Şimdi Ara

ASROCK 775DUAL-VSTA DDR+DDR2 AGP+PCI-Exp görüşler kullanandan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
15.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu anakart hakkında bir çok konu açıldı ve kafama yattı bu anakart ama bu ankartı bide kullnanlar ne der acaba?sizce stabil midir işin açıkcası via çipseti beni düşündürüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahimk -- 21 Aralık 2006; 22:36:07 >

• Sanırım bahsettiğin anakart Asrock 775Dual-VSTA olacak.Ben kullanmaktayım.Anakartın üzerinde DDR ve DDR2 olması seni aldatmasın, ikisini bir arada çalıştırmıyor.Ya DDR (max 400 mhz) ya da DDR2 (max 667 mhz) ram kullanacaksın.Ekran kartı slotlarından AGP 8x olanında bir sorun yok.Her türlü AGP kartı takıp sorunsuzca çalıştırabilirsin.Ancak aynı şey PCI-X slotu için söyleyemeyiz.PCI-X slotu boşta iken x4 hızında çalışıyor ve oyunlarda maximum x8 hızına ulaşıyor.Senin anlayacağın orta seviye, fazla güç tüketmeyen zayıf kartlarda (7600 GT tipi) performans kaybı yaşamadan kullanabilirsin.Ancak iş X1950 XT gibi bir kartı çalıştırmaya gelince performans kaybı kaçınılmaz olacaktır.Onun haricinde üzerinde mükemmel bir HD ses yongası var.Realtek ALC888 kodeği kullanıyor.Ses kalitesinin seni tatmin edeceğinden emin olabilirsin.Ayrıca P2.10 biosundan itibaren anakart 4 çekirdekli işlemcilerede destek vermeye başladı.Overclock menüsü çok zengin fakat en fazla 1333 FSB'ye çıkabiliyor.Yani 1066 FSB Core 2 Duo işlemcilerle overclock yaparken hayal kırıklığına uğrayabilirsin.O yüzden yeni çıkacak E4xxx serisinden bir Core 2 Duo işlemci alırsan senin yararına olur.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

• overclock gibi bir niyetim yok aslında ama stabil bir şekilde core2duoları çalıştırsın yeter..peki merak ettiğim şey via olması ne biliyim reset falan attırıyormu sana...
    şimdi ben bu kartı şunun için almayı elimde çok dandik agp4x bir ekran kartı var bu ankartla birlikte işlemcide alıcam..geçiş sürecinde bu agp kartını kullancam daha sonra diyom pcı express alırım...ama kafama takılan şu acaba diyorum onbord ekran kartlı bir anakart mı alsam da nasıl olsa iki ay sonra pcı express alıcam...ama ikinci nokta elimde ddr400 var ve bu kartın ileriye dönük ddr667 si var.onborad ankart bulamdım öyle hem ddr400 ddr 667 hemde pcı ex....sence onboard bir ankartmı iyidir yoksa asrockmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahimk -- 29 Aralık 2006; 14:11:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMTC

Sanırım bahsettiğin anakart Asrock 775Dual-VSTA olacak.Ben kullanmaktayım.Anakartın üzerinde DDR ve DDR2 olması seni aldatmasın, ikisini bir arada çalıştırmıyor.Ya DDR (max 400 mhz) ya da DDR2 (max 667 mhz) ram kullanacaksın.Ekran kartı slotlarından AGP 8x olanında bir sorun yok.Her türlü AGP kartı takıp sorunsuzca çalıştırabilirsin.Ancak aynı şey PCI-X slotu için söyleyemeyiz.PCI-X slotu boşta iken x4 hızında çalışıyor ve oyunlarda maximum x8 hızına ulaşıyor.Senin anlayacağın orta seviye, fazla güç tüketmeyen zayıf kartlarda (7600 GT tipi) performans kaybı yaşamadan kullanabilirsin.Ancak iş X1950 XT gibi bir kartı çalıştırmaya gelince performans kaybı kaçınılmaz olacaktır.Onun haricinde üzerinde mükemmel bir HD ses yongası var.Realtek ALC888 kodeği kullanıyor.Ses kalitesinin seni tatmin edeceğinden emin olabilirsin.Ayrıca P2.10 biosundan itibaren anakart 4 çekirdekli işlemcilerede destek vermeye başladı.Overclock menüsü çok zengin fakat en fazla 1333 FSB'ye çıkabiliyor.Yani 1066 FSB Core 2 Duo işlemcilerle overclock yaparken hayal kırıklığına uğrayabilirsin.O yüzden yeni çıkacak E4xxx serisinden bir Core 2 Duo işlemci alırsan senin yararına olur.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hagi moboda ddr ve ddr2 calışmış ki. Çalışmaz tabi ikisinden birini kullancaksın

• 1333 fsb ye voltajlamı çıkıo yksa voltajsızmı ? ayrıca p4 leride öle çıkara bilirmi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdurrahimk

anakart ismin farklı yazdın ama herhalde aynı kart çok yardımcı oldun saol.overclock gibi bir niyetim yok aslında ama stabil bir şekilde core2duoları çalıştırsın yeter..peki merak ettiğim şey via olması ne biliyim reset falan attırıyormu sana...
    şimdi ben bu kartı şunun için almayı elimde çok dandik agp4x bir ekran kartı var bu ankartla birlikte işlemcide alıcam..geçiş sürecinde bu agp kartını kullancam daha sonra diyom pcı express alırım...ama kafama takılan şu acaba diyorum onbord ekran kartlı bir anakart mı alsam da nasıl olsa iki ay sonra pcı express alıcam...ama ikinci nokta elimde ddr400 var ve bu kartın ileriye dönük ddr667 si var.onborad ankart bulamdım öyle hem ddr400 ddr 667 hemde pcı ex....sence onboard bir ankartmı iyidir yoksa asrockmu?
    İsmi farklı değil, anakartın tam ve doğru ismini yazdım.Core 2 Duolar çok stabil bir şekilde çalışıyor.Restart hiç attırmadı bana.Sanırım bu anakarttaki terbiye edilmiş anormal bir VIA çipset.
    İki ay sonra PCI Express ekran kartı alacaksan hiç onboard bakma.O dandik dediğin 4x AGP kart seni götürür.Bu anakarttan daha bol özellikli, güzel ve en önemlisi ucuz bir anakart bulabileceğini sanmıyorum.Bence hiç düşünmeden alabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: by dream

1333 fsb ye voltajlamı çıkıo yksa voltajsızmı ? ayrıca p4 leride öle çıkara bilirmi ?
    Anakartta voltaj ayarı yok.Dolayısıyla 1333 FSB'ye voltajsız çıkıyor.P4'leri 1333 FSB'ye istesende çıkaramazsın.Çünkü 1066 FSB'ye bile zor çıkıyorlar.Bende P4 3.0 GHz var, 1066 FSB olduğunda 4.0 GHz oluyor.4.0 GHzde de işlemci açmıyor.Senin anlayacağım P4 işlemcilerle 1333 FSB hayal.Ancak Core 2 Duo işlemciler ile 1333 FSB'ye çıkabilirsin.Ya da hazır 1333 FSB işlemcilerden alırsan overclock yapmadan kullanırsınki FSB senin ne işine yarayacak?Önemli olan işlemcinin gücü değil mi?

