ben uzun süredir creative inspire 2200 2.1 sistem kullanmaktayım.Enson bir kazaya kurban gitti uydulardan biri. Aldıktan 1 ay kadar sonra ses kontrol birimi arızalanmıştı, aldığımdan beri çok çektim bu ses kontrolünden.
şimdi 7.1 almak istiyordum, logitech üretmiyormuş hayal kırıklığına uğradım bu açıdan, z5500'ü önerdiler onun da fiyatı çok hayvani geldi bana. 7.1 sistemde creative'in var ama, ses kontrol biriminde her zamanki gibi meymenet yok, çok dandik birşey...
şimdi sorum şu, inspire 2200 ile 1 seneden fazla takılmış bir kişi, bu ürünü satın alırsa mutlu olur mu :D ( creative 5.1 audigy value ses kartım var )
bu konu başlığına yazdığına göre x540dan başka alternarif düşünmüorsun demektir.x540 dan memnun kalırsın ses kartında varken mutlu olmayı kaçırma derim ben.2+1 den sonra çok farkını göreceksin gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
Logitech X-540 sistemi ses kartsız masaüstü bip bilgisayarda kullanmaktayım. Yüksek basslı müziklerde ya da hareketli filmlerde ses yarıya geldiğinde subwooferden dıp dıp dıp diye sesler geliyor. Sanki sesler o suba sığmıyormuş gibi ses geliyor. Acaba bunun nedeni ses kartı kullanmadığımdan olabilirmi ?
ben uzun süredir creative inspire 2200 2.1 sistem kullanmaktayım.Enson bir kazaya kurban gitti uydulardan biri. Aldıktan 1 ay kadar sonra ses kontrol birimi arızalanmıştı, aldığımdan beri çok çektim bu ses kontrolünden.
şimdi 7.1 almak istiyordum, logitech üretmiyormuş hayal kırıklığına uğradım bu açıdan, z5500'ü önerdiler onun da fiyatı çok hayvani geldi bana. 7.1 sistemde creative'in var ama, ses kontrol biriminde her zamanki gibi meymenet yok, çok dandik birşey...
şimdi sorum şu, inspire 2200 ile 1 seneden fazla takılmış bir kişi, bu ürünü satın alırsa mutlu olur mu :D ( creative 5.1 audigy value ses kartım var )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 6 Ağustos 2008; 14:01:00 >
İntel Core2 Quad Q6600 Go Rev. || TT BigTyphoon 120VX || Gigabyte P35-DS3R Rev. 2.1 || 2*1 GB Team Xtreem 800Mhz || Lian Li Pc007-FB || Asus 2014L1T 20X Dvd-Rw || Sparkle 8800Gt 512 MB || Fsp BlueStorm II 500W || Seagate 250GB 16MB 7200rpm Sata2 410AS || Frisby Kart Okuyucu ||Samsung 22" 2253BW || -- || Logitech Cordless Desktop Lx 500|| Logitech x-540 5.1 Speaker + 2 Adet Speaker Ayaklığı ||Zyxel Prestige 661 Series Modem|| Casio Exilim EX-Z1050 10.1MP Digital Camera || D-Smart + 2*Creative İnspire 4400 || Nokia 3230 + SonyEricsson k700i ||
şimdi uzun uzun anlatmışsın ama öle siyah kabloyu maviye sarı kabloyuda turuncuya falan takarsan doğru sesleri alamazsın tabi.kablo uçlarını renklendirmişlerki aynı renk girişine takasın die.ya onborad ses kartın yetersiz kalıor ya da sen gelişi güzel takmışsın.eğer üç giriş varsa anakart üzerinde nasıl montaj edilior bilmiorumda öle siyahı maviye falan takınca tam performans alıncağını sanmıorum.bilmiorum o şekilde onboard ses kartı olanlar 3 girişi mevcut ise nasıl bi montaj yapıorlar
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
Evet 3 girişli (yeşil,mavi,turuncu) realtek ac97 onboard ses kartı olan arkadaşlar, lütfen ses kart yuvalarına nasıl bağlantı yaptınız söyleyebilir misiniz?
Evet 3 girişli (yeşil,mavi,turuncu) realtek ac97 onboard ses kartı olan arkadaşlar, lütfen ses kart yuvalarına nasıl bağlantı yaptınız söyleyebilir misiniz?
Sizin yaptığınız bağlantıda herhangi bir yanlışlık göremedim, renk kodları aynı olacak diye bir zorunluluk yok o kolaylık açısından kullanıcı dostu bir hareket olurdu.
