Şimdi Ara

Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.337
Cevap
74
Favori
190.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada






    -OYUNUN TÜM SONLARINI GÖRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

    Üç ana bir tane de alternatif son var.

    The End of Fire


    Üç Lord of Cinder'ı öldürdükten sonra oyun sizi Emma'nın yanına atıyor ve orada Dancer of the Boreal Valley'i yeniyorsunuz. Consumed King's Garden ve Lothric Castle mekanları açılıyor. Buradan Consumed King's Garden'dan devam edip Oceiros boss'unu kesiyor ve sonrasında gelen mekandaki ilizyon duvardan geçip Untended Graves mekanına geliyoruz. Buradaki Champion Gundyr boss'u da aşılınca Firelink Shrine'ın karanlık versiyonuna varılmış olunuyor. Irina of Carim'in olduğu mekanda yine bir ilizyon duvar daha var, oraya varınca Eye of the Fire Keeper eşyasını alıyoruz. Bu eşyayı Firekeeper'a verip akabinde Soul of Cinder boss'unu yenince o mekandaki bonfire'n yanında Firekeeper'ı çağırabileceğiniz bir işaret beliriyor ve onu çağırıp, oyunu sonlandırıyoruz.

    Alternatif son da End of Fire ile ilgili ayrıca bu son oyunun açılış sinematiğinde anlatılan "Uğursuz Unkindled" karakterini anlatan son. Önce ki anlattığım her şeyi yine yapıyoruz, sonra oyun ekranı karardığı esnada kontrol birkaç saniyeliğine oyuncuya veriliyor ve o esnada Firekeeper'a saldırıp öldürüyoruz. Buna youtube'dan bakarsanız daha net anlaşılır.


    To Link the First Flame


    Bu son için ek bir şey yapmaya gerek yok. Soul of Cinder'ı yendikten sonra direk bonfire'ı aktifleştirip oyunu sonlandırıyoruz.


    The Usurpation of Fire


    Buna ulaşmak biraz karışık, önce Yoel of Londor'dan 5 kez level atlatarak 5 adet Dark Sigil'e sahip olmanız gerekiyor. Ancak buradaki ufak bir detay söz konusu; Yoel, bazı zamanlar Curse-rotted Greatwood bazı zamanlar ise Abyss Watchers'ı kestikten sonra ölüyor, buna dikkat edin aksi halde 5 Dark Sigil'e sahip olmadan ölürse görev patlar. Yoel öldükten sonra onun yerine Yuria of Londor gelir. Ayrıca Dark Sigil'i kesinlikle Firekeeper'dan temizletmeyin yani Heal the Dark Sigil'i hiç seçmeyin. Road of Sacrifice bölgesinde Anri of Astora ve Horace the Hushed adlı iki kişi ile tanışıyoruz. Bu ikisi ayrıca Blue Sentinal covenant'ına girmemezi sağlıyor. Buradaki önemli olan kısım ise Anri of Astora'nın görev çizelgesi; Anri ile ilk tanışmadan sonra Cathedral'deki Deacons of the Deep'e girmeden bu ikisini çağırıyoruz. Sonra Firelink Shrine'da tekrar karşımıza çıkıyorlar ve konuşuyoruz. Ardından Anri, Catacomb'da ilk topa gelmeden karşımıza çıkıyor ve bize Horace'ı görüp görmediğimizi soruyor, biraz ilerledikten sonra High Lord Walnir'e gelmeden köprünün sağ tarafında görüyoruz, yine benzer bir konuşma geçiyor. Bu konuşmadan sonra köprüyü karşı taraftan yani boss'a giden yol tarafından yıkarak alttaki gizli yola iniyoruz. Orası Smouldering Lake adlı yere çıkıyor, orada Horace'ı bulup dövüşüyoruz ve öldürdükten sonra aldığımız eşyayı tekrar Anri'ye götürüyoruz. Anri hala köprünün orada bekliyor oluyor. Bunu tamamladıktan sonra High Lord Walnir'i öldürüp Irithyll of the Boreal Valley'e geliyoruz. Klisenin içindeki üçüncü bonfire'ın bulunduğu yerde Anri bekliyor olacak yine konuşuyoruz; ancak kapının yanındaki heykellerin arasında gizlenen Pilgrim'i sakın öldürmeyin. Sonrasında da Firelink Shrine'a dönüp Yuria of Londor ile konuşarak tekrar Irithyll'e dönüyor ve oradan Anor Londo'ya doğru ilerliyoruz. Anor Londo'nun döndürülebilen yoluna gelmeden önce DS1'i oynayanlar hatırlar heykellerden oluşan Darkmoon mezarlığına geliyoruz, yuvarlak bir alan ve odada Gwyn'in heykelinin olduğu bir duvar var. O ilizyon duvar ona vurup devem ediyoruz. Aşağıda Pilgrim'lerden biri duruyor, onunla konuşuyoruz ve kendisinden Sword of Avowal eşyasını alıyoruz. Koridorun sonunda ayini başlatacağınız yer var, ayinin ardından 3 tane daha Dark Sigil alarak toplam Sigil sayısını 8'e çıkarıyoruz. Bu andan itibaren tek son var artık ve diğer sonlara ulaşmak mümkün değil. O yüzden tek oynamada tüm sonları görmek için Sword of Avowal'ı aldıktan sonra ayini yapmadan save dosyasını yedekleyin. Soul of Cinder'ı öldürdükten sonra bonfire'ı aktifleştirip Lord of Hollow olarak oyunu bitiriyoruz.

    Ancak bu son anlattığım izleyerek daha iyi anlaşılacak bir görev silsilesi, o yüzden tavsiyem izlemeniz yönünde.



    -Yedekleme işlemi için, PS4'ün menüsünden settings - aplication saved data management - saved data system storage'a girince Copy to usb storage device seçeneğini göreceksiniz, ona tıkladıktan sonra DS3'ü seçerek dosyayı usb'ye atın. Böylece yedeklemiş oluyorsunuz.

    -Bu aldığınız kaydı tekrar kullanmak istediğinizde de settings - aplication saved data management - saved data on usb storage device'a girip DS3 kaydını seçip makineye atıyorsunuz.


    _______________________________________________________________________________________________________


    -HOLLOWING

    DS1 ve DS2'deki Hollow sisteminin biraz değiştirilmiş versiyonu çıkıyor DS3'de karşımıza; Undead Settlement'da kurtardığımız Yoel of Londor size ücretsiz level atlama seçeneği sunuyor. Eğer kabul ederseniz ilk sefer için 1 lvl atlıyorsunuz, bunun karşılığında envanteriniz de key items bölümünde Dark Sigil adında bir item ve Level seviyenizin altında ise Hollowing adında yeni bir gösterge beliriyor. Hollowing, 0,2,6,12 ve 16 seviyesindeyken Yoel of Londor'dan ücretisz lvl atlaya biliyorsunuz. Yani toplam 5 kez bunu yapabiliyor ve 5 tane Dark Sigil'e sahip oluyorsunuz. Dark Sigil, DS1'deki Dark Lord sonunun DS3'deki halini yani The Usurpation of Fire sonunu görmek için gerekli olan eşyaların başında geliyor. Bu sonu görebilmek için yapılması gerekenler oyunun sonlarını anlattığım bölümde yazıyor.

    Artisı; silahınıza hollow gem takar ve hollowing değeri de 15'in üzerinde olursa eşya düşürme şansıniz artiyor

    Eksisi; hollowing 99'a kadar yükseliyor, ne kadar yüksek olursa Fire Keeper'dan Dark Sigil'i temizletmeniz için gerekli soul miktarı da o kadar yüksek olur.

    Hollowing ve Dark Sigil'i soul harcamadan temizletmek için Purging Stone kullanmaniz gerekiyor.


    _______________________________________________________________________________________________________



    e.c.i nikli arkadaşın DS3 için hazırladığı rehber

    https://forum.donanimhaber.com/m_116041120/tm.htm


    ________________________________________________________________________________________________________


    -NG+ NEDİR?

    New Game Plus'ın (DS3'de Journey 2,3,4 vs.) kısaltılmasıdır. Oyunu bitirdikten sona levelınız ve eşyalarınıza dokunulmadan oyun size Journey 2'ye geçmek isteyip istemediğinizi sorar eğer kabul ederseniz, oyun sizi en başa atar; bu NG+ 'da oyuna başladığınız anlamına gelir. NG+ 'da daha zor düşmanlar ve daha fazla soul elde edersiniz. Aynı şeyleri daha da zorlanarak tekrar yapabilir, kaçırdığınız karakterlerin görevlerini tamamlayabilir, yüzüklerin +1 ve +2 hallerini elde edebilirsiniz. NG+ sistemi biraz keyif işidir, yapmak zorunda değilsiniz.

    Oyun NG 7+ 'ya kadar zorlaşıyor, sonrasında ise zorluk sabit kalıyor.

    ________________________________________________________________________________________________________


    -MEKANLAR VE GÜZERGAH


    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    1- Cemetery of Ash > Iudex Gundyr boss
    2- Firelink Shrine
    3- High Wall of Lothric > Vordt of the Boreal Valley boss
    4- Undead Settlement > Curse-Rotted Greatwood boss
    5- Road of Sacrifices > Crystal Sage boss
    6- Cathedral of the Deep > Deacons of the Deep boss (Bu boss'dan sonra Irithyll'e girebilmek için gerekli olan Small Doll eşyasını alıyoruz)
    7- Farron Keep > Abyss Watchers boss (Karşılaştığımız ilk Lord of Cinder)
    8- Catacombs of Carthus > High Lord Walnir boss
    8.1- Smouldering Lake > High Lord Walnir'e giderken tahta köprüyü yıkarak aşağıya inerseniz buradaki opsiyonel mekana gidebilirsiniz (Bu mekan ayrıca The Usurpation of Fire sonunu görebilmek için gitmeniz gereken yerlerden biri)
    9- Irithyll of the Boreal Valley > Pontiff Sulyvahn boss
    10- Anor Londo > Aldrich Devourer the Gods boss (İkinci Lord of Cinder)
    11- Irithyll Dungeon
    11.1- Archdragon Peak > Ancient Wyvern boss ve Nameless King boss (Burası da opsiyonel mekanlardan biri)
    12- Profaned Capital > Yhorm the Giant boss (Üçüncü Lord of Cinder)
    13- High Wall of Lothric > Dancer of the Borael Valley boss (Üç Lord of Cinder öldükten sonra oyun bizi tekrar bu mekana gönderiyor)
    14- Consumed King's Garden > Oceiros Consumed King boss (The End of Fire sonunu görebilmek için girmeniz gereken opsiyonel mekanlardan biri)
    14.1- Untented Graves > Champion Gundyr boss
    15- Lothric Castle > Dragonslayer Armour boss
    16- Grand Archives > Lothric Younger Prince boss
    17- Kiln of the First Flame > Soul of Cinder boss

    Oyunu bitirdikten sonra oyun size Journey 2'ye geçmek isteyip istemediğinizi soruyor. Bu NG+ demek, ister o an isterseniz de başka bir zaman bonfire üzerinden NG+'ya geçebilirsiniz.

    _________________________________________________________________________________________________________


    -OYUN İÇİ ÖNEMLİ BİLGİLER


    - Oyunun başında sunulan Buriel Gift'lerden Life Ring, Fire Gem, Sovereignless Soul ve Rusted Gold Coin'den birini seçmenizi tavsiye ederim.

    Life Ring - Sağlık barını maksimuma çıkarıyor
    Divine Blessing - Tüm barı dolduracak sağlık veriyor ve tedavi ediyor
    Black Firebomb - Klasik ateş özelliği olan bomba
    Fire Gem - Silahınıza ateş elementini uygulayabilmenizi sağlıyor
    Sovereignless Soul - Fazladan Soul ile başlıyorsunuz, reddit'de 3k soul verdiğini okumuştum
    Rusted Gold Coin - Item bulma şansınızı artıryor
    Cracked Red Eye Orb - Online için kullanılan eşyalardan biri, tek seferlik. Başkalarının dünyasına Dark Spirit olarak giriyorsunuz, PvP.
    Young White Branch - Kullandığınızda karakterinizi alelade bir objeye dönüştürüyor.

