Şimdi Ara

Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not: Foruma yeni üye oldum ve ben almadan önce araştırırken tam olarak bulamadığım şeyi insanlar bulsun istiyorum ve bu yüzden konuyu açıyorum. İleride başka donanımları da inceleyebilirim.
    AyrıcaKlavyenin resimlerini aşağıdaki dosya ekle kısmından ekledim ama tam olarak nereye koyacak ya da bu yazımda gözükecek mi emin değilim, olmadı editler koyarım.


    Klavyeyi farklı başlıklarda inceleyeceğim;


    GENEL GÖRÜNÜM VE MALZEME KALİTESİ


    Klavye ergonomik bir yapıya sahip, dolayısıyla çoğu muadili mekanik klavyeler gibi sadece tuş takımını içeren bir yapıya sahip değil. Bu klavyede bileklik -ki ben buna çok dikkat ediyordum çünkü bir süre sonra gerçekten bilekler ağrımaya başlıyor masaya koymaktan- mevcut. Bunun yanısıra Solda turuncu çerçeveye alınmış G tuşları, yukarıda oyun modu tuşu yani Windows butonunu aktif-deaktif eden arkadaşımız, M tuşları, (Combolar için 3 farklı setten oluşuyor, bu sayede 6 G tuşu x 3 M Profili=18 combo tuşuna sahip oluyorsunuz) multimedya tuşları ve en sevdiğim özelliklerinden birisi olarak ses kısma/açma silindiri bulunmakta. Oyundayken veya dizi/film izliyorken alt-tab yapıp ses ayarı yapma derdinden kurtarması çok hoş gerçekten.

    Gelelim aydınlatmaya, 4 kademeli aydınlatma mevcut klavyede ve en üst kademenin gerçekten fazla bile aydınlattığını söyleyebilirim. Bunun haricinde WASD ve ok tuşlarını bağımsız olarak açıp kapayabiliyor, ya da kademeli olarak kısıp/açabiliyoruz aynı şekilde. Bu da güzel düşünülmüş bir ayrıntı bence. Klavyenin ışığının rengi beyaz ve genel itibariyle alette kullanılan renklerle güzel uyum sağlıyor. Beyaz renk seçimi gerçekten yerinde olmuş diyebilirim. Zaten deneyimli kullanıcılar klavyenin ışığına bakmıyor, orası ayrı mevzu ama şık durması itibariyle LED aydınlatma yapılması bence güzel bir ayrıntı. Bunun haricinde M tuşları turuncu ve MR tuşu kırmızı renkte yanıyor.

    Malzeme kalitesinde Logitech G710+ gerçekten beni hayal kırıklığına uğratmadı hatta beklediğimden fazlasını verdi diyebilirim. Klavyenin tuş kümelerinin arasındaki boşluklar dahi gerçekten sağlam bir plastik ya da alaşım malzemeyle kaplı ve dokunduğunuzda hatta bastırdığınızda milim çökme hissiyatı vermiyor. Reklamlarında üzerinden tank geçtiğini hesaba katarsak bunu parmakla çökertmek ya da kırmak zaten zor olsa gerek biz sıradan insanlar için

    Klavyede metal aksam kullanılmamış fakat kullanılan plastik GERÇEKTEN kaliteli. Klavyeyi sağ ve sol ucundan kavrayarak esnetmeye çalıştığımda ne kadar sağlam ve stabil olduğunu bir kez daha anladım. Bundan önce kullandığım a4Tech bloody b120 modelinde ve Logitech g103 klavyelerimde bu hareketi yaptığımda esneme ve çatır çutur sesler gelmekteydi. Bunda öyle bir şey yok.

    Tuş kalitesine ve bu klavyenin en önemli özelliği olan mekanik switchlere ayrıntıyla değinmek isterim. Elimde aparat olmadığı ve elimle açarak tuşu kırmak vs. istemediğim için açmıyorum bu yüzden internetten bulduğum tuş takımının açılmış halinin fotosunu yükledim. Switch olarak görüldüğü üzere Cherry MX Brown (kahverengi) kullanılmış. Bu switch hibrid denilebilecek bir tasarıma ve işleve sahip. Nedir Brown switch?

