Şimdi Ara

HGST dünyanın ilk 10TB kapasiteli HDD ürününü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • HGST dünyanın ilk 10TB kapasiteli HDD ürününü duyurdu


     


    Mekanik diskler ve katı durum diskleri arasındaki kapasite mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Tam SSD'ler 6TB ile mekanik diskleri yakalamaya hazırlanırken önemli bir atak ile mekanik diskler arayı açmayı başardı. HGST dünyanın ilk 10TB mekanik diskini duyurdu.




    HDD tarafında 6TB kapasiteli diskler kullanılma sunulurken, 8TB kapasiteli diskler için de geri sayım başlamıştı. HGST'nin 10TB kapasiteli diski ilk etapta kurumsal kullanıcılara yönelik olacak.




    Ultrastar Archive Ha10 adındaki sürücü bu kapasiteye ve yoğunluğa HelioSeal ile SMR adındaki iki teknolojiyle ulaşmış. HelioSeal teknolojisinde disk mekanizması bölümü Helium ile dolduruluyor ve böylece sürtünme azaltılarak hem ısınma önleniyor hem de daha düşük enerji harcanıyor. Ayrıca bölümün hermetik yalıtımı Helyum gazının kaçmasını engelliyor.




    Shingled Magnetic Recording veya SMR olarak bilinen teknolojide ise birbirine paralel manyetik izler üzerine yazmak yerine birbirinin üzerine binen manyetik izler üzerine veriler yazılıyor ve böylece daha ince ve daha yoğun sürücüler elde edilebiliyor.




    HGST Ultrastar Archive Ha10 modelinde hatalar arası zaman 2 milyon olarak belirlenirken, kutu içerisinde 5 yıllık garanti de çıkıyor. Ancak sürücüden tam olarak faydalanabilmek için yazılım tarafında optimizasyonlar yapılması gerekiyor. HGST, Linux ve diğer açık kaynak sistemler için bir yazılım geliştirme aracı yayımlayacağını duyurdu. Sürücünün ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmadı.



     

     

     








  • SSD ler 6TB çıksa nolacak ki? 1TB SSD için 820$ olacak denmişti. 6 tb olanı bi araba parası olur herhalde?
  • Rezerve.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünler güzelde, şu stok yapma hastalığından kurtulmamız lazım. Onlarca film ve oyun saklıyoruz lazım olur diye. 15 Yıldır bende yaptım ama gördümki eskiye dönüş olmuyor, ayrıca internette her zaman aradığın bulunabiliyor. Onun için 2 koli cd ve Harddiskteki verileri çöpe attım, hiçte eksikliğini duymadım. Yenilere tavsiye edilir, çok fazla depolama şart değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    SSD ler 6TB çıksa nolacak ki? 1TB SSD için 820$ olacak denmişti. 6 tb olanı bi araba parası olur herhalde?

    Ürün HDD
  • Zaten bu ürünler enterprise seviyesi yani mp3 film arşivi yapacak birinin alacağı diskler değil, server tabanlı storage, nas, cloud yapılar için kullanılacaktır, hitachi standart diskler üzerinde birçok markaya göre güzel teknolojiler üretiyor, helyum olayını uygulayan ilk marka ve bu olay ciddi anlamda, disk stabilitesini arttırıyor, bunun dışında yine kullandıkları motordan, kafaya kadar, disk kalıplarına kadar hepsi üst seviyede ekipmanlar. Bu yüzdende en az arıza yapan diskler arasında yer alıyorlar. Yurtdışında kiraladığımız sunucularda hitachi enterprise 7k4000 modellerini kullanıyoruz, performans olarakta stabilite olarakta çok sağlamlar. Daha arıza yapanını görmedik 3 yılda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    SSD ler 6TB çıksa nolacak ki? 1TB SSD için 820$ olacak denmişti. 6 tb olanı bi araba parası olur herhalde?

    Ürün HDD

    Biliyorum. Ben 6tb ssd için konuştum.
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Üretilebilir kapasite arttıkça alttaki ürün sayısı artacaktır buna istinaden fiyatlarda alınabilir düzeylere düşecektir.

    Hatırlarsanız hdd lerde kapasite düşük olduğu dönemlerde 10 gb lık disklere 300 lira civarı fiyatlar veriliyordu ki bu bahsettiğimiz dönem 2000 li yıllardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Üretilebilir kapasite arttıkça alttaki ürün sayısı artacaktır buna istinaden fiyatlarda alınabilir düzeylere düşecektir.

    Hatırlarsanız hdd lerde kapasite düşük olduğu dönemlerde 10 gb lık disklere 300 lira civarı fiyatlar veriliyordu ki bu bahsettiğimiz dönem 2000 li yıllardı.

    Tamamda ssdler çıkalı bayağı bir zaman oldu ama hala çok pahalılar. Adam gibi okuma yazma hızı olan 120 likler bile 180-200 TL den başlıyor. En basitinden bir örnek vereyim. 120gb ssdniz olsa dahi gta 5 i yükleyemiyorsunuz çünkü gta 5 in boyutu takribi 59 gb olması lazım. Bilgisayarda en az 120gb yer olmalı ki gta 5 yükleyebilesiniz bu da 120gb ssd ile dahi mümkün değil. ( Dosyanın boyutu 59 gb olduğu için ayrıca winrarla açarken veya kurarken bir o kadar daha alan istiyor oyun.) Özetle 120gb bile "oyun oynarım ben" diyen adama yetmiyor. Otomatikmen gta 5 oynayım diyen adamın en az 240gblık ssdlere yönelmesi gerekiyor. Haa gerek yok ben harici hdd den yüklerim veya 2.hdd ye yüklerim diyorsanız anlarım yalnız bu işlemde kafadan kaç gün sürer tahmin etmesi bile zor.




  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Oyun için raptor almak lazım. 13000 rpm falan

    dediğinizde haklısınız. Hala ssd lerin fiyatları makul seviyelere gelmedi. Ama bu şekilde kapasite arttırımı oldukça alt segmente daha ucuza ürünler çıkacaktır diye düşünüyorum.

    Firmalar kapasitede birbirlerini zorlasınlar bu bizim işimize gelir.
  • 10 Tb iyimiş, fiyatı ne kadar olur acaba !
  • Haberin girişindeki HDD-SSD kapasite mücadelesi deyimi ilginç.Kim depolama amaçlı SSD alıyor ki?Hem maliyet hem de güvenlik açısından bunu söylüyorum.

  • Bu serinin 8 TB versiyonu bile piyasada yaygınlaşmadı. Geçen sene baktığımda hiç yoktu , şimdi topu topu 2 yorum çıkmış. 8 TB lik NAS diskleri çıksada 4 TB likler ucuzlasa

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145969
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.