    - Firelink Shrine'da Shrine Handmaid'den 20k soul karşılığında Tower key'i alarak, Firelink Shrine'daki Tower bölgesine çıkabilirsiniz. Orada Fire Keeper Soul, Estus Flask Shard, Estus Ring, Covetous Silver Serpent Ring, Crystal Lizard ve Picklpum th Crow yuvasını buluyorsunuz.

    - Tower anahtarını ayrıca daha sonra kurtardığınız Irina of Carim'i öldürerek de elde edebiliyorsunuz.

    - Arkadaşlarınızla soul, armor, silah ve yüzük transferi yapabiliyorsunuz.

    - Tower çatısındaki Picklepum the Crow'a sunabileceğiniz eşyalar;

    Firebomb
    Black Firebomb
    Prism Stone
    Avelyn
    Coiled Sword Fragment
    Loretta's Bone
    Lighting Urn
    Homeward Bone
    Seed of a Giant Tree
    Siegbrau
    Vertebrae
    Divine Blessing
    Hidden Blessing
    Alluring Skull
    Undead Bone Shard
    Saint-tree Bellvine
    Shriving Stone
    Xanthous Crown

    - Firelink Shrine'da Uchigatana kullanan özel npc'lerden biri var. Başlangıçta zorlasa da eğer öldürebilirsiniz ödül olarak kılıcı alıyorsunuz. Dexterity build için iyi bir başlangıç silahı.

    - Undead Settlement'da Yoria of Londor adında birini kurtarıyorsunuz. Bu size ücretsiz lvl atlama şansı veriyor. Eğer The Usurpation of Fire sonunu görmek istiyorsanız, 5 kez lvl atlayarak 5 Dark Sigil elde edin ve onu Fire Keeper'dan kesinlikle temizlemeyin.

    - Hollowing sistemi Dark Sigil ile bağlantılı, envanterinizde Dark Sigil varsa eğer her öldüğünüzde Hollowing değeriniz artar. Hollowing ne kadar yüksekse onu temizletme işlemi de o kadar yüksek soul ister. Artısı ise eğer silahınıza Hollow gem takarsanız Hollowing'de 15'în üzerinde olursa eşya düşürme şansınız artıyor.

    - Hollowing'i temizletmek için ya Purging Stone kullanmanız gerekiyor ya da Undead Settlement'da yer alan Velka Goddess of Sin'den düzeltiyorsunuz. Ancak Velka sadece üzerinizdeki Hollow etkisini kaldırır, Dark Sigil'i temizlemez. Dark Sigil'i temizlemek içinse ya yine Purging Stone kullanacaksanız ya da Fire Keeper'a Tower'da bulduğunuz Fire Keeper Soul'u verdikten sonra size sunduğu Heal the Dark Sigil seçeneğini tercih edeceksiniz.

    - Yuria of Londor adında bir npc var, bununla karşılaşabilmek için Catacomb bölgesine girmeden Yoel of Londor'dan 5 kez lvl atlatıp 5 Dark Sigil'e sahip olmak gerekiyor. Sonrasında Yoel ölüyor ve yerine Yuria geliyor. Yuria karakteri The Usurpation of Fire sonunu görebilmek için elzem karakterlerden biri.

    - Patches karakteri her oyunda olduğu gibi bu oyunda da yer alıyor. Kendisini ilk Catacomb'da görsek de daha sonra Tower'da bizi kilitliyor, sonrasında ise affedip affetmemek size kalmış; tabii platinium trophy için gerekli olan yüzük trophy'si için Patches karakterini öldürmeniz gerekebiliyor, zira sadece öldüğünde düşen bir yüzük var.

    - Karanlık büyülerin öğretildiği Londor Braille Divine Tome ve Deep Braille Divine Tome eşyalarını Irina'ya vermeyin, aksi halde görevini yapamazsınız. Karanlık tome eşyaları için Irithyll Dungeon'da kurtardığımız Karla'ya başvurun.

    - Road of Sacrifices bölgesinde Orbeck of Vinheem adında sorcery büyüsü satan elemana denk geliyoruz. Ancak Intelligence seviyeniz en az 10 olmaz ise sizinle konuşmaz.

    - Stat'larınızı ve görünümünüzü sıfırlayabiliyorsunuz. Bunun için Cathedral of the Deep'deki Rosaria's Fingers covenant'ına girip Pale Tongue sunmanız gerekiyor. Her New Game için 5 hakkınız var.

    - Npc'leri kestiğiniz zaman bazıları size artık hizmet etmiyor. Mesela Blacksmith Andre, böyle bir durumda Undead Settlement'daki Velka'ya giderek günahlarınızı (Sin) temizletmeniz lazım. Ayrıca bu tip günahlarınız olduğu sürece Blade of the Darkmoon covenant'ına dahil olan oyuncular sizi öldürmek için sürekli dünyanızı ziyaret eder.

    - Undead Settlement'da Siegward of Catharina ile karşılaştığımız kulenin tepesinde bir dev yer alıyor ve bazı bölgelere mızraklar fırlatıyor. Onun yanına çıkıp konuşursanız, kendisi ile arkadaş oluyorsunuz ve sizi mızrak attığı bölgelerde koruyor. Aksi halde o mızraklardan siz de nasibinizi alıyorsunuz.


    __________________________________________________________________________________________________________



    -OYUNDAKİ NPC (Non Player Character-Kontrol Edilemeyen Karakter) LİSTESİ VE GÖREVLERİ


    -Blacksmith Andre

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Oyunda elde ettiğiniz silahlarınızı ve Estus Flask Shard vasıtası ile Estus Flask'larınızı geliştriyor.

    -Fire Keeper

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Bonfire'ların yeminli koruyucuları Fire Keeper, kendisi gelişmemiz için gerekli olan level atlatma işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca The End of Fire sonunu görebilmek için kendisine Untented Graves bölgesinde bulduğumuz Eyes of a Fire Keeper eşyasını vermemiz gerekiyor. Ek olarak Tower'da bulduğunuz Fire Keeper Soul'u verirseniz, size Heal the Dark Sigil seçeneğini sunuyor, buradan Dark Sigil'i isterseniz temizletebilirsiniz.

    -Hawkwood

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Hawkwood'da bizim gibi bir Unkindled ve tekrar diriltilip huzurlu olamamaktan fazlasıyla şikayetçi. Ayrıca Farron's Undead Legion'dan kaçmış birisi. Oyunda Abyss Watchers, Curse-rotted Greatwood ve Crystal Sage boss'larını öldürdükten sonra kendisi Firelink Shrine bölgesini terk ediyor. Eğer Andre ile konuşursanız Hawkwood'un kalkanını ondan alabilirsiniz. Twinkling Dragon Torso Stone eşyasını elde ettikten sonra ise Hawkwood size meydan okuyarak Abyss Watchers ile karşılaştığınız yerde bekliyor oluyor.

    -Ludleth of Courland

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Ludleth, bir Lord of Cinder. Kendisi size Link the Fire'ın devam etmesi gerektiğini düşüncesini aşılamaya çalışıyor. Ayrıca Curse-rotted Greatwood boss'unu kestikten sonra elde edeceğiniz Transposing Kiln eşyasını ona sunduğunuzda, boss soul'larından silah ve yüzük elde edebiliyorsunuz. Dört Lord of Cinder öldükten sonra kendisi de ölüyor, ancak cesedinin olduğu yerden boss soul'larını kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

    -Shrine Handmaid

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Kendisi bir Undead, yani bir ölümsüz. Öldürmeye kalkışırsanız kötü bir sürpriz ile tekrar geri gelir. Sattığı eşyaların fiyatı her öldürme için %20 artıyor. Eğer Velka'dan günahlarınızı silerseniz fiyatları da normal değere çekebiliyorsunuz. Oyun boyunca bulduğunuz Umbral Ash eşyalarını Handmaid'e verdiğinizde size yeni eşyalar satmaya başlıyor. Firelink Shrine'ın karanlık versiyonunda kendisini görüyoruz ve orada farklı eşyalar satıyor; ancak ölümsüz değil. Eğer öldürürseniz daha önceden satın almadığınız takdirde Priestess Ring düşüyor.

    Yoel of Londor

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Undead Settlement'a ilk geldiğimiz yerde kurtarıyoruz kendisini ve bize hizmet etmek için teklif de bulunuyor. Kabul ederseniz Firelink Shrine'a gidiyor, kendisinden Sorcery büyüleri alabiliyorsunuz. Ayrıca The Usurpation of Fire sonunu görebilmek için gerekli olan Dark Sigil'leri elde etmenizi sağlıyor. Catacomb bölgesine giriş yaptığınız anda kendisi ölüyor ve geri gelmiyor.

    Yuria of Londor

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Kendisi oyunun en ilginç karakterlerinden biri, zira Yuria Dark Souls 1'den hatırladığımız Darkstalker Kaathe'in öğrencisi ve Darkwraith üyesi. Eğer Yoel of Londor'dan Catacomb'a girmeden 5 Dark Sigil alırsanız Yoel öldükten sonra aynı yerde Yuria beliriyor. Ancak 5 Dark Sigil'e sahip değilseniz Yuria'yı görme şansınız kalmıyor. Yuria geldikten sonra Dark Sigil'i temizletirseniz Firelink Shrine'dan ayrlır, Irithyll'de Church of Yorskha bonfire noktasında gizlenen pilgrim'i öldürürseniz Firelink Shrine'dan ayrılır. Kendisinden Sorcery büyüleri alabiliyorsunuz. The Usurpation of Fire sonunu görebilmek için elzem karakterlerden biri.

    -Greirat of the Undead Settlement

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Greirat'ı High Wall of Lothric'deki hücreden kurtarıyoruz. Loratta adındaki kişiye vermemiz için size bir yüzük veriyor, bunun karşılığında da hizmetini sunuyor. Loretta'yı Undead Settlement'daki ikinci bonfire noktasından sonra girdiğimiz evin balkonunda ölü bir şekilde buluyoruz. Loretta's Bone eşyasını alarak Greirat'a götürüyoruz, bu durum karşısında yüzüğü bize bırakıyor. Greirat, oyun boyunca size daha fazla şey satabilmek için bir yerlere gitme teklifinde bulunuyor, eğer gönderirseniz dönüşünce size daha çok çeşit eşya satıyor. Ancak onu göndermeden önce yardım etmeniz lazım, yoksa gittiği yerde ölüyor. İlk gittiği yerden Curse-rotted Greatwood'u öldürdükten sonra dönüyor, ikinci olarak Irithyll'e gidiyor ama göndermeden önce Irithyll'e gelmeden karşınıza çıkan boss'ları kesmeniz lazım, aksi halde ölüyor. Üçüncü olarak da Lothric Castle'a gidiyor, burada ise Greirat'ı gönderdikten sonra sizin iki ejderhayı ve Consumed King's Garden'ı tamamen temizlemiş olmanız lazım. Eğer yapmazsanız Grand Archives'in çatısında cesedini bulursunuz.

    -Cornyx of the Great Swamp

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Cornyx, oyundaki Pyromancy hocası. Kendisini Undead Settlement'da bir evin tepesinden bomba atan düşmanların bulunduğu yerde, bir kafesin içinden kurtarıyoruz. Ancak kendisi karanlık Pyro büyüleri öğretmiyor, bu yüzden bulduğunuz Dark Pyro Tome eşyalarını Karla'ya veriyorsunuz.

    -Irina of Carim

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Undead Settlement'da bulduğunuz Mortician's Ashes eşyasını Shrine Handmaid'e verdiğinizde ondan Grave Key'i satın alabiliyorsunuz. Bu anahtarla da farelerin olduğu kanalizasyondaki kapıyı açarak Irina'ya giden yola ulaşıyorsunuz. Kendisi Miracle hocası. Oyunda bulduğunuz Divine Tome eşyalarını kendisine verdiğinizde size yeni miracle'lar öğretiyor. Ancak Londor Braille Divine Tome ve Deep Braille Divine Tome adındaki iki karanlık tome eşyasını verirseniz görevleri biraz değişikliğe uğruyor. Kendisinden hiç Dark Miracle almazsanız Fire Keeper oluyor ve Tower'ın tepesine çıkıyor. Ancak bu iki karanlık tome'dan birini verirseniz Irina'yı korumakla görevli Eygon of Carim onu alıp götürüyor. Iudex Gundyr bonfire bölgesinde buluyorsunuz ama Eygon size düşmanca yaklaşıyor. Yenerseniz Irina'yı Eygon ile ilk karşılaştığınız yerde bulup Firelink Shrine'a tekrar dönmesini sağlıyorsunuz. Irina'dan tüm Dark Miracle'ları aldığınız takdirde ise daha fazla miracle satmıyor ve Firelink Shrine'dan ayrılıyor.