    Brown switchler red ile blue arasında konumlandırılabilecek bir yapıdalar. Yumuşaklık açısından blue'dan yumuşak, red'den sert ve ses açısından da aynı şekilde blue'dan sessiz, red'den sesli durumda. Brown switch kullanmaları bu klavyeyi almamdaki başlıca sebeplerdendi çünkü Razer Blackwidow'da Cherry Blue'ya denk gelen kendi ürettikleri yeşil switch mevcut ve yazarken daktilo benzeri bir ses ve tuşa basınca klikleyen bir yapıya sahip. Blue bu yüzden olmazdı, red switchler ise fazla yumuşak ve açıkcası normal klavyelerden farkını hissedemiyorsunuz bile. Bu klavyede kullanılan switchler sessiz değil evet normal klavyeye göre yüksek ses ve daha oturaklı ses çıkarıyor, ama blue gibi yan odadaki adamı rahatsız edecek seviyede değil

    Klavyenin anti ghosting ve sıralı-eşzamanlı algılama olayı gerçekten başarılı. 26 tuşu bile aynı anda basabiliyorsunuz ve bunu algılıyor. Elbette ki kimse 26 tuşa basmayacak ancak şöyle bir örnek vereyim. Önceki klavyelerim Bloody B120 ve G103'de Battlefield 4 oynarken aynı anda CTRL, SHIFT W, D'ye bastığımda veya çapraz eğimli çökerek veya koşarak giderken şarjör vs. değiştirmeye kalktığımda ya o son komutu algılamıyordu ya da tamamen tüm komutlar duruyordu ve çatışmanın ortasında veya düşmanın tam karşısında put gibi her 10 dakikada bir rahat donakalıyordum bu yüzden. Bu klavyeyi dün aldım ve her testini yaptım. Öyle bir durum sözkonusu değil dolayısıyla sinir krizleri geçirip klavyenizi duvara vurmanız gerekmiyor. (g103'üm parçalanmış vaziyette bu yüzden) Başka bir örnek olarak GTA 5'de araç sürerken hem kornaya basıp hem ileri sağ-sol yapılamıyordu. Garip bir şekilde sol hiç yapılamıyordu zaten sadece sağa dönebiliyordum kornaya basarken ve bu gerçekten gıcık edici bir durumdu Dün GTA'da hem korna hem sağ sol hem ileri geri vs. tüm şansımı zorlayarak hatta ekstra bazı tuşlara da basarak denedim ve sonuç hatasız oldu. Bu yüzden 26 tuş algılama olayı size büyük özgürlük sunuyor. ANTI-GHOSTING yani gölge önleme olayı aslında BF4 için bahsettiğim şeyde çok işe yarıyor. Çünkü aslında klavyeler bastığınız tuşların gölgesini alıyor ve diyelim ki sağ çapraz koşuyorsunuz, bu durumda SHİFT, W, D tuşlarına basmanız gerekiyor ve klavyenizin anti-ghostingi sınırlı olduğu için lönk diye kalakalıyorsunuz, bu klavyedeki 110 Anti-Ghosting tuşları bu yüzden işe yarıyor ve normal klavyeden mekanik klavyeye geçmemin yegane sebebi budur.


