Şimdi Ara

iPhone uyumlu dünyanın ilk kablosuz flaş tetikleyicisi: Tric

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • iPhone uyumlu dünyanın ilk kablosuz flaş tetikleyicisi: Tric 

     

    Fotoğraf çekmek için ister bir profesyonel fotoğraf makinesi ya da bir cep telefonu kullanın, fotoğraf kalitesini belirleyen en önemli unsur ışık ve ışık kullanımıdır. Bu noktada fotoğraf çekmek için günümüzde en çok kullanılan cihazlardan iPhone için hazırlanan Tric, çekimlere profesyonel flaşları da dahil ediyor ve hayata geçebilmek adına Kickstarter üzerinde destek arıyor.

     

    Kickstarter'da TricFlash tarafından başlatılan Tric, iPhone uyumlu dünyanın ilk kablosuz flaş tetikleyicisi olarak lanse ediliyor ve kişilerin profesyonel tepe flaşları fotoğraf sürecine dahil etmesine imkan tanıyor. Bunu ufak gövdesiyle flaşların altına takılarak gerçekleştiren ve özel iOS uygulamasıyla çalışma gösteren ürün, deklanşöre basıldığı anda flaşı tetikleyerek patlatıyor ve böylece iPhone'un standart flaşına göre çok daha kuvvetli ve yumuşatmaya (Tepe flaşa softbox ya da şemsiye vb.) müsait sonuçlar ortaya koyuyor.

     

    Flaşıların TTL yani otomatik ışık ölçüm sistemi kullanamayan ve sadece manuel olarak çalışan Tric, olumsuz bir durum olarak 1/30 saniye perde limitiyle geliyor ve Android cihazlar için şimdilik herhangi bir çalışma bulunmuyor. Gücünü iki adet AAA pilden alan ve kablosuz bağlantı noktasında Bluetooth LE'den yararlanan flaş tetikleyici, üçayak gibi sabitleyiciler üzerine de kolay bir şekilde bağlanabiliyor.

     

    Site üzerinde 35,000$ hedef ile yolan çıkan Tric, yapılacak en az 75$ bağış ile 2015 Aralık ayında elde edilebiliyor. Ürünün yapabildiklerini sunan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

     









  • telefonlara kablosuz tetikleyici yapsan ne yapmasan ne? bir profesyonel makinenin verdiği zevki hiç bir telefon kamerası veremez...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_alien89

    telefonlara kablosuz tetikleyici yapsan ne yapmasan ne? bir profesyonel makinenin verdiği zevki hiç bir telefon kamerası veremez...


    kesinlikle.


    Ayrıca cihaz 1/30'dan yukarısını desteklemiyormuş,ne anladık,bunu zaten profesyoneller kullanmak isteyecektir ve manuel ayar yapamadıktan sonra onlar içinde bir anlamı kalmaz ,tutmaz bence bu ürün

  • insanların telefonla fotoğraf çekmeklerindeki amaç pratiklik ve her an yanlarında olmalarından kaynaklı bir durum. fotoğraf çekme amacındaki kişi kompakt kamera ile de gezebilir ki bu durumda kompakt kamera çok daha pratik bir hal alıyor. Yine de flaş tetikleme için güzel bir adım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_alien89

    telefonlara kablosuz tetikleyici yapsan ne yapmasan ne? bir profesyonel makinenin verdiği zevki hiç bir telefon kamerası veremez...

    Aynen, Katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon kamerasının amacı pratik günlük ihtiyaçları karşılamak, profesyonel flashlara 1000+ lira döküp bir de hamallığını yapan kişinin dslr yerine telefon tercih etmesi için mantıklı bir sebep yok, keyfi olarak telefon fotoğrafçılığı yapıyorum der orası ayrı.
    Elbette bu ürün piyasada bir boşluğu doldurur, telefonla fotoğraf çekmek için inat edip telefon aksesuarlarına tonla para döken de var, fakat çok az satar.
  • Adam o kadar sistem hazırlayıp ayfon kullanacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.