    -Eygon of Carim

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Irina'nın koruyucusu ve size de Irina'yı koruduğunuz müddetçe yardım ediyor. Birçok boss dövüşünde yanınıza çağıra biliyorsunuz. Irina'dan Dark Miracle aldığınız takdirde size düşman oluyor ve Iudex Gundyr bonfire noktasının orada dövüşüyorsunuz.

    -Leonhard

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    PvP yapabilmek için size gerekli eşyaları veren karakter. İlk konuşmadan sonra Undead Settlement'da elde ettiğiniz Pale Tongue ve öldürdüğünüz Curse-rotted Greatwood boss'undan sonra size High Wall of Lothric'in en alt katındaki hücrenin kapısını açan Lift Chamber Key'i veriyor. Oradaki Darkwraith'i öldürünce sizi başkalarının oyununa Black Phantom olarak gönderen Red Eye Orb eşyasını elde ediyorsunuz. Sonra ki konuşmadan sonra Cathedral'deki Rosaira's Fingers covenant odasında karşımıza çıkıyor. Covenant'a dahil oluyoruz, ardından Anor Londo'ya ulaştıktan sonra tekrar Rosaria'ya geri dönüyor ama onu ölü bir şekilde buluyoruz. Cesetten aldığımız Black Eye Orb'u Anor Londo'daki Aldrich boss'unu kestikten sonra Gywnevere'in odasında Black Eye Orb'u kullanarak Rosaira'nın katili Leonhard ile dövüşüyoruz. Yendiğiniz takdirde Rosaira'nın ruhunu geri alıp onu tekrar diriltebiliyorsunuz.

    -Karla

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Irithyll Dungeon'da hücreden kurtardığımız karanlık büyülerin hocası. Oyunda bulduğunuz tüm Dark tome eşyalarını Karla'ya sunup, karanlık büyüleri öğrenebilirsiniz.

    -Orbeck of Vinheim

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Road of Sacrifices bölgesinde Crystal Sage boss'una gelmeden karşılaşıyoruz kendisi ile ancak Intelligence seviyeniz en az 10 değilse sizinle konuşmaya tenezzül etmiyor. Int 10 olduktan sonra onu Firelink Shrine'a getiriyorsunuz ve kendisinden Sorcery büyüleri alabiliyorsunuz. Oyun bulduğunuz Sorcery scroll'larını da yine Orbeck'e veriyorsunuz.

    Velka Goddess of Sin

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Undead Settlement'da buluyoruz kendisini, hem günahlarımızı affediyor hem de hollow görünümden kurtulmamızı sağlıyor. Undead Settlement'da bulduğunuz Mortician's Ashes eşyasını Shrine Handmaid'e verdiğinizde ondan Grave Key'i satın alabiliyorsunuz. Bu anahtarla da farelerin olduğu kanalizasyondaki kapıyı açarak Velka'ya ulaşıyorsunuz.


    -Giant of the Undead Settlement

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Undead Settlement'da Siegward of Catarina ile ilk karşılaştığımız kulenin en tepesinde yer alıyor. Eğer ona uğramadan çevreden geçmeye çalışırsanız bazı yerlerde attığı mızraklara maruz kalabilirsiniz. Yanına gittiğinizde de arkadaş olabiliyorsunuz, bu şartlarda da sizi mızrak atabildiği yerlerde koruyor. Undead Settlement, Cathedral ve Farron Keep'deki bataklıkta yer alan beyaz ağac bu devin mızrak atabildiği yerler. Eğer öldürürseniz Hawk Ring'i alıyorsunuz, ayrıca White Birch Branches eşyalarını tamamen topladığınızda da devi öldürmeden yüzüğü elde edebilirsiniz.

    -Unbreakable Patches

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Serinin her oyunun yer alan ikonik karakterlerden biri Patches. Her oyunda bizi zor durumda bırakır, burada da ilk olarak Cathedral'de görüyoruz, sonrasında yine Cathedral'de Siegward of Catharina'yı tuzağa düşürdüğünü öğreniyoruz. Tower'a döndüğümüzde ise bizi oraya kilitliyor. Kurtulduktan sonra öldürmek ya da affetmek size kalmış bir şey; ancak sadece öldürüldüğünde elde ettiğiniz bir yüzük düşürüyor. Greirat ile de ufak bir bağlantısı var, Greirat'ı Borael Valley'e gönderdikten sonra yanına giderseniz Greirat'ın nerede olduğunu söyleyene kadar size bir şey satmıyor.

    -Sirris of the Sunless Realms

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Holy King Holdric ve Shrine Handmaid'in torunu oluyor kendisi ve amacı Holdric'i öldürmek, biz de bu uğurda ona yardım ediyoruz. Road of Sacrifices bölgesinde Anri ve Horace ile konuştuktan sonra Firelink'e geliyor, sonrasında ise yine Road of Sacrifices'da Watchdogs of Farron covenant'nın olduğu yerde Dreamchaser's Ashes'ı buluyorsunuz. Bunu Handmaid'e verince Sirris tekrar geliyor. Irithyll'e ilk girdiğimiz Sirris'i köprü üzerinde çağırarak Creighton the Wanderer'ı öldürmesi için yardım ediyoruz. Bu dövüşten sonra ise bir süre Sirris gözükmüyor, ta ki Aldrich ve Yhorm boss'larını kesip Undead Settlement'da Curse-rotted Greatwood boss'unun girişine gelene kadar. Orada Sirris'i tekrar çağırıyor ve Holdric ile dövüşmesine ona yardımcı oluyoruz; ancak bu dövüşte Sirris ölebiliyor dikkat edin.

    -Siegward of Catarina

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    DS1'deki Siegmeyer of Catarina ile ne gibi bir yakınlığı var pek bilinmiyor ama kendisi Yhorm the Giant'ın eski bir arkadaşı. İlk olarak Undead Settlement'da karşımıza çıkıyor ve Fire Demon'ı öldürmesinde ona yardım ediyoruz. Ardından Cathedral of Deep'deki bonfire noktasına gelmeden gördüğümüz kuyunun içinde tuzağa düşürülmüş şekilde buluyoruz. Firelink Shrine'da Patches'dan Siegward'ın kıyafetlerini alarak geri veriyoruz. Irithyll'e geldikten sonra sığ sulara indiğimiz yerde bir kanalizasyondan geçerek bir mutfağın içinde karşılaşıyoruz. Sonrasında ise Irithyll Dungeon'a giriyor ve orada bulduğumuz Old Cell Key ile Profined Capital'a devam ediyoruz. Capital'da Siegward'ı hücreden çıkarttıktan sonra Yhorm boss'una girdiğinizde kısa bir ara sahne giriyor ve Siegward bize yardıma geliyor. Ancak Irithyll Dungeon'a mutfaktan önce girerseniz görev bozuluyor ve Siegward'ı mutfakta göremiyorsunuz. Her ne kadar görevin sonra ki aşamasında kendisini hücreden kurtarsanız da Yhorm dövüşü esnasında kendisi gelmiyor. Dövüşten sonra Siegward'ın armor setini elde ediyorsunuz.

    -Anri of Astora ve Horace

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Road of Sacrifices bölgesinde karşılaşıyoruz bu ikili ile ve Blue Sentinal covenant'ına girmemizi sağlıyorlar. Horace konuşkan biri değil, Anri'nin yoldaşı. Ancak bu ikilinin önemi daha büyük, The Usurpation of Fire sonunu görebilmek için Anri'nin görevlerini doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Rehberin başında oyunun sonlarını anlattığım bölümde ilgili sona ulaşmak için gerekli adımlar yazıyor; ancak Anri'nin ikinci bir görev sonu daha var. Anri ve Horace ikilisinin amacı Aldrich'i yenmek ve siz de bu doğrultuda kendisine yardım edebiliyorsunuz. Bu görevi tamamlamak için Road of Sacrifices'da Anri ve Horace ile konuşuyoruz. Cathedral'daki Deacon of the Deep boss'unu yendikten sonra bu ikili ile Firelink Shrine'da konuşuyor ve Catacomb'a geliyoruz. Burada ilk topun düştüğü yerde Anri ile konuşuyoruz, bize Horace'ı görüp görmediğimizi soruyor, daha sonra High Lord Walnir'e giden yol üzerinde tahta köprünün orada tekrar konuşuyor ve tahta köprüyü yıkarak Smouldering Lake bölgesine gidiyoruz. Orada Horace ile dövüşüp Anri'ye geri dönüyor ve isterseniz Horace'ı gördüğünüz yeri söylüyor ya da söylemiyorsunuz, tercih sizin. Ardından Irithyll'de Church of Yorskha bonfire noktasına kadar gidiyoruz ve Anri ile konuşuyoruz. Fakat konuştuktan sonra klisenin girişinde sol tarafta heykellerin olduğu yerde gizlenen bir Pilgrim yer alıyor, onu öldürmeniz gerekiyor. Sonrasında ise Irithyll'deki Pontiff Sulvahn ve Anor Londo'daki Aldrich boss'larından Anri'yi yardıma çağırıyoruz. Aldrich'i kestikten sonra Firelink Shrine'a dönerek Ludleth ile konuşuyor ve Anri'nin kılıcını alıyoruz. Eğer Horace ile dövüştüğünü yeri söylediyseniz Smouldering Lake bölgesinde Horace ile dövüştüğümüz yerde, söylemediyseniz Cathedral of the Deep bonfire noktasında buluyoruz Anri'yi ve onunla da dövüşüyoruz.

    -Emma

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    High Wall of Lothric'de yer alan bu hanım efendi bize hem Way of Blue covenant'ına girebilmemiz için gerekli simgeyi hem de Undead Settlement'a gidebilmek için gerekli eşyayı veriyor. Kendisi Lothric'e gönülden bağlı biri, eğer öldürüseniz Dancer of the Boreal Valley ile dövüşürsünüz.

    -Archdeacon McDonnell

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    McDonnell, Aldrich Faithful covenant'ına girmemizi sağlıyor; ancak kendisi ölü ve yani ona saldırma şansınız yok.

    -Company Captain Yorshka

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Bu güzel hanım efendi Gywn'in kızı diğer bir değişle Gywnevere'in de kardeşi oluyor. Blade of the Darkmoon covenant'ına girmemizi sağlıyor. Benzerliğinden ötürü Priscilla ile bir bağlantısı olup olmadı üzerine teoriler mevcut.

    -Holy Knight Hodrick

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Sirris'in büyükbabası, Shrine Handmaid'in eşi, Mound-Makers covenant'ına da girmemizi sağlayan biri kendileri.

    -Old Wolf of Farron

    Farron Keep'de Wathcdogs of Farron covenant'ına girmemizi sağlıyor. Aynı şekilde DS1'deki Sif ile bir bağlantısı olup olmadığı merak edilen sorulardan biri.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    -Rosaria Mother of Rebirth

    Rosaria's Fingers covenant'ının lideri, her NG için bize 5 kez stat ve görünüm sıfırlama şansı veriyor. Leonhard tarafından öldürülse de eğer intikamını alırsanız tekrar diriltebilirsiniz.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada




    _____________________________________________________________________________________________________________


    -OYUNDAKİ BLACK PHANTOM NPC'LER

    Aslında isimleri Black Phantom değil, "NPC phantom" olarak geçiyor ama Demon's Souls'da bu NPC'lere Black Phantom deniyordu, hem alışkanlıktan hem de daha rahat anlaşılması için böyle demeyi tercih ettim. Ayrıca Dark Spirit NPC'de denilebilir.

    Bu NPC'leri görebilmek için Ember kullanıp Lord of Cinder modda olmak zorundasınız, aksi halde göremezsiniz. Bazıları bölgeye giriş yaptığınızda bazıları ise yardım ettiğiniz NPC'nin görevi esnasında ortaya çıkıyor. Bu Black Phantom'ların eşyalarını alabilmek için kendilerini öldürmek gerekiyor.

