Şimdi Ara

Otobanda 130 Km. hızda lastiğin yanaktan yarılması. (Michelin Primacy 3 lastiği içerir.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
11.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aranızda Michelin Primacy serisi, özellikle (235x45xr17 - 94W) ebatlarında lastik kullanan var mı ?
    Durum kısaca şöyle...
    1,5 ay önce Ankara'da bir Michelin bayiinden 4 adet 235x45xr17 Michelin Primacy 3 serisi lastik aldım.
    Aldıktan 10 gün sonra, araçla ana caddeye çıkarken biraz dar döndüm, sağ arka lastik kaldırıma sürttüğümde ses geldi, durup baktığımda, lastiğin yanaktan yarıldığını gördüm.. (Cantta sürtme izi yoktu. Lastiği sürtmüşüm.)
    Neyse, yol yardımını çağırdık. Aracı lastikçiye götürdük, hata bizde zaten deyip yarılan lastiğin aynısından bir tane aldım. Böylece aynı lastikleri 5'ledik.
    Dün de iş için Mersin'deydim.
    Mersin'den Adana havaalanına otobandan 130 Km. civarı hızda giderken, dümdüz yolda bir anda pat diye ses geldi, araba sertçe yalpaladı ama hemen topladı, yavaşlayıp kenarda sorunsuz durduk. (Araç Volvo S60) İnip baktığımızda sağ arka lastik inmişti.
    Herhalde delindi diye düşündüm. Lastiğe köpük basıp en yakın lastikçiye kadar devam ederim dedim. Köpük bastğımda, lastiğin arka tarafından köpüğün yere aktığını görünce eğilip baktığım. Lastiğin iç yanaktan yarıldığını gördüm.
    Araçta stepne olmayınca, telefonla yine yol yardımı çağırıp aracı yükledik.
    Pazar olduğu için normal lastikçiler kapalıydı. Bir benzinlikteki lastikçiye çekip, orada da şansımıza 17 cant çıkma bir lastik bularak taktırdım. 2 gündür öyle idare ediyorum.
    Bu yanaktan yarılma olayı iyice canımı sıktı. Özellikle otobanda, 100 Km. üzeri yüksek hızlarda giderken, lastik yanağı neden yarılır ??
    Yol temizdi, birşeye çarpmadım, yolda birşey olsa lastiği alttan delerdi yada yarardı. Tabanı içten kontrol ettik delik yoktu.
    Lastiğin iç yanak kısmında, 4 parmağım girecek şekilde yarık vardı. (Bu kadar olduğunu, lastikçide sökünce gördük.)
    Lastik bagajda, yarın aldığım yere götürüp göstereceğim. Bir inceletsinler. Birşey çıkacağını sanmıyorum, muhtemelen bize yine 1 lastik parasına patlayacak ama 1,5 ay gibi bir sürede 2 tane sıfır lastik, böyle yanaktan yarılınca, hem bu modeli aldığıma pişman oldum hemde bunlarla uzun yola çıkmaya korkar oldum..

Yol tutuşu, özellikle ıslak zemindeki frenlemesi, yolu sağlam tutuşu mükemmel ama bu yanak yarılması olayından açıkçası korktum. Aranızda Michelin ve özellikle Primacy serisini kullanıp böyle yanaktan yarılma sorunu yaşayan var mı ?

Emaneten yerine taktığım çıkma lastik, fazla idare etmez, Çarşamba günü tekrar uzun yola çıkmadan 6. lastiği de alırım gibi ama bu iş çok can sıkıcı..
    Bakalım alttaki yarık için yarın aldığım yerde diyecekler...

Otobanda 130 Km. hızda lastiğin yanaktan yarılması. (Michelin Primacy 3 lastiği içerir.)

