Şimdi Ara

Tam kare sensörlü Leica Q kompakt fotoğraf makinesi resmen duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Tam kare sensörlü Leica Q kompakt fotoğraf makinesi resmen duyuruldu

     

    Görüntüleme sektörünün prestijli isimleri arasında yer alan Leica, geçtiğimiz günlerde ilk görselleri ortaya çıkan yeni fotoğraf makinesi Q'yu resmi olarak kullanıcıların beğenisine sundu.

     

    Firmanın standart çizgilerini bünyesinde barındırarak oldukça sade görünen Leica Q, temel olarak 24 megapiksel çözünürlüğünde FF (Tam Kare) CMOS sensör üzerine kuruluyor ve beraberinde gelen 28mm F1.7 Summilux lensi değiştirilemiyor. Diğer özellikleri arasında 3-inç 1.04m piksel dokunmatik LCD ekran, dahili LCos 3.68m piksel elektronik vizör, 100-50000 ISO aralığı, 30-1/16000 enstantane ve saniyede 10 kare seri çekim hızı gibi teknik detaylar yer alan fotoğraf makinesi, video tarafında ise 1920 x 1080 piksel yani Full HD çözünürlükte 60p çekimlerin altında kalkabiliyor.

     

    130 x 80 x 93 mm boyutu ve 640 gram ağırlığı bulunan fotoğraf makinesi dünyanının yeni ismi Leica Q, WiFi kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde bağlanan akıllı cihazlara görüntü aktarımı yapabiliyor ve aynı zamanda birçok benzeri gibi bu cihazlardan aktif olarak kontrol edilebiliyor. SD/SDHC/SDXC hafıza kartlarına JPEG ya da RAW formatılarında kayıt gerçekleştirebilen kompakt fotoğraf makinesi, açılabilir bir dahili flaşa sahip olmasa da, HotShoe yuvasıyla harici flaşları bünyesinde taşıyabiliyor.

     

    Leica'nın ürün gamına eklediği yeni fotoğraf makinesi Q, 4250$ gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle firmanın resmi satış kanalları üzerinden elde edilebiliyor. Makine ile çekilmiş 96 adet JPEG, 28 adet RAW fotoğrafı burada inceleyebilirsiniz.

     

    Tam kare sensörlü Leica Q kompakt fotoğraf makinesi resmen duyuruldu 







  • 1000 dolara sony a7 varken 4000 dolar buna ödemek?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    1000 dolara sony a7 varken 4000 dolar buna ödemek?


    Sony Rx 1 var tam kare full frame compact makina bundan çok daha uygun fiyata.

  • 1000 TL'ye 32 GB LG G2 almak varken, 3100 TL'ye 16 GB iPhone 6 Plus almak gibi bir şey. :)

  • Leica neler yapıyor arkadaş ya
  • Bilgin yok ise gereksiz işgallerde bulunmayın :) (Travers)

    Sony Rx 1 diye bir makina yok. Sony rx 100 var: 1.400 tl
    Birde;
    Sony DSC-RX1R? var oda ; 8.000 tl :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bilgin yok ise gereksiz işgallerde bulunmayın :) (Travers)Sony Rx 1 diye bir makina yok. Sony rx 100 var: 1.400 tlBirde;Sony DSC-RX1R? var oda ; 8.000 tl :)


    Güzel sallamışsın. Nasıl RX1 diye bir makine yok? Kendisi dünyanın FF sensörlü ilk kompakt makinesidir.

  • Kimler alıyor bu modelleri çok merak ediyorum.
  • Çok kişi alıyor. Hatta yeni modeli çıkınca eskisini satmadan alıyorlar. Leica bu paraları eder çünkü rahatlıkla satılıyor. Leica'nın çekimleri başka hiçbir markanınkine benzemiyor. Bu da satış sebeplerinden biri.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Çok kişi alıyor. Hatta yeni modeli çıkınca eskisini satmadan alıyorlar. Leica bu paraları eder çünkü rahatlıkla satılıyor. Leica'nın çekimleri başka hiçbir markanınkine benzemiyor. Bu da satış sebeplerinden biri.