    EKSTRA PARÇALAR VE ÖZELLİKLER

    - Dediğim gibi bileklik kısmı var ve örneğin g103 ve g105'inkilerden daha sağlam ve güven verici bir şekilde tasarlanmış.
    - Klavyenin ayakları kalın ve sağlam. Kolay kolay kırılacağını sanmıyorum üzerinde hoplamadığınız sürece.
    - Klavyede fotoğrafta gösterdiğim üzere bir adet USB girişi bulunuyor ve bu giriş overpass özelliği sayesinde normal kasaya bağlamışsınız gibi işlev görüyor. Yani telefon şarj edebilir, USB bellek takabilir veya mouse vb. araçları buradan besleyebilirsiniz. Güzel bir ayrıntı ve işlevsel gerçekten.
    - Aletin power kablosu harbiden okkalı bir yapıda. Oldukça kalın ve yumuşak bir plastikten yapılmış. Kablonun ilerisinde turuncu renkte bir switch bulunuyor ve orada 2 usb ucu haline dönüşüyor. Biri klavye, diğeri ise yukarıda bahsettiğim ekstra USB girişi için.




    GENEL İZLENİMLERİM VE KİŞİSEL YORUMUM

    Ürünü gerçekten çok sevdim. Aklımda Razer Blackwidow Chroma vardı fakat Türkiye'de sadece 1-2 mağazanın 1-2 şubesinde bulunmasından ve bu mağazaların da fiyatları acımasızca 650 liralara kadar çekmeleri vazgeçmeme sebep oldu. Bu klavyeyi Mediamarkt Antares - Ankara şubesinden 399 TL'ye aldım. Normalde fiyatı 430 ila 510 (vatanda 510 lira şaka gibi) arasında değişiyor. Zaten chroma'nın buna tek üstünlüğü renkli olması, onun haricinde bir üstünlüğü olduğunu sanmıyorum, hatta aşağıda onla kıyaslamasını yapacağım. Bu klavyedeki beyaz aydınlatma sade duruyor ve ışıtma seviyesi çok çok iyi. Tuşları ise yazarken rahatlık veriyor ve insanın yazası geliyor gerçekten. Soldaki G tuşlarına yanlışlıkla basmayı bıraktığımda daha çok zevk alacağımı düşünüyorum cihazdan. G tuşları ben ihtiyaç duymasam da işlevsel ve klavyenin arayüz programı çok basit dizayn edilmiş dolayısıyla isteyenler için programlamak oldukça kolay.


    BLACKWIDOW CHROMA'YA GÖRE ARTILARI VE EKSİLERİ

    Blackwidow'la nasıl karşılaştırıyorsun derseniz, kuzenimde o klavyeden var ve bir süre deneme fırsatım oldu öncelikle onu söyleyeyim.


    ARTILARI

    1- Bileklik dayama parçası (yumuşak olsaymış daha iyi olurmuş gerçi)
    2- Multimedya tuşlarının ayrıyetten olması ve özellikle ses açma / kısma silindiri
    3- Cherry Brown switchleri. Cherry Dünya'nın en köklü klavye üreticisidir ve yaptıkları ürünlerin sağlamlığı tartışılamaz. Razer son yıllarda ucuza kaçıp kendi yeşil switchlerini üretiyor ve uzun kullanımda sorun olduğunu yazanlar çok olmuş.
    4- 200 lira daha ucuz.

    Ses ve hissiyata değinmeyeceğim çünkü Razer'ın kullandığı blue'ya denk gelen switchleri sevip sevmemek tamamen kişisel bir görüş. Kuzenim klik sesine ve hissiyatına bayılıyor mesela her ne kadar evindekileri rahatsız etse de :D

    EKSİLERİ

    1- RGB aydınlatma dolayısıyla yılbaşı ağacı gibi ışıklandırmaya sahip değil.


    Kendi malım olduğu için değil, sahiden başka bir eksiğini bulamıyorum. Hatta bu klavyede RGB aydınlatma olsaymış 700 lira civarında peynir ekmek gibi satılabileceğini düşünüyorum. Benim gibi aydınlatmaya aldanmıyorsanız bu klavye doğru seçim olacaktır. Üstelik Minimum 200 lira ucuz olduğunu unutmamak lazım. Umarım bir noktayı unutmamışımdır, şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.



     Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi Logitech g710+ Kullanıcı İncelemesi







  • konum ölmüş o kadar emek vermiştim oysa ki :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    konum ölmüş o kadar emek vermiştim oysa ki :(
    emeğine sağlık kardeşim, güzel inceleme olmuş bence. blackwidow kullanmadım ama g710+ gerçekten piyasada alınabilecek en iyi mekanik klavye bana göre.
    Tabi oyuncular için. Sadece yazı üzerine işi olan kişiler için farklı alternatifler mutlaka cazip gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pusu47

    emeğine sağlık kardeşim, güzel inceleme olmuş bence. blackwidow kullanmadım ama g710+ gerçekten piyasada alınabilecek en iyi mekanik klavye bana göre.
    Tabi oyuncular için. Sadece yazı üzerine işi olan kişiler için farklı alternatifler mutlaka cazip gelecektir.

    Alıntıları Göster
    İnceleme güzel eline sağlık.

    Fakat zatten sessiz ve az hissiyatlı olan brown switch'lere niye o-ring takmışsın anlamadım

    Bende kendim için blue versiyonunu düşünüyorum.




  • İnceleme güzel. Ama eksileri daha var. Mesela tuşlar çok hassas yanlışlıkla basabiliyorsunuz.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    o ring g 710+ ta fabirka çıkışlı olarak takılmış.

    plus olmayan g 710 da yok.
  • ancakveancak kullanıcısına yanıt
    Bunu öğrendiğim iyi oldu, bende bu klavye niye bu kadar hissiyatsız diyordum hiç keycap çıkartıp bakmamıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonacoDoom

    Bunu öğrendiğim iyi oldu, bende bu klavye niye bu kadar hissiyatsız diyordum hiç keycap çıkartıp bakmamıştım
    Arkadaşlar klavye hissiyatsız değil aslında. İnsanlar mekanik deyince blue switchleri düşünüyor direkt olarak tabi brownlar hissiz geliyor çünkü click sesi ve hissi yok. Ama brownlar maviden sonra en çok geri dönüt veren switch türleri ve red ve black'den daha çok geri dönüt veriyorlar. Klavye'nin o ringleri arkadaşın dediği gibi fabrika çıkışlı ve ben çıkarıp da denedim ses konusunda çok farklar olmuyor.

    Şunu belirtmeliyim klavye sessiz değil. Şu an şunu yazarken bile pata küte ses çıkıyor sabah sabah. Ama blue switch - brown switch tamamen kişisel incelemede dediğim gibi. Ben oyunlarda ve yazarken seri davrandığım için çok ses çıkmasın dedim bu yüzden bunu seçtim.

    Ayrıca şuraya dikkat: Brown switchler üst üste basışlarda blue'ya göre daha iyi sonuç veriyor. Blue üst üste aynı tuşa basarken biraz dağıtıyor kendini, brown çok daha hızlı toparlıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    Arkadaşlar klavye hissiyatsız değil aslında. İnsanlar mekanik deyince blue switchleri düşünüyor direkt olarak tabi brownlar hissiz geliyor çünkü click sesi ve hissi yok. Ama brownlar maviden sonra en çok geri dönüt veren switch türleri ve red ve black'den daha çok geri dönüt veriyorlar. Klavye'nin o ringleri arkadaşın dediği gibi fabrika çıkışlı ve ben çıkarıp da denedim ses konusunda çok farklar olmuyor.

    Şunu belirtmeliyim klavye sessiz değil. Şu an şunu yazarken bile pata küte ses çıkıyor sabah sabah. Ama blue switch - brown switch tamamen kişisel incelemede dediğim gibi. Ben oyunlarda ve yazarken seri davrandığım için çok ses çıkmasın dedim bu yüzden bunu seçtim.

