Şimdi Ara

iFixit, bu sefer LG G4'ü masaya yatırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • iFixit, bu sefer LG G4'ü masaya yatırdı 

     

    Piyasaya sunulan elektronik ürünlerin içini açarak tamir edilebilirlik durumları hakkında dikkat çekici içerikler hazırlayan iFixit, bu sefer Mayıs ayı içerisinde Türkiye'de satışa çıkan LG G4'ü masaya yatırdı.

     

    Tüm teknik ayrıntılarına burada yer verdiğimiz akıllı telefon dünyasının güncel yıldızlarından LG G4, iFixit ekibi tarafından 13 adımda açılarak 10 üzerinden 8 puan aldı ve tamirinin kolay olduğu cihazlar arasına yerleşti. Olumlu olarak arka panel ile bataryanın hiçbir araca ihtiyaç duymadan açılabilmesi, standart vida kullanılması ve birçok parçanın modüler yapısıyla ayrı ayrı değiştirilebiliyor olması yorumlarını alan LG G4, olumsuz olaraksa sadece LCD ekran ile camın birbirine yapıştırılmış olması yorumunu aldı. Bu durum LCD ile camdan herhangi birinin zarar görmesi halinde ikisinin de değişime ihtiyaç duymasına neden oluyor ve tamir maliyetini ciddi seviyede arttırıyor.

     

    iFixit tarafından LG G4 için hazırlanan yeni sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

     

    iFixit, bu sefer LG G4'ü masaya yatırdı 


    LG G4 Teardown








  • Bundan sonra sadece resimlerine bakarız herhalde ;)

  • Lg tr şu fiyatı bir 1500 lere çek bakalım, unutma bu fiyat politikasıyla buradasın, yoksa tuketici seni sony nin durumuna çevirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "LCD ile camdan herhangi birinin zarar görmesi halinde ikisinin de değişime ihtiyaç duymasına neden oluyor ve tamir maliyetini ciddi seviyede arttırıyor."

    Bu olduktan sonra, isterse 10 puan alsın, ağzıyla kuş tutsun...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    "LCD ile camdan herhangi birinin zarar görmesi halinde ikisinin de değişime ihtiyaç duymasına neden oluyor ve tamir maliyetini ciddi seviyede arttırıyor."

    Bu olduktan sonra, isterse 10 puan alsın, ağzıyla kuş tutsun...

    Bu bildigim kadariyla lg g ve nexus 4 ile baslayan "zero gap" devriminin eseri. Ikonlar ekrana yapisik gibi duruyor bu olumlu tarafi, olumsuz tarafi ise zaten soylenmis fakat gule seven dikenine katlanir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Maalesef telefon Türk malı olmadığı, Türkiye de üretilmediği için. Dövizle geliyor dışarıdan. Buna yapacak bir şey yok.

    En azından bir iphone - samsung - sony gibi şemsiyeyi sokup açmaya çalışmıyorlar.
  • sanki kendimiz açıp tamir edicez.inceleme baya gereksiz göründü
  • bu ifixit firması kadar tuhaf firma yok!! arkadaş kime göre kolay _? parçalayıp birleştirmek kolay denir ona tamiri kolay değil!!! herşey anakartın üzerinde mikrofon simkart-sd kart girişi herşey!!!! biri ağrızalansa anakart tamiri yada değişimi şart! bu salak firmanın kafası hiçmi basmıyor acaba! parçalayıp birleştirmek kolay diye tamiri kolay diyen saçma bi firma nasıl bukadar meşur oldu anlamak mümkün değil....

  • başlık sakat
  • nexus4 ün 2 kere ekranını değiştirdim.evet boarda bağlanan kasaya sahip ama lg nexus 4 ün aliexpresten 35 40 $ civarı ekran aldım. Aynı zamanda arkadaşımın s3ünün ekranı kırılmıştı aliexpresten almak istedim. fiyatları nexus 4ün ekranından pahalıydı evet sadece camı değişebiliyor s3 ün ama ustalık isteyen bir iş bu işi sürekli yapanlar bile ekran parçalıyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saki3d

    Kendi açınızdan baktığınızda haklısınız,

    inceleme telefon tamiri ile uğraşan kişilere yol göstermek maksatlı olarak düşünün.
    Ürünü ne kadar kolay açabilirlerse işcilik o kadar az olur, bizde nerdeyse değiştirilen parca maliyetine tamir ettirebiliriz.
    Telefon açıldıktan sonra Mikrofon,sim kart,sd-kart yuvalarını sıcak hava tabancasıyla söküp yenisini takmak pek sıkıntı değil.

    inanın onlarda modüler olsa bir kaç kişinin haricinde kimse böyle telefonunu komple söküp bozulan parçayı temir edeyim/değiştireyim demez.




    pardon da sıcak hava tabancasıyla simkart yuvasını söküp takmak kolaymı dediniz_??? nasıl bi ustasınız siz sorması ayıptır_? yani örnek olarak htc de bozulan parçayı değiştirmek filexini karttan çıkarıp yenisini takmak kadar kolayken sırf içini açmak biraz zaman alıyor bazı yerleri yapışık fazla flex var diyip tamirinin aşırı zor olduğunu söyeyen firma simkart yuvasını sıcak hava tabancasıyla lehimlerinden ayırıp aynı zamanda karta zarar vermeyip yenisinide lehimlemek daha basit diyor ve siz bunu onaylıyorsunuz bumudur_?? biraz tamirden anlayan biri htc m8 i çok rahat açar arızalı parça neyse çok rahat değiştirir. simkart yuvasını değiştirmek öyle kolay bişeymi ya nekadar baside indirgediniz sıcak hava tabancası üfle bitti.. yok öyle bişey..




  • cherkesomer C kullanıcısına yanıt
    Sorunuza balıklama dalmışım.
    hiç yorum yazmamışım varsayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.