    Holy Knight Holdric

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Undead Settlement bölgesinde karşımıza çıkıyor. Görmek için öncesinde Mound-Makers covenant'ına girmiş olmak lazım.

    Ödül olarak, Vertebrae Shackle alıyorsunuz.

    Yellowfinger Heysel

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Bu arkadaşla iki kez karşılaşıyoruz. İlki Road of Sacrifices bölgesinde dev yengeçlerin olduğu bölgede, ikincisi ise Farron Keep bölgesimde. İkinci kez kestikten sonra Rosaria's Fingers covenant'ına gidip Pale Tongue sunarsanız Yellowfinger Heysel Farron Keep bölgesinde bu defa Beyaz Phantom olarak çağırılabiliyor ve size yardım ediyor. Ancak Rosaria's Fingers'a girdiğiniz anda Sirris karakterinin görevi iptal olur.

    Ödül olarak, ilk öldürdüğünüzde Heysel Pick silahını ve Xanthous başlığını kazanıyorsunuz. İkinci öldürdüğünüzde bir şey elde etmiyorsunuz ama Beyaz Phantom olarak çağırdığınızda Proper Bow Gesture kazanıyorsunuz.

    Longfinger Kirk

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Cathedral of the Deep bölgesinde devlerin olduğu yerde karşımıza çıkıyor. Eğer Deacon of the Deep boss'undan önce keserseniz Kirk'in armorunu Rosaria's Fingers'ın odasında buluyorsunuz.

    Ödül olarak, Barbed Straight Sword ve Spiked Shield alıyorsunuz.

    Alva, Seeker of the Spurned

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Irithyll of the Boreal Valley'den Irithyll Dungeon'a gidilen yol üzerinde karşınıza çıkıyor. Eğer Yhorm'u öldürseniz göremezsiniz.

    Ödül olarak, Murakumo silahını kazanıyorsunuz.

    Knight Slayer Tsorig

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Catacomb'da ilk bonfire'dan aşağı indikten sonra High Lord Wolnir'e giden kestirme yol üzerinde geliyor.

    Ayrıca normal hali de Smouldering Lake bölgesinde dev Arbelet'i kapatmaya gittiğiniz yol üzerinde karşınıza çıkıyor.

    Ödül olarak, Fume Ultra Greatsword, Black Iron Greatshield, Knight Slayer's Ring elde ediyor ayrıca Shrine Handmaid'den zırhını satın alabiliyorsunuz.

    Creighton the Wanderer

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Sirris'in görevlerini doğru bir şekilde yapmaya devam ettiğiniz de Irithyll of the Boreal Valley'e geldiğinizde köprü üzerinde Sirris'i çağırabiliyorsunuz. Onu çağırınca Creighton the Wanderer ile dövüş başlıyor.

    Bu karakter aynı isim ve armor seti ile DS2'de de karşımıza çıkmıştı, tabii muhtemelen aynı kişi değiller.

    Ödül olarak, Dragonslayer's Axe ve Mirrah Chain armor set elde ediyorsunuz.

    Daughter of Crystal Kriemhild

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Untented Graves bölgesinde ilk bonfire noktasından çıktıktan kısa bir süre sonra karşımıza geliyor.

    Ödül olarak sadece Soul kazanıyorsunuz.

    Londor Pale Shade

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Irithyll of the Boreal Valley bölgesinde karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu karakteri Yoel'den 5 kez lvl atlatıp 5 Dark Sigil'e sahip olduğunuz vakit çağırabiliyorsunuz. Eğer Yuria'yı öldürür ya da Dark Sigil'i temizlerseniz çağıramazsınız.

    Ödül olarak, Manikin Claws silahını kazanıyorsunuz.


    _____________________________________________________________________________________________________________


    -COVENANT


    Oyunda 8 farklı covenant yer alıyor.

    Rosaria's Fingers dışında tümü PvP-Coop özellikleri içeren covenant'lar.


    Tüm covenant'ların yerlerini videodan görebilirsiniz. Yalnız Mound-Makers covenant'ı ile ilgili ek bir bilgi vereyim; bu covenant'a videoda gösterildiği gibi girme şansını kaçırdıysanız, Sirris of the Sunless Realm karakterinin görevlerini doğru bir şekilde tamamlarsanız yine bu covenant'a dahil olabiliyorsunuz. Sirris'in görev çizelgesini NPC bölümünden okuyabilirsiniz.



    0:01 Way of Blue - High Wall of Lothric
    0:12 / 0:58 Warriors of Sunlight / Altar of Sunlight -Undead Settlement and Lothric Castle
    2:00 Mound-Makers - Undead Settlement / Curse-rotted Greatwood boss'undan önce - Before Curse-rotted Greatwood boss
    4:21 Blue Sentinels - Road of Sacrifices
    4:31 Rosaria's Fingers - Cathedral of the Deep
    6:14 Watchdogs of Farron - Road of Sacrifices
    7:03 Aldrich Faithful - Irithyll of the Boreal Valley
    8:26 Blades of the Darkmoon - Anor Londo



    Way of Blue, High Wall of Lothric'de karşılaştğımız Emma vasıtası ile dahil oluyoruz. Blue Sentinals ile dost ve bu covenant'a dahil olan kişinin dünyasına her hangi bir düşman oyuncu girdiğinde Blue Sentinals'dan yardım geliyor.


    Warriors of Sunlight, başkasına yardıma gittiğimiz ve boss'u kestiğimiz takdirde Sunlight Medal kazanıyoruz. Bu madalya covenant'da rank atlamamızı sağlıyor. Girilen dünyada kişi turuncu renkte görünüyor. Madalyaları sunabileceğiniz yer ise Grand Archives bölümünde Dragonslayer Amour boss kapısının tam karşısında yer alıyor.

    Rank 1- 10 Sunlight Medals - Sacred Oath miracle
    Rank 2- 30 Sunlight Medals - Great Lightning Spear miracle


    Blue Sentinal, Way of Blue oyuncularını koruyor. Bu covenant'daki oyuncular mavi renkte gözüküyor.

    Rank 1- 10 Proof of Concord Kept - Darkmoon Ring
    Rank 2- 30 Proof of Concord Kept - Darkmoon Blade Miracle


    Blades of the Darkmoon, DS1'deki Book of the Guilty sisteminin aynısı; npc kesmek, coventant'dan çıkmak gibi günah işleyenleri öldürmeye çalışıyoruz. Rank atlamak için Proof of a Concord Kept biriktirmeniz gerekiyor.

    Rank 1- 10 Darkmoon Ring
    Rank 2- 30 Darkmoon Blade Miracle


    Rosaria's Fingers, Bu, karakterimizin stat ve görünümünü sıfırlamamızı sağlıyor ancak her NG için sadece beş hakkımız var.

    Rank 1- 10 Pale Tongues offered Obscuring Ring
    Rank 2- 30 Pale Tongues offered Man-Grub's Staff


    Mound-Makers, Başkasının dünyasına gidip oradaki host dahil herkes ile etkileşime geçebiliyorsunuz, hatta başkasının dünyasındayken white sign ve red eye orb dahi kullanılabiliyor. Ancak boss dövüşünce yardım edemiyorsunuz, dünyasına girdiğiniz kişi boss mekanına girince siz de kendi dünyanıza dönüyorsunuz. Bu oyuncular mor renkte gözükürler.

    Rank 1- 10 Vertebra Shackle - Bloodlust (Katana)
    Rank 2- 30 Vertebra Shackle - Warmth Pyromancy


    Watchdogs of Farron, Bu covenant'a dahil olmayanlar Farron bölgesine izinsiz girmişlerdir, siz de onları avlıyorsunuz.

    Rank 1- 10 Wolf's Blood Swordgrass - Old Wolf Curved Sword
    Rank 2- 30 Wolf's Blood Swordgrass - Wolf Knight's Greatshield ve Wolf Ring


    Aldrich Faithful, Bu covenant'a dahil olmayıp Anor Londo'ya girenleri avlıyoruz.

    Rank 1- 10 Human Dregs - Great Deep Soul Sorcery
    Rank 2- 30 Human Dregs - Archdeacon's Great Staff




    __________________________________________________________________________________________________


    -BOSS'LAR VE BOSS DÖVÜŞLERİ İÇİN ÇAĞIRABİLECEĞİNİZ NPC'LER

    Boss'lar öncesi NPC çağırabilmek için Ember kullanmış olmanız gerekiyor, aksi takdirde işaretleri göremezsiniz.

    1- Cemetery of Ash > Iudex Gundyr > bu boss için hiçbir npc'yi çağıramıyorsunuz.
    2- High Wall of Lothric > Vordt of the Boreal Valley > bu boss için Sword Master Saber ve Lion Knight Albert npc'lerini çağırabiliyorsunuz.
    3- Undead Settlement > Curse-Rotted Greatwood > bu boss için hiçbir npc'yi çağıramıyorsunuz.
    4- Road of Sacrifices > Crystal Sage > bu boss için Eygon of Carim'i çağırabiliyorsunuz.
    5- Cathedral of the Deep > Deacons of the Deep > bu boss için Anri of Astora, Horace ikilisi ya da Sirris of the Sunless Realms'i çağırabiliyorsunuz.
    6- Farron Keep > Abyss Watchers > bu boss için Sirris of the Sunless Realms, Londor Pale Shade ve Black Hand Gotthard npc'lerini çağırabiliyorsunuz.
    7- Catacombs of Carthus > High Lord Walnir > bu boss'da hiçbir npc'yi çağıramıyorsunuz.
    7.1- Smouldering Lake > Old Demon King > bu boss için Knight Slayer Tsorig ve Great Swamp Cuculus npc'lerini çağırabiliyorsunuz.
    8- Irithyll of the Boreal Valley > Pontiff Sulyvahn > bu boss için Anri of Astora, Black Hand Gotthard ve Londor Pale Shade npc'lerini çağırabiliyorsunuz.
    9- Anor Londo > Aldrich Devourer the Gods > bu boss için görevini yaptığınız takdirde Anri of Astora'yı çağırabiliyorsunuz.
    10.1- Archdragon Peak > Ancient Wyvern > bu boss için kimseyi çağıramıyorsunuz.
    10.1- Archdragon Peak > Nameless King > bu boss için Hawkwood'u çağırabiliyorsunuz.
    11- Profaned Capital > Yhorm the Giant > bu boss için görevlerini doğru bir şekilde yaparsanız Siegward of Catarina otomatik olarak dahil oluyor.
    12- High Wall of Lothric > Dancer of the Borael Valley > bu boss için Sword Master Saber'ı çağırabiliyorsunuz.
    13- Consumed King's Garden > Oceiros Consumed King > bu boss için Hawkwood'u çağırabiliyorsunuz.
    13.1- Untented Graves > Champion Gundyr > bu boss için Sword Master Saber'ı çağırabiliyorsunuz.
    14- Lothric Castle > Dragonslayer Armour > bu boss için Sirris of the Sunless Realms ve Eygon of Carim'i çağırabiliyorsunuz.
    15- Grand Archives > Lothric Younger Prince > bu boss için Sirris of the Sunless Realms'i çağırabiliyorsunuz.
    16- Kiln of the First Flame > Soul of Cinder > bu boss için Yuria of Londor ve Shade of Londor npc'lerini çağırabiliyorsunuz.


    _____________________________________________________________________________________________________


    -KARAKTER GELİŞİMİ, STAT VE ÖZELLİKLER

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Sınıflar

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    Oyundaki sınıflar birbirinden çok farklı gözüküyor olsa da aslında temel olarak büyü kullananlar ve kullanmayanlar olarak ikiye ayırabiliriz.

    Yakın mesafe silah kullanan sınıflar arasında oynanışa etki eden tek fark kullanılan silah tipi; bunun dışında bir Knight ile Assassin arasında oynanış mekaniği anlamında Dark Souls ve Assassin's Creed gibi bir farklılık elbette yok. Tüm oynanış mekanikleri aynı; ancak kullanılan silah tipi ve giyilen zırhlar karakterin hareketlerine etki ettiği için bir Knight, Warrior sınıfı Assassin, Mercenary gibi sınıflardan daha ağır oluyor, hali ile sınıflar arası görüp görebileceğiniz en büyük fark da bu ağırlıktan ibaret.

