Şimdi Ara

Thermalright HR-03, ekran kartı için sessiz ve derinden...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Thermalright geçtiğimiz günlerde yeni hava soğutmalı ekran kartı soğutucusunu duyurdu. Thermalright HR-03 olarak isimlendirilen bu model, tasarımı, boyutları ve kaliteli işçiliği ile dikkat çekiyor. Soğutucu 4 adet ısı borusu ile çekirdekten aldığı ısıyı aliminyum soğutma yapraklarına dağıtarak çalışıyor. Teknoloji ve çalışma prensibi olarak herhangi bir yenilik sunmasa da, tasarımı ve kullanış tarzı olarak birçok yenilik getiren bir soğutucu HR-03.

    Peki kullanış tarzı derken ne demek istedik? Bu tarz soğutucuların en büyük olumsuz yönü çok büyük oldukları için, anakart üstündeki pci gibi slotların bir çoğunu kapatırlar. Fakat HR-03 ün tasarımı bu ürünün soğutucu yapraklarını kartın her iki tarafına da takmaya olanak sağlamakta. Eğer soğutucuyu arkaya takarasnız pci-e gibi öteki slotlarında tamamını kullanabilirsiniz. Ürünü bu şekilde kullanacaklar için ufak bir hatırlatma yapalım, ısı dağıtıcıdan yayılan sıcak hava anakartın kuzey köprüsü, işlemci ve bellekler üzerinde ekstra ısınmaya neden olabilir, bunu engellemek için kasa arkasında bir adet egzost fanı bulundurmak basit ama en etkili çözüm olacaktır.

    Soğutucu iri cüssesine rağmen aliminyum olmasının avantajı ile 350gr ağırlığında. Bu kabul edilebilinir sınırlar içerisinde bir ağırlık. Ölçüleri ise U133 x  G156 x Y38 mm şeklinde. Bu büyük ölçülere rağmen çift taraflı takılabilinme olanağı sayesinde HR-03 sogutucuyu SLI veya Crossfire sistemler de kullanmak da mümkün. Bunun için soğutucuların en az biri kartın arkasına gelicek şekilde takılmak zorunda yoksa soğutucular çakışacak ve kartlar sisteme oturmayacaktır.

    Yukarıdaki sistemde Nvidia 7900 kartların HR-03 soğutucularla SLI olarak kullanılması görülüyor. Yanlız burada birşeye dikkat çekmek istiyorum, aliminyum kanatlar kartın yüksekliğini birkaç santim geçiyorlar, ürünü henüz inceleme fırsatımız olmadı ama fotoğraflara dayanarak konuşursak, resimde görülen alttaki kartın soğutucusu iki kart arasında SLI köprüsü kurmayı engelliyormuş gibi görülüyor. Bu yüzden alttaki kartın soğutucusunu diğer türlü takmak gerekebilir. Eğer HR-03 elimize ulaşırsa size bu konuda daha detaylı bilgi vereceğiz.

    (Değerler Tomshardware' den alınmıştır)

    Birazda performanstan konuşalım. Tablodan da görüldüğü gibi HR-03 fansız hali ile X1900XTX' nin standart soğutması ile başa baş performans gösteriyor üstelik hiç ses çıkarmayarak. 92mm 1500rpm' lik bir fan takıldığında ise HR-03 şu an piyasadaki en iyi hava soğutmalı ekran kartı soğutucusu olduğunu gösteriyor. Özellikle tam hızında çalışan Zalman VF900-CU ile arada 20 °C' lik fark oluşması, Thermalright'ın ne kadar iyi bi soğutucu yapığını gösteriyor. Fansız kullanım hakkında belirtmek istediğim birkaç nokta var, her ne kadar fansız olarak alınan sıcaklık değerleri kartın sınırları içinde olsa da, sıcaklığın kartın ömrünü kısalttığı da bir gerçek, benim tavsiyem fansız kullanım yerine çok düşük hızlarda dönen bir 92mm fan kullanmanız yönünde. Son olarak soğutucunun fiyatından bahsedelim, yurtdışında 50$ gibi bir fiyata satılan ürün, diğer bir çok Thermalright ürünü gibi fansız olarak satılmakta. Fansız olduğu için fiyat biraz fazla gibi gözükse de, bu çözümden daha iyisinin şu anda sıvı soğutma veya daha ileri çözümler olduğu düşünülürse fiyatın kabul edilebilir bir düzeyde olduğu anlaşılır. Güncel birçok ekran kartına uyan soğutucunun tam uyumluluk listesini ise buradan görebilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.tomshardware.com/2006/11/14/thermalrights_the_hr-03_is_a_vga_cooler_gorilla/index.html








  • kasa içi planlı ve düzenli bi şekilde soğutulduktan sonra soğutucuların üzerine fan takmaya gerek kalmıycaktır.zaten fan takıcak kadar yeterli boşluk da görünmüyor gibi.şahsen pasif soğutmayı çok seviyorum.hız aşırtma (overclock) delisi olmadığım için sessiz ürünler her zaman dikkatimi çekmiştir.editörümüze tanıtım için teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 26 Kasım 2006; 1:04:28 >
  • Umarım en kısa zamanda ülkemize gelir...
  • Fansız sistemler herzaman ilgimi çekiyor.
  • thermalright firması ne yapsa kaliteli oluyor
    kutlamak gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 26 Kasım 2006; 12:25:22 >
  • Her zamanki gibi TR ye yakisir sekilde muthis bir pasif sogutucu ve her zaman oldugu gibi gene cok hafif.
  • ilginç ve başarılı bir ürün gibi duruyor. benim x1900xtx üzerinde mutlaka denemem gerekicek... bu arada TR'ın türkiye distribütörü kim? bilgisi olan var mıdır acaba??
  • test sonuçları gayet iyi
    overclock için iyi bir seçim olabilir
  • Nereden alabiliyoruz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.