Şimdi Ara

Focus dan anlayan !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford focus 2001 model 1.8 tdi (tdci degil) 55 kw. Dizel.

    Arkadaslar herkese merhaba benim sorunum arabayi satin alali bir yil oldu . suan surusu iyi ama vites 1 de kalkiyorum 2 ye geciyorum hem vites gecerken bi zorlama yapiyor ses cikmiyor ama gecerken bi blog atlayip geciyor birde normalde vites degistirirken araba debriyajdan cekildiginde normalde araba kendini salmasi lazim ama bu devir 1 e kadar dusuyor butun viteslerde ayni yani gaza basmadikca devir dusuyor gaza basinca kalkiyor bogulma gibi birsey oluyor stop da etmiyor ama bogula bogula gidiyor cok rahatsiz etmeye basladi resmen hantallasiyor tekerlerden mi acaba diyorum yada baski balatadan mi vites isininca araba iyi geciyor ama devir her zaman 2 nin altina iniyor gaza basmak gerekiyor illa ki . Bu ilk sorumdu .


    Birde aldigimdan beridir vites sadece 3 de bazen debriyajdan cekip gaza cok az basinca vurduruyor gibi gidiyor yarim basinca hizini alip duzeliyor 50 km hizda gidemion illa 60 a cikican sadece 3 te yapiyor bazen gaza basmiyorum vurdura vurdura kendi 60 a ciikiyor duruyor anlamadim birsey .

    Tesekkur ediyorum cevabiniz icin

     Focus dan anlayan !!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam motorun ve yürüyenin muntazam olduğunu varsayarsak, silkeleme yapması normal olabilir. 3. viteste 2000 devrin altında motor istenilen torku üretemediği için silkeleme yaptırabilir. Arabadan devri esirgemeyin. Yani vites büyütmek için 3000 devri gözetin.
    Anladığım kadarıyla vitesleri biraz erken büyütüyorsunuz bu da silkeleme ve bayılma yapıyor. Motor hacmi 1.6 ise 1000 devir civarında arabayı çekmemesi normal. Vitesi 3000 devre doğru değiştirin, buna rağmen silkeleme yaparsa o zaman bakalım.
  • Devir 3 binde iyi ustam ama arada yine 3 uncu viteste cok nadir yapiyor 2 binin altina dustugu zaman sorun enjektorde olabilir mi mazot iyi gelmiyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.