    Büyücüler de ise iş biraz daha çeşitlilik içerisinde ilerliyor. Üç tip büyücü var, Sorcery, Pyromancy ve Cleric.

    Sorcery, soul büyüleri, crystal büyüler ve çeşitli dark büyüleri yapabiliyor
    Pyromancy, ateş büyüleri ve çeşitli dark büyüleri yapabiliyor
    Cleric, miracle (mucize) ve çeşitli dark büyüleri yapabiliyor

    Bu üçünün oynanış mekanikleri birbirinden oldukça farklı ve daha renkli bir oynanış sunuyor.

    Sınıf seçimi ve geliştirmenin güzel yanı ise bu büyüleri kullanmak için sadece bu sınıfı seçmek zorunda olmamanız, daha doğrusu bu durum tüm sınıflar için geçerli.

    Başlangıçta Knight seçip oyuna başladınız diyelim, oyun boyunca Knight karakterinin gereksinimleri üzerine ilerlemek zorunda değilsiniz. 60,70 lvl sonra Knight karakterini bir Pyro büyücüsüne dönüştürebilirsiniz ya da bir Sorcery açıp aynı şekilde onu Warrior, Thief vs. yapabilirsiniz. NG+'lara geçtiğinizde karakteriniz aynı anda hem Knight hem Pryo hem de Cleric olabilir. Bu tamamen sizin nasıl oynamak istediğinizle alakalı, o yüzden sınıf isimlerine çok yoğunlaşmayın. Karakterin gelişimi için önemli olan nasıl bir tip silah seçeceğiniz ve karakter de o silahı en iyi seviye kullanabilmek için ona göre gelişim gösteriyor ve zamanla tercihe bağlı olarak değişimler gösterebiliyor.

    Örneğin, Str'den yüksek bir bonus alan silahı iyi bir şekilde kullanabilmek için Str odaklı bir gelişme göstermelisiniz, bu da normal olarak karakterinizin Warrior tarzı bir sınıfa dönüşmesine yol açar. Ancak belirttiğim gibi Str odaklı gitmek için Warrior seçmek zorunda değilsiniz.


    Stat ve Özellikler

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    _____________________________________________________________________________________________________



    -SİLAHLARIMIZI NASIL VE NEYE GÖRE GELİŞTİRİYORUZ?


    Silahları Attribute Bonus üzerinden değerlendirip, karakterimizi de ona göre şekillendiriyoruz.

    Bonus, silahınızın ana hasarını artıran bir unsur. Her silah bir stat'dan bonus alır, eğer yüksek hasarlar vurmak istiyorsanız burada tercih etmeniz gereken yol S bonus alan silahları kullanmak ama tabii ki bu zorunlu bir durum değil. Kullanması keyifli ya da görünüşünü sevdiğiniz bir silah olabilir ve bonusu düşük olmasına rağmen kullanmayı tercih edebilirsiniz, tabii böyle bir durumda daha az hasar veriyor olursunuz.

    Silahınızın vurduğu hasarın yanında +50, +100 vs şeklinde ek rakamlar yazar, bu rakamlar bonus hasar rakamıdır.

    Basitçe şöyle sıralanabilir;

    S: Süper
    A: Çok iyi
    B: İyi
    C: Ortalama
    D: Kötü
    E: Çok kötü

    Stat'larda ise;

    Strength, ağır ve büyük silahlar kullanmak isteyenlerin odaklanması gereken stat
    Dexterity, hafif ve hızlı silahları kullanmak isteyenlerin odaklanması gereken stat
    Int ve Faith, ağır ve hafif silahlar kullanılabiliyor ayrıca da büyü kullanmak isteyenlerin odaklanması gereken stat

    DS3'de önce ki oyunlara göre farklı bir sistem de yaratılmış durumda;

    Eskiden kullandığınız gem'ler stat üzerinde etkili olmazdı, ancak artık her gem farklı stat'dan bonus alıyor. Bu şartlarda da Dexterity için seçtiğiniz bir silah taktığınız bir gem'den ötürü Faith silahı olabilir.

    Örneğin;

    Uchigatana iyi bir Dex. silahıdır ve Sharp gem ile beraber Dex'den B bonus alır. Ancak Lightning gem takarsanız silah Faith silahı olur ve Dex bonusu C'ye düşer, Faith ise A'ya yükselir.

    Aşağıdaki Gem açıklamalarında hangi gem'in nerede ve nasıl kullanılabileceğini görebilirsiniz.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Silahları geliştirmek için kullanacağınız taşların kullanım yerleri de şu şekilde;

    Silahları geliştirme olayı takılan geme göre farklılık göstermez.

    Bazı özel silahlar var, Fume Ultra Greatsword, Bloodlust, Black Knight Greatsword, Black Knight Greataxe, Irithyll Straight Sword gibi; bunları 1'den 4'e kadar Twinkling Titanite ile geliştiriyoruz.

    Boss soul'larından elde edlen silahları ise 1'den 4'e kadar Titanite Scale ile geliştiriyoruz.

    Diğer geliştirilebilir tüm eşyalar Titanite Shard, Large Titanite Shard ve Titanite Chunk ile gerçekleşiyor.

    Özel silahları +5, diğer silahları +10 yapmak için de Titanite Slab gerekli.

    Titanite Slab oyun içerisinde toplam 8 adet var, onları bulabileceğiniz yerler.



    Boss soul'larından aldığımız ve diğer özel silahları geliştirmek için gerekli olan Twinkling Titanite ve Titanite Scale farmı yapabileceğiniz yer;




    ______________________________________________________________________________________________________



    Oyundaki silahların bonus, gem ve kritik değerlerini belirten bir liste hazırladım. Listede S,A,B bonusu alan silahlar mevcut; ancak bazı C bonus silahları dışında genel olarak C,D,E bonuslarına sahip olan silahlar eklemedim. Kimi silahların değerlerine internet üzerinden ulaşmak da mümkün değil, hali ile birçoğunu tek tek test etmem gerekti gem ve bonus değerlerini görebilmek adına.

    DAGGER

    Dagger türü silahlar yüksek kritik değerlerine sahip oldukları için riposte ve backstab atarken en yüksek hasarlara ulaşmanızı sağlıyor.

    Parrying Dagger

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy gem +10 > B
    Dex build için Sharp Gem +10 > S
    Int build için Crystal Gem +10 > A
    Int build için Simple Gem +10 > A
    Faith build için Lightning Gem +10 > A

    Dagger

    Kritik vuruş 130

    Str build için Heavy Gem +10 > B
    Dex build için Sharp Gem +10 > S
    Int build için Crystal Gem +10 > A
    Int build için Simpe Gem +10 > A
    Faith build için Lightning Gem +10 > A
    Faith build için Blessed Gem +10 > A

    Mail Breaker

    Kritik vuruş 130

    Dex build için Sharp Gem +10 > C
    Int build için Crystal Gem +10 > C
    Faith build için Lightning Gem +10 > C

    Brigand Twindaggers

    Kritik vuruş 110

    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Rotten Ghru Dagger

    Kritik vuruş 100

    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Sipmle +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A
    Int+Faith build için Chaos ya da Dark +10 > B

    STRAIGHT SWORD

    Straight türü silahlar Str, Dex, Int ve Faith build'leri için kullanılabilir silahlar içermesine rağmen ana stat olarak Int ve Faith'i söyleyebiliriz.

    Str ve Dex'den en fazla A bonus alan silahlar görürsünüz burada; ancak Int ve Faith'den S alan çok sayıda silah mevcut.

    Dark Sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heayv +10 > A
    Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Lothric Knight Sword

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Shortsword

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Barbed Straight Sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal veya Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Longsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Broadsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Gotthard Twinswords

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    CURVED SWORD

    Dex odaklı silah türlerini barındıyor.

    Painting Guardian's Curved Sword

    Kritik 100 ve oyundaki en hafif silahlardan biri

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > S
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Scmitar

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > S
    Int build Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Crescent Moon Sword

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > A

    Rotten Ghru Curved Sword

    Kritik vuruş 100

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Shotel

    Kritik vuruş 100

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Sellsword Twinblades

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Cathus Curved Sword

    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    KATANA

    Dex, Int ve Faith stat'larına uygun silahlar mevcut.

    Chaos Blade

    Kritik vuruş 100 ve her vuruşunuzda karakterinizin sağlığı da azalır. Dex build'de en yüksek hasar vuran katana.

    Dex build +5 > S

    Bloodlust

    Kritik vuruş 100 ve silahın özelliği ise kendi sağlığınızın bir kısmından feragat ettiğinizde fazladan kısa süreliğine %30'luk ek bir saldırı gücü kazanıyorsunuz

    Dex build +5 > A

    Onikiri&Ubadachi

    Kritik vuruş 100 ve silah çift el saldırı yapma imkanı sunuyor, bu da vurduğunuz hasar miktarının artmasını sağlıyor

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Uchigatana

    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Washing Pole

    Kritik vuruş 100 ve dex build'de Chaos Blade'den sonra en yüksek fiziksel hasarı vuran silah

    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    THRUSTING SWORD

    Dex için de kullanılabilir silahlar mevcut olsa da Int ve Faith için daha ideal silahlar sunuyor.

    Rapier

    Kritik vuruş 110 ve çok hafif bir silah

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Crystal Sage's Rapier

    Kritik vuruş 100

    Int build +5 > A

    Estoc

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    SPEAR

    Dex, Int ve Faith stat'ları için silahlar yer alıyor.

    Winged Spear

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S
    Int+Faith build için Chaos ya da Dark +10 > A

    Rotten Ghru Spear

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Partizan

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Dragonslayer Spear

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > B

    Golden Ritual Spear

    Kritik vuruş 100

    Faith build +5 > A

    Drang Twinspears

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    REAPERS

    Dex, Int ve Faith stat'ları için ideal silahlar mevcut.

    Pontiff Knight Great Scythe

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > S

    Great Corvian Scythe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Great Scythe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    GREATSWORDS

    Tüm statlar için ortalama değerler veren silahlar yer alıyor.

    Bastard sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Claymore

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Executioner's Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +10 > B

    Drakeblood Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    CURVED GREATSWORD

    Tüm statlar için yüksek değerler veren silahlar yer alıyor.

    Murakumo

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Carthus Curved Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Exile Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Old Wolf Curved Sword

    Dex build +5 > B

    ULTRA GREATSWORD

    Str, Int ve Faith stat'ları için ideal silahları barındırıyor. Kısmen Dex için de sunulan birkaç silah mevcut.

    Astora Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Fume Ultra Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > S

    Zweihander

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Farron Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > A

    Black Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Cathedral Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > C (C olmasına rağmen çok yüksek bir hasara ulaşıyor)
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Lothric Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A
    Int+Faith build için Dark ya da Chaos +10 > B

    AXES

    Str, Int ve Faith stat'larına uygun silahlar yer alıyor.

    Butcher Knife

    Kritik vuruş 100

    Str build +10 > S

    Battle Axe

    Kritik vuruş 100, ayrıca Thrall Axe silahı da bununla aynı değerlere sahip

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Hand Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Brigand Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Winged Knight Twinaxes

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Man Serpent Hatchet

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    GREATAXES

    Str için ideal, ayrıca Int ve Faith için de ortalama değerler veren silahlar var.

    Yhorm's Great Machete

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > A

    Demon's Great Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Great Machete

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Simple +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    HAMMERS

    Tüm stat'lar için yüksek ve ortalama değerler sunan silahlar yer alıyor.

    Mace

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal+10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Reinforced Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Drang Hammers

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Heysel Pick

    Kritik vuruş 100

    Int build +5 > B

    Blacksmith Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    Morning Star

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    GREAT HAMMERS

    Str, Int ve Faith için silahlar yer alıyor.

    Great Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Blessed +10 > B

    Large Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A

    Pickaxe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B

    Spiked Mace

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    Smough's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Dragon Tooth

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Morne's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Vordt's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B


    FIST & CLAWS

    Tüm statlar için yüksek değerler sunuyor.

    Claw

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Caestus

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    STAVES (SORCERY)

    Court Sorcerer's Staff

    Spell buff 60'dan başlıyor

    Int build +10 > S

    Izalith Staff

    Spell buff 130'dan başlıyor. Court Sorcerer's Staff gibi Int'den S bonus almıyor ama Spell buff oranı daha yüksek olduğu için daha yüksek hasar veriyor.

