörler hiç olmaz. Çünkü operatörler kendi ürünlerini yerleştiriyorlar. Oysa Android One sade olmalı.
  • Android tarafında samsungun çöp modellerini öncelikle yok etmeleri gerekiyor. Android One lı bir telefon gerçekten büyük önem arzediyor teknolojiden anlamayan insanlar bunu anlamıyor. Android One ı biraz daha yaymalılar bir orta model çıkaracaklarına bir alt segment (çook ucuz) ve bir orta segment (GM4G gibi) çıkarmalılar, amiral gemiye gerek yok zaten 2 sene güncelleme alıyor günümüzdeki amiral gemiler.

    Çok yazılır çok çizilir bu konu üzerine ama benim Google Mühendislerine ve yöneticilerine desteğim tam bu konuda insanları en uygun telefona yönlendirebileceklerine inanıyorum .

  • gm 4g android one telefonu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, aslında aklımda daha çok daha pahalı olan üst düzey bir telefon almak vardı ama özellikle snapdragon 810 için olumsuz yorumlardan dolayı vazgeçip daha mütevazi bir telefona yöneldim.İyi ki de vazgeçmişim.4000 liralık iphoneda bile olumsuz yorumlara rastlayınca gm4g için eksikler olması çok normal bence.ancak bu fiyata göre eksik yanları çok da sorun değil diye düşünüyorum.fiyat performans olarak bakmak gerekirse son derece başarılı bir telefon, hatta son yıllarda ülkemizde satılan telefonlar arasında f/p olarak ilk 3'e girer.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Bence GM de hic olmaz onlarinda servisi sikintili. Zaten sabikali firma

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GM ile girmeselerdi HTC M8 kullanmama rağmen ben bile alırdım sırf güncelleme hızlı diye...

  • eğer asyada android one programı beklenen karsılıgı bulamamıssa..bunun en buyuk sebebi zaten google..asyadaki cihazların donanımı cok altta kaldı ve burda cok uygun fiyatlı cok guclu telefonlar yarısta.....turkiyede ise cihaz genel hatlarıyla basarılı ama ses olayından ciddi şikayet var..bir an once duzeltmeleri gerekli..tuketici temel ihtiyaclarda ozellikle ses ve ekran gibi sıkıntı yaşamamalı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teardrop2882

    Bence GM de hic olmaz onlarinda servisi sikintili. Zaten sabikali firma

    Servisini telpa veriyor
  • Hepsinde tek sistem olmalı.
    Kimi cihaz stabil iken kimi sorunlu oluyor.
    Gereksiz uygulamalarla dolu arayüzden kimse vazgeçmiyor.
    Kullanıcıya seçenek bırakılmıyor.
    İstedikten sonra cyanogen i saf dışı bırakırlar.
    Sonuçta kaynak google ın.
  • Soc u daha kuvvetli yapmalilar 4 tane a7 kurtarmiyor. Videoda cok hafif de olsa arayuz kasilmasi var en saf sistemde bile kasilma olacaksa artik ne anlami var bu telefonun. Su gibi akmali alet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım çok yüksek olmasın ama kaliteli donanım olsun, cihazı eline alan kaliteyi hissetsin. işletim sistemi zaten saf android. bakın o zaman nasıl tutuyor. pek çok kullanıcı yüksek donanıma ihtiyaç duymuyor ama düşük donanım alınca da telefonlar genelde takos gibi ya da karton gibi oluyor.
  • Google'da Samsung kadar reklam bütçesi ayırmaz ve çalışan almaz ise istediği kadar iyi iş çıkarsın sonucu bu olur. İnsanları neden Android One almaları konusunda bilinçlendirmeliler.
  • Daha mantıklı markalarla yola çıkılırsa güzel sonuçlar verebilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.