Şimdi Ara

Yakın doğu üniv. Tercih edecek olanlar bir daha düşünün derim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın doğu üniversitesi elektrik - elektronik mühendisliği okumaktayım.
    Bu üniversite'ye dgs ile geçiş yapmıştım 15 dersim'i saydılar çoğunlukla 15 dersinizi sayıyorlar zaten. Neden 15 ? çünkü 2.5 yıl daha üniversite'de kalmanızı istediklerini için.Krediniz dersin adı herşeyi aynı olsa bile maksimum 15 ders sayıyorlar.

    Sakın ama sakın okula paket programı dahilin'de yazılmayın 4 kişi bir odaya tıkıştırılmış ahırdan farkı yok. Ders çalışayım derseniz yurdun içinde çalışma salonu ve okulun içinde kütüphane güzel ancak odanızda ders çalışmanız oldukça güç zaten 4 kişi yaşıyor birde dışarıdan sesler geliyor müzik sesi v.b dikkatiniz dağılıyor.

    Eğer yakın doğuya gelecekseniz sadece okul parasını ödeyin 2800 euro okul parası var buna eğitim harcı, sosyal aktivite parası olarak eklendikçe ekleniyor ve 3125 euro falan oluyor sanırım 9000 tl yapıyor oda.Siz paket programın'a kayıt olursanız 5135 euro ödeyecekseniz oda 2 taksit yaparsanız, 15000 tl yapar.Eğer 5135 euro'yu 10 taksit olarak ödeyeceğim derseniz %10 fark koyuyorlar oda toplam 16.500 oluyor. Hiç gerek yok özel yurtlar var 2 kişilik odalar herşey dahil en lüks yurt 7500 tl okul parasıda 9000 tl toplam : 16500 tl yapıyor. Eve çıksanızda okula verdiğiniz parayla aynı kapıya çıkıyor.Orta halli yurtlar var onlar daha uygun.

    Okulda çoğunlukla siyasi görüş hdp'dir.Pkk sempatizanları çok fazla'dır.Büyük şehir'den gelecek olan arkadaşlar psikolojiniz bozulabilir kıbrıs lefkoşa'da birşey yok.

    Özetlersek en son tercihiniz kıbrıstak'i üniversiteler olsun.Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz.







  • Helal olsun , kıbrısı düşünenler için faydalı ve objektif yazmışsın
  • umarım bilerek o ekleri kesmeyle ayırmışsındır yoksa imlanın katline ferman vermişsin
  • Geçen yıl ve bu yıl üniversitelerin tamamı dersleri sıkılaştırmış, aöf te örnek çan 28 lere kadar düşmüş, en az 2 ortalama için kasmak gerekiyor, işin kötü tarafı ortalamadan dolayı çandan bir çok dersten kalıyorsun, kaderin çıkacak 20 soruya bağlı. Okumak zor iş, işe girmek ise hepsinden zor. Başarılar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boranium

    umarım bilerek o ekleri kesmeyle ayırmışsındır yoksa imlanın katline ferman vermişsin

    Anlatmak istediğimi okuyanlar anlamıştır diye düşünüyorum.Konuyla alakasız yorum yapmasınlar diye konu dışı özele açmıştım konuyu bilerek ama yıl olmuş 2015 hala aynı durum söz konusu.İmla demişken, cümle kurarken büyük harfle başlanır ve sonunda nokta konur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicolatesla21 -- 31 Mayıs 2015; 13:22:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMINX84

    Geçen yıl ve bu yıl üniversitelerin tamamı dersleri sıkılaştırmış, aöf te örnek çan 28 lere kadar düşmüş, en az 2 ortalama için kasmak gerekiyor, işin kötü tarafı ortalamadan dolayı çandan bir çok dersten kalıyorsun, kaderin çıkacak 20 soruya bağlı. Okumak zor iş, işe girmek ise hepsinden zor. Başarılar dilerim.

    Doğru demişsiniz hocam.Allah yardımcınız olur inşallah, başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.