    Int build +10 > A

    TALISMAN (MIRACLE)

    Saint's Talisman

    Spell buff 100'den başlıyor (Faith 60+ / geliştirme +10'da spell buff 246 oluyor ve Yorshka's Chime ile beraber oyundaki en iyi büyü silahı)

    Faith build +10 > S

    Sunless Talisman

    Spell buff 60'dan başlıyor

    Faith build +5 > A ve Int > A

    Archdeacon's Great Staff

    Spell buff 100'den başlıyor, staff olmasına rağmen miracle büyüleri için kullanılıyor

    Faith build +5 > S

    CHIME (HEM MIRACLE HEM DE SORCERY)

    Yorshka's Chime

    Spell buff 60'dan başlıyor (Faith 60+ / geliştirme +10'da Spell buff 247 oluyor)

    Faith build +10 > S

    Cleric's Sacred Chime

    Spell buff 135'den başlıyor (HP buff veriyor)

    Faith build +10 > S

    Caitha's Chime

    Spell buff 20'den başlıyor

    Faith + Int build > A



    _____________________________________________________________________________________________________



    -KULLANILABİLİR EŞYALAR

    Açıklaması ve bulundukları yerler;

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Estus Shard ve Undead Bone Shard

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Oyundaki Estus Shard'ların bulunduğu yerler




    Oyundaki Undead Bone Shard'ların bulunduğu yerler




    _____________________________________________________________________________________________________


    -KEY ITEMS


    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Pyromancy Tome eşyaları

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Divine Tome eşyaları

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Scroll eşyaları

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    _____________________________________________________________________________________________________


    -ASHES EŞYALAR

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    _____________________________________________________________________________________________________


    -OYUNDAKİ YÜZÜKLER

    Oyundaki tüm yüzüklerin açıklamaları, ek olarak bulundukları yerleri de yazdım bilgi olsun diye ama yerlerini youtube'da ilgili videolarda daha rahat bulabilirsiniz.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    ______________________________________________________________________________________________________


    -PVP VE COOP SİSTEMİ


    Ufak değişiklikler olsa da klasik Dark Souls online sistemi yine mevcut.

    Eğer Network ayarlarından şifre koyarsanız arkadaşlarınızla birbirinizi sorunsuz bir şekilde bulup, beraber oynayabilirsiniz. Fakat şifre koyulmadığı takdirde hem karakter seviyesi hem de silah seviyesi devreye giriyor.

    -Warrior of Sunlight, Mound-Makers ya da her hangi bir covenant'a girmeden Phantom olan oyun sahibi ile -/+20 lvl
    -Blades of the Darkmoon ve Blue Sentinels'da Phantom olan oyun sahibi ile -10 / +30 lvl
    -Watchdogs of Farron ve Aldrich Faithful'da Phantom olan oyun sahibi ile -10 / +40
    -Warriors of Sunlight ya da covenant'a girmeden Dark Spirit olarak gidildiğinde oyun sahibi ile -10 / +30
    -Mound-Makers'da Dark Spirit olarak girildiğinde oyun sahibi ile -10 / +35 lvl fark ediyor.


    Silah aralığı ise şu şekilde;

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    Online eşyaların açıklaması da şöyle;

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    _________________________________________________________________________________________________________
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu duruma iki açıdan yaklaşmak lazım,

    1-Seriye ilk defa Dark Souls III ile başlayacaklar,
    2-Serinin "veteranları".

    Seriye ilk defa Dark Souls III ile başlayacaklar için özellikle oyunun yarısından sonra zorluk ciddi anlamda artıyor. Oyunun yarısından sonraki bosslar'da normal moblarda ciddi bir "agresiflik" söz konusu. Oyunun ikinci yarısı seriye ilk kez bu oyunla başlayanlar için bana göre fazla "acımasız". Hele de karakter gelişimi düzgün yapılmamışsa.

    Serinn veteranları için oyunun ilk yarısı parkta yürümek kadar basit gelebilir. İkinci yarısında da zorluk biraz daha, bir tutam saç yoldurmaya doğru gidiyor. Özellikle opsiyonel boss'lardan bir tanesi ciddi anlamda beni çok zorladı. Dark Souls II'deki Fume Knight bile daha sevimli gelmeye başladı gözüme :)

    Oyun çok çok iyi olmuş bana göre. Seriye yakışan bir son yapmışlar.

    Bu vesile ile oyuna yeni arkadaşlara nacizane tavsiyem;

    1-Knight ile başlayın.
    2-Hediye olarak "soverignless souls" u alın. +2000 soul veriyor. Başlangıç için bence çok iyi. Life ring cezbedebilir ama "soverignless souls"un getirisi daha fazla.
    3-Aldığınız level'ları 20 puan olana kadar Vigor'a verin. HP pool'unuzun yüksek olması çok büyük avantaj. Daha sonra STR bazlı gidecekseniz STR'yi 20 ye çekin. bu arada 1-2 puan stamina bar'ı arttırabilirsiniz.Daha sonra vigor'u 25, str 25 ve stamina arttırma yoluna gidebilirsiniz. Ama önceliğiniz HP'nizi arttırmak olsun.
    4-Knigh'ın başlangıç silahı Longsword oldukça iyi, ama farklı bir şey arıyorsanız oyunun ilk bölgesinde bulunan Mimic Chest'in içindeki Deep Battle Axe'i kullanabilirsiniz.
    5-Oyunun erken evrelerinde bulunan 2 adet "estus flask shard" ı hemen edinin. 6 adet estus flask'la 2.boss'a girin.


    Son olarak, Rehber yolda geliyor :)

    Saygılar&Sevgiler
    Üç ana bir tane de alternatif son var.

    The End of Fire


    Üç Lord of Cinder öldürdükten sonra oyun seni Emma'nın yanına atıyor ve orada Dancer of the Boreal Valley'i yendikten sonra Consumed King's Garden ve Lothric Castle mekanları açılıyor. Buradan Consumed King's Garden'dan devam edip Oceiros boss'unu kesiyor ve sonrasında gelen mekanda ilizyon duvar var. Onu geçip Untended Graves mekanına geliniyor, buradaki Champion Gundyr boss'u da aşılınca Firelink Shrine'ın karanlık versiyonuna varılmış olunuyor. Irina of Carim'in olduğu mekanda yine bir ilizyon duvar daha var, oraya varınca Eye of the Fire Keeper eşyasını alıyoruz. Bu eşyayı Firekeeper'a verip akabinde Soul of Cinder boss'unu yenince o mekandaki bonfire'ın yanında Firekeeper'ı çağırabileceğiniz bir işaret beliriyor ve onu çağırıp, oyunu sonlandırıyoruz.

    Alternatif son da End of Fire ile ilgili ayrıca bu, oyunun açılış sinematiğinde anlatılan "Uğursuz Unkindled" karakterini anlatan son. Önce ki anlattığım her şeyi yine yapıyoruz, sonra oyun ekranı karardığı esnada kontrol birkaç saniyeliğine oyuncuya veriliyor ve o esnada Firekeeper'a saldırıp öldürüyoruz. Buna youtube'dan bakarsanız daha net anlaşılır.


    To Link the First Flame


    Bu son için ek bir şey yapmaya gerek yok. Soul of Cinder'ı yendikten sonra direk bonfire'ı aktifleştirip oyunu sonlandırıyoruz.


    The Usurpation of Fire


    Buna ulaşmak biraz karışık, önce Yoel of Londor'dan 5 kez level atlatarak 5 adet Dark Sigil'e sahip olmanız gerekiyor. Ancak bunu Catacomb'a gelmeden yapmak zorundasınız yoksa görev patlar. Catacomb'a girdikten sonra Yoel ölür ve onun yerine Yuria of Londor gelir. Ayrıca Dark Sigil'i kesinlikle Firekeeper'dan temizletmeyin yani Heal the Dark Sigil'i hiç seçmeyin. Road of Sacrifice bölgesinde Anri of Astora ve Horace the Hushed adlı iki kişi ile tanışıyoruz. Bu ikisi ayrıca Blue Sentinal covenant'ına girmemezi sağlıyor. Buradaki önemli olan kısım ise Anri of Astora'nın görev çizelgesi; Anri ile ilk tanışmadan sonra Cathedral'deki Deacons of the Deep'e girmeden bu ikisini çağırıyoruz. Sonra Firelink Shrine'da tekrar karşımıza çıkıyorlar ve konuşuyoruz. Ardından Anri, Catacomb'da ilk topa gelmeden karşımıza çıkıyor ve bize Horace'ı görüp görmediğimizi soruyor, biraz ilerledikten sonra High Lord Walnir'e gelmeden köprünün sağ tarafında görüyoruz, yine benzer bir konuşma geçiyor. Bu konuşmadan sonra köprüyü karşı taraftan yani boss'a giden yol tarafından yıkarak alttaki gizli yola iniyoruz. Orası Smouldering Lake adlı yere çıkıyor, orada Horace'ı bulup dövüşüyoruz ve öldürdükten sonra aldığımız eşyayı tekrar Anri'ye götürüyoruz. Anri hala köprünün orada bekliyor oluyor. Bunu tamamladıktan sonra High Lord Walnir'i öldürüp Irithyll of the Boreal Valley'e geliyoruz. Klisenin içindeki üçüncü bonfire'ın bulunduğu yerde Anri bekliyor olacak yine konuşuyoruz. Sonrasında da Firelink Shrine'a dönüp Yuria of Londor ile konuşarak tekrar Irithyll'e dönüyor ve oradan Anor Londo'ya doğru ilerliyoruz. Anor Londo'nun döndürülebilen yoluna gelmeden önce DS1'i oynayanlar hatırlar heykellerden oluşan Darkmoon mezarlığına geliyoruz, yuvarlak bir alan ve odada Gwyn'in heykelinin olduğu bir duvar var. O ilizyon duvar ona vurup devem ediyoruz. Aşağıda Pilgrim'lerden biri duruyor, onunla konuşuyoruz ve kendisinden Sword of Avowal eşyasını alıyoruz. Koridorun sonunda ayini başlatacağınız yer var, ayinin ardından 3 tane daha Dark Sigil alarak toplam Sigil sayısını 8'e çıkarıyoruz. Bu andan itibaren tek son var artık ve diğer sonlara ulaşmak mümkün değil. O yüzden tek oynamada tüm sonları görmek için Sword of Avowal'ı aldıktan sonra ayini yapmandan save dosyasını yedekleyin. Soul of Cinder'ı öldürdükten sonra bonfire'ı aktifleştirip Lord of Hollow olarak oyunu bitiriyoruz.

    Ancak bu son anlattığım izleyerek daha iyi anlaşılacak bir görev silsilesi, o yüzden tavsiyem izlemeniz yönünde.
    Birkaç bilgi vereyim.

    Buriel Gift'lerden Life Ring, Fire Gem, Sovereignless Soul ve Rusted Gold Coin'den birini seçmenizi tavsiye ederim. Ben Rusted Gold Coin'i tercih ettim.

    Life Ring - Sağlık barını maksimuma çıkarıyor
    Divine Blessing - Tüm barı dolduracak sağlık veriyor ve tedavi ediyor
    Black Firebomb - Klasik ateş özelliği olan bomba
    Fire Gem - Silahınıza ateş elementini uygulayabilmenizi sağlıyor
    Sovereignless Soul - Fazladan Soul ile başlıyorsunuz, reddit'de 3k soul verdiğini okumuştum
    Rusted Gold Coin - Item bulma şansınızı artıryor
    Cracked Red Eye Orb - Online için kullanılan eşyalardan biri, tek seferlik. Başkalarının dünyasına Dark Spirit olarak giriyorsunuz, PvP.
    Young White Branch - Kullandığınızda karakterinizi alelade bir objeye dönüştürüyor.