    Çok kaliteli makinalar üretiyor evet ama bu paraları ettiği konusunda katılmıyorum size. Sony benzer performansi 3te 1i fiyata veren gövdeler çıkarıyor son zamanlarda. Bence gereksiz pahalı ama zengin de çok ki yeteri kadar satıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theory of a dead man kullanıcısına yanıt
    Bir ürünün o parayı edip etmediğini ne belirler? Sizin fikriniz mi yoksa satış sayısı mı? Arz-talep konusunda alan ve satan memnunsa o ürünün ederi bulunmuş demektir.Sony'nin daha ucuz ürünleri aynı görüntü kalitesini sunuyor ile bu konunun alakası yok yani. Leica eşsiz ürünler üretiyor ve rakibi yok. Markanın adına da para veriliyor tabii ki fakat bunu uzun zamanda kazanmış ve büyük saygı toplamış bir marka. Niche denilen kategoriye giriyor yani. Niş ürünler daha az kesime hitap eder fakat alan kesim de onun fiyatını sonuna kadar hak ettiğini düşünür. Leica alanlar da böyle düşünüyor. Sony ile çok farklı kulvardalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Ekim 2015; 0:21:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim söylediğimi çok güzel özetlemişsiniz işte çok farklı kulvardalar. O yüzden bu markayı tercih edenler de sen ben değil sonuçta. Ondan yazdım kimler alıyor diye. Yoksa gidip de nasıl alıyorlar bu para verilir mi demedim. En önemli özelliği kaliteyi kompakt gövdede vermeleri. Yoksa fotoğraf dünyasının tanrısı da değiller. Benim görüşüm haketmediği bu parayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theory of a dead man kullanıcısına yanıt
    Alan kişiler tabii ki çok parası olanlar fakat tek özellikleri zengin olmaları değil. Tabi hava atmak için Leica alan kişiler de vardır fakat bu tür markalar insanlarda bağımlılık yapıyor ve bir kısmı da bu işe ilk başladığından beri hayran oldukları markayı tercih edenler. Kaldı ki tamam bizde inanılmaz bir para fakat dünyanın çoğu yerindeki insanlar için 4250$ inanılmaz bir para değil. Orta seviye veya ortanın biraz üstünde gelir seviyesine sahip kişilerin 1 aylık maaşı bile değil. Bizde aylık maaşı 2000 lira olan biri 1 sene boyunca para biriktirip 4250TL fiyatındaki bir ürün alırken, Amerika'daki birinin 4250$'lık Leica alması çok daha kolay. Bu açıdan ulaşılmaz ürünler değiller yani. Tabii ki oralardaki sıfır araba fiyatlarına falan baktığın zaman bir fotoğraf makinesi için 4250$ fiyat yüksek fakat isteyen ve hayranlık duyan kişiler bizim çok daha ucuz olan Canon 5D gibi modelleri almamızdan daha kolay şekilde sahip olabiliyorlar bu modellere.

    Hak edip etmeme konusu ise önceki mesajda dediğim gibi kişisel ve genel olarak ayrılıyor. "Lensi değişmeyen makineye 4250$ mı verirsin yoksa sana aynı kalitede fotoğraf verebilen ve üstüne üstlük lensi değişebilen makineyi yarı fiyatına almak mı istersin?" şeklinde bir soru sorsalar Leica kullanıcıları bile "madem aynı kalitede ve ekstra avantajları da var, tabii ki ucuz olanı alırım" der. Sizin "benim görüşüm" olarak bahsettiğiniz bu. Fakat bu işin bir de "niche" dediğimiz yönü var ve yine önceki mesajda bahsettiğim gibi; bir ürünün fiyatını hak edip etmediğini onun o fiyata satılıp satılmadığı belirler. Sizin de aylık 10 bin dolar geliriniz olsaydı siz de Leica alırdınız ve fiyatını hak ettiğini düşünürdünüz. Belki de o gücünüz vardır ve almıyorsunuzdur, o kısmını bilemem. Fakat ben kullanmadığım veya en azından incelemediğim bir ürün için "bu parayı hak etmiyor" demem. Kullanmadığım ürün için genele bakarım ve insanlar o fiyatına rağmen beğenip, alıyorlarsa ve hiç pişmanlık duymuyorlarsa o ürün fiyatını hak ediyordur. Sonuçta bu insanlar aptal değil. Tabii ki o insanların parası çok olabilir ve 4250$ onlara dokunmuyor olabilir fakat insan ne kadar da zengin olsa, fiyatını haketmediğini düşündüğü bir ürünü almak istemez.

    Mesela geçenlerde 16 tane sensörlü bir makine haberi çıktı. Fiyatı da 1700$. Ben o makineye o parayı kesinlikle vermem ve kalitesiyle o fiyatı haketmez çünkü sensörleri küçücük. Burada; haketmediğini kalitesinin düşük olması sebebiyle söylüyorum çünkü kalite beklentim var. Leica'da ise kalitede eksiklik yok. Bu konuda sorunu yok. Hem kalitesi düşük olsa hem de 4250$ isteseler o fiyatı haketmediğine katılırdım. Ayrıca 16 sensörlü makine kalite olarak düşük olabilir ve benim için çok gereksiz olabilir. Bu yüzden hele ki 1700$ etiket ile fiyatına haketmez. Fakat o fiyatına ve kalitesine rağmen tutulan bir ürün haline gelirse o fiyatı ediyor demektir ve üretici o fiyatı istemekte haklı demektir. Benim anlatmak istediğim bu. Yani kişisel ve global gerçekler var. Fiyat ve haketmek kavramları da bu 2 kritere göre değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Ekim 2015; 1:04:35 >




