Şimdi Ara

Google Haritalar seyahat bilgisi sunduğu bölgeleri genişletiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Haritalar seyahat bilgisi sunduğu bölgeleri genişletiyor


     

    Google resmi blog sayfasında yaptığı duyuruda Haritalar servisine 6 yeni bölgede seyahat bilgileri eklediğini açıkladı. Seyahat şirketlerinden alınarak oluşturulan bu bilgiler bölge içerisindeki karayolu, deniz veya raylı sistem gibi ulaşım araçlarına ait bilgileri içeriyor. 100'den fazla şirket ile işbirliği yapılarak alınan bilgiler aynı zamanda araçların anlık olarak izlenmesine de imkan verebiliyor. Yolculuk süresi, kalkış ve varış saatleri gibi bilgiler kullanıcılara sunulurken beklenilen otobüsün erken varması gibi ekstra durumların bilgisi de bildirim olarak kullanıcılara ulaştırılıyor.

     

    Yeni açıklama ile İngiltere, Hollanda, Budapeşte, Chicago, San Francisco, ve Seattle bölgeleri de Haritalar uygulamasında bu hizmetten faydalanmaya başlamış durumda. 70 Ülkede 18000'den fazla şehirde seyahat bilgisi hizmeti veren uygulama malesef ülkemiz sınırlarında henüz kullanılamıyor, ancak seyahat edecek kişiler için hayat kurtarıcı nitelikte olabilir. Yandex'in benzer hizmeti Yandex.Seyahat'de geçtiğimiz aylarda ülkemiz için kullanıma açılmıştı.







  • Daha dün arkadaş konum attı Whatsapp üzerinden. Tıkladım ve Google Haritalar ile aç dedim. Google Haritalar benim konumumu buldu, sonra biraz sağa, biraz sola, biraz ileri biraz geri kaydırdı. Sonra araba tarifi al dedim ve önizlemeye bastım. Ancak yönüm ne tarafa göstermiyordu. Onun için sağ aşağıdaki konuma tıkladım yönümü göstersin diye vs.

    Sonra bu saçma programla uğraşmaktan vazgeçtim. Whatsapp üzerinden arkadaşımın gönderdiği konuma tıkladım ve HERE ile aç seçeneğini işaretledim. Araba ile başlat dedim. "150 metre sonra sağa dönün" sesiyle, toplamda 5 sn. içinde yola koyuldum.

    Ben daha önce Nokia'nın 5800 modelinde görmüş hayran kalmıştım. Daha sonra Donanım Haber'de Android'de de olduğunu öğrendim ve çevremdeki herkese tavsiye ettim hepsi çok memnun. Ankara için söylüyorum; Ankara Bulvarı gibi koca bulvar hâla Google Haritalar'da görünmüyor, bazı okullar, mekanlar yanlış gösteriliyor. HERE ise şuana kadar yarı yolda bırakmadı.

    Kısacası, lütfen HERE kullanalım ve kullanmayanları uyaralım.





  • Yandex ve here varken google ın 10 fırın ekmek yemesi lazım. Yandexin Türkiye ye verdiği öncelik ve önem de düşünülünce seçim konusunda pek düşünmeye gerek kalmıyor.

  • Daima HeRe...

  • Arkadaşlar here ve yandex arasında belirgin farklar varmı? 8 ay öncesine kadar android here deneyim dedim ancak yol tarifi harita çizme gibi konularda beni yarı yolda bıraktı. Yandex hemen herşeyi harika yapıyor..

    Varmıdır here in üstün olduğu yanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • here dükkanlar gibi işletmeleri daha iyi biliyor. Örneğin cigerci mustafa gibi
    Onunda haricinde Yandex navigasyn konusunda bencede iyi. Ama önemli bir yer ararken eksik kalıyor...
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Geç cevap için kusura bakmayın.
    Navigasyon programı seçecekken 2 sini de biraz kullandım deneme için ama yandexin basit ve tek elle kullanılabilen arayüzü arabada büyük kolaylık sağlıyor. haritası da daha anlaşılır bence. here da renkler biraz daha değişik. Sonunda her seferinde kendimi yandex açarken buldum ama here da yüklü bir yandan. Bir arkadaş here ın işletmeleri falan daha iyi bulduğundan bahsetmiş. Bu konuda 2sini yeterince karşılaştırmadım sadece bir kere bir işletmeyi hem yandex de hem here da aramıştım yandex buldu, here bulamadı. Ben de yandex ile devam ettim. Offline haritalar, trafik durumu gösterimi gibi özellikler 2 sinde de var. Trafik durumu oldukça başarılı ve işe yarıyor. Bu arada here komple harita servisi, yandex sadece navigasyon. Yani haritaya da bakabiliyorsunuz tabi ama asıl işlevi navigasyon. Yandex in haritalar servisini ayrıca indirmeniz lazım. Hem harita hem navigasyon tek bir program kullanmak istiyorsanız here daha iyi olabilir.




  • Teşekkür ederim dostum, tekrar yükleyim dursun o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.