    Firelink Shrine'da Shrine Handmaid adında bir hanımefendi var ve 20k Soul karşılığında Tower Key satıyor. İlk işiniz bu anahtarı almak olsun. Oradan çok önemli iki yüzük elde ediyorsunuz, ayrıca sonraları işinize yarayacak Fire Keeper Soul ve bir tane de Crystal Wizard yer alıyor. Serinin vazgeçilmezlerinden olan hediye veren kargamızın yuvası da yine burada, bu oyundaki ismi Picklepum. Yüzüklerden birine Picklepum'un yuvasından düz devam edip karşınızdaki ilizyon duvarı ortadan kaldırdığınızda ulaşıyorsunuz.

    Picklepum'a şu eşyaları sunabiliyorsunuz.

    Firebomb
    Black Firebomb
    Prism Stone
    Avelyn
    Coiled Sword Fragment
    Loretta's Bone
    Lighting Urn
    Homeward Bone
    Seed of a Giant Tree
    Siegbrau
    Vertebrae
    Divine Blessing
    Hidden Blessing
    Alluring Skull
    Undead Bone Shard
    Saint-tree Bellvine
    Shriving Stone
    Xanthous Crown

    Firelink Shrine'da Uchigatana kullanan özel npc'lerden biri var. Başlangıçta zorlasa eğer öldürebilirsiniz ödül olarak kılıcı alıyorsunuz. Dex. build oynayan biri olarak bu kılıcı Dex. odaklı gideceklere öneririm. Sharp Gem ile Dex.'den aldığı bonusu B'ye kadar çıkarabiliyorsunuz, şu anda +4 ve hala kullanmaktayım, oldukça iyi vuruyor.

    Dark Sigil diye bir item var, Undead Settlement'da Yoel of Londor adındaki npc veriyor, bu eşya sayesinde Yoel size 5 kez ücretsiz level atlatıyor. Ancak High Lord Wolnir boss'unu kesmeden Dark Sigil'i kullanarak level atlamayın, aksi halde NG+'ya kadar dönüşü olmayan bir durum ortaya çıkıyor. Spoiler olmasın diye söylemiyorum.

    Hollow sistemini bir hayli değiştirmişler. Dark Sigil kullanarak level atladığınızda lanetleniyor ve hollow olarak her ölümünüzde Hollowing +4 artıyor. Artmasının bir olumsuz tarafı var mı şu an için bilmiyorum ama silahınıza Hollow Gem ekler ve Hollowing seviyenizde 15'in üstünde olursa item düşürme şansınız artıyor. Hollow olmaktan kurtulmak için de Purging Stone alıp, kullanmanız gerekiyor. Birkaç farklı yerden elde edilebiliyor. Ayrıca denemedim ama Velka the Goddess of Sin heykeli var buradan bağışlanmayı seçtiğinizde de sanırım Hollow olmaktan kurtuluyorsunuz.

    Dark Sigil'i iyileştirebiliyorsunuz. Bu da şöyle gerçekleşiyor; Fire Keeper'a Fire Keeper Soul'u verdiğinizde size Heal the Dark Sigil seçeneğini sunuyor. Eğer iyileştirirseniz Dark Sigil envanterinizden kalkıyor ve Hollowing değeriniz en son nasıl kaldı ise öyle kalıyor, değiştiremiyorsunuz. Başka bir yerden Dark Sigil bulmak ihtimali var mı onu bilmiyorum.
    Oyundaki silahların bonus, gem ve kritik değerlerini belirten bir liste hazırladım. Listede S,A,B bonusu alan silahlar mevcut; ancak bazı C bonus silahları dışında genel olarak C,D,E bonuslarına sahip olan silahlar eklemedim. Kimi silahların değerlerine internet üzerinden ulaşmak da mümkün değil, hali ile birçoğunu tek tek test etmem gerekti gem ve bonus değerlerini görebilmek adına.

    DAGGER

    Dagger türü silahlar yüksek kritik değerlerine sahip oldukları için riposte ve backstab atarken en yüksek hasarlara ulaşmanızı sağlıyor.

    Parrying Dagger

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy gem +10 > B
    Dex build için Sharp Gem +10 > S
    Int build için Crystal Gem +10 > A
    Int build için Simple Gem +10 > A
    Faith build için Lightning Gem +10 > A

    Dagger

    Kritik vuruş 130

    Str build için Heavy Gem +10 > B
    Dex build için Sharp Gem +10 > S
    Int build için Crystal Gem +10 > A
    Int build için Simpe Gem +10 > A
    Faith build için Lightning Gem +10 > A
    Faith build için Blessed Gem +10 > A

    Mail Breaker

    Kritik vuruş 130

    Dex build için Sharp Gem +10 > C
    Int build için Crystal Gem +10 > C
    Faith build için Lightning Gem +10 > C

    Brigand Twindaggers

    Kritik vuruş 110

    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Rotten Ghru Dagger

    Kritik vuruş 100

    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Sipmle +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A
    Int+Faith build için Chaos ya da Dark +10 > B

    STRAIGHT SWORD

    Straight türü silahlar Str, Dex, Int ve Faith build'leri için kullanılabilir silahlar içermesine rağmen ana stat olarak Int ve Faith'i söyleyebiliriz.

    Str ve Dex'den en fazla A bonus alan silahlar görürsünüz burada; ancak Int ve Faith'den S alan çok sayıda silah mevcut.

    Dark Sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heayv +10 > A
    Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Lothric Knight Sword

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Shortsword

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Barbed Straight Sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal veya Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Longsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Broadsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Gotthard Twinswords

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Int build için Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    CURVED SWORD

    Dex odaklı silah türlerini barındıyor.

    Painting Guardian's Curved Sword

    Kritik 100 ve oyundaki en hafif silahlardan biri

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > S
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Scmitar

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > S
    Int build Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Crescent Moon Sword

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > A

    Rotten Ghru Curved Sword

    Kritik vuruş 100

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Shotel

    Kritik vuruş 100

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Sellsword Twinblades

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Cathus Curved Sword

    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    KATANA

    Dex, Int ve Faith stat'larına uygun silahlar mevcut.

    Chaos Blade

    Kritik vuruş 100 ve her vuruşunuzda karakterinizin sağlığı da azalır. Dex build'de en yüksek hasar vuran katana.

    Dex build +5 > S

    Bloodlust

    Kritik vuruş 100 ve silahın özelliği ise kendi sağlığınızın bir kısmından feragat ettiğinizde fazladan kısa süreliğine %30'luk ek bir saldırı gücü kazanıyorsunuz

    Dex build +5 > A

    Onikiri&Ubadachi

    Kritik vuruş 100 ve silah çift el saldırı yapma imkanı sunuyor, bu da vurduğunuz hasar miktarının artmasını sağlıyor

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Uchigatana

    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Washing Pole

    Kritik vuruş 100 ve dex build'de Chaos Blade'den sonra en yüksek fiziksel hasarı vuran silah

    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    THRUSTING SWORD

    Dex için de kullanılabilir silahlar mevcut olsa da Int ve Faith için daha ideal silahlar sunuyor.

    Rapier

    Kritik vuruş 110 ve çok hafif bir silah

    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Crystal Sage's Rapier

    Kritik vuruş 100

    Int build +5 > A

    Estoc

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    SPEAR

    Dex, Int ve Faith stat'ları için silahlar yer alıyor.

    Winged Spear

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S
    Int+Faith build için Chaos ya da Dark +10 > A

    Rotten Ghru Spear

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Partizan

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Dragonslayer Spear

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > B

    Golden Ritual Spear

    Kritik vuruş 100

    Faith build +5 > A

    Drang Twinspears

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    REAPERS

    Dex, Int ve Faith stat'ları için ideal silahlar mevcut.

    Pontiff Knight Great Scythe

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > S

    Great Corvian Scythe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Great Scythe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    GREATSWORDS

    Tüm statlar için ortalama değerler veren silahlar yer alıyor.

    Bastard sword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Claymore

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Executioner's Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +10 > B

    Drakeblood Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    CURVED GREATSWORD

    Tüm statlar için yüksek değerler veren silahlar yer alıyor.

    Murakumo

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Carthus Curved Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Exile Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Old Wolf Curved Sword

    Dex build +5 > B

    ULTRA GREATSWORD

    Str, Int ve Faith stat'ları için ideal silahları barındırıyor. Kısmen Dex için de sunulan birkaç silah mevcut.

    Astora Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > S
    Faith build için Lightning +10 > S

    Fume Ultra Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > S

    Zweihander

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning ya da Blessed +10 > A

    Farron Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Dex build +5 > A

    Black Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Cathedral Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > C (C olmasına rağmen çok yüksek bir hasara ulaşıyor)
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Lothric Knight Greatsword

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A
    Int+Faith build için Dark ya da Chaos +10 > B

    AXES

    Str, Int ve Faith stat'larına uygun silahlar yer alıyor.

    Butcher Knife

    Kritik vuruş 100

    Str build +10 > S

    Battle Axe

    Kritik vuruş 100, ayrıca Thrall Axe silahı da bununla aynı değerlere sahip

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Hand Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Brigand Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Winged Knight Twinaxes

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Man Serpent Hatchet

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    GREATAXES

    Str için ideal, ayrıca Int ve Faith için de ortalama değerler veren silahlar var.

    Yhorm's Great Machete

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > A

    Demon's Great Axe

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Great Machete

    Str build için Heavy +10 > B
    Int build için Simple +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    HAMMERS

    Tüm stat'lar için yüksek ve ortalama değerler sunan silahlar yer alıyor.

    Mace

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal+10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Reinforced Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Drang Hammers

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Str+Dex build için Refined +10 > B
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Heysel Pick

    Kritik vuruş 100

    Int build +5 > B

    Blacksmith Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    Morning Star

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    GREAT HAMMERS

    Str, Int ve Faith için silahlar yer alıyor.

    Great Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Blessed +10 > B

    Large Club

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A

    Pickaxe

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal +10 > B

    Spiked Mace

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > B
    Faith build için Lightning +10 > B

    Smough's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Dragon Tooth

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Morne's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B

    Vordt's Great Hammer

    Kritik vuruş 100

    Str build +5 > B


    FIST & CLAWS

    Tüm statlar için yüksek değerler sunuyor.

    Claw

    Kritik vuruş 110

    Str build için Heavy +10 > B
    Dex build için Sharp +10 > A
    Int build için Crystal +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    Caestus

    Kritik vuruş 100

    Str build için Heavy +10 > A
    Dex build için Sharp +10 > B
    Int build için Crystal ya da Simple +10 > A
    Faith build için Lightning +10 > A

    STAVES (SORCERY)

    Court Sorcerer's Staff

    Spell buff 60'dan başlıyor

    Int build +10 > S

    Izalith Staff

    Spell buff 130'dan başlıyor. Court Sorcerer's Staff gibi Int'den S bonus almıyor ama Spell buff oranı daha yüksek olduğu için daha yüksek hasar veriyor.

    Int build +10 > A

    TALISMAN (MIRACLE)

    Saint's Talisman

    Spell buff 100'den başlıyor (Faith 60+ / geliştirme +10'da spell buff 246 oluyor ve Yorshka's Chime ile beraber oyundaki en iyi büyü silahı)

    Faith build +10 > S

    Sunless Talisman

    Spell buff 60'dan başlıyor

    Faith build +5 > A ve Int > A

    Archdeacon's Great Staff

    Spell buff 100'den başlıyor, staff olmasına rağmen miracle büyüleri için kullanılıyor

    Faith build +5 > S

    CHIME (HEM MIRACLE HEM DE SORCERY)

    Yorshka's Chime

    Spell buff 60'dan başlıyor (Faith 60+ / geliştirme +10'da Spell buff 247 oluyor)

    Faith build +10 > S

    Cleric's Sacred Chime

    Spell buff 135'den başlıyor (HP buff veriyor)

    Faith build +10 > S

    Caitha's Chime

    Spell buff 20'den başlıyor

    Faith + Int build > A
    Öncellikle teşekkür ederim Krupp.

    Rehber başladı. İlk bölümü kanalda bulabilirsiniz. :)

    Hatta koyayım buraya. Yeni başlayacaklar için de yol gösterici olsun.

    Co-op ile ilgili bir kaç bilgi yazdım:

    Dark Souls 3’te kaç kişi online co-op oynanabilir?
    3 kişi online co-op oynayabilir.
     