• arkadaşa alcaz o yüzden sorim dedim saolasin ama 2 gb bllek kasıo bizi biraz az gibi deilmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    865 PE Neo2 Dual DDR400 sorunu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum ayni anakarttan bende var. ama ben celeron 775 2.66 ile su an kullaniyorum ama bende fiyatlar biraz dussun conreo 6300 ile kullanmak istiyorum. benim sormak istedigim kasa asus 1394 girisi portu var ama anakartta bunun icin ilgili 1394 cikisini bulamadik var mi bu boardda 1394 cikisi. birde hd ses yongasi evet kaliteli bir onboarda benziyor bende creative 4+1 var iki girisli bunlari hangi girislere takmaliyim max ses kalitesi icin.

tesekkurler.

saygilar.
  • quote:

İki ay sonra PCI Express ekran kartı alacaksan hiç onboard bakma.O dandik dediğin 4x AGP kart seni götürür.Bu anakarttan daha bol özellikli, güzel ve en önemlisi ucuz bir anakart bulabileceğini sanmıyorum.Bence hiç düşünmeden alabilirsin.

agp 4* kartım gerçekten çok dandik sadece şu an param olmadığı için kullnmak zorundayım o yüzden dedim acaba onboardmu...ayrıca pcı express slotu pek iyi değil demiştin sağlam kartları tam olarak çalıştırmaz demişin o yüzden zaten beni onboard kartmı acaba diye soru sormama neden olan bu aslında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadiraksoy

dostum ayni anakarttan bende var. ama ben celeron 775 2.66 ile su an kullaniyorum ama bende fiyatlar biraz dussun conreo 6300 ile kullanmak istiyorum. benim sormak istedigim kasa asus 1394 girisi portu var ama anakartta bunun icin ilgili 1394 cikisini bulamadik var mi bu boardda 1394 cikisi. birde hd ses yongasi evet kaliteli bir onboarda benziyor bende creative 4+1 var iki girisli bunlari hangi girislere takmaliyim max ses kalitesi icin.

tesekkurler.

saygilar.
    Anakartın üzerinde 1394 çıkışı bulunmuyor.Ses konusuna gelince...Bende onboard ses yongasını kullanıyorum ve Creative 4+1 ses sistemim var.Ses sistemini onboard yongaya takmak çok kolay.Yeşil çıkışı yeşil yuvaya, siyah çıkışıda yeşil çıkışın üzerindeki yuvaya (rengini hatırlayamadım şimdi) takıyoruz ve sürücü ayarındanda hoparlör ayarını "4 Channel" olarak ayarlıyoruz, olay tamamdır.

quote:

quote:

agp 4* kartım gerçekten çok dandik sadece şu an param olmadığı için kullnmak zorundayım o yüzden dedim acaba onboardmu...ayrıca pcı express slotu pek iyi değil demiştin sağlam kartları tam olarak çalıştırmaz demişin o yüzden zaten beni onboard kartmı acaba diye soru sormama neden olan bu aslında...
    AGP 4X kartın ne olursa olsun seni 2 ay idare eder bu konuda şüphen olmasın.Yalnız bir konuda beni yanlış anlamışsın.PCI Express slotu için "pek iyi değil" demedim.Sadece slot boşta iken x4 ekran kartını kullanmaya başlarken x8 hızında çalışıyor dedim.Eğer 7600 GT fizik yapısında bir ekran kartı alacaksan (fazla tombul olmayan, extra güç gerektirmeyen, cılız yapıda tek slotluk kartlar) bir sorun olmaz, ancak 8800 GTX gibi tombul, iri soğutmalı kartlar alacaksan performans düşüşü yaşayabilirsin.Bu düşüşte en fazla %10 olacaktır.Kısacası PCI Express slotundan korkmana gerek yok.

• quote:

Sadece slot boşta iken x4 ekran kartını kullanmaya başlarken x8 hızında çalışıyor dedim.Eğer 7600 GT fizik yapısında bir ekran kartı alacaksan (fazla tombul olmayan, extra güç gerektirmeyen, cılız yapıda tek slotluk kartlar) bir sorun olmaz, ancak 8800 GTX gibi tombul, iri soğutmalı kartlar alacaksan performans düşüşü yaşayabilirsin.

