Şimdi Ara

Samsung ve Apple'ın Birbirine Göre Avantajları ve Dezavantajlarını Açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hem Samsung hem de Apple cihazlarını uzun süredir kullanan birisi olarak, iki cihaz arasında kalanlar ve tercih yapmakta zorlananlar için ikisinin de olumlu ve olumsuz yönlerini sıralıyorum.
    Bu avantaj ve dezavantajları belirlerken Jailbreak ve Root ile yapılacak ekstra şeyleri dahil etmedim çünkü herkes cihazını Root'lu ya da Jailbreak'li kullanmıyor.

    Samsung'un Apple'a Göre Avantajları:

    1)Fiyat. Samsung cihazları her zaman Apple cihazlarına göre daha uygun fiyatlı oluyor.
    2)Donanım. Stabilize sorununu bir kenara bırakarak yorumlarsak Samsung cihazları her konuda donanım olarak Apple cihazlarından üstün. Kameradan işlemciye, ramden ekran çözünürlüğüne kadar üstün cihazlar.
    3)Android'in verdiği özgürlük. Çoğu Android cihaza OTG ile mouse,klavye,flash bellek bağlayabilir, hatta başka bir cihazı şarj bile edebilirsiniz. Bilgisayardan telefona dosya atmak çok daha kolay ve Android neredeyse her türlü dosya formatını destekliyor. Ayrıca yeni Samsunglarda olan kızılötesi ile telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz.
    4)Yine Android'in özgürlüğünden kaynaklanan bir artı da telefonun yazılımını değiştirebilme,farklı romlar ile telefonun görünüşünü tamamen değiştirebilirsiniz. Kim ne kadar bunu yapar bilemiyorum ama yapmak isteyenler için bir artı. iOS'a göre daha fazla şeyi değiştirebiliyorsunuz.
    5)Servis Ağı Genişliği. Hemen her yerde Samsung servisini bulabiliyorsunuz.
    6)Pil Ömrü. Daha büyük bir batarya ile Samsung, Apple cihazlarından çok daha iyi bir pil ömrü sunuyor.

    Samsung'un Apple'a Göre Dezavantajları:

    1)Yazılım. Samsung'un yıllardır devam eden ve S6'da bile çözülemeyen yazılım ve stabilite sorunu. S6 donanım olarak iPhone 6'dan neredeyse 3 katı güçlü olmasına rağmen iPhone 6 daha stabil çalışıyor.
    2)Pil tüketim dengesi. Samsung cihazlarda şarjı %100 doldurdunuz ve şarjdan çıkardınız. Telefon kendi kendine dururken bile 2 dk içinde %99'a düşüyor kendiliğinden, genel şarj süresi iPhone'dan daha iyi fakat dengeli bir şekilde azalmıyor pil.Bazen kendi kendine yükseldiği de oluyor.
    3)Malzeme kalitesi. S6'ya kadar olan tüm Samsunglar'da malzeme kalitesi sorunu var. S3'ten başlayan, S4,S5,Note 2 ve Note 3 ile devam eden plastik kasanın kalitesizliği bu fiyatlara satılan bir cihazlara yakışmıyor.
    4)Servis-Garanti. Servise verdiğiniz cihazı genelde geç alıyorsunuz, gün içinde tamir olma ihtimali çok düşük. Bir diğer saçma şey de mesela kulaklığınız bozuldu diyelim, bunun için servise telefonunuzu ve kulaklığınızı bırakmanız gerekiyor. Halbuki serviste denenip yenisi anında verilebilir.
    5)Güncelleme. Samsung'un zamanında iPhone 4S'e rakip çıkardığı telefon S3 Android 4.3 sürümünde kaldı. Kitkat'ı bile almadı. Ama ondan önce çıkan 4S bile hala güncelleme almaya devam ediyor.

    Apple'ın Samsung'a Göre Avantajları:

    1)İmaj. Apple cihazlarının hep farklı bir kullanıcı ve hayran kitlesi var ve gerçekten şık ve lüks cihazlar üretiyor.Diğer cihazlara kıyasla daha yüksek bir konumda. Cihazları elinize aldığınızda farklı bir his veriyor.Sizi mutlu ediyor.
    2)Stabilize. Apple cihazları hep düşük donanımlı olmalarıyla eleştiriliyor ve hala da öyle, ama buna rağmen kendinden çok daha güçlü cihazlardan bile daha stabil çalışıyor.Ayrıca kamerası 8 MP olmasına rağmen çok iyi çekimler yapıyor.
    3)Malzeme Kalitesi. Apple cihazlarda 5C hariç kaliteli malzeme kullanıyor, ve öyle olmaya da devam edecek gibi duruyor. Tuşların basma hissi, parmak izi okuyucunun çalışması vs. gerçekten kaliteli malzemeler kullanılmış.
    4)Yazılım Güncellemesi. 4 yıl önce çıkan 4S bile hala güncelleme alıyor dedik, Apple bütün cihazlarına aynı anda güncelleme veriyor ve bu başka hiçbir markada yok, kullanıcıyı markaya bağlayan başka bir artı. Ayrıca eski cihazları da unutmuyor ve verebildiği cihazlara son sürümü veriyor.
    5)İkinci El Değeri. Apple cihazları ikinci elde altın gibi değerleniyor. Mesela sıfır aldığınız bir Samsung'un 2-3 ay sonra ikinci eli çok düşük oluyor ama Apple zam geldiği için size kar bile ettirebilir.
    6)Market Kalitesi. Başta ben de buna pek inanmıyordum ama gerçekten App Store, Play Store'a göre çok daha iyi uygulamalarla dolu ve her uygulama Apple tarafından denetlenerek markete konduğu için Play Store'daki gibi kötü niyetli uygulamalarla karşılaşmıyorsunuz.
    7)Servis-Garanti. Zorlu Center ve Akasya'daki Apple Storelar gerçekten çok kaliteli bir hizmet veriyor ve genelde kullanıcı dostu bir tavırları var, en ufak bir şeyde cihaz ya da parça değişimini sıkıntısız yapıyorlar. Randevu almak zor fakat imkansız değil.

    Apple'ın Samsung'a Göre Dezavantajları:

    1)Fiyat. Türkiye'ye özel bir durum bu ama sonuçta kullanıcının dolar kuru ne kadarmış,vergi ne kadarmış umrunda olmaz, etikette gördüğü fiyata bakar ve Apple cihazları Türkiye'de gerçekten çok pahalı. Mesela yurt dışında S6, iPhone 6'dan daha pahalı ama Türkiye'de durum tam tersi.
    2)Batarya. Apple cihazlarında hep ekran küçük olduğu için batarya da küçük olurdu ve bu yüzden de pil ömrü az olur genelde. 6 Plus ile bu durum ortadan kalktı çünkü büyüyen ekran ile birlikte daha büyük bir batarya ve iOS'un pil stabilitesi nedeniyle çok iyi pil değerleri almak mümkün.Fakat iPhone 6'nın pil ömrü hala iyi değil.
    3)İşletim Sisteminin Kısıtlı Olması. iOS her ne kadar stabil bir işletim sistemi olsa da kullanıcının çok fazla şey değiştirmesine izin vermiyor. En basitinden cihaza menü geçiş efekti bile ekleyemiyorsunuz, bir slayt dosyası,word dosyası vs. atamıyorusunuz, iTunes olmadan müzik,video ya da fotoğraf atamıyorsunuz. Bunları yapabilmek daha kolay olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dörtçeker -- 4 Haziran 2015; 17:00:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.