    Dark Souls 3’te co-op oynamaya nasıl başlanır?
    “White Sign Soapstone” gereklidir. Fire link shrine’daki sandelyede oturan yaşlı hanımefendiden alıyorsunuz. “white soap stone”u kullandığınız zaman yere “summon sign” yazılır. Bu işareti gören diğer insanlar sizi kendi dünyalarına çağırırlar. Yardıma çağıran kişinin insan “human” yada “lord of cinder” formunda olması gereklidir. Öldüğünüzde “human” yada “ember" formu kaybolur. Bu forma geçmek için Ember kullanmak veya Boss kesmek gereklidir.Yerde “summon sign” gördüğünüzde üstüne gelip “summon player”’i seçerseniz kendi dünyanıza yardıma çağırırsınız.

    Dark Souls 3’te co-op ta arkadaşım ile oynamak için ne yapmalıyım?
    Arkadaşınızla oynamak için bir level yada silah upgrade sınırlaması yok. Network ayarlarından “Password Matching” kısmına arkadaşınız ile aynı şifreyi ayarlamanız gerekli, bunu yaparsanız level sınırlaması olmadan arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Oyun zevkini bozmamak için, oyun otomatik olarak çok güçlü olan oyuncuların vuruş güçlerini evsahibi oyuncuya göre ayarlıyor. Tahminimce aranızda 15-20 levelden fazla varsa bunu yapıyor.

    Dark Souls 3’te co-op oynamak için “summon sign” nereye yazılmalı?
     Boss kapısının hemen önüne koymak yerine boss’a en yakın bonfire yazmak daha uygundur. Yardıma çağıran kişi boss’a gidene kadar ölmemek için genelde bonfire yakınlarından yardım çağırır.

    Dark Souls 3’te co-op ta oyun neleri kaydeder?
    Başkasının dünyasına yardıma given kişinin kendi oyun durur ve “summon sign” koyduğu yerden diğer kişinin dünyasına girer. Yapılan işlerin kaydı yardıma gidenin dünyasına etkisi yoktur.(mini boss, açılan kapılar, açılan merdivenler) Sadece soul kazanılır ve bolum sonu Boss kesilirse insan “human” forma gelir ve ember kazanır. 

    Dark Souls 3’te co-op ta yüksek level oyuncuları yardıma çağırabilir miyim?
    Soul level +-10 sınırlaması vardır. Kendi levelinizin 10 üstü yada altı oyunculara yardıma gidebilirsiniz. Yardım çağırırken de aynı. Bunun yanında silah upgrade sınırlaması da var. Yardıma çağıran oyuncunun silah upgrade seviyesinden +2 fazla olan oyuncuları yardıma çağıramaz. Silahı kullanıp kullanmadığının önemi yoktur. Elinde tutmasa da yüksek seviye bir silahı varsa düşük silah seviyeliler gelmez. Eğer bölümün Boss unu kesmiş iseniz normal summon sign’ları görmezsiniz. Sadece “small summon sign”lar görünür.
     

    Dark Souls 3’te co-op ta covenant’ların etkisi var mı?
    Bazı covenantlar co-op ta ufak değişiklikler yapıyor.
    “Way of the Blue covenant”’a dahil olan oyuncular aynı covenantta olan ve dünyasına invader(düşman) giren oyunculara otomatik olarak summon olup yardıma giderler. Size de aynı şekilde yardım gelir.
    (“Red eye Orb” kullanarak başka birinin dünyasına düşman olarak girebilirsiniz. )
    “The Warriors of Sunlight” covenantında level sınırlamanız +-20 olarak genişler. Bu covenantta Boss kesmeye yardım ederseniz “Sunlight medal” ile ödüllendirilirsiniz.

    Phantom:
    Yardıma giden oyunculara “Phantom” denir. Normal Phantomlar beyaz renkte olur. Covenantına göre mavi yada sarı da olabilir.
    Veya Kırmızı Phantomlar sizin dünyanızı basan “invade” eden, amacı sizi öldürmek olan diğer oyunculardır.

    Yardıma giden Phantomlar:
    -Estus sayıları yarıya iner.
    -Başkasının dünyasında yardımda iken düşma phantom öldürüldüğünde yada dost phantomlardan biri öldüğünde estus bir tane dolar.

    Edit: yardıma gittiğiniz yerde evsahibini koruyun, Sonuçta sizi yardıma çağıran o.
    Gesture ları kullanın, ilk sizi çağırdığında el sallayın, bow yapın, diğer phantomlara selam verin.
    Hatta Bazı sizi öldürmeye gelen kırmızı Phantomlar önce selam verir sizin selamınızı bekler sonra dövüşe başlar. Böyle centilmen bir oyun bu. :)
    Yardıma gittiğiniz ev sahibini gözden kaçırmamaya bakın herzaman standart yoldan ilerlemeye bilir, ve sizden başka bir yardım isteyebilir.
    Yada yardıma çağıran evsahibi oyuncu yolu bilmiyo olabilir bazen biliyorsanız ona yol göstermeniz gerekebilir.

    Herkese Kolay gelsin
    Bu oyunun online özellikleri oyuna çok şey katıyor, kimse kaçırmasın.
    Tower key almayın denmiş ancak bu anahtarın önemi ile ilglili birkaç bilgi vereyim.

    - Fire Keeper Soul'u da alamazsınız, bu item Dark Sigil'i temizlemenizi sağlıyor.

    - Estus Ring'i alamazsınız, flask kullandığınız vakit daha fazla hp elde ediyorsunuz.

    - Siegward of Catharina'nın görevlerini tamamlayamazsınız, zira bu görev silsilesi esnasında Catharina hem silahlardaki son geliştirmeyi yapabilmek için gerekli olan Titanite Slab eşyasını veriyor hem de zırhını.
    ______________________________________________________


    @dark dragon

    Str odaklı gittiysen bile Broadsword yine iyi bir tercih değil, Str'ye veriyorsan büyük silahları kullanman gerekiyor, başka bir seçeneğin yok. Hızlı silahlar efektif kullanabilmek için Dex. ya da uygun bir gem takıp ona göre build yapmak gerekiyor.

    Sana Astora Greatsword'u önerebilirim. Heavy gem +10 yaptığında Str'den A bonus, Lightning Gem +10 yaptığında Faith'den S bonus, Refined Gem +10 yaptığında Str ve Dex'den A bonus alıyor, oyunun en iyi silahlarından biridir.

    Ya da Knight Slayer Tsurig'den alınan Fume Ultra Greatsword, saf Str silahıdır, gem takamazsın ve +5 yapınca Str'den S bonus alır.

    Ancak seri kılıç istiyorsan Dex build yapman gerekiyor. Cathedral of the Deep'de Rosaria's Fingers covenant'ı var, o tüm stat'larını sıfırlamanı sağlıyor, oradan Dex'e geçiş yapabilirsin.

    Dex build yaptığında ise Katana en ideal silah, içlerinde en iyisi Chaos Blade, gem takılamıyor ama +5'de Dex'den S bonus alıyor.

    Oyundaki Infuse olayı eskisi gibi değil. Eskiden silahların stat'lardan aldıkları bonus'lar sabitti, hangi gem'i takarsanız takın aynı stat'dan bonus alınmaya devam edilirdi. Şimdi ise her gem'in kendi yapısına en uygun stat'dan yüksek bonus alıyor. Bu bonus'u da açıklayayım, art arda yaptığınız her darbede mob'a vurduğunuz hasar miktarının katlanmasını sağlar. Bazı boss ve oyun içinde karşınıza çıkan özel npc'lerin silahları dışında hemen hemen her silaha gem takılabiliyor.

    Mesela Uchigatana, bu silah Dex silahıdır ve bu silaha Heavy Gem gibi Str'den bonus alınmasını sağlayan gem taksanız dahi +10'da Str'den en fazla C bonus alır.

    Uchigatana, Sharp gem +10 ile Dex'den B bonus

    Uchigatana, Crystal Gem +10 ile Int'den A bonus

    Uchigatana, Lightning Gem + 10 ile Faith'den A bonus

    Uchigatana, Chaos Gem +10 ile tüm stat'lardan bonus alır.

    Mesela Fire, Raw, Deep gem'ler sadece ana hasarı yükseltirler ve hiçbir stat'dan bonus almazlar.

    Bir başka örnek,

    Drakeblood Greatsword, bir Str silahıdır ve Dex'den bonus alınmasını sağlayan Sharp takıldığında Dex'den aldığı bonus en fazla C olur.

    Ancak, Heavy Gem +10 ile Str'den B bonus alır.

    Lightning Gem +10 ile Faith'den B bonus alır.

    Simple Gem +10 ile Int'den B bonus alır.

    Burada anlatmaya çalıştığım şey karakterinizi geliştirmek için tercih ettiğiniz stat yolu kullandığınız silah ve gem'lerle tamamen paralellik göstermek zorundadır, yoksa verim alamazsınız.
  • Bloodborne daha yeni cikti, dlc bile yil sonunda gelecek deniyor. Ben pek ihtimal vermiyorum duyurulacagina, ayrica Sony Demon's Souls'dan sonra elindeki cevherin farkina varamamisti, hazir from software tekrar PS'ye ozel oyun yapmisken firsati degerlendirip gelecek oyunlari da ozel olarak yaptirir umarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ds3 özel olursa kan çıkar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demon's souls 2 olsaydı daha iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merlinin kazanında gördüm yemin ediyorum elim ayağım titredi eğer yarın duyurulursa e3 de yer yerindne oynar, bu sefer gerçekten zor ve 2. oyununda 2 katı büyüklükte bir oyun bekliyorum ve ortalama boss zorluğu fume knight gibi olmalı, eğer böyle olursa gerçekten tadından yenmez zaten gözümde oynadığım en iyi ilk 3 oyuna rahat girer dark souls 2
  • Gelirse umarım mekanikleri Bloodborne'a benzer.
  • Reserved

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım gerçekten E3'te duyurusu yapılır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte buuuu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun mekanikleri umarim demons souls a benzer bu sefer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Details:

    - To release on PlayStation 4, Xbox One in 2016
    - PC release is "negotiable."
    - 1-4 players
    - Sacrifice ritual allows you to enter other people's games
    - Bosses can "heat up," changing their form
    - Swordfighting arts add special moves that can be equipped and changed

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Souls 3 adına ilk görseller geldi. Hayırli olsun arkadaşlar.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 6 Haziran 2015; 0:54:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aha kesin duyurucaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SiPAHi_ S kullanıcısına yanıt
    Oynanış kısımları da videoda var Abi,kesin geliyor diyebiliriz artık.
  • E3 de goreceğiz büyük ihtimal hayırlısı.

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu çok sürpriz oldu bu, arkasındaki ekip kim çok merak ettim. 2016 yazmışlar ama hangi dönem çıkıyor acaba, çok mutlu oldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emretor23

    Oynanış kısımları da videoda var Abi,kesin geliyor diyebiliriz artık.

    Videodaki oynanış görüntüleri DS1-2'den.

    ________________

    İlginç bilgiler var.

    1-4 coop
    10 sınıf
    15 yeni boss
    45 yeni düşman
    100 yeni silah
    50 yeni armor
    200 büyü
    12 farklı bölge
    Sacrifice Ceremonies diye yeni bir sistem gelmiş, bu bölgelerde başka oyuncuların dünyasına girip çıkabiliyor, onları işaretleyebiliyor aynı şekilde başkaları da sizi işaretleyebiliyormuş. Oyuncuların kellesine ödül konabiliyormuş. PvP işini biraz daha renklendirmişler anlaşılan.
    Bu Sacrifice bölgelerinde bonfire yaratabiliyor ve NPC çağırabiliyormuşuz.
    Boss savaşları için "Heat Up" varmış, yani boss'lar kızarak, daha da güçlü bir hale dönüşebileceklermiş. Bu, Sacrifice bölgeleri ile alakalı bir durum, Demon's Souls'daki World Tendency benzeri bir sistem varmış. Sanıyorum Sacrifice bölgelerinde bonfire açıp, açmamak oyunun zorluğuna etki edecek.
    Sword Fighting Arts diye başka bir sistem daha eklenmiş. Bu sistem sayesinde bazı özel yetenekleri karakterimize ekleyebilecekmişiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 6 Haziran 2015; 2:29:57 >




  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Abi videonun başlangıç kısımlarındaki yerler yeni gibi geldi doğrudur dediğin
  • Hayırlı olsun, darısı Demon's souls'un başına.
  • Dark Souls 3 [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.