şimdi burda slot boş dediğin anladığım pcı ex slotu...x4 dediğin benim agp 4x lik ekran kartım galiba...kusura bakma tam anlamadım ben şimdi tek slotluk tam olarak ne oluyor....yani demek istediğin iri kartlar daha çok enerji ihtiyacı var ve bu yüzden performan düşüyo...tam anladımmı acaba?
  • quote:

quote:

Sadece slot boşta iken x4 ekran kartını kullanmaya başlarken x8 hızında çalışıyor dedim.Eğer 7600 GT fizik yapısında bir ekran kartı alacaksan (fazla tombul olmayan, extra güç gerektirmeyen, cılız yapıda tek slotluk kartlar) bir sorun olmaz, ancak 8800 GTX gibi tombul, iri soğutmalı kartlar alacaksan performans düşüşü yaşayabilirsin.

şimdi burda slot boş dediğin anladığım pcı ex slotu...x4 dediğin benim agp 4x lik ekran kartım galiba...kusura bakma tam anlamadım ben şimdi tek slotluk tam olarak ne oluyor....yani demek istediğin iri kartlar daha çok enerji ihtiyacı var ve bu yüzden performan düşüyo...tam anladımmı acaba?
    İri kartların (yani kasanın arkasındaki çıkışlardan 2 tanesini işgal edenler) istekleri fazla olduğu için bu anakartta sağlıklı çalışamıyorlar.O yüzden bu anakarta o tipte ekran kartı takarsan tam performans alamazsın.

• yardımınız için saolun....
  • o.c alınacak bu anakrt eğer 333fsb yi geçemiyosa 965neo-f alalimmi ? arkadaşa alcaz işlemci p4
  • quote:

Orjinalden alıntı: by dream

o.c alınacak bu anakrt eğer 333fsb yi geçemiyosa 965neo-f alalimmi ? arkadaşa alcaz işlemci p4

msi neo da geçemiyor 333 ü ....

imzamdaki anakarta bakmanı tavsiye ederim .... makul fiyata 2.6ghz stabil
  • gigabyte her zaman favorim ama şu an onu alcak param yok arkadaşa tolpadık geçen 945p-s3 aldırttım zaten..

neyse ben sipariş verdim bile gelince işlemcisini takcam ama işlemciyi takınca biostan yapmam gerekn ayar varmı acaba?p4 3,06 ht takıcam
  • bu anakart ile E6300 kullanan var mi? performansi nasil ? ben su an celeron 2.66 ile kullaniyorum E6300 e gecmek istiyorum birde bu anakart 2 GB ram de sorun cikartir mi?

tesekkurler.

saygilar.
  • ben 945p s3 kullaniyorum oc da yapiliyo saniyorum ilk defa bu kadar sorunsuz anakart gordum tavsiyem budur
  • Arkadaşım aynı anakarttan bende kullanıyorum ve ben alırken bu kadar da açıklayan insan yoktu yani Karttan gayet memnunum ama tek bir özelliği hoşuma gitmiyor voltaj verilememesi. İmzamki gördüğün işlemciye overlock çektim ve voltajsız tam stabil sorun yaşamadan kullanıyorum. Ses kalitesi gerçekten çok güzel bu sana fazlasıyla yetecektir :) Benim kullandığım ekran kartı da çok eski ama işimi fazlasıyla görüyor ;) 2 adet DDR, 2 adet DDR2 girişi var. İstediklerini kullanabilirsin. Fiyat/Özellik açısından bence şu an en iyi anakart. Ayrıca PCI slotları da hayli fazla Anakartta bi ayar yapmana gerek yok. İşlemcini, ramlerini,ekran kartını, har diskini tak PSU'yu bağla ve powera basıp PC'nin keyfini çıkar Herhangi bir sorun olduğunda buraya yaz yardım ederiz ben çok faydasını gördüm buranın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 29 Kasım 2006; 13:57:51 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.