Şimdi Ara

Proxy uygulaması Hola bant genişliğinizi suistimal ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Proxy uygulaması Hola bant genişliğinizi suistimal ediyor


     

    İnternet üzerinde erişimi yasak olan ve bölgeye göre erişim veren sitelere girmek için çeşitli Proxy yazılımları kullanıyoruz. Tarayıcı eklentisi olarak da pek çok Proxy yazılımı mevcut. Ancak bunlar her zaman iyiniyetli olmayabiliyor. 




    İnternette 46 milyon kişinin kullandığı Halo hem uygulama olarak hem de Chrome eklentisi olarak faaliyet gösteriyor. Yasak içeriklere erişmek için kullanılan Halo gelen bilgilere göre kullanıcıların boşta kalan bant genişliklerini kendisine ayırıyor ve sonrasında sitelere DDoS saldırıları yapmak için kullanıyor. Hatta DDoS saldırısı yapmak isteyenlere bant genişliği satıyor. 




    Firmanın bunu bir iş modeli olarak benimsemesi de ayrı bir hayret verici durum. Ayrıca Hola herhangi bir sunucuya da sahip değil ve kullanıcının bu bant genişliklerini birbirine kullandırtarak sanal uzak sunucular oluşturuyor. Bu da ikinci ilginç gelişme durumunda. 




    Kullanıcı ücretsiz Proxy hizmeti istiyorsa kendi bant genişliğini de kullandırmak zorunda. Aksi takdirde aylık 5$ parayı cebinden çıkarması gerekiyor. Pek çok Proxy firmasının kendisine ait sunucuları var ve kullanıcısının internet bağlantısını bu sunucular üzerinden yönlendiriyor. 




    Hola'nın kullanıcının boştaki bant genişliğine ücretsiz hizmet karşılığında el koyması bir yere kadar belki tolere edilebilir ancak bunu kötü niyetli hackerlara kiralamaya başladığında işler değişiyor. Şimdilik Hola'dan konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.  

     

     








  • Bi söz vardı "bedava peynir fare kapanında olur" diye. Reklamlardan gelen gelir demek artık tatmin etmiyor. İnsanoğlunun aç gözlülüğü ve belki de biraz da merak nerelere getiriyor böyle şeyleri.

  • Bi ara zenmate de bir sıkıntı yaşamıştım ubuntu üzerinde , kurayım dedim allah belalarını versin yapışır gibi kastırdı bilgisayarı saçma sapan bir program hiç artısı yok üstelik benim altyapımı kullanacak öylemi baştan gözüm tutmamıştı zaten

  • Böyle şeyler yapan bir firmanın, dürüst davranıp da 5 Dolar aldıktan sonra kullanıcının bant genişliğini kullanmadan proxy vereceğine de itimat etmiyorum.

    Zaten 5 Dolar alıyoruz. Bir de bant genişliğini de kullanalım, daha fazla kazanalım diye düşünebilirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.