• Geçmiş olsun. Çıkış tarihi kaç lastiğin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y.S.E kullanıcısına yanıt
    2014 yılının 48 yada 49. haftasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Kabaca üretimden çıkalı 4-5 ay olmuş bir lastik, eski de değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 1 Haziran 2015; 21:47:14 >
  • Allah korumus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı lastigin 205 55 16 sı var umarım bole birsey gelmez basıma
    1 ay once gimatta distrubutorden aldık 4 tane
  • Energy saver 195 60 15 kullaniyorum 2 yillik lastik 20.000 km bile kullanmadim lastigin teki yeni balon yapti. yumusak lastik bizim s.ici yollarina uygun degil sert lastik almak lazim diye dusunuyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. En yüksek ihtimal, üretim hatası. Fakat bunun haricinde, belki daha önceden sürtmüşseniz, o bölge deforme olmuş olabilir. Ben de Michelin Energy Saver aldım, aldığıma bin pişmanım. Kaldırımın köşesine hafifçe sürttüğüm halde yarıldı, daha ömrü dolmadığı halde sinirlenip hepsini Continental Premium Contact 5 ile değiştirdim. Şimdi gayet memnunum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokian Sonrası Kış Lastiği
    3 yıl önce açıldı
    Yazlık lastikle uzun yol ??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 30 günden az bir süre önce almış olsaydınız dördünü de iade etme şansınız olurdu. Yine de şansınızı zorlayın derim.
    Ardından da Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 ve Continental ContiSport Contact 5 alın.
    Bu lastiklerle insan uzun yola çıkmaya korkar dediğiniz gibi.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Az önce Şikayetvar sitesini inceledim. Yanakta balon yapma ve yarılma olayını epeyce şikayet eden olmuş. 1 ay inceleyip sonucu bildiriyorlarmış ama üretim hatasını pek kabullenmiyorlar gibi. Balon yapma olayını da kullanım hatası sayıp garantiye sokmuyorlarmış.
    Dış yüzeyde olsa, sürttünüz o yüzden oldu bahanesini diyebilirler ama bu yarılan yer lastiğin iç tarafındakki kısım. Yani aracın altında içerde kalan yanakta.. Orayı sürtmek biraz ustalık ister.
    Yarın götürelim bakalım ne diyecekler.
  • Mıchelin iyi lastik diye adı çıkmış
    megane aracımda 4.000 km de iken mıchelin vardı 4 lastikten 3 ü balon yaptı
    değiştirdim bu lastik türkiye lastiği değil. Petlas (petlasın yeni ürünleri) , continental , dunlop , alırım ,
    ama michelin hayatta almam
  • Üretim hatası olabilir, can sıkıcı tabii, o hızlarda çok ucuz atlatmışsınız. Konuyla alakasız olabilir ama Türkiye koşullarında biraz daha sert lastikleri tercih etmekte fayda var.
  • Michealinden soğudum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu markanın lastiği biraz yumuşak hamurlu ve balon yapmaya müsait ,17 inch göreceli olarak ince yanak yarılmayla sonuçlanmış olabilir.Ama siz farketmeseniz bile durup dururken yarıması zor bişeyin üzerinden geçmiş olabilirsiniz yada yolda keskin bişey olabilir
  • türk yollarının lastiği bridgestone dur. geçmiş olsun bu arada
  • 50 bin km energy saver kullandım hemde Ankara ve Kırıkkale gibi yolların çok güzel ! olduğu şehirlerde. Onlarca defa Bafra'nın köy yollarında hunharca kullandım. kaldırıma çıktım indim, defalarca kaldırıma sürttüm, ön jantlar 2 kere düzelme isteyecek kadar göbekten eğildi. inanın ne bir çatlama nede bir balon yapma hiç birşey olmadı. Arabayı sattığımda üzerinde gitti. yeni sahibine de söyledim artık sertleşti değiştir bunları diye.
    Yolda giderken yanaktan yarılma falan neysede Balon yapma mevzu kullanım hatasından başka birşey değil kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 1 Haziran 2015; 23:07:10 >
  • Oncelikle gecmis olsun. Direk lastigi bosuna suclamissiniz ama.

Sag arka lastiği kaldirim ile jant arasında bırakıp yarmissiniz. Bu esnada belliki jantin o kismina zarar vermişsiniz. Zamanla o bolge lastige zarar vermis. Yuksek hiza cikinca lastik tekrar yarilmis.

• Pederin 2013 a4ünde gelen primacy 3leri kış geldiği için söktük. 15gün önce tekrar taktığımızda ön lastiklerden birinde aşırı derecede uğuldama ve titreme vardı. Biz de hepsini goodyear efficient griple değiştirdik. Michelinden biraz sert OLMASINA rağmen Türkiye yollarına daha uygun. Primacy bizim yollara pek uymuyor. Ona aldıktan sonra ben de 18jantlarıma iki adet Goodyear aldım. Arkalarda 2014 michelin pilotsport3 takılı. Sonuç olarak goodyear michelinden bir tık önde görünüyor şu an. 18jant OLMASINA rağmen konfor beklemediğim kadar iyi.

• Öncelikle gecmiş olsun. Üretim hatalı Michelin piyasada yoktur. Soğuk damgalı bir lastiği yoktur piyasada. Yumuşak hamur etkisiyle kaldırıma sürtme, kasislere ve çukurlara haşurt huşurt diye girme sonucu oluşur. Allah korumuş. Allah bir daha yaşatmasın, mümkün olduğunca kasislere ve kaldırımlara dikkat edin, lastiği mahvediyorlar ... Tekrardan geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michelin primacy kullandim bir kez kaldirima surttum . Hizim 2-3 km vardi yoktu indim baktim lastik yanaktan yarilmis havasi inmemis ama kullanilmayacak sekilde yirtilmis . Su nu cok net biliyorum ki o darbe asla ve asla bir lastigi o sekilde yirtacak kadar sert bir darbe degildi. O andan sonra bir daha asla michelin almam aldirmam kesinlikle guvenli bir lastik degil. Cok net .

• Michelinler ince yanaklı olur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.