Dikkat etmeniz gereken sabit'iniz ses sisteminizdir ve üç kablo renklendirmeleriyle birlikte yeşil olan ön sesler siyah olan arka ve turuncu (sarı) olanda merkez ve sub için.
Ses katınızdan 5.1 i seçtiğinizde üç jack ses çıkışı vermektetir. Burada yönlendirme ses kartınızın konsol programı olarak tanımlayabileceğimiz ara programda ses kartınızın arkadaki çıkışların hangi renge hangi çıkış verdiğini belirtmesidir. Sizde elinizdeki logitech kablosunu o kodlara göre takmanız yeterli mavi çıkışa siyah takmanız son derece normal mesela.
Sub ve merkez için seçeneklerde sesleri yapıştır gibi bir seçenek vardı sanırım test ederken sub dan gürültü gelmemesi onunla ilgili olabilir, yoksa normalde sub'unuza hiç mi ses gelmiyor?
Ses kalitesi olarak tabiki harici taktığınız ses kartları onboar ses çözücülerden daha iyi verim vermektedir, ses konusunda hassas bir kişiliğe sahipseniz bütçeniz dahilinde bir ses kartı almanızı öneririm.
Dikkat etmeniz gereken sabit'iniz ses sisteminizdir ve üç kablo renklendirmeleriyle birlikte yeşil olan ön sesler siyah olan arka ve turuncu (sarı) olanda merkez ve sub için.
Ses katınızdan 5.1 i seçtiğinizde üç jack ses çıkışı vermektetir. Burada yönlendirme ses kartınızın konsol programı olarak tanımlayabileceğimiz ara programda ses kartınızın arkadaki çıkışların hangi renge hangi çıkış verdiğini belirtmesidir. Sizde elinizdeki logitech kablosunu o kodlara göre takmanız yeterli mavi çıkışa siyah takmanız son derece normal mesela.
Sub ve merkez için seçeneklerde sesleri yapıştır gibi bir seçenek vardı sanırım test ederken sub dan gürültü gelmemesi onunla ilgili olabilir, yoksa normalde sub'unuza hiç mi ses gelmiyor?
Ses kalitesi olarak tabiki harici taktığınız ses kartları onboar ses çözücülerden daha iyi verim vermektedir, ses konusunda hassas bir kişiliğe sahipseniz bütçeniz dahilinde bir ses kartı almanızı öneririm.
Test sırasında subdan ses geliyor ama daha güçlü olarak centerdan ses geliyor aynı anda, bu normal midir? Yani ses testi yaparken suba tıklayınca sadece subdan ses gelmesi gerekmez mi? creative'in 40 ytllik ses kartından alacağım muhtemelen. "Ses katınızdan 5.1 i seçtiğinizde üç jack ses çıkışı vermektetir", demişsiniz yani 5+1 seçili olduğunda mikrofon taksam turuncuya çalışmaz demek oluyor bu değil mi?
Ek: Bu linkteki ses kartını alacağım muhtemelen, bunda 4 giriş var, X540 ile renklerde uyuyor. Fakat bu kartta birde MAVİ giriş görülüyor. O nedir acaba mikrofon mu?
Test sırasında subdan ses geliyor ama daha güçlü olarak centerdan ses geliyor aynı anda, bu normal midir? Yani ses testi yaparken suba tıklayınca sadece subdan ses gelmesi gerekmez mi? creative'in 40 ytllik ses kartından alacağım muhtemelen. "Ses katınızdan 5.1 i seçtiğinizde üç jack ses çıkışı vermektetir", demişsiniz yani 5+1 seçili olduğunda mikrofon taksam turuncuya çalışmaz demek oluyor bu değil mi?
Ses kartı almanız güzel olur, ben Audigy2 ZS yi 67 YTL e almıştım ebay dan ama diğerleride işini görecektir.
5.1 kanalı seçtikten sonra mikrofon bağlayamazsınız, yeniden 2 kanal a getirip microfon girşini aktifleştirip o şekilde kullanabilirsiniz.
Bahsettemeye çalıştığım yapıştırma işlemide bunula ilgiliydi, taktığın kablolar stereo yani iki kanal sesi ayrı ayrı taşıyacak şekilde tasarlanmış sen ön sağ ve sol hoparlörleri test ederken ayrı ayrı gönderiliyor sesler merkez/sub u test ederken iki kanala birden ses veriğinden olsa gerek. Hatırladığım kadarıyla "swap" yazan bir kutucuk olacak şimdi onboard kullanmadığım için hatırladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum, o kutucuk işaretli ise işareti kaldırarak deneyebilirsin.