    Ayrıca şuraya dikkat: Brown switchler üst üste basışlarda blue'ya göre daha iyi sonuç veriyor. Blue üst üste aynı tuşa basarken biraz dağıtıyor kendini, brown çok daha hızlı toparlıyor.
    Üstlere çıkmazsa insanlar göremez değil mi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    Üstlere çıkmazsa insanlar göremez değil mi

    Alıntıları Göster
    bir sorum olucak yaklaşık 2,5 yıldır g105 kullanıyorum sizce g710+a geçmeye değermi?. benim için öyle çok sağlam olması kırılmaması filan çok mühim değil hissiyat ve kullanım olarak para verdiğime değdi diyebileceğim bir ürün olurmu bunu bilmek istiyorum. yurtdışından 220tlye alabiliyorum şuan klavyeyi. sizinki hayırlı olsn bu arada güle güle kullanın




  • mami907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşım. Kullanımı, hissiyatı sıradan klavyelere göre çok güzel mekaniklerin. Yazdığını anlıyorsun, oyunlarda birkaç tuşa aynı anda basabilmek güzel oluyor ve klavye sağlam + kaliteli malzemeden üretilmiş. Bence geçmeye kesinlikle değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    Teşekkürler arkadaşım. Kullanımı, hissiyatı sıradan klavyelere göre çok güzel mekaniklerin. Yazdığını anlıyorsun, oyunlarda birkaç tuşa aynı anda basabilmek güzel oluyor ve klavye sağlam + kaliteli malzemeden üretilmiş. Bence geçmeye kesinlikle değer.
    Elinize sağlık güzel, faydalı bir yazı olmuş.
  • hocam ses açma yeriyle ilgili bir sorum var. o kaldırmalı ses açma yerini 1tik yukarı çekince ne kadar ses veriyor.

    hani 50. seviyede ses. o kaldırmasıni bir tık yukarı çekince ses seviyesi kaç oluyor.
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    şöyle söyleyim, yapabildiğim kadar küçük hareketlerle sesi 0'dan %100'e almam içi 47-49 kez dokunmam gerekti silindire. ama büyük döndürmelerle 4-5 kerede %100 olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabuloguz -- 5 Eylül 2015; 8:51:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    şöyle söyleyim, yapabildiğim kadar küçük hareketlerle sesi 0'dan %100'e almam içi 47-49 kez dokunmam gerekti silindire. ama büyük döndürmelerle 4-5 kerede %100 olabiliyor.

    peki benim için ses seviyesini sıfıra alıp silindiri 1tik yukarı kaldırır misiniz?

    %0 dan %kaç olacak.
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    1 oldu en küçük hareketle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    1 oldu en küçük hareketle.

    tiktik çekince 1 artıyor o zaman. hızlı hızlı çekersek yinede mi 1 1 gidiyor
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    üstte dediğim gibi hızlı çekince 4-5 kerede %100 oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    üstte dediğim gibi hızlı çekince 4-5 kerede %100 oluyor.

    anladım hocam çok teşekkür ederim. güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fabuloguz

    üstte dediğim gibi hızlı çekince 4-5 kerede %100 oluyor.

    anladım hocam çok teşekkür ederim. güle güle kullanın.

    Alıntıları Göster
    Türkiye'de alınabilecek en iyi mekanik klavye bence. Keşke olsa Corsair felan alabilsek ama yok malesef. Klavye gerçekten çok güzel yaklaşık 2.5 senedir kullanıyorum hala ilk günkü performansında. 4 kademe ışıklandırması olması çok iyi aşırı karanlık ortamda kısılabiliyor en azından gözleri yormuyor. Tuş basma hissi konusunda brown switchler hem oyun hem normal yazı yazma anlamında en iyileri. Blue yazma kısmında iyi red oyun kısmında, brown bu ikisinin birleşimi gibi, ortasında bir yerde. İş için kullandığım bilgisayardaki normal klavyeden sonra mekanik klavyeye ne kadar çok alıştığımı anlıyorum. Logitech'in servisi de çok iyi. En ufak bir sorunda yedek malzemeyi gönderiyorlar hiçbir ücret ödemeden. Tam fiyat performans ürünü yani.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.