1.ses kartını 5+1 e ayarla 2.denetim masasında device control var.orada 96 khz ve 24 seçeneklerini işaretle. 3.eax konsoluna gel.sorround seçeneğini seç.(orada 2 seçenek var.bir seçenek tüm hoparlörü aktif ediyor.) 4.Bass bost seçeneği yanlış hatırlamıyorsam 2+1 seçeneğinde aktif hale geliyor.Ama subwoofer ayarıyla oynayabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: TUFANER
Arkadaşlar, creative saund blaster live 24 bit 7.1 ses kartı ile birlikte X-540 ı kullanıyorum şimdi sorularımı kullanan ve tecrübesi olan arkadaşlar yanıtlarlarsa memnun olurum,
1- arka hoparlörlerden az ses gelmesi 5.1 in bi özelliği olarak söylendi benim sorunum center hoparlörden çok az ses geliyor diğer front uydu hoparlörler belirgin bir şekilde center hoparlörden gelen sesi bastırıyor bunun ayarı da var her bi kanala giden sesi kısıp açabiliyorsun ama belirgin bi şekilde center dan az ses geliyor center dediğim merkezi bass ünitesi değil
2- ayarlar kısmında bass ayarlarında şimdi tam hatırlayamadım ancak BASS BOOT ayarı kısmına girdiğimde burası gri renkli hiçbir şekilde müdahalede bulunamıyorum bu bölümü nasıl aktif hale getirebilirim?
3- bu ses sistemini ve bahsettiğim ses kartını kullanan ve ayarlarını yapan bi arkadaş Allah Rızası için ayarları yaptığı bölümlerin caps ini koyabilirse çok memnun olurum
Arkadaşım ilgin için öncelikle teşekkür ederim fakat bu ikinci söylediğin
2.denetim masasında device control var.orada 96 khz ve 24 seçeneklerini işaretle. bu kısmı tam olarak anlayamadım. DEVİCE CONTROL diye bi bölüm denetim masasında yok bahsettiğin bölüm DENETİM MASASI/SES EFEKTİ VE SES AYGITLARI bölümünde de bulamadım. tam olarak tarifini yapabilirmisin nerede olduğunu? bass boot bölümünü de deneyip bilgi vereceğim
peşin alacak warsa kadıköy bimeks %4-5 arası indirim yapıyor 2 hafta önce 160 ytl ye aldım (dolar:1.310 idi)
birde arka rear hoparlörleri herhangi bi yama ile canlandırma gibi bişe söz konu olabilirmi
örneğin bizim salonda bots marka sinema amfisinde arka hapalörlerin ses ayarını fazla açtığımda süper bi ses yakalıyorum ama x540 da ses denetiminden center ve frontların sesini biraz kısıp arkaları full yaptığımda pek iyi bi sonuç çıkmıyor
bu arka haparlörlerin biraz pasif kalması sorununa çözüm bulan arkadaşlar lütfen cvp yazsınlar kullandığım ses kartı epox anakartımın üzerindeki 5+1 destekli onboard ses kartı eğer creative den kaliteli ses kartı alıp bu arka rear hoparlörleri canlandırabilen warsa paylaşırsa çok sewinirim
iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 24 Ağustos 2007; 13:06:11 >
yardımın için teşekkür ederim ama vermiş olduğun DENETİM MASASI/SES, KONUŞMA VE MÜZİK AYGITLARI bölümünde 24 ve 96KHZ diye bi ayar bölümünü bulamadım ya benim kullanmış olduğum ses kartı ile alakalı ya da bende bi körlük var bakmadığım bölüm kalmadı bu arada kullanmış olduğum ses kartı CREATİVE SAUNDBLASTER 7.1 neyse herhalde çok önemli bi özellik değildir herhalde????? esas sorun bu center ve arka hoparlörlerden gelen sesin diğer yani ön hoparlörlere göre volümünün düşük olması bunda da yapacak pek fazla bir şey yok gibi hemen herkes bu husustan şikayetçi ilgin ve yardımın için tekrar teşekkürler diğer söyledğini denedim hoparlörleri 2.1 yaparsan BASS BOOT özelliğini kullanabiliyorsun 5.1 de bu bölüm pasif olarak gözüküyor. iyi günler
LG DV298 marka dvd player aldım ve Logitech X540'ı surraound oalyı için bağlamaya çalıştım ancak olmadı.ses sisteminin çıkışları : Rear,front ve center oalrak var.dvd playera nasıl bir kablo ile bağlamam lazım.? teşekkurler
selam arkadaşlar vallahi bendede geçici olarak x540 var ama arka kolonlar önleri bastırıyor bendede ses ayarı arkalar az önlerede çok verdim hemide dediğiniz gibiyapıp ters olarak ayarladım her taraftan eko sesleri yükseldi tabiki kullanılan sistemlerden olabilir
bence x540 film + oyun için müzik için birazcık ama olsun.....
Denetim masası>Audio control (klasik denetim masasında)>performance sampling rate :96 bit depth:24 bit.
yanlız mp 3 ler stero dur.yani 2 kanal çıkışlıdır.5+1 destekli mp 3 ler var.Dvd videoları 5+1 seçeneklidir.dvd de deneyin birde..
quote:
Orjinalden alıntı: TUFANER
Fetih Bey,
yardımın için teşekkür ederim ama vermiş olduğun DENETİM MASASI/SES, KONUŞMA VE MÜZİK AYGITLARI bölümünde 24 ve 96KHZ diye bi ayar bölümünü bulamadım ya benim kullanmış olduğum ses kartı ile alakalı ya da bende bi körlük var bakmadığım bölüm kalmadı bu arada kullanmış olduğum ses kartı CREATİVE SAUNDBLASTER 7.1 neyse herhalde çok önemli bi özellik değildir herhalde????? esas sorun bu center ve arka hoparlörlerden gelen sesin diğer yani ön hoparlörlere göre volümünün düşük olması bunda da yapacak pek fazla bir şey yok gibi hemen herkes bu husustan şikayetçi ilgin ve yardımın için tekrar teşekkürler diğer söyledğini denedim hoparlörleri 2.1 yaparsan BASS BOOT özelliğini kullanabiliyorsun 5.1 de bu bölüm pasif olarak gözüküyor. iyi günler