  • Son yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte sanırım farklı düşündüğümüz konu şu. "Kullanmadığım ürün için genele bakarım ve insanlar o fiyatına rağmen beğenip, alıyorlarsa ve hiç pişmanlık duymuyorlarsa o ürün fiyatını hak ediyordur." Ben bu konuda size katılmıyorum. Ama bu benim görüşüm elbette. Marka değerini satan Firmalara baktığımda artık dünyada bir F/P dönemi yaşanmaya başladı. Eski dönemin sizin tabirinizle niche denecek devleri bir bir yıkılmaya devam ediyor. Dünya fakirleştiğinden mi bu böyle. Hayır hedef kitlelerini geliştirmek zorundalar. Çünkü yaptıkları iş ucuz bir iş değil ciddi ar-ge yatırımlarına ihtiyaç duyuyorlar. Sonuç olarak mevcut elit kesim yetmemeye başladığında fiyatlar ya yükselmeli ya da pazarı geliştirmeliler. Fiyatlar zaten tavan olduğundan kısır döngüye giriyorlar.

    Bu yazdıklarıma örnek vereyim. Ford mesela yanılmıyorsam 2007-2008 gibi Jaguar ve Land Rover markalarını Hintli Tata ya satmıştı ve benzer satışlar hızla devam ediyor. Çinliler resmen niche dediğiniz firmaları bir bir satın alıyorlar. Bunların satışlarındaki en önemli ortak nokta zarar etmeleri. Bakınız starbucks her yerde şube açıyor. Peki neden hiç düşündünüz mü? Rekabet edilen firma sayısı artık çok fazla ve rekabet bundan 10-15 seneki durumdan çok farklı. Üstte de değindiğim gibi şu anda ilk cevap sony den geldi ve direkt leica nın pazarına el attılar (rx1r ii bence tam bir rakip). Tamam bu işin duayeni olup markayı çok seven kişiler elbette var ama bu markayı ayakta tutmaya yetmez bence. Leica için tehlikeli olan tam da sizin de yazdığınız gibi bir sene iki sene para biriktirip leica alan kişiler. Yurt dışı elbette bizden iyi ama dediğiniz kadar toz pembe olmadığını gözlerimle gördüm avrupada. Özellikle dediğim gibi son 10-15 yıl arasında ciddi farklar var.

    Ben de mesela full frame bir sensörü daha kompakt bir gövdede çok isterdim. Bundan evvel tek seçenek leica idi. Varsa da ben bilmiyorum. Sony aynasız sektörüne girerek bu pazarı hedefledi ve satış miktarlarına baktığımda ciddi rakamlara ulaşmışlar. Artık rakipsiz değiller. Mesela ben 5-6 yıl önce ciddi bir para kazansam ben de gider bir leica alabilirdim çünkü yoktu alternatifi ama şimdi almam artık. Sadece para mı tabii ki değil. Ergonomi, ne bileyim ek özellikler video gibi vb. bir çok faktör yüzünden almam. Bakın sitesine sattıkları ürünün spesifikasyonları diye bölümü bile yok ne olduğu yazılan çünkü alanların düşündüğü üstünde leica logosu olsun en başta. Yeni çıkan q makinelerinde hala usb 2.0 var mesela bence kötü bir ayrıntı bu. Leica nın da açıkçası o elit müşteri grubuyla ne kadar rekabet edebileceğini zaman gösterecek. Her ne kadar çok farklı makineler desenizde her makine incelemesinde leicalarla sonylerin birbirine alternatif ve rakip olduğunu görürsünüz.

    Ama ilk mesajı atarken de leicaların kötü makine olduğunu düşündüğümden atmadım elbette. Elime almadım haklısınız zaten ben çıktı kalitesi olarak kıyasladım ve ciddi anlamda incelediğim fotoğraf sayısı binlercedir. Bu da fikir sahibi olmam için yeterli bence. Malzemesi altından olur 150000 dolar olur birşey diyemem ama benim kıyasladığım fotoğraf getirisi ve verdiği ek özellikler olarak parasını haketmiyor diye düşünüyorum. Bu leica ile de sınırlı değil. Bence lacoste tshirtte 250 tl etmez mesela aynı kişilerin ürettiği tshirtin biri 40 tl iken diğeri timsah logosu dikildi diye 250 tl etmez veren var diye bu fiyatı. Ya da bir rolex saat daha bir çok örnek verilebilir. Bunların zenginlik göstergesi olması dışında bir ekstra artısı olduğunu düşünmüyorum. Miktarını bilmediğim kadar param olsa belki ben de alırdım statü göstergesi gibi birşey bu. Ama gidipte arkadaşım 2-3 sene yemez içmez para biriktirir ve gidip bir leica alırsa bence gereksiz ve boşuna fazladan para harcamış olur.


    Edit: Açıkçası Leica kalitesinin daha alınabilir fiyatlarla orta segmentte yer almasını çok isterdim. sonuçta her makine 1/16000 enstantaneye ya da tam kare sensöre sahip olması gerekmez. Bence küçülmez tersine ciddi büyüme gösterebilirdi firma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 21 Ekim 2015; 10:09:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.