Şimdi Ara

''Irk'' Diye Birşey Yoktur (Tartışma)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saç göz vs olarak değil genel olarak yok.Örnek vermek gerekirse küçük bir çocuğu alsak ve burdan alakasız bi ülkeye götürsek atıyorum Danimarka.Onların dilini öğretsek onların geleneklerini vs öğretsek belki o çocuk hayatı boyunca türkiyeyi veya türkleri bilmeyecek.O zaman bu ırk olayı bize doğuştan gelmiyor yani genetik birşey değil.Ama bunu insanlara anlatmaya kalktığımda anlamıyorlar yada anlayamıyorlar.Mesela geçen bi Kürt arkadaşa anlattım adam ''olormo yaww şivon pervor nasıl diyor ben kürdüm diye'' gibi bi tepki verdi.İnsanlarda bunu anlayacak kapasite yok.En azından bizim çevrede.Sizce ?



  • ırk yok milletler kavimler var.
  • Evet yok, eskiden 5 insan ırk kabul ediyorlarmış... Şimdi yok.
  • E sen kalkıp kürtlerle dalga geçip ezip hor görürsen adama türküm demesini bekleme, hala da heryerde dalga geçiliyor, ben görüyorum adam türküm diyor yine dalga geçiliyor yazık yani.
  • KrautForKdy kullanıcısına yanıt
    bir daha asla bu şekilde mantık yürütme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrautForKdy

    Saç göz vs olarak değil genel olarak yok.Örnek vermek gerekirse küçük bir çocuğu alsak ve burdan alakasız bi ülkeye götürsek atıyorum Danimarka.Onların dilini öğretsek onların geleneklerini vs öğretsek belki o çocuk hayatı boyunca türkiyeyi veya türkleri bilmeyecek.O zaman bu ırk olayı bize doğuştan gelmiyor yani genetik birşey değil.Ama bunu insanlara anlatmaya kalktığımda anlamıyorlar yada anlayamıyorlar.Mesela geçen bi Kürt arkadaşa anlattım adam ''olormo yaww şivon pervor nasıl diyor ben kürdüm diye'' gibi bi tepki verdi.İnsanlarda bunu anlayacak kapasite yok.En azından bizim çevrede.Sizce ?

    Milletle ırkı karıştırmışşsın. Irk dediğin şey bir soydur, aynı atadan gelen bireylerdir. Haliyle benzer genlere sahiplerdir ve benzer karakteristik özellikleri vardır. Sen bir kürdü alıp Almanya'da yetiştirdiğinde sarı saçlı mavi gözlü beyaz tenli olmuyor, veya Japonya'ya götürsen çekik gözlü olmuyor. Milletse daha çok kültürle alakalıdır ve sonradan kazanılabilir. Farkı anlamışsındır umarım.




  • irk yok diyosan sen soysuzsun ozaman...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğin ırkın, kökünün bilincinde olmak. Irk yok demek doğru değil. Bir zenciyi Danimarka'da büyütsen ve hiç ülkesini görmese de beyazlamaz. Global bakmak her insan eşittir demek hoş tabiki eşittir zaten hak hukuk olarak fakat ırk diye birşey yok demek kör bir bakış olur. Ama kürtlük türklük gibi yerel bakışlar için söyledğin biraz doğru. Zaten biz saf bir Türk ırkı değiliz zaten ve ya Kürtler için de aynısı söylenebilir. Biz yani kendi adıma söylüyorum Türkler Asya'dan göçen kavimlerdeniz fakat zaman içinde Doğu Avrupa, Arap, Kürt, Çerkez, Laz vs. ile karışmış bir ırkız yani saf, direk ayırt edilecek bir ırk değiliz.
  • bu nasıl bir tezdir Allah aşkına ya
    bir de insanlarda bunu anlayacak kapasite yok diyorsun
  • ırk diye bir şey var tabii ki, hatta ırkın şuan iskeletinde bile kazılı bunu değiştiremezsin.
    sonuçta bi türkü alıp afrikada bir yere bıraksanız tamam öğrenir dili vs ama gördüğünüz zaman "aha la türk" dersiniz dış görünüşüne eline koluna yüzüne bakarak.
    ırkların asimile olmasıda burdan geliyor aynı şekilde. sonuçta o koyduğun türkten 2 nesil sonraki torunları türklüğün esamesini göstermeyecek bizlere
  • Link
    Burayı bir oku. Grafikli anlatım var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.